گنجی: صوت ظریف، نشان از تحقیرشدگی دارد
عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان حیرتنامه «ظریف» نوشت: درباره مصاحبه وزیر محترم امور خارجه با مرکز مطالعات استراتژیک ریاستجمهوری، باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد.
عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان حیرتنامه «ظریف» نوشت: درباره مصاحبه وزیر محترم امور خارجه با مرکز مطالعات استراتژیک ریاستجمهوری، باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد.
محتوای مصاحبه یک موضوع است و علت، انگیزه و نحوه انتشار آن موضوع دیگری است. موضوع دوم گرچه در نوع خود فاجعه است، اما به عهده نهاد ریاستجمهوری، نهادهای امنیتی و قضایی است که موضوع را بررسی و نتیجه را به ملت اعلام نمایند. اما کنکاش پیرامون محتوای ظریف میتواند در صلاحیت رسانهها باشد. ابتدا اشارهای کوتاه به علت نشر آن خواهیم کرد و سپس به محتوای آن وارد خواهیم شد.
ظریف عضوی از دولت است. آشفتگی در دولت ما یعنی اینکه یک مسئول دولت مصاحبه کند، یکی مسئول ثبت تاریخی آن باشد و دیگری مسئول نشر غیرمسئولانه آن شود. توقع از مسئولان امنیتی این است که غده چرکین موجود در دولت را جراحی کنند و دولت نیز از کسانی که مدعی سلسلههای نفوذ در دولت بودهاند و مورد اتهام قرار گرفتند، عذرخواهی کند.
دقایق اولیه مصاحبه با سؤالات انتخاباتی و هندوانهگذاری زیربغل ظریف شروع میشود که معلوم نیست چه نسبتی با ثبت تاریخی کارنامه دولت دارد. خود ظریف را مسئول نشر آن نمیدانیم چرا که هیچ آورده و هیچ آیندهای برای ظریف ندارد. اما ظریف آگاه است که این مصاحبه باید پخش شود چرا که چندین بار تأکید میکند که این قسمت پخش نشود. البته باید با انصاف گفت که اگر ظریف به صورت مطلق در زمین مصاحبهکننده (بخوانید کارگردان و طراح مصاحبه) بازی میکرد با فاجعه بزرگتری مواجه بودیم و «حیرتنامه ظریف» برگهای سنگینتری داشت.
اما درباره محتوای مصاحبه باید بین اخبار و تحلیل ظریف فاصله گذاشت. تحلیل، اظهارنظر شخصی و فهم گوینده از یک رفتار یا پدیده است. اما اخبار باید به راستآزمایی صدق/کذب سپرده شود که در ادامه خواهد آمد. نگارنده برخلاف بسیاری ظریف را از نزدیک میشناسم، در هشت سال اخیر بارها با وی گفتگو کرده و جلسه داشتهایم و محترم شمردهایم.
به همین دلیل انگیزه ظریف از ورود به حوزه مقاومت و حاجقاسم را سیاسی-امنیتی تحلیل نمیکنم و هدف ظریف را از بیان عبارتهای حیرتآور ضربه به این و آن یا خودشیرینی یا جایابی مجدد ایشان نمیدانم. مطالب ظریف در حوزه مأموریتی حاجقاسم را دچار تناقض ۱۸۰ درجهای با گفتههای دیگر ایشان در همین مصاحبه میدانم که در ادامه خواهد آمد. اما مهمترین دلیل مواجهه اینگونه ظریف را با اصل «احساس کمتری»، «تحقیرشدگی» و «افول قهرمانی» در مقابل شخصیتی قدرتمند در حوزه مأموریت مشترک از یک سو و ملموس نبودن نتایج فعالیت هشت ساله از سوی دیگر میدانم. ادعای نگارنده در جایجای سخن ظریف ملموس است. آنجا که نظرسنجیها را مرور میکند و جایگاه اجتماعی خود را که از ۹۰ درصد به ۶۰ درصد تقلیل یافته میبیند و جایگاه حاجقاسم را برعکس معرفی میکند و ملت را پشت سر حاجقاسم در گزینه مقاومت میداند (قبلاً هم این موضوع را در جلسهای گفتند). یا آنجا که قبلاً برای ما در جلسات گفت که حمایت من از مقاومت باعث شد از جایزه صلح نوبل محروم شوم و این تلخی در ذائقه او کاملاً برجسته است.
در همه سخنان ظریف در دهها جلسه یک وجه مشترک دیدهام که او در دولت و نظام احساس تنهایی میکند و فقط به یک نفر دلخوش است و آن رهبری است که همیشه «الطاف آقا» میداند. عصبانیت ظریف از احساس کمتری و تحقیرشدگی را آنجا میتوان بهتر فهمید که آشفتگی عجیبی در محتوای سخنان او نهفته است که شاید خودش هم مطالب ذیل را بخواند تعجب کند.
ظریف میداند که توجه به جنگ همیشه اولویت اول کشورهاست و تجربه جنگ تحمیلی را دیده است. جنگ در رأس امور است، را از امام شنیده است و حمایت از یک فرمانده در وسط معرکه را خوب درک میکند. اما چرا به نظام حق نمیدهد که پاسخ به مطالبات حاج قاسم باید شأن اورژانسی میداشت؟
نظر کاربران
اقای گنجی به همه مطالب ظاهرا خانم مارپلی برخورد میکنی مردانه این جنگ تحمیلی چهل ساله به ملت ایران شما تحمیل کردید چهل سال درد ورنج به معنای واقع وووو
پاسخ ها
خدا پدرت بیامرزه،چهل ساله که تحقیر شدیم،
ظریف حقیقت روگفت تناقض هم داره اما بد سوختن خخخخ
دقیقا
مگر جنگ همش توپ وبمب وتانک باید در میدان باشد ۴۰ سال است که شما ایران را درکیر جنگ کرده اید آقای گنجی مردم دیگر از سیاستهای شما وروسیه سر در میارند خزر را کامل دادید روسیه جنوب را دادید چین
افولگرای خود تحقیر خود امثال روزنامه جوان افولگراست با روسیه دخالت کردن در کارش
اگر کیهان فقط به درد شیشه پاک کردن بخوره . جوان به درد همون هم نمیخوره .
تو یکی دیگه حدف نزن گندم ری را می خواهی