واشنگتن دو کشتی ایران را زیر نظر دارد
شبکه سی.ان.ان در گزارشی به نقل از مقامات و تحلیلگران متعدد آمریکایی به موضوع حرکت ناو بندر مکران و ناو محافظ آن، دو کشتی نظامی ایران در آبهای بینالمللی و نگرانیهایی که به ادعای آنها برای آمریکا ایجاد کرده است، پرداخت.
ایسنا: شبکه سی.ان.ان در گزارشی به نقل از مقامات و تحلیلگران متعدد آمریکایی به موضوع حرکت ناو بندر مکران و ناو محافظ آن، دو کشتی نظامی ایران در آبهای بینالمللی و نگرانیهایی که به ادعای آنها برای آمریکا ایجاد کرده است، پرداخت.
شبکه سی.ان.ان، در گزارشی ادعا کرد که پنتاگون[وزارت دفاع آمریکا] و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در حال ردگیری دقیق دو کشتی نظامی ایران هستند که تهران گفته است به سمت ونزئلا در حرکتند. مقامات پنتاگون و دیگر سرویسهای آمریکایی گفتهاند که در حال حاضر عبور این کشتیها نگرانکننده نیست اما زیر نظر هستند و جامعه اطلاعاتی آمریکا در حال ارزیابی این است که قصد ایران از اعزام این کشتیها چیست. ونزوئلا و ایران که هر دو تحت تحریم آمریکا قرار دارند، متحد و شرکای تجاری یکدیگر هستند که به هم در زمینه ایستادگی در مقابل اقدامات آمریکا کمک کردهاند.
در این گزارش طبق گفته چند مقام رسمی آمریکایی، با وجود این که هنوز معلوم نیست کشتیها حامل سلاح باشند، ادعا شده که تصاویر ماهوارهای نشان میدهند که یکی از این کشتیها حامل نوعی قایق کوچک حمله سریع است که ایران با آنها به ناوهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس نزدیک میشد و ایجاد دردسر میکرد. تحلیلگران میگویند که اگر کشتیهای ایرانی توان رسیدن به اقیانوس اطلس را پیدا کنند، گام رو به جلوی مهمی برای نیروی دریایی این کشور خواهد بود که در گذشته نتوانسته است این کار را انجام دهد.
طبق گفته مقامات، آمریکا نزدیک به دو هفته است که کشتیها را رصد میکند. کشتیها در چند روز گذشته در سمت ساحل شرقی آفریقا پیش رفتهاند. در حالی که اول انتظار میرفت کشتیها دماغه گود هوپ در آفریقای جنوبی را در بازه ۹ تا ۱۱ ژوئن دور بزنند، کارشناسانی که حرکتشان را دنبال میکنند، میگویند که انتظار نمیرود تا جولای به آنجا برسند.
جان کِربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای به سی.ان.ان گفت: در حالی که وزارت دفاع درباره مسائل اطلاعاتی نظری نمیدهد، متذکر میشویم که تحویل تسلیحات یک عمل تحریکآمیز و تهدیدی علیه شرکای ما در این نیمکره خواهد بود. از این رو، حق ما برای انجام دادن اقدامات مناسب در هماهنگی با شرکایمان برای جلوگیری از تحویل یا نقل و انتقال چنین تسلیحاتی محفوظ خواهد بود.
یکی از کشتیها، ناو نظامی مکران در تصاویر ماهوارهای ثبت شده از بندر عباس هفت قایق کوچک حمله سریع روی عرشهاش داشته است. ناو کوچکتری که مکران را همراهی میکند، یک ناو محافظ است. نگرانی آمریکا این است که ایران قایقهای حمله سریع را به ونزوئلا منتقل کند.
مقامات تاکید میکنند که از وجود تسلیحات در هر یک از این ناوهای ایرانی مطمئن نیستند. یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: نگرانی از این است که این قایقها قایق حمله موشکی باشند. چنین تسلیحاتی، از نوعی هستند که نمیخواهیم نزدیک سواحلمان باشند.
نسبت به مسیر حرکت کشتیها اطمینانی وجود ندارد. یک مقام آمریکایی به سی.ان.ان گفت که در روزهای اخیر، به شکلی گیجکننده حرکت کردهاند که مراقبها را در این زمینه که آیا در مسیر اقیانوس اطلس پیش خواهند رفت، دچار سردرگمی کرده است.
به گزارش ایسنا، اظهارات مقامات آمریکایی در این باره در پی این مطرح میشود که نشریه پولیتیکو به نقل از منابع آمریکایی که می خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: سازمانهای امنیتی این کشور در حال نظارت بر تحرکات کشتیهایی ایرانی هستند که ممکن است مقصد نهاییشان ونزوئلا باشد. پولیتیکو میگوید، این موضوع ممکن است اقدامی تحریکآمیز در موقعیتی متشنج در روابط ایران و آمریکا باشد.
این منابع همچنین ادعا کردهاند که یک ناو جنگی به همراه کشتی مکران (ناوبندر مکران)، در امتداد سواحل شرقی آفریقا به سمت جنوب در حال حرکت بودهاند.
به گفته این منابع، مقامات آمریکایی از مقصد این کشتیهای ایرانی مطمئن نیستند اما گمان میکنند که در نهایت ممکن است به سمت ونزوئلا بروند. این منابع همچنین گفتهاند که قصد ایران از فرستادن کشتی به این مسیر نیمکره غربی و محموله آنها هنوز معلوم نیست.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اخیرا در کنفرانس خبری اش در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر حرکت ناوهای ایرانی به سمت ونزوئلا و اظهارنظر مقامات آمریکایی در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران مانند هر کشور دیگری در نظام بین الملل این حق را دارد که از تمام حقوق بین الملل استفاده کند و در آب های بین المللی حضور داشته باشد و هیچ کشور نمی تواند به این حق تعدی کند.
وی ادامه داد: هشدار می دهیم که هیچ کسی در این زمینه مرتکب اشتباه محاسباتی نشود و کسانی که در خانه های شیشه ای نشستهاند سنگی راپرتاب نکنند.
ارسال نظر