جستجوی حیات فرازمینی در سیاره مشتری
نتیجه جدیدترین بررسی های دانشمندان نشان می دهد که بخارهای آب موجود در ابرهای سیاره زهره به اندازه ای نیست که بتواند زمینه ساز پیدایش حیات شود.
یورو نیوز: نتیجه جدیدترین بررسی های دانشمندان نشان می دهد که بخارهای آب موجود در ابرهای سیاره زهره به اندازه ای نیست که بتواند زمینه ساز پیدایش حیات شود.
گروهی از محققان سال گذشته در گزارشی علمی از احتمال وجود حیات در سیاره زهره سخن گفته بودند. عده ای از محققان اروپایی و آمریکایی اکنون به کمک مشاهدات جدید بر این باور هستند که میزان آب در ابرهای زهره بیش از ۱۰۰ برابر کمتر از حد لازم برای حیات است.
این گروه از دانشمندان مقاوم ترین میکروب های موجود در برابر فضای خشک و محیط اسیدی را بررسی کردند. به گفته آنها این میکروب های زمینی در ابرهای زهره دوام نخواهند آورد.
سیاره زهره
هرچند یافته های جدید دانشمندان احتمال حیات فرازمینی در ابرهای سیاره زهره را رد می کند اما همزمان احتمال از وجود آب کافی در ابرهای سیاره مشتری برای پیدایش حیات حکایت دارد. به گفته این گروه از دانشمندان اروپایی و آمریکایی علاوه بر وجود آب کافی در ابرهای مشتری، دمای اتمسفر این سیاره نیز برای حیات مناسب است.
جان هولسوورت، زیست شناس در دانشگاه کوئیتز در بلفاست درباره یافته های مرتبط با سیاره مشتری گفت: «من نمی گویم که در مشتری حیات وجود دارد یا حتی نمی گویم که حیات می تواند در آنجا وجود داشته باشد زیرا حیات به وجود مواد مغذی وابسته است و ما از این امر نمی توانیم مطمئن باشیم.»
وی که سرپرستی تحقیق گروهی از دانشمندان اروپایی و آمریکایی را برعهده داشت افزود: «با این حال این یافته ها ژرف و هیجان انگیز و کاملا غیرمنتظره بود.»
دانشمندان تاکید می کنند که اظهارنظر درباره احتمال وجود حیات در ابرهای مشتری به بررسی های بیشتری نیاز دارد.
ارسال نظر