لبنیات برای سفرههای ایرانی، آرزو شد
زمزمه افزایش قیمت لبنیات در حالی مطرح شده که سرانه مصرف آن در سالهای اخیر بهشدت کاهش پیدا کرده است.
روزنامه جام جم: زمزمه افزایش قیمت لبنیات در حالی مطرح شده که سرانه مصرف آن در سالهای اخیر بهشدت کاهش پیدا کرده است.
قیمت لبنیات در آستانه گرانی است. این روزها اخباری مبنی بر گرانی ۴۰ درصدی لبنیات شنیده میشود و اخیرا انجمن گاوداران ایران طی نامهای به وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار خواستار افزایش قیمت شیرخام شدند که از۴۵۰۰ تومان قیمت به ۶۵۰۰ تومان در هر کیلو برسد. اگر خواسته انجمن گاوداران مورد قبول ستاد تنظیم بازار قرار بگیرد قطعا نرخ لبنیات هم رشد قیمت خواهد داشت و این در حالی است که سرانه مصرف لبنیات در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته بسیار پایین است.
با افزایش دوباره قیمت لبنیات قطعا سرانه مصرف کاهش مییابد که این موضوع تاثیر زیادی بر هزینههای درمانی دولت در آینده میگذارد؛ از اینرو دولت باید بهعنوان سرمایهگذاری، یارانه به بخش تولید تزریق کند تا تولیدکننده و مصرفکننده آسیب نبینند.طبق گزارشهای موجود، متوسط سرانه مصرف لبنیات در کشور ۵۰ تا ۶۰ کیلو است که متاسفانه نسبت به سالهای اخیر کاهش حدود 20 درصدی داشته است. سرانه مصرف لبنیات درحالی بر پایه 50 کیلوگرم قرار گرفته که کشورهای اروپایی حدود 180 کیلوگرم و کشورهایی مانند آمریکا بالای 200 کیلوگرم لبنیات مصرف میکنند. قیمت محصولات یارانهای نیز با مصوبههای سازمان حمایت سه بار در سال ۹۹ افزایش داشت. گرانی لبنیات ناشی از رشد قیمت شیرخام و دیگر هزینههای تولید باعث شده طی دو سال گذشته سرانه مصرف انواع محصولات لبنی در میان خانوارهای ایرانی بیش از پیش کاهش یابد و کارشناسان بهداشتی و حتی بسیاری از دستاندرکاران صنعت لبنیات نسبت به عواقب این افت مصرف هشدار دادهاند؛ چیزی که میتواند در طولانیمدت برای خود تولیدکنندگان نیز زیانبار باشد.
تیر ماه سال گذشته محمدرضا کلامی، سرپرست وقت بازرگانی داخلی وزارت صمت مجوز افزایش قیمت لبنیات را اعلام کرد. در این مصوبه۱۰ قلم کالای لبنی گران شد و در این راستا ستاد تنظیم بازار به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اجازه داده تا بهطور متوسط قیمت لبنیاتی را که مشمول قیمتگذاری هستند، با ۲۲ تا ۲۸ درصد اصلاح نرخ کند. پس از آن در پاییز سال گذشته زمانی که عباس قبادی دوباره معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت شد مجوز افزایش 40 درصدی قیمت لبنیات را اعلام کرد. همین موضوع باعث شد تا اقلامی که مشمول قیمتگذاری ستاد تنظیم بازار نیستند در ایام منتهی به نوروز دوباره رشد قیمت را تجربه کنند و کالاها گرانتر به سفرههای مردم برسد. حالا در دومین ماه سال 1400 درخواست افزایش قیمت شیرخام مطرح شده که در این صورت حداقل 40 درصد به قیمت اقلام لبنی افزوده خواهد شد.
راهکارهای افزایش سرانه مصرف لبنیات
در طول سالهای گذشته دولت بارها از کاهش درآمدهای خود سخن گفته و کاهش سرانه مصرف هم به این موضوع نسبت داده شد اما کشورهای دیگر تجربههای موفقی در این زمینه داشتند که دولت ایران هم میتواند از آن بهره ببرد؛ بهعنوان مثال برای افزایش سرانه مصرف لبنیات، از نوشابه و مواد مضر دیگر مالیات دریافت میکنند تا در این بخش هزینه شود. از سوی دیگر مالیات بر سیگار و سرمایهگذاری برای سلامت مردم از دیگر اقداماتی است که پیشروی دولت است اما سالهاست به این مسائل بیتوجهی شده است. از سوی دیگر دولتها برای حفظ سرانه مصرف لبنیات یارانه هایی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در نظر میگیرند. این یارانه میتواند شامل سبد کالا باشد که مستقیما به خانوار داده شود و یا یارانه نقدی.
رابطه معکوس سرانه مصرف دارو و لبنیات
کلسیم، یکی از موادی است که به تقویت استخوان منجر میشود. بهترین نوع جذب کلسیم از طریق مصرف لبنیات است و قطعا کاهش سرانه مصرف لبنیات باعث افزایش سرانه مصرف دارو در کشور میشود. اغلب افرادی که ورزش میکنند و مصرف لبنیات آنها در حد استاندارد است در سنین بالا کمتر با بیماری روبهرو میشوند. اغلب متولدان دهه ۶۰ که این روزها با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و مصرف لبنیات آنها بسیار پایین است در ۵۰ تا ۶۰سالگی علاوه بر مصرف بالای دارو، هزینه زیادی را روی دست دولت میگذارند. به بیان بهتر بیمههای خدمات درمانی در آن زمان با هزینههای گزافی روبهرو میشوند. از سوی دیگر اگر کاهش نرخ رشد جمعیت در همین مسیر قرار بگیرد بیمههای خدمات درمانی با ورشکستگی روبهرو خواهند شد.
به این دلیل که بخشی از هزینههای مربوط به مستمری بازنشستگان از پرداخت حق بیمه افراد جدید تامین میشود. در این صورت سیاستگذاری برای افزایش سرانه لبنیات در کشور باعث کاهش سرانه مصرف دارو در آینده خواهد شد. برخی کارشناسان بر این باورند با وجود تورم ۴۰تا ۵۰درصدی، افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی حقوق جوابگوی گرانیها نیست، از این رو دولت برای کل جامعه هدف باید یارانه لبنیات تخصیص دهد تا محصول نصف قیمت به دست تولیدکننده برسد
ناچار به افزایش قیمت هستیم
احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران صنعتی با بیان اینکه قیمت شیرخام با توجه به رشد هزینهها افزایش یافته به جامجم گفت: حقوق و دستمزد حدود 40درصد افزایش یافته که این موارد بر قیمت تمامشده تاثیر میگذارد.
وی افزود: همچنین دولت برای واردات سه نهاده جو، ذرت و سویا ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میکند اما برخی نهادههای داخلی مانند یونجه خشک از ۲۰۰۰ تومان به ۵۷۰۰ تومان رسیده است. ذرت از کیلویی ۹۰۰تومان به ۱۵۰۰تومان و ساقه گندم از کیلویی ۵۰۰تومان به ۳۵۰۰تومان افزایش یافته است.
مقدسی هشدار داد: اگر دولت خواسته انجمن گاوداران را برای افزایش قیمت شیرخام عملی نکند قطعا تولید با مشکل مواجه خواهد شد. برای تامین تولید و اشتغال قیمتگذاری محصول نیز باید اقتصادی باشد. به گفته وی، رسالت افزایش سرانه مصرف لبنیات در جهان مربوط به دولتهاست و مشوقهایی مانند شیر مدارس و سبد خانوار را در نظر میگیرد. قرار نیست برای حفظ سلامت جامعه تولیدکننده هزینه کند و دولت باید در این راستا گام بردارد. البته دولت برای سه قلم نهاده دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده اما این سه قلم ۲۰درصد غذای دام بزرگ (گاو) را تشکیل میدهد و ۸۰درصد نهاده از داخل تامین میشود.
رئیس انجمن گاوداران صنعتی تاکید کرد: اگر دولت ارز 4200 تومانی را برای نهادههای دامی حذف کند قیمت تمامشده شیرخام حدود 9400تومان تمام میشود. دو ماه است دامداران با زیان شیرخام میفروشند و تولیدکنندگان در محدودیت مالی قرار گرفتند. درخواست ما به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارسال شده و امیدواریم زودتر آن را در دستور کار خود قرار دهند.
درآمد و گرانی
از آنجا که مبنای محاسبه برای حقوق و دستمزد در شورای عالی کار 3/3 نفر محاسبه میشود، درآمدها کفاف هزینههای مختلف ازجمله لبنیات را نمیدهد. به این صورت که اخیرا محاسبه شده هر فرد به ازای 196 ساعت در ماه میتواند حدود سه میلیون تومان دریافت کند؛ به این معنا که هر ساعت حدود 15 هزار تومان دریافت میکند در حالی که در کشورهای دیگر هرکارگر هر ساعت حدود 10 تا 15 یورو درآمد دارد. از سوی دیگر قیمت هر لیتر شیر در کشورهای اروپایی یک یورو قیمت دارد و هر کارگر بهراحتی میتواند اقلام لبنی را تهیه کند.
فرهنگسازی مصرف
انجام هر کاری نیاز به فرهنگسازی دارد؛ به این صورت که تا دو دهه پیش کسی عادت به بستن کمربند ایمنی نداشت اما فرهنگسازی و تبلیغات آنقدر گسترده بود که افراد نه برای ترس از جریمه بلکه برای سلامتی خودشان از آن استفاده کردند. در نسل جدید اغلب افرادی که گواهینامه دریافت میکنند عادت دارند که قبل از حرکت از کمربند ایمنی استفاده کنند اما در مورد افزایش مصرف لبنیات موضوع کمی متفاوت است و افزایش مصرف به معنای رشد هزینههاست. زمانی که یک خانواده قصد داشته باشد سرانه استاندارد را مصرف کند ابتدا باید به درآمد خود بنگرد و بعد به فکر افزایش مصرف لبنیات باشد. در سال 90 سرانه مصرف لبنیات حدود 115 کیلوگرم در سال بود اما متاسفانه عدم حمایت از تولید و همچنین عدم حمایت برای مقابله با کاهش سرانه مصرف لبنیات باعث شده تا مصرف آن به 50 کیلوگرم در سال کاهش یابد.
بررسیها نشان میدهد برخی تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی مانند آزادسازی تولید شیرخشک باعث بروز چنین مشکلاتی در کشور شده است. سالانه حدود هشت تا ۱۰میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود که شش میلیون آن به بخش صنعت وارد خواهد شد که این میزان با توجه به جمعیت کشور، امکان افزایش سرانه مصرف ندارد. به بیان بهتر برای افزایش سرانه مصرف باید سرانه تولید نیز افزایش یابد.
شیر با کیفیت پرچرب 9000 تومان
بررسیخبرنگار ما در این باره نشان میدهد شیر با کیفیت پرچرب در کشورهای دیگر با توجه به اینکه آنها ارز ۴۲۰۰تومانی ندارند و هزینه انرژی آنها غیریارانهای محاسبه میشود هر کیلو حدود ۳۰ تا ۳۵سنت است که محاسبه آن پول ایران رقم حدود ۸ تا ۹هزار تومان نشان میدهد. از سوی دیگر گاوهایی که زایمان میکنند اگر ماده باشند دوباره در چرخه شیردهی قرار میگیرند و اگر نر باشند با قیمت روز به کشتارگاهها فروخته میشوند که در هر صورت برای آنها سود حداقلی را به دنبال دارد.
با افزایش قیمت شیرخام، لبنیات هم گران میشود
محمدرضا بنیطبا، سخنگوی انجمن لبنیات ایران به جامجم گفت: هزینههای تمام شده تولید شیر خام برای گاوداران بالا رفته و هزینه تولید محصولات لبنی هم رشد داشته است. وی با بیان اینکه ۶۵ درصد هزینه تمام شده محصولات لبنی مربوط به قیمت شیر خام است، تصریح کرد: اگر شیر خام گران شود قطعا قیمت لبنیات نیز گران خواهد شد.
بنیطبا با بیان اینکه کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور ناشی از کاهش قدرت خرید خانوارهاست، افزود: صنعت لبنیات مانند صنایع دیگر از یک منطق اقتصادی برخوردار است اما از آنجا که این کالا با سلامت مردم سر و کار دارد و میتواند سلامت آنها را تضمین کند کاهش مصرف این کالاها به معنای هشدار خطر برای نسلهای آینده خواهد بود. اکنون خانوارها بهدلیل کاهش قدرت خرید با کاهش مصرف لبنیات روبهرو شدند و نظام سیاستگذاری در کشور باید به سمت تصمیماتی برود که هزینههای تولید کاهش و قدرت خرید افزایش یابد.
به گفته وی، در 16 سال گذشته با افزایش هزینه تولید و کاهش قدرت خرید مردم مواجه بودیم و برای جبران این موضوع در راستای مسؤولیتهای اجتماعی پیشنهادهايي را به دولت دادیم که هنوز تایید نشده است. یکی از این پیشنهادها تحریک تقاضا برای دهکهای کمدرآمد جامعه بود، بهطوریکه یکسوم شیر خام دریافتی به کارخانهها به پنیر یواف، شیر و ماست پاستوریزه تبدیل شود و براساس اطلاعاتی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه میدهد در اختیار فروشگاههای زنجیرهای بگذاریم تا آنها کالا را به دارندگان کارت خرید مخصوص با قیمت یارانهای برسانند.
در این روش سایه یارانه از کالاهای تولیدی دیگر که اغلب در دسته لوکس قرار دارند برداشته میشوند و کارمندان، کارگران، نیروهای مسلح، اعضای سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) میتوانند از این طرح بهره ببرند.
سخنگوی انجمن لبنیات تاکید کرد: سودی که برای این طرح آماده کردیم بسیار اندک است که با این روش خانوارهای کمدرآمد و با درآمد ثابت نیز میتوانند این کالای سلامتمحور را با قیمت مناسب تهیه کنند. متاسفانه در طول سالهای گذشته کاهش قدرت خرید، سرانه مصرف را بهشدت کاهش داده و دولتها سعی داشتند با سرکوب قیمتی این موضوع را جبران کنند، در حالی که اگر بخش تولید تخریب شود و نتواند سود قانونی خود را کسب کند واحد تولیدی تعطیل خواهد شد که بیکاری کارگران را بهدنبال دارد. در این صورت آسیبهای اجتماعی افزایش مییابد و برای جلوگیری از زیان تولیدکننده و مصرفکننده، قیمتها باید به صورت منطقی محاسبه شود.
نظر کاربران
مردنم آرزوست
پاسخ ها
عوضش پول کشور رو صرف ،یمن ،لبنان ،سوریه ،انرژی هسته ای ،و... میکنیم .تا آقایون حال کنن
زندگی آرزوست بعضیها نمیتونن به خاطر اینکه زندگی دیگران به اون وابسطه هست حتی آرزوی مرگ کنن
مردم بلد نیستین الکی نظر ندین.هرچی دامداری و گاوداریه دارن ورشکست میشن.واسه اینکه خوراک دام 4برابر گرون میشه ولی گوشت شیر چند ساله به همون قیمت قبلی از دامدار میخرن.دولت اگه میخواد گرون نشه اول باید خوداک دام رو ثابت نگه داره نه روزی یه قیمت
همه چی برای مردم آرزوست صدقه سر دولت و مسئولین
متاسفانه نمیشه گفت ملت نخرید که اینها برا همیشه ورشکسته شن
چون یه عده هستن که برا یک دقیقه ۱۵ ملیارد بگیرن و شیر هم بخرنو دردشون نیاد
سوء مدیریت داره توی ممکلت بیداد میکنه، هیچکس راضی نیست و مردم این وسط دارن له می شن.
....
مردیم داداش خیلی وقته که همگی مردیم
گوشت قرمز، پر
برنج ایرانی، پر
گوشت مرغ، پر
لبنیات، پر
و......
فقر، فراوان
دزدی، فراوان
رانت، فراوان
دروغ، فراوان
فساد، فراوان
مرگ، فراوان
لعنت بر باعث و بانیش
نوش جون فلسطینی ها
فدای فلسطین/=
یکهفته هستش گرون شده شما الان پی بردین و مینویسین کره ۵۰ گرمی می مای ۵۴۰۰ بود الان شده ۶ هزار تومن پنیر لیقوان ۸۵ هزار تومن بود شده ۱۱۵ هزار تومن ماست سنتی ۲۸ هزار تومن ۲ کیلویی بوده شهده ۳۵ هزار تومن شما نگارنده خوشبختانه بعد از یکهفته پتوجه شدین
ما الان یک ساله داریم شیر خام کیلو ۶۵۰۰ میخریم
پاسخ ها
درایران هیچ چی روبه ارزونی نیست همش خبرازتورم وگرانی
چرا چرت میگی شاید سر سفره تو نیست
هرماه ده درصد گرون میکنن
پاسخ ها
اینا از سکوت مردم دارن سو استفاده میکنن
گوشت نخوریدمرغ نخوریدمیوه نخوریدلبنیات نخوریدامارای یادتون نره
پاسخ ها
واقعا خوب زدی تو خال ...به دین به پیغمبر هیچ جای دنیا مثل ایران داغون نیست
خودشون و آقازاده هاشون برن رای بدن
لعنت بر این کشور.خدا ازتون نگذره
پاسخ ها
چرا کشور؟به بانیانش بگو
لعنت بر همه مسولین روزی ۵ هزار بار نفرین میکنیم مخوصا ما کارگرها خدا ازتون نگذره ماست چرا باید بشه دبه ای ۴۰ تومن لعنتی ها
خدا لعنتتون کنه
پاسخ ها
خدالعنت کنه شرکتهای لبنیات کل ایران
خدا از شما نگذره
مردم رو دیوانه کردین با این کاراتون
دست کسانیکه درمحاسبات شیرشرکت دارند درد نکند.چون کسیکه بیکاره حق نداره شیرمیل کنه وهمچنین کسیکه پول نداره وزیرخط فقره چراوبچه دلیلی بایداسم شیررابیاورد!!!!!سرپرستان هرصنف وگروه دخل وخرج خودشانرا محاسبه میکنندودولت ومسئولین هم که سرنوشت مردم دستشان است که به درامدافراد کاری ندارندوبرای گاوها وحیوانات ارز4200 تومانی اختصاص میدهند!!!!))
پاسخ ها
همه جای دنیا برای جلو گیری از هزینه های درمانی کمبود کلسیم اعم از پوکی استخوان یا آرتروز یا پوسیدگی دندان برای حاکمیت مصرف شیر راتوصیه میکنن و براش سوبسیدای کلان لحاظ میکنن که در مقایسه با هزینه های جانبی فقدان آن بسیار سودآورو اقتصادی تره ولی درایران میگن أینده رو کی دیده ولی زمان ان هم خواهد رسید که آیندگان تف خواهند فرستاد بشما سناریو نویسان فعلی
لعنت به شمابا این افزایشتون تمامی نداره
گوشت قرمز باعث نقرس میشود گوشت مرغ و ماهی طبع سرددارن باعث نفخ میشه لبنیات هم طبع سرددارن باعث دل دردمیشن کلسیم زیاد باعث پوکی استخوان میشه پس همشون ضرردارن چرابخوریم اصلا فکرنکتید بخاطر گرانی مردم نمیخورن مدیونید خلاصه ملتو گیر آوردن
از ماست که بر ماست.هنوز روز خوشیمو نه
همه چی آرزو شد حتی خلال دندون
پاسخ ها
و گوش پاک کن
اصلا افزایش پیدا کنه نکنه لبنیات هیچگونه ارزش غذایی نداره حبوبات و سبزیجات و آجیل گران نشه
سلام هر کارمندی زیر 10 میلیون حقوق بگیره زیر خط فقر زنگی میکنه،چطور حقوقها رو 25درصد افزایش می دهند،خواهشان رسیدگی بفرمایید.تا کی پیام بدهیم.
ما بدبخت بیچاره ها چون نمیتونیم شیر وماست وپنیر بخریم همیشه با کمبود کلسیم روبرو هستیم اینقد دلم میخواد صبح ها شیر ونسکافه بخورم چقدرپول باشه خداااا
سلام هر کارمندی زیر 10 میلیون حقوق بگیره زیر خط فقر زنگی میکنه،چطور حقوقها رو 25درصد افزایش می دهند،خواهشان رسیدگی بفرمایید.تا کی پیام بدهیم.
نطارت نیست
ما در کشور هیچ مسئولی نداریم که به مصرف کننده بدبخت آنرو مراعات کنه
مع الاسف
از ما دامداران محلی روستایی بیشتر از 3500نمیخرن حالا چطور این قیمت فروخته می شه اصحاب کهف و یارانش میدونن
دقیقا ۱۰۰سال پس از قحطی در سال های ۱۲۹۶ الی ۱۲۹۸ و بعد از آن، گذشت . و اینبار دقیقا بعد از یک قرن دوباره قحطی و بی آبرویی و سوء تغدیه برای این مردم نگون بخت چیره شده است. به این میگن نسل کشی و هلوکاست مردم کشی از نوع ایرانی ، هلوکاست یهودی کشی از سوی هیتلر و هلوکاست ارمنی کشی از سوی دولت ترکیه کجا و هلوکاست ایرانی کشی ده ها میلیونی گذشته ، حال و آینده کجا
پاسخ ها
هیتلر که اینجا عاشق و سینه چاک زیاد داره
لعنت خدابرمسببان این همه گرانی
پس مردم چی بخورند
پاسخ ها
مسببش خود مردم هستند
وعده های کاندیداها را بخورید تا سیر بشید
مبارکه دیگه نون و ماستم نمیشه خورد
فکرکنم جواب چرا زادوولد ۲۵ درصد کم شده پیدا شد دیگه جای نگرانی نیست
پاسخ ها
تواین شرایط بچه دار شدن جنایت محضه نه کار نه ماشین نه مسکن نه پول نه رفاه نه آرامش نه تفریح نه یه لقمه نون راحت ووووووووووو
احساس میکنم مردم اسیرن توسط کشور دیگر هر بلایی میخوان سرمون درمیارن وبعد از مثل سوریه شدن میترسونمون
یه کیلو سبزی خوردن کیلویی ده هزار تومن هس اونوقت یه کیلو شیر چهار هزارو پونصد ..گاو با اون عظمتش شرمنده هس جلو سبزی
پاسخ ها
خدا نگذره
منتظر سوءتغزیه کودکان باشیم ..
شیر دو هزارتومان گرون میشه چراماست پنچ هزار گرون میشه درثانی از شیر خامه و کره میگرن بعد میمونه ابش بعد مریزند تو بطری یک لیترشو میدن ده هزارتومان
ماالان چند ماه میشه لبنیات اصلا استفاده نکردیم بخدا نمردیم مردم یک ماه نخرین ...
پاسخ ها
مردم اتحاد ندارید یکماه نخرین هیچ دردسریم براتون نداره امتحان کنید
فکر میکردم مسول این برنامه اینقدر شجاعت داره که نظرات رو کامل بزاره نترس برادر گوش اگر گوش منو ناله اگر ناله توست آنچه به جایی نرسد فریاد است مسولان ما هم میگن تو بزن زاری ما میکنیم کاری ما داد بزنیم از بدبختی و گرونی بقیه تند تند برنامه ریزی برای برداشت بیشتر و رفاه آقازاده ها در خارج دارن
لبنیات در ایران مفت است خوراک کیلو ۷۰۰۰تومان شیر ۴۵۰۰ کاه دانه۴۰۰۰۰هزارتومان دامداری نابود می شه
پاسخ ها
باچه درامدی مفته برای تو که ۲۵ ملیون میگیری یا مواجب بگیر ۳ ملیونی
یه روزی میگفتیم می موندید حالا یه نون و ماستی دور هم میخوریم. اما حالا یه...
پاسخ ها
خدالعنت کنه کارخانه لبنیات وشیروپاستوریزه
خدا دیگه بسه زودتر جانمان را بگیر
برای ما همه چی آرزوشده !!!! گوشت مرغ ماشین آسایش رفاه .....................
با چه رویی میخوان رای بدیم؟!!
پاسخ ها
با کمال پررویی
استارت این بدبختی از زمان احمدی نژاد زده شد اون زمان کارشناسان گفتن که یارانه شیر رو اگر بخواهید بردارید مردم دیگه شیر نمیتونن بخرن و شد آنچه نباید میشد ،. 10_15 سال دیگه همه دچار پوکی استخوان خواخیم شد شک نکنید
پاسخ ها
حالاکاش آب بهش نمی بستن واقعا چی به خوردمون میدن
شماهایی که اینجا نظر میدید و همتونم نظر منفی میدید همتونم میرید رای میدید جون اینجور زندگی کردن رو دوست دارید پس الکی غر نزنید خاهشن وسلام
انواع بدبختي و فقر موج ميزند حتي بدبختي و فقر رسيده به جايي كه سلامت مردم و تغذيه مردم بخاطر گراني تهديد ميكند
....
رای هم میخوان
طبق اطلاعات سازمانهاي اقتصادي داخلي و خارجي جهت اطلاع ذخاير ثروت ايران به عدد 180 برابر توليد ملي رسيده از طرفي آمار فقر به 60 ميليون كه محاتاج يارانه هستند اين بيانگر اين است كه 90% ثروت ايران ذخيره ميشود و 10% ان هم خرج كشور و ملتش نميشود .....!!!!!!!!!!
خود گرده را تدبیر نیست ..انتخاب خود مردم است..
99% ثروت ايران از ايران خارج و يا خرج داخل نميشود
نگران نباشيد ريس جمهور جديد مياد همه مشكلات و حل ميكنه ...!!!!
علتش هزينه هايي هست كه بابت سياستهاي خارجيمون ميديم
دولت سرتون بالانگهدارید
نگرانیتون فقط یمن وغزه باشه
نگران سفره مردم نباشید
چی ارزو نشده که..لبنیات شده دولت که دیگرتعطیل
شده آنوقت که وعده داده بودآنجوری بودحالاکه دیگر
خودشوکابینش عزای انتخابات وگرفتن
افزایش حقوق کارکنان دولت 20 تا 25 درصد پایه حقوقه اما تورم همین لبنیات 50 درصده
برای مردم ایران نفس کشیدن ارزو شده چ برسه به خورد و خوراک
به خدا درد من این نیست
دولت بی عرضه همین دیگه
خدا ازتون نگذره
مردم بدذات و پلیدی هستید
همه چیز دیگه شده برای مردم آرزو
پاسخ ها
خودشون انتخاب کردند که جور دیگری (متفاوت از آدمیزاد) زندگی کنند
انتخاب خودشونه
خدا باعث و بانیشرو لعنت کنه
خودرو ولبنیات مثل همن تند تند گرون میکنن،امان بده لا مصب
آخه لبنیاتمونم لبنیات بود دلمون نمیسوخت
خدا شاهده حقوق من سه ميليون دويست است با ٢ تا بچه حتي بيمه ام نيستم ما ادم نيستيم قرارداد ما رو استيجاري بستند تا بيمه نكنند و افزايش حقوق نداشته باشيم اعتراض كنيم اخراج چرا براي ما لحاظ نميشه اين افزايش حقوق و خدا ميدونه همش تخم مرغ و پنير استفاده ميكنيم اينم ميخواد گرون بشه تا الان صد برابر شده هنوز ول كن نيستند اخه تا كي بايد اين وضع رو تحمل كنيم ظلم برده گي رو پيش كي ببرم بابا ما غلط كرديم شما رو به خدا دو تا موشك بزنيند ما رو بكشيد خلاص
کی گفته شیر چهار هزار وپانصد تومان تا من بیام پوستشو بکنم شیر زیر شش هزار وپانصد تومان نیست بفرمائید کجاست بریم بخریم چرا حرف مفت میزنید لبنیان باید ارزانترین چیز باشه چون سلامت مردم را با لبنیات است
راهکار همیشگی ایرانیها:
بر باعث و بانیش لعنت
خدا ازتون نگذره
خدا لعنتتون کنه
خدا فلان کنه
.
.
.
باهوشترین و فهیمترین ملت دنیا :))
باید دولتمردان پاسخگو شوند ...که در این مدت مدیریت چه کردند...