تاکید «نمکی» بر لزوم افزایش جمعیت
وزیر بهداشت گفت: تا زمانی که مشکل کشور در برخی بخشهای دیگر حل نشود، سقف ارتفاع ما در رشد جمعیت، بلند نیست. تا زمانی که مشکل اقتصاد، اشتغال و معیشت مردم را حل نکنیم نمیتوانیم به رشد جمعیت امیدوار باشیم. متأسفانه شرایط همانند زمان ساسانیان شده که فقط افرادی میتوانند درس بخوانند که جز متمولین کشور هستند.
مهر: وزیر بهداشت گفت: تا زمانی که مشکل کشور در برخی بخشهای دیگر حل نشود، سقف ارتفاع ما در رشد جمعیت، بلند نیست. تا زمانی که مشکل اقتصاد، اشتغال و معیشت مردم را حل نکنیم نمیتوانیم به رشد جمعیت امیدوار باشیم. متأسفانه شرایط همانند زمان ساسانیان شده که فقط افرادی میتوانند درس بخوانند که جز متمولین کشور هستند.
سعید نمکی:
امروز فراتر از انتظار ما، ۱۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و برآورد میشود که تا سال ۱۴۲۰، جمعیت سالمند کشور دوبرابر میشود که بسیار تکان دهنده است.
وقتی به هرم سنی جمعیت نگاه میکنیم از این نگران میشویم که جوانهای کمتری خواهیم داشت تا سالمندان را حمایت مادی و معنوی کنند البته الان هم به دلیل عدم زیرساختهای اشتغال، بخش عمدهای از جمعیت جوان کشور، سربار جمعیت سالمند هستند. این واقعیت تلخ اجتماعی ما است. سالمندانی داریم که هنوز کار میکنند تا جوانان بیکار را حمایت کنند و عدهای دیگر چون در زمان جوانی شأن زیرساخت اشتغال در کشور نداشتهایم، جوانی نکرده و مولد نبوده، پیر شدهاند.
نگرانی مقام معظم رهبری در مورد جمعیت، بسیار به جا است و همواره این دغدغه را داشتهام که در طوفان کرونا که اداره آبرومندانه آن نه برای وزارت بهداشت بلکه برای جمهوری اسلامی ایران پر مسئولیت بود، فرمان دردمندانه مقام معظم رهبری را پاسخ نداده باشم و مبادا در طوفان این بلای خانمان سوز فراموش کنم که ایشان هم دغدغهای برای آینده داشتهاند. کووید ۱۹ یک روز به پایان میرسد اما این دغدغه که در ۲۰ سال آینده کشور دچار سالمندی جمعیت و بسته شدن پنجره جمعیتی میشود، را باید حتماً پاسخ داد.
نمکی اظهار داشت: اهل بعضی از خصلتهای برخی افراد نیستم. اگر به دغدغه مقام معظم رهبری توجه میکنم بخاطر احترامی است که در درونم برای این عزیز قائل هستم اما عدهای از روی جهالت، غرض و مرض میگفتند که او این حرفها را میزند که کاندیدای ریاست جمهوری شود اما دیدند که ما جز سربازی برای نظام، هدف دیگری نداریم.
وی یادآور شد: مؤلفههای مؤثر بر جمعیت، فقط بهداشتی و درمانی نیست. در دورهای نظام بهداشتی و اپیدمیها، در سرنوشت جمعیتها بزرگترین تأثیر را داشتند و در دورانی از تاریخ و قبل از صنعتی شدن، جمعیت جهان در یک بازه زمانی طولانی، رشد نداشت تا کمی نفس میگرفت، یک اپیدمی میآمد، کشتار میکرد، تعداد زیادی از بین میرفتند، وبا، تیفوئید، تیفوس و طاعون میآمد و قتل عامی گسترده داشت و جمعیت دوباره کمتر میشد اما بعد از حضور بهداشت و توجه به تندرستی بعد از طاعون سیاه، رشد جمعیت خودش را نشان میدهد.
اگر دیدگاههای تئوریسینهای اقتصادی جهان را مطالعه کنید میبینید که آدام اسمیت معتقد بود که باید کمک کنیم که جمعیت افزایش پیدا کند و در آن دوره، بهداشت و پیشگیری هم وجود داشت و در کشورهای صنعتی، جمعیت رشد داشت و آدام اسمیت سوار بر این موج شد که باید نیروی کارگر مولد اضافه کنیم که این تئوری درست بود اما ناگهان دنیا با این مواجه شد که افزایش جمعیت زمانی که ارزش افزوده ایجاد شد و صنعت توسعه یافت، طبیعت تخریب شد، جنگلها برای تغذیه جمعیت اضافه شده به زمینهای زراعی تبدیل شد و افرادی مثل ریکاردو و مالتوس آمدند و رشد جمعیت را به سمت مهار جمعیت هدایت کردند و گفتند که جمعیت جهان بیشتر از ظرفیت زمین، اضافه میشود و شعار کنترل جمعیت نه توسط بهداشتیها بلکه توسط اقتصاددانان مطرح شد.
این تفکر غلط است که در جهان و ایران، صاحب نظران بهداشتی، شعار کنترل جمعیت را مطرح کردند. شعار کنترل جمعیت را ابتدا در دنیا، اقتصاددانان و بعد از آن جامعه شناسان دادند وقتی ناهنجاریهای رفتاری در فضای محقر و تنگ و خشونت بار، اضافه شد جامعه شناسان نیز برای کنترل جمعیت به اقتصاددانان پیوستند.
بخش بهداشت در جهان همواره با مهار اپیدمیها، مراقبت از زنان باردار، افزایش امید زندگی و مواردی از این قبیل عامل رشد جمعیت بوده است و هیچ کجا حتی در ایران بخش بهداشت، در کاهش جمعیت نقش نداشته است. از سال ۶۶ و قبل از اجرای سیاستهای تنظیم خانواده، شاهد آهنگ کند و سر به فرود رشد جمعیت هستید.
و وقتی شعار کنترل جمعیت میدهید، در هر مقطعی اولین سیگنال را مرفهین دریافت میکنند و وقتی با انگیزه اقتصادی شعار افزایش جمعیت میدهید، اولین پیام را فقرا دریافت میکنند و بعضی وقتها متأسفانه کسانی این پیام را در حاشیه شهرها دریافت میکنند که بچههای آنها در دود هروئین به دنیا می آیند.
رشد جمعیت و جمعیت از نظر کمّی به اندازه کیفیت جمعیت، مهم نیست. کیفیت جمعیت در جوامع به مراتب مهمتر از کمّیت آن است. اگر نتوانیم کمیّت را به سمت و سوی کیفیت مدیریت کنیم، جمعیتی طغیانگر، معتاد، گرفتار، خشن و حادثه آفرین خواهیم داشت کما اینکه در دنیا میبینید. وقتی کوچ از کشورهای فقیر به سمت کشورهای غنی آغاز میشود، پشت دروازههای خیلی از شهرهای اروپایی میبینید که چه جمعیتی با یک بچه در آغوش، یکی در دستش و یکی هم پشت سرش، در سرما و یخبندان برای پناهندگی، آواره بودند. این یعنی اگر رشد کیفی در جمعیت نداشتیم، کمیّت ما را له میکند.
اینکه فکر کنیم در چند سال به دلیل تشویق به کاهش جمعیت باید تاوان این ندانم کاریها را بپردازیم، نشان غلط دادن است و عزیزی که برای بحث جمعیت مسئول کردم وقتی دیدم سمت و سو و جهت گیری اش به آن جهت میرود را کنار گذاشتم و احساس کردم زحمت همکاران ما و ژنرالهای مبارزه با عظیمترین اپیدمی تاریخ را به غلط در ذهن مردم به سمت و سوی دیگری میبرد.
نه تنها وزارت بهداشت را در بحث جمعیت، گناهکار نمی دانم بلکه فکر میکنم بزرگترین نقش را در تمام سالهای بعد از انقلاب برای حفظ و صیانت از جمعیت کشور به کار برده است. کار ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت چه بود؟ ۹ هزار مرکز جامع سلامت چه کار میکرد؟ تمام کارهایی که در مورد کاهش رشد جمعیت کردیم البته وقتی می گویم کردیم یعنی بنده میخواهم تمام گناهان گذشته را به گردن بگیرم را باید با کارهایی که برای حفظ و صیانت از جمعیت کردیم، مقایسه کنید.
وقتی مادرم سالها در بستر بیماری بود گرچه اگر ۵ فرزند هم داشت به قدری دلم به مادرم گره خورده بود که همواره میخواستم کنارش باشم اما بعضی وقتها میگفتم اگر خواهر یا برادری داشتم که وقتی در یک نقطه از کشور برای فلان کار حضور دارم، به مادرم سر میزد، خیالم راحت میشد و این غربت و تنهایی که در یگانگی خودم احساس کردم می دانم که باید به خانوادهها گفت که یک فرزند، کم است.
اجرای سند صیانت از جمعیت نباید کلیشهای باشد. یک کشور گسترده با تنوع اقلیم، فرهنگ، خرده فرهنگ و قومیتها هستیم و نمیتوانیم با یک سند یا کلیشه، کشور را اداره کنیم. در یک قومیت ممکن است نیازی به تشویق و تبلیغ فرزندآوری نداشته باشید و در گوشه دیگری از این کشور، شاید نیازمند آن باشید. در قومیتی که نیازمند تشویق و تبلیغ فرزندآوری نیستید، نیازمند مراقبت بیشتر از زنان باردار هستید و در مناطقی که نیاز به مراقبتهای زنان باردار کمتر است، زنان باردار به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمیکنند و دارای پزشکی خصوصی است که معاینات دورهای را انجام میدهد و هماهنگ میکند که ۹/۹/۹۹ فرزندش با سزارین به دنیا بیاید.
عزیزان من توجه کنید که منشأ سقطهای جنین کجا است. آیا تمسک و توسل به قانون برای سقطهای غیرقانونی در مطب دکتر فلانی، جای سقط را به زیرپله یا خانههای مخفی نخواهد برد؟ آیا مرگ و میر نوزادان بالاتر نخواهد رفت؟ به عنوان وزیر بهداشت و مسئول سلامت مردم می گویم که آیا همه سقطها را میشود با ابزار قانون و قوه قضائیه جمع کرد؟ از مطبهای سقط غیرقانونی به محلهای غیربهداشتی با افزایش مرگ و میر نخواهند رفت؟ عدهای شومن با دروغ و تقلبف اذهان عمومی را فریب میدهند نگذارید این اتفاق بیفتد. ما مسئولیم و باید حرف بزنیم و بگوییم که اگر این میزان باروری یا حاملگی ناخواسته در کشور وجود دارد، وابسته به سقط نیست و وابسته به این پدیده نیست و ریشه فرهنگی دارند. چه میکردید در این سالها؟ کجا بودید؟ آنهایی که میگفتند اگر ۱۰ دقیقه صدا و سیما را به شما بدهند همه را دگرگون میکنیم، کجا رفتید؟ چرا اینگونه شد؟ چرا به اینجا رسیدیم؟
هر روز سینههای سهراب های خودمان را می دریم چون آنها را نمیشناسیم. میگویند یک تخم اردک را زیرپای مرغ گذاشتند و وقتی جوجه مرغها و اردک به دنیا آمدند، جوجه اردک بلافاصله وارد آب شد اما مرغ و جوجهها خودشان را میکشتند و جیک جیک میکردند که این جوجه الان خفه میشود و نمیفهمید که این جوجه اردک است و زندگی در آب برایش لذت بخش است. بعضی از بچهها را اصلاً نمیشناسیم و رها هستند. این شب نشینی ها و جلسات مخفی و اتفاقاتی که رخ میدهد ناشی از یک ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی است. ما کار نکردهایم حالا میخواهیم برای برخورد قاطع با سقطهای غیرقانونی حکم بگیریم. والله راه را خطا میرویم.
باید به حل مشکل سو تغذیه کمک کنیم. الان جیره خانوار، جیره کافی نیست. انسانهایی که گوشت مصرف میکنند، کمتر هستند و مادرانی که در طول مدت بارداری باید پروتئین مصرف کنند، کم هستند و روز به روز هم کمتر میشوند. در این سالها هم رشد اقتصادی داشتهایم اما رشد فقرزدا نداشتهایم که یکی از اشکالات رشد اقتصادی ما است. طبقات فقیر، فقیرتر میشوند. تقاضای بنده از معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو این است که روی مکملها کار کنید و نگذارید خانه بهداشت بدون مکمل، قرص آهن و سایر مکملها برای زنان باردار بماند چون نوزاد و مادر در خطر هستند و روز به روز هم به دلیل بنیه اقتصادی کمتر، از مکملها می زنیم و میگوئیم که نمیشود فلان دارو را قطع کرد اما مکمل را میشود قطع کرد که این جفا و ظلم است.
تا زمانی که مشکل کشور در برخی بخشهای دیگر حل نشود، سقف ارتفاع ما در رشد جمعیت، بلند نیست. تا زمانی که مشکل اقتصاد، اشتغال و معیشت مردم را حل نکنیم نمیتوانیم به رشد جمعیت امیدوار باشیم. متأسفانه شرایط همانند زمان ساسانیان شده که فقط افرادی میتوانند درس بخوانند که جز متمولین کشور هستند. شهریه یک بچه در مقطع ابتدایی چقدر است؟ کلاسهای کنکور چه خبر است؟ روزی روستازادگان صاحب عقل به وزیری پادشاه رفتند امروز مگر میشود یک روستازاده در رشتههای لوکس کشور تحصیل کند؟ امکان ندارد.
شعارهای توخالی به جایی نمیرسد. اختلاف نظری که با مشاور عالی داشتم در این حرفها بود که برای چه همه تیرها را به سمت وزارت بهداشت سیبل میکنید؟ ما متولی سلامت مردم هستیم و متولی معیشت، مسکن و بهداشت روان مردم هم نیستیم.
نظر کاربران
لازمه سلامت جناب نمکی ،سلامت روحی. و داشتن امنیت مالی است
پاسخ ها
جناب نمکی ، اوضاع اجتماعی کشوراکنون علاوه برساسانیانی که فرمودیدسه سلسله دیگرنیز بروزکرده است که تقسیم نمی کنم فقط نام می برم وتفسیرش باشما. اشکانیان - صفویان - سامانیان.، که البته به سامانیان سلطانیان و دلالیان هم اضافه شده است.
فرزند کمتر زندگی بهتر
صاحب خانه دیروز منو جواب کرد گفت باید تخلیه کنی آنهای هم که بچه دارند یکی یکی میکشند:
وقتی که هنوز بدنیا نیامده پول زیاد میخاد با هیچگونه درامدی چطور انتظار داری مردم بچه دار شن
به درک به گور سیاه این جمعیت وامونده افسرده عصبی بی اخلاق هر چه زودتر تموم بشه و ایران به طور کامل ویران بشه عبرت شدیم برای همه دنیا با این اوضاع و احوالی که برامون درست کردند. یک زندگی عادی هم نداریم به جهنم هر چی شد که شد.
پاسخ ها
یکی از عوامل اصلی کاهش جمعیت وجود شخصیت غیر قابل تحملی مثل توعه
ما که نمی توانیم شکم خودرا سیرکنیم بچه را میخواهیم چکار
پاسخ ها
نه بچه نه راي
مثلا شکمشونو سیر میتونستی بکنی باید به دنیا میاوردی؟!کسور داره میترکه!
واکسن بزنید بهشون آخه میخواین عتیقه نگه دارین
جوونا بمیرن پیر پاتالا بمونم
البته از کشورهای دورو ورتون جوونا وارد میکنید صبر کنید موقع اون کارم میرسه
پاسخ ها
افرین دقیقا یک جوون ۳۵ ساله با مدرک مهندسی شاغل الان کرونا گرفتم حالم جااب نیست ۶۰ درقد ریه درگیره حالا هی برید واکسن بزنید چون کارم بیرونه نه بچه ای نه زندگی فقط کار کار برای سیر کردن شکمم الانم کردنا سالم اهله هیچی نیستم
کارنداره که ی ویروس درست کنید همه میمیرن
فرزند کمتر زندگی بهتر شعار زیاد قدیمی نیست که مسولان وقت توی تلویزیون روی خوراکی بچهها و همه جا جار میزدن واقعا چه طوری میخواهند جواب خدا را بدهند
به جای اینکه دنبال معلول ها نباشید علت را جستجو کنید تا مشکل اصلی نیروی انسانی برطرف شود. (استراتژیها، اهداف کلی، سیاست ها داخلی و خارجی، بودجه ریزی) با وام دادن آن چنانی وباتبلیغ الکی
شما فقط نگرانی کاری که نمیکنید ایران رو نابود کردین کسی بچه دار نمیشه چون توانشو نداره
لامصب چقد حرف میزنی، کنجونی پرحرف
چی شد؟ دگرگون شدی؟ ..
درود بر شرفت...تنها وزیر دلسوز
پاسخ ها
از چه نظر؟
اون موقع تو بودی ؟
ما به تو این کشور به فردا امید نداریم شما فکر ۲۰سال دیگه ای!
خدا لعنت کنه بانیان گرانی که دولت روحانی وکابینه تنبلش هستند
آب کو؟ پول کو؟ برق کو؟ امنیت کو؟
بنظرت مقصر کیه؟
یاللعجب اینوباید برد درمانش کرد
سربازی و حذف کنید تا جوانان ازدواج کنند
سربازی رو حرفه ای کنید، تنها راه همین است
چقدر چرت پرت میگه جای واکسن وارد کردن
مگه تا بیست سال دیگه هم زنده اید خخخخخخ
من یه مادرم با ۳بچه،که سومی ۶ماه است ومستاجر وشوهر کارگر بخدا بهداشت قطره اهن ومولتیرویتامین هم به بچه نمی دهد ومجبورم خودم براش تهیه کنم ،باید بخاطر شرایط بد اقتصادی بچه ام را مثل دهه ی شصت کهنه براش بزارم،با اینهمه گرفتاری مرغ هم نمیتونم بگیرم ،بچه سومم کمبود وزن داره چون شیرم بخاطر تغذیه بد ضعیفه،من تو اپارتمان ۴۵متری با کرایه بالا زندگی میکنم چجور به لباس وتغذیه بچه هام برسم؟؟؟؟؟؟؟؟واین بزرگترین ظلم در حق بچه است؟؟؟
پاسخ ها
درودبرشماامثال مابایدمقاومت کنیم تااقازاده هابخورن وبیاشامند
رشد جمعیت و جمعیت از نظر کمّی به اندازه کیفیت جمعیت، مهم نیست. کیفیت جمعیت در جوامع به مراتب مهمتر از کمّیت آن است. اگر نتوانیم کمیّت را به سمت و سوی کیفیت مدیریت کنیم، جمعیتی طغیانگر، معتاد، گرفتار، خشن و حادثه آفرین خواهیم داشت...دقیقا با شماست
وزیری که تو باشی دوره ساسانیان که خوبه باید به دوره پارینه سنگی میرفتیم...
اینم از بی عرضه گی و بی لیاقتی وبی کفایتی شماهاست به جای اینکه به زمانه نه در حد آمریکا و ژاپن و..... ببرید. عقب گرد میبرید. زمان ساسانیان.
تو واکسن موندی بعد دنبال فرزند اوری هستی
کی ما از دست شما دروغگوها خلاص میشیم
تو متولی دروغ هستی
آیا تقصیر مردمه یا شما مسولین. مملکت را به این روز انداختین
بافقر بچه بیاد چیکار.بشه بچه کار.پر ازعقده.کمبود
خیلی شبیه قاجارین
چقدر این آدم حرف می زنه... از رو هم نمی ره!
بخدا زمان ساسانی ها اینقدر به مردم ظلم نمیکردند ...
فقط یک جمله مفید بود
ضرورت اشتغال برای مسئله ی ازدواج و فرزنداوری
بقیه حرف مفت
پاسخ ها
اشتغال خالی فایده نداری برو طر کار با ۵ میلیون حقوق اکه فدن با ۳۸۰۰ حقوق مثله برده ازت کار میکشن اگه لییانس باشی بعد ببین میتونی بچه دار بشی حرف مفت نزن شغل ازاد اگه سرمایه مغازه یا هرچی از خودت باشه والا پدرت جد اباد در اوپده پس ببند شغل شغل امکانات بالا شغل حمالی ریخته
اقتصاد ودرست کنید همه چی درست میشه
پاسخ ها
بخدا خجالت بکشید رو نیست سنگ پای قزوین پیشه امساله تو کم میاره خجالت بکش مرده ناحساب تو خرج ازینا موندیم خدا نگذره ازتون.همش شرمنده ایم
اونم چه سلامتی هر روز این.همه جونو وپیر واسه چی کشته میشن دم از سلامت نزن حرف نزنی لال بشی مردم تواین یه دو نه کار راحتن
پس چرا درقانون اساسی آمده تحصیل مجانی ،پس قانون اساسی را باید تغییر دهید. بیسواد در زمان ساسانیان هم اکثرسپاهیان سواد داشتند پس تحصیل برای متمولین نبوده از خودت حرف در میکنی ....
من واقعا نمی فهمم چرا ایشون دائما حرف میزنن و ...
یه بچه بیگناه به دنیا بیاد آرزو همه چیز به دلش بمونه
شما لطفا اول این جمعیت و واکسینه کن در مورد موضوعات دیگه صحبت کن
مگه تو بودی؟؟؟
صبح بخیر جناب وزیر بهداشت آخه کاهش رشد جمعیت اونم به این شدت که یه شبه اتفاق نیفتاده حداقل دو دهه طول کشیده تا الان شما به اصطلاح مسولان کجا بودین که الان ببدار شدین .
دکتر مثل اینکه در این جامعه زندگی نمی کنی هزینه بچه دارشدن معادل ۱۰سال کار بی وقفه است از هزینه دکتر ماماگرفته تا هزینه بیمارستان در صورت که در دنیای غیر از ایران هزینه که ندارد تازه دولت هااز ان بطور مطلق از ابتدا تادانشگاه از مردمشان حمایت می کنند جواب دندان شکن
بنظرم بری دنبال شغل پدری یعنی نمک فروشی خیلی واست بهتره
بهتره به جای افزایش جمعیت به کاهش نیافتن جمعیت هم فکر میکردی هر روز ۲۰۰ تا ۳۰۰ تا که نصفشون در سنین باروری هستند دارن به دلیل غفلت امثال تو فوت میکنند
افرین دقیقا یک جوون ۳۵ ساله با مدرک مهندسی شاغل الان کرونا گرفتم حالم جااب نیست ۶۰ درقد ریه درگیره حالا هی برید واکسن بزنید چون کارم بیرونه نه بچه ای نه زندگی فقط کار کار برای سیر کردن شکمم الانم کردنا سالم اهله هیچی نیستم
طرحی بدین و عملی کنین تا مردم روی بیارن به بچه آوردن...از تولد تا پنج سال حداقل رایگان حمایت کنین
آخه تو این آپارتمانهای کوچک با بچه زیاد میخواهید دیونه خونه درست کنید با این خرج کمر شکن یه مسافرت بردنشون آرزو میشه یخچال پر میکنی با این گرونی سه سوت خال میکنن شما پولدارا نفستون از جای گرم میزنه بیرون
کلا دائم نگرانی تو
ای اقا دلت خوشه
سلام جناب وزیر من بخاطره نداری با همسرم طلاق گرفتیم وای بر شما که دروغ میگید من اگر پولم بود دوباره خانمم رو میاوردم و یه پسره متولد ۸۴ دارم که سرنوشت ما عوض شد وای بر شما
بهتر جمعیت کمتر کار بیشتر الان نصف جوانان بیکارن خودتون گفتید بچه کمتر زندگی بهتر لاعقل رو حرف خودتون بمونید
چیه نگران رای دهنده های نسل های بعدی شدین یا کارخونه هاتون کارگر کم میاره .... نگران نباشید روحانی با قرارداد 25 ساله حلش کرده از چین میریزن ایران زن و مرد ازدواج و کارگر چینی هم که الا ماشاالله
فرزند آوری ممکن نیست! مگر فقر زدائی اشتغالزائی تأمین مسکن و ازدواج آسان اتفاق بیافتد که ظارهراً با این وضع غیرممکن است!
تو مرگ روزانه بالای دویست سیصدنفر رو تبدیل به آمار تلفات کرونا نکن
نیازی نیست فکر جمعیت باشی انسانهای زنده برای شما ارزشی ندارن فکر ازدیاد زاد و ولد هستین تا کم کاریتون جبران بشه
بسیار حرفهای درست ومنطقی وبا مدرک گفتن کاملاا درسته ولی خیلی در خیلی دیر نوش دارو
با این وضعیت اقتصادی مردم بچه بیارن،که چی بشه به تعدادفقیرا اضافه کنن
من رفتم امپول عقیمی زدم خیالم راحته دیگه
یه پیشنهاد به آقای بانمکی، میشه به آلمان یا ژاپن سفارش چند میلیون ربات انسانی داد
که با خورشید شارژ شوند، چند مزیت داره،غذا نمی خوان شغل نمی خوان، مسکن نمی خوان،
همسر نخازن،عوضش فقط کار میکنن،وهر موقع
حقوق خواستن از برق بکشید وبفرستید اوراقی،
ریال رو تقویت کنید تا جلوی دلارهای دشمن کم نیاره. مشکلات معیشتی ایران حل میشه .
آخه دوره دوره فرزند کشیه اون وقت دم از افزایش جمعیت می زنی؟؟؟!! چه بلایی سر این کشور اوردین؟؟؟!! ...
دوتا پسر دارم جناب نمکی هر وقت تو صورتشون نگاه میکنم از خجالت آب میشم که نتونستم به آرزوهاشون برسونمشون،خودم که هیچوقت به آروزهام نرسیدم حتی به آرزوهای کوچکم،موندم در آینده جواب این دوتا را من چی میخوام بدم،در ضمن جناب نمکی مادرشون بخاطر اینکه من وضع مالی خوبی نداشتم از من طلاق گرفت رفت،حالا من موندمو این دوتا بچه و خونه اجاره ای و حسرتی که به دل من و این بچه ها مونده،حالا شما هی بگو بچه بیارین،۴۱سالمه جناب نمکی نه خونه دارم نه ماشین دارم و کارگر هستم
برنج ایرانی کیلویی 40 هزار تومن چی میگی تو
اینام که بچه دارن دارن میکشنشون ازبس گرونی شده مردم به نون شب دیگه محتاج شدن تومیگی بچه داربشیدخودت بروزن بگیر۱۲۰تابچه بیا
با کدام در امد و بهداشت رایگان مانند کشورهای پیشرفته.یک مست بچه های حاصل پدر و مادررعصبی ووبیگار و اینده نا معلوم همون بهتر که تک فرزند بودید.یک حرفه خوب دارید.یکی هم زیاده با این اوضاع