ماجرای دیدار خبرسازِ مدیران رسانههای اصلاحطلب
مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق و محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول ابتکار درباره دیدار اخیر مدیران مسئول روزنامههای اصلاح طلب با رئیسی توضیحاتی ارائه کردند.
روزنامه شرق: مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق و محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول ابتکار درباره دیدار اخیر مدیران مسئول روزنامههای اصلاح طلب با رئیسی توضیحاتی ارائه کردند.
رحمانیان طی یادداشتی در این روزنامه اینگونه توضیح داد:
* به منظور روشنشدن زوایای پنهان این دیدار برای مخاطبان همیشگی روزنامه و مردمی که نسبت به مسائل جامعه هنوز حساسیتشان را از دست ندادهاند و این جای خشنودی بسیار دارد، خود را ملزم به روشنگری و روایت این دیدار میدانم.
* بهروال مرسوم در گذشته، همواره مدیران تعدادی از رسانههای اصلاحطلب به دعوت نامزدهای انتخاباتی یا مقامات مسئول، بدون مرزبندیهای سیاسی به دیدار آنها رفته و درباره مواضع نامزدها و آینده پیشرو و مسائل کشور با آنان بحث و گفتوگو کردهاند و میکنند.
* امسال نیز طبق روال سالهای گذشته، مدیران مسئول برای دیدار با نامزدها آماده بودند که مدیرمسئول روزنامه «ابتکار»، آقای محمدعلی وکیلی از ابراز تمایل دفتر آقای رئیسی برای دیدار خبر داد. هماهنگی توسط ایشان انجام شد و حدود 10 نفر از مدیران رسانههای اصلاحطلب با تمایل و دعوت دفتر ابراهیم رئیسی به دیدار ایشان رفتند. گرچه از سوی ما درخواستی برای دیدار صورت نگرفته بود، اما این فرصت مغتنمی بود تا دیدگاههای خودمان را با یکی از نامزدهای ریاستجمهوری در میان بگذاریم؛ بنابراین از این دیدار استقبال کردیم.
* جلسه با آقای رئیسی برگزار شد و مدیران مسئول ابتدا به بیان دیدگاههای خود پرداختند و آقای رئیسی با دقت به بحثها گوش فرا داد. در این جلسه همه صحبتها حول محور مسائل کشور اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، البته عمدتا معیشت و اقتصاد بود و هیچیک از مدیران مسئول درخواستی صنفی یا شخصی مطرح نکردند.
* اصلا از همان ابتدا نیز درصدد ارائه مسائل خودمان نبودیم و تنها هدف ما ارائه مطالبات مردم از یکی از نامزدهای ریاستجمهوری بود. این مطالبهگری کار پسندیدهای است و اساسا کار مطبوعات غیر از مطالبهگری از صاحبان قدرت نیست. گفتنی است هیچکدام از نامزدها چنین درخواستی نداشتند وگرنه ما با همه آنها آمادگی گفتوگو و تشکیل جلسه داشتیم. بنده هم در آن جلسه گفتم که ما هیچ درخواست جریانی و شخصی از شما در صورت موفقیتتان در انتخابات نداریم و تنها خواسته ما این است که کاری کنید تا حال مردم خوب شود و این امر در گروِ روی کارآوردن مدیران شایسته و لایق و کارآمد است.
* دور از انصاف است اگر نگویم که ایشان نیز هیچ خواستهای از ما نداشتند؛ اما متأسفانه پس از انتشار عکس دیدار مدیران مسئول با آقای رئیسی و خبر این جلسه، ناگهان با حجم عظیمی از واکنشهای متفاوت مواجه شدیم که برخی از این واکنشها چنان تند و احساسی بود که هیچ تناسبی با رویکردهای اصلاحطلبانه نداشت. چراکه ما مفتخریم که لیدر اصلاحات، جناب آقای محمد خاتمی، منادی و بنیانگذار گفتوگوی تمدنها در جهان بودند و سال 2001 به پیشنهاد ایشان بهعنوان سال گفتوگوی تمدنها نامگذاری شده است.
* ما در این پیچ مهم سیاسی همچنان به اصلاحات و ایدههای اصیل آن باور داریم و معتقدیم که قهر سیاسی و پرهیز از گفتوگوی درونجناحی و برونجناحی، نهتنها موجبِ انفعال سیاسی در میان نخبگان سیاست خواهد شد بلکه جامعه را دچار یأس و سرخوردگی مضاعف میکند و چهبسا به خشونت دامن زده شود. وگرنه رویکرد روزنامه «شرق» و کارنامه آن بهعنوان یک روزنامه مستقل و خصوصی متمایل به باورهای اصلاحات، مبرهن است و جای تردید ندارد که یک دیدار موجب چرخش فکری این روزنامه و مدیر آن نخواهد شد.
* گویا مخالفانِ این دیدار توجه ندارند که گفتوگو اغلب بین کسانی صورت میگیرد که دیدگاههای متفاوت و حتی متعارضی دارند و گفتوگو با سلام آغاز میشود نه با ناسزا. به باور من، اگر ما نتوانیم با چهرههای داخلی گفتوگو کنیم و در سیاست داخلی مؤثر باشیم، قطعا نمیتوانیم در گفتوگوهای خارجی هم نقش تعیینکنندهای داشته باشیم و چگونه انتظار داریم در بیرون از مرزها همصدایان صادقی را پیدا کنیم که صرفا بهدنبال منافع خویش نباشند. پس ابتدا باید گفتوگو را با چهرههایی در داخل کشورمان تجربه کنیم که کاملا با دیدگاههای سیاسی و باورهای اجتماعی ما متفاوت هستند.
اظهارات محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول ابتکار که با رئیسی دیدار کردند را بشنوید:
ارسال نظر