۱۱۰۶۳۶۶
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

موسوی لاری:

کارآمدی نامزدها باید پای صندوق رای تعیین شود

عضو مجمع روحانیون مبارز، ملاک سنجش کارآمدی نامزدها را صندوق رای عنوان کرد و گفت: مدیریت کشور را کسی باید بر عهده بگیرد که اکثریت، او را در انتخابات رقابتی و آزاد انتخاب کرده باشند.

خبرگزاری ایرنا: عضو مجمع روحانیون مبارز، ملاک سنجش کارآمدی نامزدها را صندوق رای عنوان کرد و گفت: مدیریت کشور را کسی باید بر عهده بگیرد که اکثریت، او را در انتخابات رقابتی و آزاد انتخاب کرده باشند.
سید عبدالواحد موسوی لاری روز جمعه در گفت و گو با ما درباره آخرین رایزنی‌های مجمع روحانیون مبارز درباره انتخابات ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: مجمع روحانیون مبارز وارد مصادیق نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نشده است.
‌وی با بیان اینکه نهاد اجماع‌ساز اصلاح طلبان مورد پذیرش همه از جمله مجمع روحانیون مبارز است، گفت: مجمع از عملکرد نهاد اجماع ساز رضایت دارد و عقل جمعی و آنچه جمع تصمیم بگیرد طبعا مورد رضایت مجمع هم خواهد بود.
قصد نامزدی ندارم
وزیر کشور دولت اصلاحات در پاسخ به سئوالی درباره این موضوع که آیا قصد دارد نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود، گفت: قصد نامزدی در انتخابات را ندارم.
موسوی لاری همچنین درباره نگاه دبیر کل مجمع روحانیون مبارز به انتخابات ۱۴۰۰ نیز یادآور شد: آقای خوئینی‌ها همه حرفشان را در نامه شان زدند و مطرح کردند که باید شرایط به گونه‌ای برنامه ریزی شود که به سوی یک انتخابات رقابتی و حداکثری پیش برویم و به این وسیله جامعه بتواند به نشاط و بالندگی برسد و شرکت کنندگان معتنابه باشند.
وی گفت: تمام دغدغه آقای خوئینی‌ها این بود که حاکمیت شرایط را به شکلی فراهم کند که امکان حضور دیدگاه‌ها و نگرش‌های مختلف در انتخابات فراهم شود تا مردم با اقبال بیشتری پای صندوق های رای بیایند و از این حالت خمودی و خموشی که در انتخابات شاهد آن هستیم، نجات پیدا کنیم.
معاون حقوقی-پارلمانی دولت اصلاحات، نامگذاری نظام حکومتی کشور تحت عنوان «جمهوری اسلامی» را یادآور شد و افزود: نظام ما «جمهوری اسلامی» نام گرفته و «جمهوری» به معنای آن است که مردم اصلی ترین منبعی هستند که به این نظام مشروعیت می‌دهند و طبعا باید فضا و شرایط به گونه‌ای توسط بزرگان سیاست کشور برنامه ریزی شود که امکان حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رای فراهم شود.
موسوی لاری با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر زمینه سازی حضور حداکثری در انتخابات خاطرنشان کرد: مقام رهبری هم نسبت به این مساله بارها تاکید داشتند و در آخرین صحبت هایشان هم مساله حضور حداکثری مردم را در انتخابات مطرح کردند منتها باید فضا هم به گونه ای شود که امکان حضور مردم فراهم شود.
وی درباره زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات تصریح کرد: وقتی مردم از هر سلیقه‌ای، نگاهی و دیدگاهی احساس کنند، نماینده ای نزدیک به نگاه و نگرش آنها به عنوان کاندیدا حضور دارد برای مشارکت انگیزه پیدا می‌کنند. چینش کاندیداها باید به شکلی باشد که نمایندگان سلایق مختلف در میان آنها حضور داشته باشند و تحقق این موضوع در اختیار حاکمیت و شورای نگهبان است.
نهادهای ناظر به جمهوریت نظام باور قلبی داشته باشند
این فعال اصلاح طلب خطاب به نهادهای ناظر بر انتخابات از جمله شورای نگهبان گفت: نهادهای ناظر بر انتخابات باید جمهوریت و حضور حداکثری مردم را باور داشته باشند و به این باور قلبی رسیده باشند که مشروعیت نظام جمهوری اسلامی به این است که اکثریت مردم پای صندوق های رای بیایند و آن کسی که انتخاب می شود نماینده اکثریت مردم و جامعه باشد.
موسوی لاری با یادآوری مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان سلایق مختلف در انتخابات حضور نداشته باشند، وضعیت مجلس کنونی را پیدا می کند که در بعضی شهرها ۲۰ درصد آرای مردم را دارد.
وی با تاکید بر اینکه رییس جمهوری باید نماینده اکثریت مردم باشد، افزود: اگر می‌خواهیم رییس جمهوری نماینده اکثریت مردم باشد باید ببینیم راهکارهای آمدن مردم پای صندوق انتخابات چیست.
نماینده مجلس اول شورای اسلامی به موانع ساختاری موجود برای تحقق وعده‌های رییسان جمهوری به عنوان نفر دوم کشور اشاره کرد و گفت: اگر مردم احساس کنند که موانعی جلوی راه روسای جمهوری است و نمی‌گذارند به برنامه هایشان جامه عمل بپوشانند دلسرد می شوند.
مردم نباید حس کنند حاکمیت خطی برخورد می‌کند
موسوی لاری تصریح کرد: اگر حاکمیت و حاکمان ما واقعا به دنبال حضور حداکثری مردم هستند باید به گونه ای رفتار نکنند که جامعه حس کند با مسائل کشور خطی برخورد می شود و برخی کاندیداهای انتخابات را با بهانه‌های واهی رد و صلاحیتشان را متزلزل می‌کنند تا افرادی که مد نظر خودشان است را به نوعی منصوب کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس سوم شورای اسلامی با بیان اینکه اگر به دنبال انتخابات پرشور و حداکثری هستیم باید شرایط انتخابات پرشور و حداکثری را فراهم کنیم، در خصوص اظهارات برخی فعالان اصولگرا مبنی بر اولویت داشتن کارآمدی به مقبولیت گفت: کارآمدن بودن را چه کسی تعیین می کند. مگر غیر از این است که کارآمدی را اکثریت آرای مردم تعیین می‌کند.
موسوی لاری خطاب به کسانی که کارآمدی را مبنا فرض می کنند و به مقبولیت مردمی کاندیداها توجه ندارند، گفت: اگر واقعا چنین است من معتقدم که اصلا انتخابات لازم نداریم و یک آدم کارآمد را خود بزرگان قوم تعیین کنند و وی کشور را اداره کند.
وی تصریح کرد: اگر ما انتخابات داریم و می‌خواهیم به جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بها دهیم معنایش این است که می‌خواهیم کسی مدیریت کشور را به عهده بگیرد که اکثریت مردم وی را در یک انتخابات رقابتی و آزاد انتخاب کرده باشند.
کارآمدی در پرتو کثرت آرای مردمی به دست می‌آید
وی تصریح کرد: کاندیدایی که اکثریت آرای مردم را به خود اختصاص دهد، کارآمدترین فرد است و آنهایی که شعار کارآمدی می‌دهند، ناخواسته می‌خواهند جمهوریت نظام را تهدید کنند وگرنه چگونه ممکن است صحبت از کارآمدی کنیم و به اسم کارآمدی بخواهیم رای مردم را متزلزل کنیم در حالی که کارآمدی در پرتو کثرت آرای مردمی به دست می آید.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ضمن پرسیدن این سئوال که رییس جمهوری با پشتوانه ۳۰ میلیون رای کارآمدتر است یا رییس جمهوری با پشتوانه ۱۰ میلیون رای، افزود: قدرت و قوت یک فرد بستگی به این دارد که از حمایت بیشتر مردم برخوردار باشد اما ما متاسفانه نقش مردم را گاهی نادیده می گیریم.
موسوی لاری با بیان اینکه یک حکومت به میزانی که تکیه‌گاهش مردم باشند از اقتدار بیشتری برخوردار است، خاطرنشان کرد: قدرت واقعی یک حکومت ناشی از برخورداری از حمایت و پشتیبانی اکثریت مردم است که در انتخابات می‌تواند ظهور و بروز پیدا کند.
وی با آسیب شناسی وضعیت جریان اصلاحات نیز گفت: هر جریان سیاسی طبعا دارای نقاط مثبت و منفی است و باید کارکرد سیاسی آن دائما نقد شود و این موضوع در مورد جریان اصلاحات هم صادق است اما در حوزه مسائل مربوط به انتخابات، مشکلی که جریان اصلاحات با آن مواجه است، فیلتر شورای نگهبان است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه برخی از افرادی که کارآمد هستند و از وجاهت ملی و عمومی برخوردار هستند نمی‌توانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، افزود: نمی‌گویم آدم های ضدانقلاب بلکه آدم های سالمی که سوابق درخشان و ارزشمندی دارند نباید صرف اینکه گرایش سیاسی خاص خودشان را دارند نگران رد صلاحیت باشند.
موسوی لاری، تفاوت نگاه‌های سیاسی دلسوزان نظام در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی را یادآور شد و افزود: همه آدم‌ها که به یک شکل فکر نمی‌کنند؛ شورای نگهبان اجازه دهد آدم ها با سلیقه‌های مختلف بیایند در باسکول انتخابات قرار بگیرند تا هر شخصی که از مقبولیت بیشتری در میان مردم برخوردار است مدیریت امور را به عهده بگیرد.
هر کس رای بیاورد، رییس جمهوری ۸۰ میلیون ایرانی خواهد بود
وی گفت: هر فردی اعم از اصولگرا یا اصلاح طلب که رای آورد رییس جمهوری ۸۰ میلیون ایرانی خواهد بود و دیگر به گروه خاصی متکی نیست. مشکلی که امروز داریم این است که آدم های توانمندی که از طرف احزاب و گروه های سیاسی لایق تشخیص داده می شوند و سوابق درخشانی دارند در گام نخست یا از رد صلاحیت خود توسط شورای نگهبان مطمئن هستند یا اینکه احتمال رد صلاحیت آنها داده می‌شود.
وزیر کشور دولت اصلاحات، رد صلاحیت‌ها را عامل تنزل کاندیداها به افراد ضعیف‌تر و با مقبولیت کمتر دانست و افزود: در شرایطی که افراد سرشناس و صاحب سابقه از تایید صلاحیت خود مطمئن نیستند احزاب مجبور هستند پله پله پایین بیایند و افرادی را معرفی کنند که ممکن است در سطح درجه یک برای کاندیدایی از نظر شایستگی نباشند.
موسوی لاری گفت: اگر جمهوری اسلامی واقعا به جمهوریت باور داشته باشد و فقط و فقط در چارچوب قانون اساسی حرکت کند مطمئن هستم شور و امید دوباره به مردم برمی گردد زیرا مردم ما واقعا نظام اسلامیشان را دوست دارند و هرگز دنبال این نیستند که دنبال یک سری از جریانات غلط حرکت کنند.
وی با بیان اینکه باید به مردم بها داده شود و احساس کنند که دیده می شوند و به حساب می آیند نه اینکه هر زمانی انتخابات پیش می آید سراغ آنها برویم، خاطرنشان کرد: سخنگوی شورای نگهبان در مصاحبه ای گفته بود اگر ما نباشیم، مردم به قاتل رای می دهند که این حرف صحیح نیست. به قول شهید مطهری، حتی اگر اکثریت مردم به فرد غیرمعتبری رای دهند بهتر از آن است که ما به مردم فردی را تحمیل کنیم چون تحمیل کردن به مردم باعث می شود آنها به رشد و آگاهی نرسند.
انتخابات رقابتی نشاط سیاسی را به جامعه برمی‌گرداند
موسوی لاری گفت: باید به انتخابات آزاد، رقابتی و فراگیر نسبت به همه احزاب و گروه‌های سیاسی تن دهیم تا دوباره نشاط به جامعه برگردد.
وی با اشاره به تلاش های مجلس یازدهم برای تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و رد آن در شورای نگهبان گفت: ما از مجلس ۲۰ درصدی بیشتر از این توقعی نداریم.
این فعال اصلاح طلب در خصوص پیش بینی برخی اصولگرایان از پیروزی این جناح در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: امیدواریم به روزی برسیم که هر دولتی بر سرکار می آید مردم احساس کنند دولت آنهاست؛ دولتی که ملت پشتبیان آن باشد هیچ آسیبی به او نخواهد رسید.
مشارکت حداکثری با تنگ نظری جناحی تحقق نمی‌یابد
موسوی لاری با بیان اینکه رهبری همواره بر انتخابات پرشور و حداکثری تاکید داشته اند، گفت: ایشان می‌دانند که تکیه گاه این نظام مردم هستند و طبیعتا باید دیگر نهادهای قانونی کشور که متصدی امر انتخابات هستند خواست رهبری درباره فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری که برخواسته از عمق قانون اساسی است را عملیاتی کنند.
وزیر کشور دوران اصلاحات، حضور کاندیداهای همه جریان های سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ را در تضاد با تنگ نظری و گروه گرایی دانست و گفت: مشارکت حداکثری با بازی‌های جناحی تحقق نمی یابد و فرایند تایید صلاحیت ها و نظارت ها بایستی در چارچوب قانون اساسی شکل گرفته و پیگیری شود.
موسوی لاری در خصوص احتمال چند قطبی بودن انتخابات آتی نیز گفت: ما از خدا می خواهیم که همه گروه هایی که در چارچوب قانون اساسی و جمهوری اسلامی حرکت می کنند، در انتخابات کاندیدا داشته باشند و خودشان را به رای مردم بگذارند تا هر شخصی که از رای بالاتری برخوردار بود، مدیریت آینده کشور را بر عهده بگیرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج