درخواست فعال اصلاح طلب از محمد خاتمی
عضو حزب اتحاد ملت گفت: این که مردم قهر کرده اند، دلیلی نمی شود که ما هم تشویق به حضور نکنیم.این غیر مسئولانه ترین برخوردی است که می شود با این انتخابات انجام داد
خبرآنلاین: عضو حزب اتحاد ملت گفت: این که مردم قهر کرده اند، دلیلی نمی شود که ما هم تشویق به حضور نکنیم.این غیر مسئولانه ترین برخوردی است که می شود با این انتخابات انجام داد
علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص میزان احتمالی مشارکت مردم و این که آیا ممکن است انتخابات دو مرحله ای بشود یا خیر، به خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: من فکر می کنم که دو مرحله ای شدن انتخابات بستگی مستقیمی به میزان مشارکت مردم دارد. تا اینجا و به گواه نظرسنجی ها میزان مشارکت زیر ۴۰ درصد و یا کمی بالاتر از ۴۰ درصد است و این برای رفتن انتخابات به دور دوم کافی نیست اما اگر این میزان به بالای ۵۰ درصد برسد، بسیار محتمل است که انتخابات به مرحله دوم برسد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخلاف شعار مشارکت حداکثری که داده می شود، اقداماتی که از سوی نهادهای نظارتی و اجرایی و صداوسیما انجام شده، در جهت کاهش مشارکت و برگزاری یک انتخابات مطمئن بوده تا اینکه شاهد رقابتی داغ با نتیجه ای نامعلوم باشیم. من فکر می کنم این فرصت باقی مانده تهییج کننده باشد در غیر این صورت، نمی توان از خروجی انتخابات انتظار خاصی داشت.
تاجرنیا در خصوص نظرات متفاوت سران جریان اصلاح طلب در خصوص شرکت در انتخابات و تصمیمی که بدنه مردمی این جریان درنهایت خواهد گرفت، گفت: در مجموع یک سری اصلاح طلبان پیش رو و شخص آقای خاتمی تاثیر بسیار زیادی دارند و می توانند جریان را تغییر بدهند اما تا الان واکنشی جدی نداشته اند.برخی از احزابی که به صورت جدی هم الان به میدان آمده اند، در انتخابات مجلس اخیر هم به میدان آمدند و توفیقی نداشتند. بنابراین اگر اصلاح طلبان پیش رو و آقای خاتمی در همین فرصت باقی مانده به صحنه نیایند، امید چندانی به تغییر نتیجه وجود ندارد.
وی ادامه داد: معتقدم که در برهه خاص و ویژه ای به سر می بریم و از نظر من، مسئولیت اجتماعی و وظیفه درازمدتی که برعهده دوستان است، ایجاب می کند که به صورت فعال تر و مشخص تر شرکت کنند. همه ما می پذیریم که شرایط این انتخابات، شرایطی عادلانه نیست و می دانیم که این انتخابات در فضایی رقابتی جریان ندارد و چهره های شاخص اصلاحات رد صلاحیت شده اند. این که ما بیاییم دعوت به عدم شرکت بکنیم و بعد روز شنبه بگوییم که مردم نیامدند، این رسالت گروه های مرجع و روشنفکران و احزاب نیست. این اشخاص وظیفه دارند گفتمانی ایجاد کنند که بر روی افکار عمومی تاثیر بگذارند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: این که مردم قهر کرده اند، دلیلی نمی شود که ما هم تشویق به حضور نکنیم.این غیر مسئولانه ترین برخوردی است که می شود با این انتخابات انجام داد. من این هشدار را می دهم که اگر گروه های مرجع برای حمایت از آقای همتی به میدان نیایند و مشارکت بالایی از سوی مردم شاهد نباشیم، جمهوریت و دموکراسی در ایران به جایی خواهد رفت که احتمال برگشت ناپذیر بودن شرایط ممکن خواهد بود. هرکس نسبت به ایران دلسوزی دارد، نمی تواند در شرایط فعلی بی تفاوت باشد و بنشیند. مهم نیست که نتیجه چه می شود. مهم این است که ما در این مقطع حساس تاریخی وظیفه خود را به درستی انجام بدهیم.
تاجرنیا با بیان آنکه به عنوان فردی که در حوزه مسائل تشکیلاتی کار کرده ام، این که ما بیاییم در شهرهای بزرگ مثل تهران لیستی برای شورای شهر بدهیم اما در انتخابات ریاست جمهوری معرفی کاندیدا نداشته باشیم، از لحاظ شکلی در عمل امکان پذیر نیست، خاطر نشان کرد: جمعیتی که در انتخابات ریاست جمهوری قرار نیست شرکت کند، طبیعتا برای رای دادن به شورای شهر هم پای صندوق نخواهد رفت. آن وقت کسانی که فقط به انتخابات شوراها ورود کرده اند، با این شبهه مواجه می شوند که وزن سیاسی شما به اندازه همین مشارکت در انتخابات شوراها است و پاسخ به آن، آسان نخواهد بود. احساس من این است که مردم صرفا برای انتخابات شوراها به صحنه نخواهند آمد و اگر هم بیایند عده شان زیاد نخواهد بود.
وی در پایان گفت: عاقلانه این است که هر دو انتخابات را در کنار هم ببینیم. علی رغم این که می دانیم نهاد اجماع ساز و اصلاح طلبان نتوانستند کاندیداهای خود را به عرصه بیاورند، ما بیاییم و تکمیل کنیم کار خوبی را که آقای مهندس مهرعلیزاده انجام داد چرا که ایشان کاری کرد که احتمال پیروزی افزایش یابد. این مسئله به نظر من خیلی مهم است که دیگران هم به این کار توجه بکنند و تهییج افکار عمومی صورت بگیرد چون در غیر این صورت، ما تسلیم این صحنه آرایی خواهیم شد.
ارسال نظر