۱۱۳۱۴۲۵
۸۰ نظر
۵۰۲۴
۸۰ نظر
۵۰۲۴
پ

موضع ایران در قبال «طالبان» چه خواهد بود؟

روزنامه توسعه ایرانی در گزارشی موضع تهران در قبال سقوط سریالی شهرها در افغانستان را بررسی کرده.

روزنامه توسعه ایرانی در گزارشی موضع تهران در قبال سقوط سریالی شهرها در افغانستان را بررسی کرده.

ایران و ترکتازی بی‌امان «طالبان ۲۰۲۱»

در این گزارش می‌خوانیم:

* قرار است از این به بعد تروریسم را به دو دسته خوب و بد تقسیم کنیم و برای مذاکره با گروه تروریستی طالبان این توجیه را بتراشیم که این گروه از مصادیق تروریسم خوبست؟!» این بخشی از یادداشت بهمن پارسال روزنامه جمهوری اسلامی در واکنش به حضور مقامات طالبان در تهران برای مذاکره با مسئولان جمهوری اسلامی است.

* البته این تنها روزنامه جمهوری اسلامی نبود که به این سفر و دیدار معترض بود. پارسال وقتی تصاویر میزبانی مسئولان ایرانی از مردان طالبانی در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد، صدای اعتراض خیلی‌ها، از فعالان سیاسی و مردم عادی ایران و افغانستان و به ویژه برخی مقامات دولت افغانستان بلند شد که «چرا پای مذاکره با یک گروه تروریستی نشسته‌اید؟»

* وزارت خارجه و مشخصا ظریف به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی آن زمان اعلام کردند که ایران هنوز طالبان را از لیست تروریستی خارج نکرده اما در عین حال «طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است.»

* آن زمان شاید کسی فکرش را هم نمی‌کرد که به فاصله چند ماه بعد، در تابستان جاری، طالبان به یکباره اینگونه در افغانستان پیشروی کند. سهیل شاهین، مسئول دفتر سیاسی طالبان امارت اسلامی افغانستان و عضو مذاکره‌کننده طالبان در مذاکرات دوحه، روز جمعه اعلام کرد که آنها هم‌اکنون 80 درصد از افغانستان را تحت کنترل خود گرفته‌اند و تنها مرکز افغانستان توسط دولت کابل کنترل می‌شود!

ایران و ترکتازی بی‌امان «طالبان ۲۰۲۱»

پیش‌بینی سقوط کابل!

* نشریه آمریکایی «لانگ وار ژورنال» با ارائه نقشه‌ای از مناطق تصرف شده توسط طالبان، تاکید کرده این برای نخستین بار در دو دهه گذشته است که مناطق تحت کنترل طالبان از مناطق تحت کنترل دولت افغانستان بیشتر شده است. رسانه‌ها، تحلیلگران و محافل سیاسی متحیر از سقوط سریالی شهرها در افغانستان، سقوط قریب‌الوقوع کابل را نیز پیش‌بینی می‌کنند؛ هرچند که دولت مستقر در افغانستان این اخبار و ادعاهای طالبان درباره فتوحات و پیشروی‌ها را جعلی و تبلیغاتی می‌خواند.

* تمام اینها در شرایطی رخ می‌دهد که مذاکرات بین‌الافغانی صلح در افغانستان به نتیجه نرسیده و نیروهای آمریکایی پس از سال‌ها بالاخره در دولت جو بایدن خروج خود را کلید زدند و یک به یک پایگاه‌ها را ترک کردند.

* روزنامه وال‌استریت ژورنال چهارشنبه گذشته طی گزارشی با اشاره به این موضوع و تحرکات اخیر طالبان، نوشته بود که طبق ارزیابی نهادهای امنیتی آمریکا طالبان ممکن است ظرف ۶ تا‌ ۱۲ ماه پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی کابل را تصرف کند.

* بسیاری از کارشناسان نیز تاکید می‌کنند که این سقوط حتمی نیست. اما در هر حال حتی در صورت عدم سقوط کابل نیز، این حجم از پیشروی طالبان در افغانستان، چه در بعد فیزیکی و چه روانی و تبلیغاتی، حاکی از دست برتر این گروه و قدرت گرفتن بیش از پیش آن است.

ایران و ترکتازی بی‌امان «طالبان ۲۰۲۱»

طناب‌کشی ایران و آمریکا

* با تمام این تحولات و فرضیه‌ها، موضع ایران در برابر طالبان با این قدرت تازه‌اش چه خواهد بود؟ به نظر می‌رسد پاسخ ابتدایی به این سوال را می‌توان از درهایی که ماه‌های گذشته برای گفت‌وگو با طالبان در ایران گشوده شد، پیدا کرد. با تاملی بر آن مقطع و اخبار آن می‌توان دریافت که سیاست ایران در برابر طالبان «پذیرش» است که دلایل مختلفی نیز دارد؛ یکی از دلایل آن همین قدرت گرفتن طالبان در افغانستان است و دلیل مهم دیگر باز بودن پای آمریکا در این قائله. طالبان در سال‌های اخیر با راه انداختن هیأت‌های مذاکره‌کننده با کشورهای منطقه و آمریکا و روسیه سعی کرده تصویری متفاوت از گذشته، از خود به نمایش بگذارد؛ با علم به اینکه برای قرار گرفتن در چرخه قدرت باید به ابزار آن که یکی از این ابزار روابط دیپلماتیک است مسلح باشد.

* از مواضع جمهوری اسلامی چنین بر می‌آید که مصلحت را در چشم‌پوشی از سوابق طالبان می‌بیند. این نکته در دولت حسن روحانی تا حدی مشهود بود، اما نکته قابل‌تامل انتقال قدرت در ایران است. آیا دولت ابراهیم رئیسی نیز همین سیاست را پیش خواهد گرفت؟

* در این میان آمریکا روابط نزدیکی با طالبان برقرار کرد تا جایی که مذاکرات صلح در افغانستان را ترتیب داد و اکنون نیز بسیاری از تحولات و وقایع جاری در افغانستان را ناشی از دست‌های پشت پرده آمریکا می‌بینند. آنچه مسلم است اینکه ایران در این بازی قطعا نمی‌خواهد امکان نزدیکی به یک قدرت مسلط در افغانستان را به آمریکا بدهد و در این طناب‌کشی بر سر برقراری رابطه بیشتر با طالبان خواهد کوشید.

ایران و ترکتازی بی‌امان «طالبان ۲۰۲۱»

سیاست دولت رئیسی در قبال طالبان چه خواهد بود؟

* از مواضع جمهوری اسلامی نیز چنین بر می‌آید که در این راه، مصلحت را در چشم‌پوشی از سوابق طالبان می‌بیند. این نکته در دولت حسن روحانی تا حدی مشهود بود؛ اما نکته قابل تامل انتقال قدرت در ایران و روی کار آمدن دولت تازه در هفته‌های آینده است. آیا دولت ابراهیم رئیسی نیز همین سیاست را پیش خواهد گرفت؟

* به نظر می‌رسد پاسخ به این پرسش مثبت است؛ به چند دلیل. اول آنکه سیاست گفت‌وگو با طالبان و اذعان به اینکه بخشی انکارنشدنی از افغانستان است، سیاست کلی جمهوری اسلامی که تغییر دولت به معنی تغییر آن نیست. دوم رویکرد و مواضع چهره‌ها و تریبون‌های اصولگرا نسبت به آن است. در حالی که محمدجواد ظریف همزمان با تاکید بر لزوم گفت‌وگو با طالبان، تاکید می‌کند که ایران این گروه را از لیست تروریستی حذف نکرده، اصولگرایان اما یک گام پیش‌تر می‌روند.

* برخی منابع حتی سقوط کابل ظرف شش ماه آینده را نیز پیش‌بینی کرده‌اند. موضع ایران در برابر طالبان با این قدرت تازه‌اش چه خواهد بود؟ به نظر می‌رسد پاسخ را می‌توان از درهایی که ماه‌های گذشته برای گفت‌وگو با طالبان در ایران گشوده شد، پیدا کرد

* پاییز پارسال احمد نادری، نماینده اصولگرای تهران در مجلس، در واکنش به حضور هیأت سیاسی طالبان در سفارت ایران در قطر، با حمایت از طالبان، در توئیترش نوشت: «طالبان یکی از جنبش‌های اصیل منطقه و با زمینه قوم پشتون است.»

* او اضافه کرده بود که «نباید در دام بازنمایی‌های اشتباه رسانه‌های آمریکایی از آنان بیفتیم.» عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه اصولگرای جوان نیز همان مقطع در واکنش به موج اعتراضات به حضور هیأت طالبانی در تهران، در «جوان» نوشت که عمده سوالات درباره گفت‌وگو با طالبان حول شهادت دیپلمات‌های ایران در مزارشریف و شهادت شیعیان افغانستان است. او در ادامه عنوان کرده بود که «طالبان افغانستان در شهادت دیپلمات‌های ایران نقش نداشتند و جمهوری اسلامی نیز به این باور رسید که ترور آن عزیزان با هماهنگی سیستم اطلاعاتی یک کشور ثالث صورت گرفته ‌بود.»

ایران و ترکتازی بی‌امان «طالبان ۲۰۲۱»

«طالبانی که سر نمی‌بُرد»

* حال که طالبان در شکلی عجیب و غریب و بی‌سابقه در حال تسلط بر افغانستان است، کیهان نوشته است که «طالبان امروز با طالبانی که سر می‌بُرید، تفاوت‌هایی کرده است.»

* تریبون اصولگرایان می‌نویسد: «در این پیشروی‌ها خبری از جنایت‌های هولناک، شبیه جنایات داعش در عراق نیست. طالبان حتی اعلام کرده کاری با شیعیان این کشور هم ندارد (و تا لحظه تنظیم این گزارش نیز خبری درباره جنایت این گروه علیه شیعیان افغان لااقل، مخابره نشده است). طبق این گزارش‌ها، خبری از قتل‌عام غیرنظامیان بی‌گناه و تخریب خانه‌ها هم نیست و آنچه هست، صرفا درگیری با نیروهای مسلح دولتی است. ... طالبان این تغییر رویه را رسما نیز اعلام کرده ‌اما میزان صحت و سقم این ادعاها نیاز به بررسی جدی دارد.»

* بدین ترتیب باید گفت که چنانچه یک دولت طالبانی در افغانستان شکل بگیرد، ایران و دولت تازه‌اش، می‌توانند خود را برای پذیرش آن آماده کنند اما سطح و چگونگی این آمادگی منوط به رفتار طالبان است؛ اینکه بیشتر به سوی آمریکا و تامین منافع آن غش کند یا اینکه طی روابطی حسنه با ایران، منافع همسایه‌اش را فدای عنایت واشنگتن نکند. در حال حاضر اما ایران نگران از اینکه کدام یک از این دو رویکرد در افغانستان حاکم خواهد شد، برای اعلام موضعی رسمی منتظر است و نظاره می‌کند؛ چنانچه سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیترش نوشت: «به دقت تحولات نگران‌کننده در افغانستان را دنبال می‌کنیم.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    طالبان برای ماست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اگه اونا رو پرورش ندیم چطور به مردم خودمون بفهمانیم ما برای تامین امنیتتون تلاش میکنیم و قدردان ما نیستید

    • بدون نام

      20 سال امریکا افغانستانو اشغال کرد و حتی یه ارتش حرفه ای نتونست براشون بسازه حالا عقده ای ها تقصیرها رو انداختند گردن ایران که اصلا افغانستان براش مهم نیست

    • بدون نام

      مشکل افغانستان قبایل بی ربطیه که کنار هم قرار گرفتند دولت فاسد افغانستان هم از همین قوم طالبان هستند

    • بدون نام

      طالبان دست پرورده آمریکا و رفقاشه

    • بدون نام

      عکس مذاکره ظریف با طالبان گویاست

    • سیاوش

      چقدر کارشناس داریم !!!بعد توقع داریم وضع خوب باشه. الان طالبان شده برلی ایران و آمريكا شده ادم خوبه !!خدایا توبه

    • بدون نام

      خب مذاکره با دشمن چه اشکالی داره ؟!

  • بدون نام

    حداقل اینکه بهتر از یک دولت دست نشانده هستند.

  • بدون نام

    اقایون چ میفرمایند؟الان باید طالبان را دوست داشته باشیم یا مرگ مرگ کنیم؟!!!
    بفرمایید تا مردم اطاعت کنند.

  • بدون نام

    بیچاره مردم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دوباره زمان به دهه ها قبل برمیگردد. انموقع سیاستهای افغانستان و سوریه
      در دست روسها بود و ایران همگام با امریکا و جهان غرب. بعدها سیاست ایران دست روسها افتاد و این دو کشورنزدیک به امریکا. مجددا همانطور که میبینیم سوریه در تسلط کامل روسیه قرار گرفته و الان افغانستان انوقت ایران به که سپرده میشود؟بلی امریکا دوباره روزهای خوش فراخواهد رسید

  • بدون نام

    مردم فریب خورده ایران

  • کیانوش برره

    طالبان هر خاکی میخواد تو سر خودش بریزه ما باید مراقب مرزهامون باشیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کیهان گفت دیگه سر نمیبرن فقط الان منفجر میکنن یواشکی هم سر میبرن

    • بدون نام

      طالبان هم داعش

    • بدون نام

      خیلی خنده داره آدرس غلط هم میدن میگن آمریکا اینارو بوجود آورد خخخخخ

    • بدون نام

      مواضع شون پارادوکس تضاد تناقض

    • محمد

      من افغان هستم و عرض می کنم طالبان دقیقاً تفکر داعشی را دارد و از نظر امنیتی یک خطر بزرگ برای ایران محسوب می شود. طالبان از نظر فرهنگی هم برای ایران خطر محسوب می شود. ایران دارای فرهنگ کهن و غنی است اما طالبان به دلیل گرایشات ایدئولوژیک و تفکر وهابی و سلفی با مظاهر فرهنگی ایران مخالف است و هیچ بعید نیست با نفوذ در ایران برای خود سرباز و گماشته فرهنگی تربیت کرده و از بین جوانان ایرانی نیرو جذب کند.

    • بدون نام

      آمریکا ماری در آستین پروراند بنام طالبان و داعش

    • به محمد

      یکی از تفاوت های ایرانی ها با افغان ها در اینه که عده زیادی از ایرانی ها اصلا تفکر سلفی و وهابی رو قبول ندارن . به همین خاطر طالبان نمیتونه از ایران برای خودش نیروی های زیادی بگیره

    • بدون نام

      جناب محمد احسنت.

  • بدون نام

    طالبان از اول هم گروه تروریستی و منفور بوده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      وهابی های دربدر

  • بدون نام

    دشمن دشمن من دوست من است.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس امریکا دوست ماست، چون دشمن طالبانن

    • بدون نام

      آمریکا اگه دشمن طالبان بود نابودش میکرد نه اینکه بره بدتر از خودش ترکیه رو بفرسته وسط ضمنا به لطف همون آمریکایی که رفته بود طالبان و نابود کنه و مشروعیتی که بهش داد حتی هند و ایران هم که مخالف مواضع پاکستان و قطر در افغانستان بودن با طالبان مذاکره کردن که از همین مذاکره و این عکس بعضی از رسانه های داخلی و خارجی سوءاستفاده کردن

  • علیرضا

    چون اینها را دقیق نشناخته اید اینها یک فرقه هستند از جهل مردم ومذهب استفاده می کنند از دورافتاده ترین مکان های روستایی نیرو جذب می کنند مردم خودشان وبعد همسایه ها مورد تهدید قرار دهند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      با این حساب، زیاد هم ناآشنا نیستند ..

  • بدون نام

    ظریف خوب پیش بینی میکرد

  • بدون نام

    لعنت بر طالبان

  • بدون نام

    ما نسبت به برادران طالبان هیچ موضعی نداریم و در مسائل داخلی کشورهای همسایه اصلا دخالت نمیکنیم نقطه تمام.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مطمئن هستی دخالت نمی کنیم

    • بدون نام

      طالبان وهابی و داعش وهابی

  • بدون نام

    آدمکش آدمکش است چه طالبان چه داعش.هنوز شهادت خبرنگاران به دست طالبان را فراموش نمی کنیم.

    پاسخ ها

    • شاهین

      آفرین
      مزار شریف. قتل عام دیپلمات های ایرانی در سفارت.

  • اسی

    قسم میخورم این برنامه تسلط بر خاک افغانستان با نقشه ایران بوده.جزییاتش تو این مجال نمی گنجه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جمهوری اسلامی شکم مردم خودش رو نمیتونه سیر کنه، جهانگشایی پیشکش

  • بدون نام

    به زبان ساده می گویم،که امریکا میدان را برای تاخت،تاز طالبان خالی کرده و ایران هم در حمایت از طالبان امکانات لازم را در اختیار آنان قرار داده و درنهایت طالبان چون خود را از دیدگاه مذهبی بالاتر از ایران می دانند بسمت امریکا برای بدست آوردن قدرت وتسلط بیشتر غش می کنند، و حتی ممکن است درآینده در مقابل ایران قرار بگیرند،

    پاسخ ها

    • بدون نام

      یاد اون ضرب المثل افتادم که میگه دستی رو که نمیتونی قطع کنی باید ببوسید برای این که به ما حمله نکنند باید باهاش دوست بشیم

    • بدون نام

      وقتی ارتش امریکا تو افغانستان هستند و دارن با طالبان میجنگند میگن چرا بیرون نمیرن، حالا که سربازاشو داره خارج میکنند میگن تقصیر امریکاست، یعنی واقعا حالتون خوب نیست. وقتی دولت افغانستان عرضه جنگ با طالبان رو نداره به امریکا چه مربوطه

    • بدون نام

      آمریکا داره از افغانستان فرار میکنه

  • کارشناس سیاسی

    طالبان دست پرورده آمریکا روسیه ایران عربستانه بنابر این موضع ایران هم در ارتباط با اونا مشخصه!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      طالبان از درون قبایل پشتون برخاسته و نتیجه مستقیم فرهنگشونه

  • بدون نام

    ننگ بر حامیان تروریست

  • بدون نام

    موضع ایرانی فقط حمایت است

  • مجیدباشی

    بعید نیست براثرسیاستهای سی آی ای داعشی ها رادرطالبان ادغام نکرده باشدبنابرین افغانستان چه دارد که این همه جنایت و کشتار بی گناهان درآن صورت بگیرد و واکنشی ازسوی باصطلاح حقوق بشر نباشد این تحرکات دست کم گرفته نشود واهداف آینده آمریکا و اسرائیل و حاشیه نشینان مرتجع منطقه ایجاد بحران در مرزهای ایران و نفوذ به کشورمان خواهد بود

  • بدون نام

    نمیترسیدطالبان باعث قدرتمندشدن سنی های ایران وباعث اختلاف درایران شوند.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه قول دادند که با شیعیان کاری نداشته باشند،اگر باور نداری از آقای شریعتمداری بپرسید که فرمودند طالبان دیگه مثل گذشته سر نمی برند،

    • بدون نام

      همینطوره

  • بدون نام

    آزموده را آزمودن خطاست. سریعتر دیپلمات ها را از افغانستان خارج کنید.

  • بدون نام

    هفتاد درصد افغانستان طرفدار طالبان هستند .هر کشوری باید این را بپذیرد .مگر افغانستان فقط کابل وتعدادی پادگان است .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بیشتر نبود؟

  • بدون نام

    مرگ بر طالبان داعشیان طرفداران وحامیانشان

  • وطن پرست

    طبق معمول حمایت

  • بدون نام

    خدا لعنت کند آن کشور وآن کسانیکه به طالبان کمک می کنند

  • بدون نام

    دولت ابران خودش طالبان از اونم بدتر وقتی از سران طالبان تو ایران پذیرایی میشه براشون فرش قرمز پهن می کنن دیگه می خواین چه موضعی داشته باشه

  • بدون نام

    باعث بدبختب خودمون مردم یمن سوریه و افغانستانیم

  • بدون نام

    طلبان دست پرورده امریکا ست

  • مریم

    چقدر حس بدی میدن این گروه .

  • بدون نام

    ما هم با تمام ارزشهای انسانی و فرهنگی و علمی هم سقوط میکنیم وقتی از این به ظاهر اقایان با این همه جنایت و سیستم فکری معیوب در کشور خود استقبال میکنیم

  • بدون نام

    طالبان و داعش ننگ بشریت عصر جدید عجب حیوانهای دوپا در کره زمین پیدا می شود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      یک نگاه به خودت بنداز

  • بدون نام

    این کشور سالهاست که بین آمریکا و روسیه دست به دست میشود...ولی از مسئولین خودمون انتظار میرود بگذارند مردم افغانستان به درد خودشان بسازند...

  • بدون نام

    طالبان بدترین موجود هستن

  • سعید ک

    تمدن و پیشرفت را بزور نمی توان به ملتی تزریق کرد افغانستان ترکیب سنتی و قبیله ای دارد و نه شوروی تولنست و نه لمریکا آنها را امروزی و دمکزاتیک کنند. لااقل پنجله سال دیگر شاید و بضرورت نسل تحصیل کرده تغیراای در ساختارشان ایجاد شود و بلید بحال مودشلن گذاشت شان.

  • بدون نام

    وحشیان بی فرهنگ و دیو صفتان بی شعور طالبان خداوند به کمک مردم ستمدیده افغانستان برسد واز دست این بی وجدان ها نجات یابند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بهش میگم

  • حمد امین

    نگارش جدید داعش، با چهره ای متفاوت

  • بدون نام

    هیچکس در دنیا روابطش رو با آمریکا فدای روابط با هیچ کشور و دولت دیگه ای نمیکنه

  • مسلم

    این سؤال برای من پیش می آید؟گروهی که توانسته در کشوری که صاحب ارتش و نیروهای نظامی است، این همه پیشرفت کنه و به قولی 80 درصد سرزمین افغانستان را تصرف کرده، حتما از منبع غنی تغذیه می‌شود یعنی به قولی کشور ثالثی وجود دارد، حالا اگر این فرضیه به احتمال قریب به یقین واقعیت داشته باشد، پس اگه قراره تعاملی در هر سطحی با این گروه از طرف تهران بر قراربشه، در واقع تعامل با طرف سوم هستش، ....؟! نمیدونم.

    پاسخ ها

    • مسلم

      حرفهای من را را چرا سانسور کردید

  • مهدی

    حضور در افغانستان غیر از هزینه هیچ چیزی برای آمریکا نداشت.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آمریکای سرخورده

  • بدون نام

    طالبان افغانی وبه ما هیچ ربطی نداره ما از هیچ طرفی نباید حمایت بکنیم اگر میتوانیم بینشان صلح برقرار کنییم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منفی فقط بخاطر جمله آخرت. چون جنگ و صلحشون هم به ما هیچ ربطی نداره. بقیه حرفهات درسته

  • احمد

    اگه این وحشی های وهابی واقعا با ادیان مذهب دیگران کار ندارن پس چطور زمانیکه قدرت افغانستان دست شون بود توی استان بامیان که اکثرا شعیه هستن یروز نزدیک به ۵۰۰ نفر قتل عام کردن لعنت خدا بر این قوم یزید دست نشانده آمریکا آی اس آی پاکستان

  • بدون نام

    متاسفانه طالبان نسبت به نوجوانان حساسیت دارند..خدا به خیر بگذراند

  • ایرانی

    جان گرفتن طالبان مساویست با جان گرفتن داعش در منطقه طالبان برای ایران خطرناک است این سیاست آمریکاست فریب نخورید اوایل انقلاب عراق را بجان ملت ایران انداخت و حالا نوبت طالبان است دقت کنید روی کار آمدن طالبان بیشترین ضرر برای ایران است دشمن در همسایگی

  • بدون نام

    سلام طالبان همان هایی هستند که سال هی 77-80 شرق کشور را ا نا امن کردند وتعداد زیادی از مردم بیگناه را کشتند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج