اهداف پنهان تقطیع و تحریف سخنان ظریف
نصری، تحلیلگر مسائل بین الملل هشدار می دهد: رسانههای سعودی وابسته به جریان ایرانستیز تلاش میکنند با تقطیع و تحریف سخنان ظریف، بزرگنمایی و ترویج یک تفسیر مغرضانه از اظهارات او و همچنین ایجاد یک دوگانه کاذب میان ظریف و شهید سلیمانی مقدمات حذف او از صحنه سیاست ایران را فراهم آورند.
برترینها: رضا نصری، تحلیلگر مسائل بین الملل، در یک رشته توییت نکاتی در مورد انتشار فایل صوتی ظریف بیان کرده است که در پی می آید:
۱) جریان ایرانستیز از دو اتفاق هراس دارد: اول اینکه مذاکرات وین با موفقیت تمام شود؛ و دوم اینکه فضای پسا توافق در دولت بعدی به خوبی مدیریت شود.
۲) جلوگیری از هر دو اتفاق نیز مستلزم خارج کردن جواد ظریف از صحنه است، چرا که حضور او هم در موفقیت مذاکرات در دولت کنونی و هم در مدیریت توافق حاصله در دولت بعدی یک عامل کلیدی است.
۳) به همین خاطر رسانههای سعودی وابسته به جریان ایرانستیز تلاش میکنند با تقطیع و تحریف سخنان ظریف، بزرگنمایی و ترویج یک تفسیر مغرضانه از اظهارات او و همچنین ایجاد یک دوگانه کاذب میان ظریف و شهید سلیمانی مقدمات حذف او از صحنه سیاست ایران را فراهم آورند.
۴) در اینکه در فضای متلاطم کنونی بهتر بود فایل منتشر نشود تردیدی نیست. اما اغراق در مورد سطح «محرمانگی» اظهارات دکتر ظریف و تحلیلهای غلوآمیز در مورد تاثیر سوء آن بر روابط خارجی و موقعیت مذاکراتی ایران نیز اظهارات بی موردی است که غالباً توسط عدهای با مقاصد سیاسی عنوان میشود.
۵) وزیر امور خارجهٔ آلمان در روز روشن در یکی از مهمترین نشریات این کشور مقاله مینویسد و رابطهٔ راهبردی ۷۰ ساله آلمان و آمریکا را علناً زیر سؤال میبرد، اما چنین جنجالی به پا نمیشود؟ چرا؟
۶) یا رئیسجمهور سابق فرانسه - فرانسوا اولاند - در کتاب خاطراتش به جزئیات مکالماتش با مقامات روسی و آمریکایی و اروپایی میپردازد و گاه سختترین نقدها را به متحدین فرانسه وارد میآورد. ... اما هیچکس از او یا حزب متبوعاش (که همواره یکی از سهمداران ثابت قدرت است) ایراد نمیگیرد که اظهاراتاش خدشهای به روابط فرانسه و این کشورها وارد آورده است!
۷) حال، از خود بپرسیم چرا انتشار اظهارات و تحلیل دکتر ظریف در مورد حساسیت روسیه نسبت به تنشزدایی بیش از حد میان ایران و غرب - که برای دستگاه سیاسی آمریکا، اروپا، چین، اغلب تحلیلگران و حتی افکار عمومی ایران اظهرمنالشمس است - اینچنین موجب حمله به وزیر امور خارجه کشور میشود؟
۸) ایضاً، در همه کشورهایی که در یک منطقه خاص منافع امنیتی، سبقهٔ تاریخی یا حوزهٔ نفوذ دارند، بحثِ تفوق و رقابت میان «میدان» و «دیپلماسی» برقرار است.
۹) کتاب خاطرات «کاندولیزا رایس» - وزیر اسبق امور خارجهٔ آمریکا - سرشار از نقد و تحلیل این رابطه و خاطراتی از تنش و نزاع ساختاری و مزمن میان دستگاه دیپلماسی و پنتاگون در عالیترین سطوح است.
۱۰) در فرانسه نیز همواره میان دولت و ارتش بر سر سیاست خارجی در آفریقا - به ویژه در مورد مستعمرات سابق - جدال و رقابت علنی در جریان است.
۱۱) در واقع، با اینکه در فرانسه رئیسجمهور خود فرماندهٔ کُل قواست، «سیاستِ فرانسه در آفریقا» همواره بر اثر رایزنی و تقابل دولت او با رئیس ارتش (Chef d'État-Major) شکل میگیرد و این رابطه نیز همواره مورد تحلیل و بررسی ناظران است.
۱۲) مقولاتی مانند «دیپلماسی دفاعی» (Defence diplomacy) یا نقشآفرینی آتاشههای نظامی (Military Attaché) در مناسبات دیپلماتیک هم سالهاست در حوزه روابط بینالملل و فضای رسانهای در بسیاری از کشورها به صورت علنی به بحث و مناظره گذاشته میشود.
۱۳) اما در ایران، این موضوعات به دلایل نامعلومی «تابو» شده است تا جایی که بحث در مورد کیفیت و چگونگی تعامل میان قدرت نرمافزاری و سختافزاری کشور باید «محرمانه» بماند!
۱۴) از خود بپرسیم کجای امنیت ملی خدشهدار میشود اگر آشکار شود وزیر خارجه و نیروهای مسلح ممکن است بر سر پیشبرد یک سیاست اختلاف داشته باشند، اما در نهایت بلوغ، ثبات و قوهٔ مدبرهٔ حاکم بر نظام تصمیمسازی ایجاب کند با یکدیگر «هماهنگ» عمل کنند؟
۱۴) حقیقت این است که دکتر ظریف دیپلمات و سیاستمداری در تراز بینالمللی است - با کلام و عاداتی در آن استاندارد - که اغلب با معیارهای ویژه، توسعهنیافتهٔ و بستهٔ صحنه سیاست داخلی ایران مورد قضاوت و نقد قرار میگیرد.
۱۵) شاید انتشار فایل صوتی ناخواسته موجب شود برخی حساسیتهای غیرضروری از مباحث سیاست خارجی زدوده شود و فضا به نحوی شکل بگیرد که رسانههای متخاصم گمان نکنند میتوانند به راحتی با انتشار اظهارات صریح یک وزیر - که در همه دنیا متداول است - بر مناسبات سیاست داخلی ایران تاثیر بگذارند.
نظر کاربران
باشه هر چی شما بگید درسته
پاسخ ها
درود بر ظریف
والله هرکی اومد شد کارشناس
تازه این تقطیعش بوده این جوری شد
کاملش بیاد به بازار دیگه صفتی برای این ادمها و این اصلاحات وجود نداره
این پسره خیلی متوهم شده....
برا خودش کارشناسی میکنه، از خودش هم تشکر میکنه...
بابا ماست مالی نکنید دیگه، مردم همه چیو میدونن الان بیست سال پیش نیست، مردم نون رو دونه ای هزارتومن میخورن، در ضمن چرا فک میکنین این چیزا برا مردم مهم هست؟مردم آرزوی مرگ شمارو دارن
پاسخ ها
از طرف خودت حرف بزن نه مردم.
بچه پر رو.
احسنت
خالی بندی برا انتخابات
لایک
فقط میتونی از جانب خودت حرف بزنی ن مردم
احسنت
تحلیل درست و حسابی
پاسخ ها
شاید راست میگع یک بلوغ سیاسی هستش،
اختلاف سلیقه و همدیگر را تحمل کردن لازمه کشور هست،
این نه براندازی هست،نه اصلاح طلبی ،
بلکه عین دموکراسی هست اگر بگذارند،
خوابیدی؟؟!!! خود وزیر خارجه داره میگه من کارهای نبودم و نیستم این کجاش تمرین دمکراسیه؟؟!!!
تمرین دمکراسی خخخخ
رای نمیدیم عامووووو. حالا هی بشینین سناریو ردیف کنید
پاسخ ها
آره دقیقا
رأی بی رأی
خوب رای نده عمووووو پ اعتراض بی اعتراض عمممووو
رای ندادن خودش یه جور اعتراض هست عمووووووو فهمیدی عمووووو
اختلاف بین همه وجود داره در آن حد و اندازه ای است ، ولی در ایران به قصد ، امتیاز گیری ، خراب کردن ، نابودی ، رقیب مورد استفاده قرار میگیرد ( نیمی از مسافرین قطار پیاده شده اند ) !
اساسا چرا این فایل دارای طبقه بندی، تولید شد؟!!!!!! پاسخش مهمه!!!
کشور مال ماست رای که سهله .جان هم میدیم.
پاسخ ها
خلایق هر چه لایق جونت بی ارزشه
بده ولی تاثیری تو انتخابات نداره هموطن
آفرین
همش فیلم و سیاه نماییه حالا برای گرم کردن تنور انتخابات باید از این فیلمها زیاد میبینیم
پاسخ ها
گل گفتی خوشحالم میبینم حساب کار دستتون اومده زنده باد مغز زنده باد فهم مرگ بر جهالت
شما می گی تقطیع باشه، کاملشو بزار ببینیم
باشه تو راست میگی ....تقطیع بود....!!!!!
لطفا تو دیگه چرت و پرت نگو
یک آدم به درد بخور پیدا شده بود، میخوان او را هر جوری شده کله پا کنند.
اصلآ یکی بیاد بگه متولد چه سالیه؟
حتمآازاون چند میلیون بیکار باتحصیلات عالیه ،دنباله کاره تفلکی،توذوقش نزنید.
تقطیع؟؟!!!! کل سخنان ۳ ساعته ایشون توی یوتیوب موجود هست
پاسخ ها
کلش سه ساعت و ده دقیقه و پنجاه و چهار ثانیه هست، ساعت شروع و اتمام را در فایل می گوید، امور خارجه که گفته هفت ساعت، دروغ گفته.
خیلی خب عمو جان شما بگو ظریف جان کامل بدن بیرون که تقطیع شده هم نباشه
باشه توراست میگی
اصلا چرا باید مذاکرات برجام در طول یک ماه به نتیجه برسه چیزی که در این ۷ سال به نتیجه نرسیده؟
و اینکه شما چه کار میخاین انجام بدین که آمریکا را وادار به برداشتن تحریمها کنه؟
آمریکا شما ها را خوب شناخته محال امتیاز بده
درودبردکترظریف وحاج قاسم که هردوافتخاربراکشورهستند.
فقط تنش زدایی بیش از حد را توضیح بده، حدس را روسیه تعیین می کند یا چین؟ ضمناً کاملش موجود است، تقطیع دیگر چیست ای جوانک تازه به دوران رسیده.
سلام دوست عزیز قبل از هر توضیح و توجیهی و تهمت و افترا بفرمایید مسئول انجام مصاحبه ها کی بوده جناب آشنا کسی که مصاحبه رو انجام داده جناب لیلاز مصاحبه شونده جناب ظریف حالا دوست عزیز بفرمایید این مصاحبه چطور به بیرون درز کرده .... از قدیم گفتن خود کرده را تدبیر نیست یه مقدار بصیرت جیز بدی نیست تا اتهام زنی و ...
مرسی . خوب دیگه قانع شدیم