۱۱۰۵۷۹۱
۱ نظر
۵۰۱۳
۱ نظر
۵۰۱۳
پ

شگردهای کلاهبرداری رمز ارزی

بررسی روش‌های کلاهبردارانی که با سوءاستفاده از اسم رمزارز‌هایی همچون بیت کوین و اتریوم به‌دنبال دزدیدن سرمایه شما هستند

خراسان: تا همین چند وقت پیش خیلی ها اصلا چیزی از رمزارزها نمی دانستند و اصلا به فکر سرمایه گذاری در این بازار نبودند اما رفته رفته با وضعیت فاجعه بار بورس که هر روز در وضعیت قرمز به سر می برد و اوج گرفتن قیمت رمزارزها در بازار جهانی مردم به سمت سرمایه گذاری در این بازار رو آوردند.

بازاری که ناشناخته بودنش باعث شده کلاهبرداران وارد گود شوند و در این بازار حسابی جولان دهند و با سوءاستفاده از اسم رمزارزها و ناآگاهی بخش زیادی از مردم درباره آن ها، طرح های مختلف کلاهبرداری را ایجاد کنند. به طور مثال روز دوشنبه ۱۶ فروردین امسال ۱۱ شهروند مشهدی با مراجعه به پلیس فتای خراسان‌رضوی از افراد ناشناسی که ۵ میلیارد رمز ارزشان را سرقت کرده بود شکایت کردند. پس اگر شما هم قصد دارید در حوزه رمزارزها سرمایه گذاری کنید، بد نیست قبل از وارد شدن به این بازار این گزارش را که به بررسی روش‌های کلاهبرداران این حوزه پرداخته ایم، نگاهی بیندازید.

استخراج با تلفن همراه و رایانه های خانگی

حتی اگر هنوز وارد بازار رمز ارزها نشده اید با تبلیغ های وسیعی که در سایت ها، کانال های تلگرامی، گروه های خانوادگی و... با عناوینی چون «استخراج ارزهای دیجیتال بدون دستگاه»، «درآمد میلیونی با استخراج بیت کوین»، «استخراج ساده ارز دیجیتال با موبایل» و... روبه رو شده اید. این تبلیغ ها یکی از ترفندهای رایج این روزهای کلاهبرداران حوزه رمز ارزهاست.

شگردهای کلاهبرداری رمز ارزی

درباره بیت کوین و اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال بزرگ باید استخراج با تلفن همراه و رایانه های خانگی را فراموش کرد، دست کم با موبایل ها و کامپیوترهایی که امروزه وجود دارند. درباره سایر ارزهای دیجیتال کوچک هم ممکن است استخراج به این روش امکان پذیر باشد، اما صرفه اقتصادی ندارد. اما شیوه کلاهبرداری به این شکل است که کلاهبرداران یک اپلیکیشن موبایلی یا نرم افزار کامپیوتر و یک وب سایت برای ثبت نام طراحی می کنند و تا می توانند آن را معتبر جلوه می دهند.دوستتان یک لینک معرفی برای شما ارسال می کند و می گوید با ثبت نام و نصب این نرم افزار می توانید با گوشی یا رایانه معمولی خود ارز دیجیتال استخراج کنید.

در برخی نرم افزارها، شما اطلاعات خود را در اختیار کلاهبرداران می گذارید و آن ها می توانند این اطلاعات را برای کلاهبرداری های بعدی استفاده کنند یا آن ها را به دیگران بفروشند البته در برخی از نرم افزارها هم شما به بینندگان تبلیغاتی که این نرم افزارها برای شما ارسال می کنند تبدیل خواهید شد. حتی ممکن است یک بدافزار روی گوشی یا رایانه شما نصب شود.

روش پانزی

با «اجاره دستگاه استخراج» روبه رو شده اید. حرفی که صاحبان این آگهی ها به شما می گویند این است که بیایید برای ایجاد یک مزرعه استخراج بیت کوین (یا هر ارز دیجیتال دیگر) سرمایه گذاری کنید یا دستگاه های استخراج ما را اجاره کنید. در نهایت هم در سود ارزهای دیجیتال استخراج شده شریک شوید و ماهانه درآمد کلانی به دست آورید.

در این مدل کلاهبرداری، سرمایه گذاران فکر می کنند پول آن ها صرف خرید تجهیزات ماینینگ و انجام استخراج می شود، در حالی که در حقیقت هیچ استخراجی در کار نیست و با یک کلاهبرداری پانزی طرفیم. آن ها در سایت خود ماشین حسابی قرار می دهند که افراد می توانند سرمایه اولیه خود را در آن وارد کنند و سود دریافتی را ببینند.

افراد بسیاری وقتی می بینند که برای نمونه، با دادن ۱۰ میلیون تومان، ماهیانه ۲ میلیون تومان سود می گیرند، وسوسه می شوند. در این روش، تا مدتی از سرمایه اولیه ای که تازه واردها به سیستم وارد می کنند، سود گفته شده به بقیه پرداخت می شود اما زمانی که پول زیادی جمع آوری شد، واریز ها به تأخیر می افتد و حساب کاربران با بهانه های مختلف مسدود می شود. در نهایت هم کلاهبردار فرار می کند و فقط عده ای مال باخته باقی می مانند.

صرافی ها و کیف پول های تقلبی

دنیای ارزهای دیجیتال پر از صرافی های متقلبی است که یک شبه به وجود می آیند و ناپدید می شوند. درباره استفاده از این صرافی ها باید احتیاط را به شدت رعایت کنید زیرا ممکن است ارزهای دیجیتال یا پول نقدتان را به سرقت ببرند.همچنین ممکن است برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود گرفتار یک نرم افزار کیف پول جعلی شوید که از نام یک کیف پول معتبر استفاده می کند.

برای نمونه، چندی پیش یک نرم افزار تقلبی با نام Ledger Live در گوگل پلی دیده شد. نکته جالب این جاست که به دلیل تحریم ها، بسیاری از کاربران ایرانی پس از جست وجوی عبارت Ledger Live در گوگل پلی قادر به مشاهده نرم افزار اصلی نبودند و به جای آن، نرم افزار تقلبی نمایش داده می شد.

به طور کلی، در این روش، کلاهبرداران یک وب سایت یا نرم افزار با عنوان صرافی یا کیف پول ایجاد و در شبکه های اجتماعی و گروه های گفت وگو آن را تبلیغ می کنند. آن ها برای ترغیب افراد، از عبارت هایی مانند «کارمزد صفر» و «بدون احراز هویت» استفاده می کنند. زمانی که قربانی ارزهای دیجیتال خود را به صرافی یا کیف پول واریز می کند، دیگر برداشت از آن امکان پذیر نیست و این به معنای سرقت سرمایه است.

فروش رمزارز بی ارزش

ساده ترین راه برای کلاهبرداری، ایجاد و بازاریابی پروژه ای جعلی برای فروش یک ارز دیجیتال (توکن) بی ارزش به افراد ناآگاه است. فروش این توکن ها مانند این است که یک نفر از کنار رودخانه مقداری خاک بردارد و به مردم بگوید این خاک خاصیت ضدسرطانی دارد و در آینده بسیار ارزشمند خواهد شد.

به این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداری عرضه اولیه کوین هم می گویند. کلاهبردارانی که از ایده عرضه های اولیه کوین سوءاستفاده می کنند، یک مقاله معرفی پروژه می نویسند، کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی ایجاد می کنند، اطلاعاتی ساختگی درباره مراحل پروژه پس از عرضه اولیه کوین منتشر می کنند و توکن های بی ارزش خود را می فروشند. در این میان، بسیاری از سرمایه گذاران تازه کار فریب کسب سودهای چند صددرصدی از این عرضه های اولیه کوین را می خورند و در نهایت، با خرید توکن هایی بی مصرف، سرمایه خود را از دست می دهند.

سرقت از کیف پول دیجیتال

برای کسانی که نگران امنیت و حریم خصوصی هستند کیف پول دیجیتال (یک دستگاه برای نگهداری از رمزهای شخصی) که معمولا به اندازه یک یو اس بی است، به صورت آفلاین به سرمایه گذاران کمک می‌کند تا از ارزهای دیجیتال خود محافظت کنند. با این حال گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که ضعف امنیتی در بعضی از این کیف پول‌ها باعث به سرقت رفتن همه دارایی دارندگان آن شده است.

طبق گفته‌های اوفر بیگل مالک وب سایت 99 bitcoins یکی از کلاهبرداری‌هایی که از طریق کیف پول دیجیتالی انجام گرفته است، فروش سخت افزار کیف پول دیجیتالی به همراه یک کد مخربی بود که روی یک کارت نوشته شده بود. به خریداران جدید گفته شده بود که باید کارت را بخراشند و کدی را که روی کارت نوشته شده در دستگاه وارد کنند.

در واقع این کد یک راه نفوذ برای هکرها باز می‌کرد که به راحتی بتوانند پس از فعال شدن کیف پول دیجیتال تمام محتویات آن را برداشت کنند. این نوع کلاهبرداری‌ هم در بازار رمز ارزها بسیار رایج شده؛ اما به راحتی با خرید از فروشندگان مورد تایید می‌توانید از به سرقت رفتن دارایی‌های خود جلوگیری کنید.

خرید رمز ارز برای افراد ناشناس

این باور را که همیشه کلاهبرداران می خواهند پول شما را بدزدند باید کنار بگذارید و حتی در گرفتن پول از افراد ناشناس هم باید بسیار محتاط عمل کنید. کافی است تا وارد دنیای ارزهای دیجیتال شوید تا هر روز تعداد زیادی پیام دریافت کنید که از شما می‌خواهند در ازای واریز ریال به حسابتان برایشان رمزارز بخرید و رمزارزها را به کیف پول خریدار واریز کنید. در این میان هم مقداری از پول را به عنوان کارمزد برای خودتان بردارید.

پیشنهادی وسوسه انگیز که ممکن است شما را برای این کار وسوسه کند اما بد نیست بدانید که در اغلب مواقع پولی که این فرد به حساب شما واریز می‌کند پول تمیزی نیست یا حتی دزدی از حساب بانکی یک قربانی دیگر باشد. این افراد پول دزدی را به حساب شما واریز می کنند، و بعد شما به صورت رمزارز معادل آن را برایش ارسال می‌کنید که به هیچ عنوان دیگر قابل پیگیری نیست و هیچ اثری از حساب کاربری کلاهبردار نخواهد ماند.

این در حالی است که حساب کاربری شما احراز هویت شده و ممکن است به خاطر جرمی که فرد دیگری انجام داده شما به‌عنوان قربانی، از سوی پلیس فتا مجرم شناخته شوید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    این اتفاقها فقط توی ایران می افته توی کشورهای دیگه کلاهبردار وجود نداره بابا من که ندیدم ونشنیدم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج