برنامه ملی واکسیناسیون در ایران شکست خورد؟
روزنامه آرمان ملی در مطلبی به حواشی اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در ایران پرداخت.
روزنامه آرمان ملی در مطلبی به حواشی اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در ایران پرداخت.
این روزنامه در یادداشتی به نقل از محمدرضا محبوب فر، کارشناس حوزه سلامت نوشت:
* در روزهای گذشته بسیاری از کسانی که بنا به نوبت شان باید دز دوم واکسن را دریافت میکردند، به مراکز اعلام شده مراجعه کردند، اما شنیدند که واکسن موجود نیست. واکسیناسیون نوبت دوم در کشور تا اطلاع ثانوی به تاخیر افتاده، خبری که شکست برنامه واکسیناسیون کرونا در ایران را برملا میکند. بهرغم تأکید سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اینکه تزریق واکسن کرونا متوقف نشده است و اعلام اینکه تا رسیدن محموله جدید، واکسینه شدن گروههای سنی پرخطر ادامه مییابد، توقف واکسن ۶۵ سالهها و کمبود دوز دوم واکسن کرونا و تأخیر در برنامه واکسیناسیون نوبت اول و دوم با ثبت رکوردی تازه در هرمزگان و اوجگیری بیماری در جنوب و جنوب غرب کشور همراه بوده است.
* بیشک تأخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا علاوه بر اینکه میتواند اثربخشی و ایمنی زایی واکسن کرونا را تحت تأثیر قرار دهد، به منزله بیاثر بودن تزریق دوز اول کرونا خواهد بود. به عبارتی تزریق دوز دوم واکسن کرونا با هرگونه تأخیر و خارج از برنامه زمانبندی تعریف شده شروعی برای واکسیناسیون کرونا در نوبت اول خواهد بود. در پی بینظمی و بلاتکلیفی در واکسیناسیون کرونا و تأخیر در ورود محمولههای جدید واکسن به کشور سویههای جدیدی از ویروس کرونا که اکنون درجنوب و غرب کشور شایع شده است بهزودی در تمامی کشور غالب خواهد شد و موجب بستری شدن افراد بيشتری میشود.
*بهرغم اعلام آمادگی شرکتهای خارجی و داخلی برای واردات واکسن به کشور وزارت بهداشت و درمان هزینههای ورود واکسن به کشور را غیرواقعی خوانده و مجوز واردات واکسنهای برند و معتبر خارجی به کشور را صادر نمیکند. شرکتهای تولیدکننده واکسن داخلی هم بارها خواستار واردات واکسن خارجی کرونا از سوی دولت شدهاند و صدور فوری مجوز برای واردات آن را ضروری دانستهاند و شنیدهها حاکی از این است که تاکنون توصیهای برای منع واردات واکسن به کشور یا مانع تراشی برای واردات آن نداشتهاند این پرسش مطرح است که آیا حفظ جان مردم کشورمان ارزش پرداخت هزینه ۱۳ دلاری برای هر دوز واکسن وارداتی را ندارد؟
* امروز خواست ملی، حواشی کاندیداهای ریاست جمهوری برای تنویر افکار عمومی مردم درخصوص کم و کیف سیاستگذاریهای دولتی مدیریت بیماری کروناست. این روزها اولویت نخست کشور باید بیماری کرونا و انجام فوری واکسیناسیون سراسری باشد. هر رئیس جمهوری که در خردادماه ۱۴۰۰ برگزیده شود بدون حل و فصل بیماری کرونا درکشور توفیقی درخصوص حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور نخواهد داشت. تاکنون کاندیداهای ریاست جمهوری به نوعی بیخیال کرونا شدهاند و اشارهای به این بیماری در برنامههای تبلیغاتی خود و مناظرههای پخش شده از رسانه ملی نداشتهاند. صحبت از رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور با وجود کرونا و جهش و پیشرفت کشور در این زمینهها بیپایه و اساس است و هیچ وقت شعارها و سخنان کاندیداها تحت شرایطی که سلامت مردم کشورمان توسط ویروس منحوس کرونا هدف گرفته شده است، جنبه اجرایی پیدا نخواهند کرد.
نظر کاربران
فقط بلدن با ملت دروغ بگن این بی کفایتها
مگر اینقدر ملت کرونا بگیرن تا یک ایمنی دسته جمعی بوجود بیاد ولی متاسفانه تا رسیدن به این خیلی ها از بین مردم میرن و چه داغهایی بر دل ملت باقی خواهد ماند تو کشور ما متاسفانه از قانون قرون وسطا استفاده میشه