قرارداد با چین، موتور اقتصاد ایران را روشن میکند
سفیر پیشین ایران در چین در خصوص اهمیت سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین گفت: این سند، موتور اقتصادی ایران در زمینههای مختلف همچون رونق کارخانههای فولاد، گردشگری، دارو، درمان، تجهیزات پزشکی و نفت خام و انرژی را روشن میکند.
خبرگزاری ایرنا: سفیر پیشین ایران در چین در خصوص اهمیت سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین گفت: این سند، موتور اقتصادی ایران در زمینه های مختلف همچون رونق کارخانه های فولاد، گردشگری، دارو، درمان، تجهیزات پزشکی و نفت خام و انرژی را روشن می کند.
مهدی صفری روز پنجشنبه در "ششمین دوره مطالعات فرهنگی شرق آسیا با محوریت چین و ژاپن" درقم افزود: شرط اجرای تفاهم نامه ۲۵ ساله، اعتمادسازی متقابل است و ما نباید در این مسیر بصورت زیگزاگی عمل کنیم و با حوادث سیاسی بین المللی نگاه خود به چین را کمرنگ کنیم و در یک مسیر بی اعتمادی در تعامل با این کشور گام برداریم و آنها را در حسن نیت خود دچار شک نماییم.
وی نقش استراتژیک منطقه شرق آسیا و چین را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: چین هم اکنون بیش از ۱۵ میلیارد بشکه نفت خام وارد میکند و یکی از کشورهایی است که نیاز اساسی به انرژی دارد.
وی اهمیت تفاهم نامه بلندمدت بین دو کشور را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: سند همکاری ۲۵ ساله با چین باید سالها قبل امضا میشد تا منافع اقتصادی و فرهنگی دو طرف بهم گره زده شود.
سفیر پیشین ایران در چین یادآور شد: ایران همیشه در کریدور جاده ابریشم نقطه اصلی تبادل بین شرق آسیا با غرب این قاره همچنین ورود به بازارهای اروپایی بوده و با اجرای این تفاهم نامه جایگاه ایران در عرصه تقویت خواهد شد.
صفری عنوان کرد: ایجاد ثبات و پایداری در عراق و سوریه با نابودی داعش، کمک معنوی شش ساله ایران به یمن، قدرت نظامی، ایستادگی در برابر تحریمها و اموری از این دست که ضامن استقلال و عزت ملی است؛ سبب ترغیب چین در برقراری تعاملات بلندمدت و اعتماد استراتژیک می شود.
وی عنوان کرد: چین یک قدرت بزرگ منطقهای است و قدرت تامین منافع بینالمللی و تجارت خارجی شرکای خود را دارد و از طرفی این کشور به دنبال یک شریک قوی نظامی و فرهنگی برای تامین نیازهای دو طرفه است هرچند حرکت در مسیر تعاملات دوطرفه تاکنون از جانب ایران ضعیف بوده و این حرکت از سوی ایران باید بیشتر شود.
سفیر پیشین ایران در چین ابراز داشت: اگر ۲۵ سال گذشته در جهت خودکفایی پالایشگاههای خود برنامه ریزی میکردیم امروز نسبت به فروش نفت خام چالش نداشتیم و در این زمینه خودکفا بودیم.
به باور وی، ژاپن و کره جنوبی با وجود اینکه دو کشور قدرتمند و پیشرفته اند اما شکست خورده جنگ جهانی دوم هستند و به همین خاطر بصورت کامل تحت اشراف و فرمان آمریکا هستند و مزیت چین را در تفاهم نامههای بین المللی ندارند.
وی بیان داشت: ۱۰ بانک چینی جزء بانکهای بزرگ و اصلی جهان هستند که نقش اساسی در تبادلات تجاری بین المللی دارند و با توجه به سهم ۶۰ میلیارد دلاری صادرات دو کشور میتواند ظرفیت قدرتمندی در تجارت خارجی ایران با اجرای راه حل های ارائه شده در وضعیت تحریم های بین المللی باشد.
وی بیان داشت: اگر خط آهن بین چابهار به استانهای شرقی را راه اندازی کنیم روند صدور کالاها دچار جهش بینظیری میشود، همچنین با بهره برداری از قطار سریع السیر تحول بزرگی در مسافرت و جابه جایی مردم و صرفه جویی در انرژی کشور به وجود میآید.
به گفته صفری، با سرمایهگذاری در احداث نیروگاههای هستهای نرمال با قابلیت تصفیه آب دریا و تبدیل آن به شیرین؛ آب و برق مناطق شرقی و جنوبی را تامین خواهد شد، همچنین با توجه به ظرفیت ایران در تولید انرژی خورشیدی میتوان سرمایهگذاری قابل توجهی در تامین انرژی با همکاری با چین منقعد شود.
سفیر پیشین ایران در چین یادآور شد: با تکمیل کریدور تجاری و مسیرهای دسترسی ایمن در داخل کشور با محوریت جنوب-شمال و غرب-شرق میتوانیم خود را به قطب تجارت بین شرق و غرب آسیا به ویژه از مسیر زمینی تبدیل نماییم.
وی با انتقاد از سهم ناچیز تبادلات فرهنگی و علمی دو کشور، عنوان کرد: اعزام دانشجو و آموزش زبان یکی از راههای اصلی ارتباط های بین المللی است، ۷۰ هزار دانشجوی آمریکایی هم اکنون در چین مشغول تحصیل هستند در حالی که تعداد دانشجویان ایرانی در این کشور ناچیز است و افرادی که تسلط لازم به زبان چینی داشته باشند نیز در کشور ما اندک است.
به باور وی، سالانه ۲۰۰ میلیون گردشگر چینی به کشورهای دیگر سفر میکنند و باید بستر لازم برای تبدیل ایران به یکی از قطبهای گردشگری چین انجام بگیرد چه اینکه توریستهای چینی علاقه وافری به مطالعه و بازدید از نمادهای فرهنگ و تمدن ایران دارند.
سفیر پیشین ایران در چین عنوان کرد: اگر سالانه ۵ میلیون توریست چینی به ایران مسافرت کند تحول شگرفی در اشتغال و اقتصاد ایران بوجود میآید چه اینکه مردم چین علاقه زیادی به صنایع دستی، زیورات، سنگ های قیمتی، داروهای گیاهی وغیره ایران دارند.
صفری ابراز داشت: بیش از ۳۰۰ میلیون نفر از مردم چین از وضعیت اقتصادی بسیار مطلوبی برخوردار هستند و اصطلاحا در طبقه"لاکچری" تقسیم میشوند که از قدرت خرید بالایی در سفر به کشورهای توریست پذیر دارند و بیشترین جمعیت لاکچری و متمول جهان ساکن این کشور میباشند.
سفیر پیشین ایران در چین ادامه داد: ایران هیچ وقت با کشور چین مناقشات مرزی، جنگ و درگیری نداشته و همیشه در مسیر صلح و تعامل دوطرفه قرار داشته و همین مساله میتواند زمینه مطلوبی برای افزایش تعاملات باشد.
صفری گفت: بیش از ۹۵ درصد اقتصاد چین در اختیار دولت است و باید گروههای تجاری و سرمایهگذاری ایرانی به دنبال ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری شرکتهای چینی در حوزه های مختلف اقتصادی کشور باشند.
وی اهمیت فرهنگ در ارتباطات دو جانبه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: فرهنگ چین نزدیکی بسیار عمیقی با ایران دارد و بر مبنای اصل تحکیم بنیان خانواده و احترام به والدین بنا نهاده شده و مباحث اخلاقی در بین آنها شباهت زیادی با ایران دارد.
وی اظهار داشت: از ۱۲ سال گذشته که چین رتبه برتر تجارت جهانی را بدست آورد آمریکا بدنبال ضربه به سرمایهگذاری چینیها در آفریقا بود و به همین منظور با تجزیه سودان مانع از صدور نفت از این کشور به چین شد.
صفری ادامه داد: اتفاقات لیبی، تونس، مصر و مراکش نیز در راستای از دست رفتن منافع و جایگاه چین در آفریقا بود چرا که تصور آمریکا این بود که سرمایهگذاری چینیها در آفریقا بدون هماهنگی با آمریکاییها انجام گرفته و میتواند موقعیت آنها در آفریقا را متزلزل نماید.
وی تاکید کرد: آمریکاییها برای مهار چین همچنین به تدریج در یک دهه اخیر نیروهای خود را در شرق آسیا به صورت گسترده گسیل دادند و مانورهای فراوانی با کره جنوبی در جهت تضعیف منافع چینی ها انجام داده و مناقشات فراوانی بین فیلیپین و ویتنام با چین و مناقشات بین جزایر مورد ادعا راه اندازی کردند.
سفیر پیشین ایران در چین اضافه کرد: ۵۶۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی چین و آمریکا است که از این بین ۷۰ میلیار دلار سهم صادرات آمریکا به چین است و بالانس صادرات چین به آمریکا کاملا مثبت از جانب چین است.
وی ادامه داد: ترامپ به همین منظور در صدد تعادل و تغییر بالانس بین صادرات و واردات با کشور چین بود که مشکلات کنونی بین دو کشور بوجود آمد که هم اکنون نیز ادامه دارد. چینی ها همچنین ۶۴۰ میلیارد دلار با اروپا مراوده تجاری دارد.
نظر کاربران
زياد خوش خيال نباش چینمیگه ۶ماهه ایران رادور می زنه
پاسخ ها
... کاش یه خیری نصیب مردم مظلوم ایران بشه نه دلال جماعت
چین فیک به شیر خشک بچه هم رحم نمیکنه
با امریکا باید مذاکره کنید نه چین
درود بر چین
چین به مسلمانهای خودشان رحم نمی کنه ما که جای خودحتمادرچین وعده چیزی بهت داد که این حرفامیزنی
عکس های لانگ شاتش رو بذارید غذاهای چینی زیاد بهش ساخته
شیر خشک بچه ها رو که امریکا تحریم کرده
مشکل اینجاست که اقتصاد ایران اصلا موتور نداره که روشن بشه!
صرفا یه بدنه پوسیده که فقط با رنگ و لعاب کمی قابل تحمل شده.
موتوری که میگی رکاب دوچرخه هست نه موتور
۱۸:۲۹
نظر خودت رو بده عادت کردی هی جواب مسخره خودتو به همه بدی
بازم موتور.....!!!!!
پاسخ ها
بازم شکنجه
و جیب تو و امثاله تو رو پربارتر
پاسخ ها
جیب شما خالی بود تا پیش از تحریمها؟ پس با تحریمها خوش بگذره
بله موتور اقتصاد آقازاده رو روشن میکنه مثل صید ترال که تمام صیادها بیکار وبد بخت شدن
چینی هابه مگس مسکین رحم نمیکنند به ماچطوررحم کنند
اقتصاد نظام درست میکنه
پاسخ ها
اقتصاد ایران همون که باعث شد طبقه متوسط رشد کنه و بهداشت و اوقات فراغت و ویلا و سفر انتالیا داشته باشه
اونروز نمیاد
درود برشما
این موتور جام کرده است.(سوخته است).
پاسخ ها
چه جالب گفتید.جام کرده
حالا کی دود موتور در بیاید وهمه مان را خفه کند خدا داند
دروغگو
موتور اقتصاد شمارا روشن میکند
از قرار داد های سابقش معلومه ..نهایت هم میشیم کره شمالی
پاسخ ها
با امریکا بودیم هم میشدیم عراق
آره جون عمت
موضوع قرار داد چی هست مگه ملت نامحرمند.
پاسخ ها
موضوعش اقتصاد
آره . همونجوری که موتور اقتصاد کامبوج و ونزوئلا و سریلانکا و پاکستان و ... رو روشن کرد . موتور اقتصاد ایران رو هم منفجر ، ببخشید روشن میکنه :)
موتور آغازاده ها روشن بشه بسه، زندگی کل ملت ایران فدای یه تار موی مائو تسه تونگ
اولش موتوررو روشن میکنه بعد از چندسال موتور زپرتش در میره میسوزه اونوقت هیچکس جوابگو نیست این حضراتم غیبشون میزنه .
آره جون عمت
این شخص ایرانیه یا چینی؟
در عجبم
پاسخ ها
که چی ؟!
این خودشم شبیه چینیاست
پاسخ ها
واقعا مثل چینی هاست واینها با ویروس کرونا پدر بزرگها ومادر بزرگها رو کشتن ،اینها چی میفهمن خانواده چیه؟الان هم خدا میدونه چه خبره
چراشبیه چینیهاشده؟
چه عجب پیدایشان گشت قبلا که هر و حدیث های زیادی دنبال شما بود
اقتصادی هست ک موتوری داشته باشه؟
کدام کشور اقتصادش با چین روشن شده ک ایران دومی باشع؟,کره شمالی یک نمونه ساده اس
پاسخ ها
تورا خدا ثبت کن آقای کارشناس اگر ایران ششصد میلیارد دلار از چین وام بگیرد ومدت معین نتواند بدهد چه می شود سوال کل ایران توضیح داده نشده
مثل چینی ها شده
میفهمی داری چی میگی؟؟؟
تمام اروپا با چین دارن کار میکنن
حتی امریکا بادچین داره کار میکنه
کدوم وام؟؟؟
چین سرمایه گذاری میکنه
مثل امریکا که سرمایه گذاری میکنه
موتور اقتصاد شما و آقازاده ها رو روشن می کنه
چین کمنیست اجنوی است ورهم به هیچی نمیکنه ...
چین چرا واکسن بهاندازه کادر درمان وسنین بالا نداد ...
پاسخ ها
از چشمه پر میکنن؟؟
مسئولین ایران یکی از یکی بدتر . یک یکشون .
یه عده موتور اقتصاد ایران را دزدیدن و فروختن ....
صد سال بعد آینده معلومه تون میشه
موتوراقتصاد ایران روشن نمیشود مردم بدبخت تر وجیب تو وامثال خودت پرتر میگردد.
موتور کره شمالی کرده موتور گازی.. حالا دم از چین کمونیست و نابودگر میزنید. ......
موتور اقتصاد چین را تندتر میکنه
خوش به حال موتور مسئولین و آقازاده ها،...
ااااااا ایع اع این که خودش چینیه
خب داداش موتورتوببرچین روشن کن
بعدازیک سال یاتاق میزنه خخخخخخخخخ
اقتصاد خودش عزیز یا اقتصاد لجن مال شده مارو
درست میگه
چقدر از این معامله گیرت امده
دروغگو،
اصلا این قیافه رو ببین واقعا این ایرانیه
...
دیگه برای عذاب دادن ملت کاری مونده نکرده باشین
پاسخ ها
خودتون میطلبید
خخخ
هنوز هیچی نشده تمام مایحتاج ملت گران شده شماها نشستید برای خودتان ...
بشرطی که این موتور آلایندگی نداشته باشد.
مثل موتور جهانگیری
پاسخ ها
موتورش عین عین موتور جهانگیریه نیم سوز نیم سوزه صدرصد یاطاقان زده اوراقیم نمیخره .
آخه تو اصلا از اقتصاد چیزی میفهمی که اظهار نظر میکنی ...
در واقع موتور اقتصادی چین روشن میشه
ما مردم ایران زندگی نمیکنیم،صبر میکنیم
پاسخ ها
بخاطر هوش و نجابت فوق العاده تونه
چرخه اقتصاد رو روشن کرده که همه چی ده برابر رفته بابا
چهره اش مادرزاد چینی است باید از کشورش چین دفاع کند
پاسخ ها
اگر ایران ششصد میلیارد وام چین ب گیرد وبا بهره سنگین ایران مثل سریلانکا و...نتواند پرداخت کند ناچار است جزیره های ایران را به چین ببخشد ایشا الله که نشود ولی خدا تو شاهد باش بعضی ها در آن زمان گوشزد کردند
۱۸:۲۵ خب بشه. مشکل چیه؟
موتور استعمار را روشن میکنه
سلام. شما که درست می گین اما کشور صنعتی آلمان است چین که از کشور های دیگر به خاطر ارزان بودن کار گر. سود می برد ؟
اقتصاد ایران موتور ندارد ، بادی است ، هر جهت باد بیاد به همان سمت میرود
این .. خودش چینیه. فقط گریم کرده و ریش فیک کاشته
بستگی داره موتور اقتصادی چی باشه بنزینی نفتی یا گازوئیلی داداش راستی خودشم شبیه سامورایی ها شده خخخخخخخ
ولی نطر من عکس این قصیه است اینو ازیک بیزینس من با تجربه میشنوید گذشت زمان همه چیز را اتبات خواهد کرد ولی شک ندارم که چرخه تولید خودمون نابود میشه چون ما درحدی نیستیم که بخواهیم باهاشون رقابت کنیم بهمین دلیل بازار تولید ما را تصاحب کرده و تمام مردم را به استعمار خواهند گرفت
پاسخ ها
چرخه تولید خودتون رو بذار در کوزه
ببین قیافه اش مثل مغولهاست
عجب از مردمان ساده ....فقط برای پایداری خودشون هست بقیه حرفا کشکه...واگر نه تا قانون پول شویی تصویب نشه چین یه گربه به ایران نمیده و از ایران نمیگیره ....ملت رو خوب سر کار گذاشتن ..
چیزی ندارم بگم که گفتنم فایده نداره
خیلی هم مطمئن وامیدوارانه صحبت نکنید ونظر ندهید اینده مشخص میشه
پول چقدر ارزش دارد برای امثال تو دانسته دارین از نادانی حمایت میکنین
به شعور ملت که توجه نکردین لااقل به منابع ملی وطن دلتون بسوزه که چینیها غارت میکنن
اقای مهدی صفری با ژاپن قرارداد نمیبندیم با چین کمونیست انجام میشه موتور ایران روشن که نمیشه بخواب ابدی میره
نفت میدیم سوزن می گیریم حتما
این سفیر سابق تو صداوسیما جوری از چین حمایت می کرد که اشک تو چشمای شی جی پن جمع شده بود
اقابرو بریشت برس قرارداد چین برای شماهاخوب برای مردم هیچ فرقی نداره مردمی دگ وجودنداره
۱۶:۵۰بعضی ادمهای بی سوادازخودشان حرف
درمی اورندکجاچین باامریکاکارمیکند
چین سراغ کشورهای میرودکه اقتصادشان متزلزل شده مثل ایران مثل کامبوج ببینیدچه بلایی سرکامبوج اورد
نظرمن رانشان دهید