خوشچهره: قطعنامه را کاغذ پاره خواندند اما...
خوش چهره با یادآوری سخنان رئیس جمهور پیشین مبنی بر کاغذ پاره خواندن تحریمها گفت: رئیس جمهور قبلی تحریمها را قبول نداشت اما در آخر دولت خود ریشه همه مشکلات را تحریمها معرفی کرد.
محمد خوشچهره در نشست «آدرس غلط» دلواپسی از گره زدن چرخ زندگی مردم به مذاکرات هستهای در خصوص تاکید بر تولید ملی و نسبت آن با اقتصاد مقاومتی گفت: اولین اقدام درک صحیح از محیط ملی است قطعا در این شرایط باید مناسبات بیرونی در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه قطعا چالشهای پیش رو را باید در نظر گرفتن عوامل برونزا و درونزا بررسی کرد گفت: در برنامههای پنجم توسعه در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد دیده شده است اما آمارهایی که اعلام شده نرخ رشد اقتصادی ۵- درصد را اعلام کرده این به معنای شکاف سیزده پلهای است.
خوش چهره با تاکید بر اینکه در اقتصاد ملی ظرفیتهای بالقوه بالایی داریم تاکید کرد: ما ظرفیت قدرت اول منطقه شدن را داریم. اما واقعیت اقتصاد ایران حاکی از نرخ رشد اقتصادی پایین است که این با ظرفیتهای بالای ما قابل تامل است.
به گفته این کارشناس اقتصادی ما اکنون از بیش از ۵۰ درصد ظرفیتهایمان استفاده نمیکنیم و شاهد تورم، رکود، شکاف طبقاتی هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت پایین تولید ملی بیشتر ناشی از تصمیمگیری غلط است اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهور همه نامزدهای انتخابات لیستی از مشکلات اقتصادی را مطرح کردند و راه حلهایی را در میان گذاشتند. بیان مشکلات خوب است اما به اولویتبندیها توجه کرد. آنچه هست نشان میدهد ما نسبت به مشکلات اولویت بندی خوبی نداریم.
خوش چهره با یادآوری سخنان رئیس جمهور پیشین مبنی بر کاغذ پاره خواندن تحریمها گفت: رئیس جمهور قبلی تحریمها را قبول نداشت اما در آخر دولت خود ریشه همه مشکلات را تحریمها معرفی کرد. کسانی که زمامدار امور بودند علت مشکلات را عوامل برونزا میدانستند اما همزمان رئیس مجلس با صراحت میگفت: کمتر از ۲۰ درصد مشکلات ناشی از تحریمهاست و بیش از ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوء مدیریتها است.
خوشچهره تاکید کرد دولت یازدهم وارث یک شرایط سخت اقتصادی است و اگر خردهای به دولت گرفته میشود سر اولویت دادن به مسائل درونزا و برونزا است. اگر دولت راه حل مشکلات را عوامل برونزا میداند بنابر این از نظر بنده این یک خطای استراتژیک است.
وی با اشاره به صحبتهای خصوصیاش قبل از انتخابات با رئیس جمهور گفت: آقای روحانی قبل از انتخابات تاکید داشتند که موانع تولید داخلی بر طرف شود اما بعد از آن دیگر صحبتی نشد قطعا اگر از ظرفیت داخل استفاده نکنیم خطای استراتژیک کردهایم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه بعد از جنگ ۴ دولت با سلایق مختلف داشتهایم گفت: کارکرد همه این دولتها در حوزه اقتصادی وابستگی به نفت بوده است. در همین دولت جدید در لایحه بودجه بیش از ۷۰ درصد وابستگی به نفت دیده میشود.
وی همچنین در خصوص دلواپسی از شرایط کنونی گفت: دلواپسی را تایید میکنم و در همه دورهها باید باشد اما این دلواپسی نباید جنبه سیاسی داشته باشد.
وی در پایان سخنانش از نحوه اجرای مسکن مهر انتقاد کرد و گفت: در دولت قبل طرح مسکن مهر یک سلیقه شخصی بود و مشکلات بسیاری را به همراه آورد.
ارسال نظر