دعوای انتخابات را به نیروهای مسلح نکشانید
حضور نظامیان با نام و نشان غیرنظامی در عالم سیاست حق آنان است. میتوانند لباس سیاست بر تن کنند و در قالب و قامت یک نیروی سیاسی در انتخابات حضور یابند.
روزنامه شرق: حضور نظامیان با نام و نشان غیرنظامی در عالم سیاست حق آنان است. میتوانند لباس سیاست بر تن کنند و در قالب و قامت یک نیروی سیاسی در انتخابات حضور یابند. در معماری سیاسی برخی کشورها این گزینه را محفوظ نگه میدارند که نظامیان به مثابه یک گزینه نهایی برای فصل اختلافات مطرح باشند، هرچند در ایران به دلیل ماهیت نظام سیاسی چنین گزینهای فعلا موضوعیت ندارد.
نیروی نظامی هر کشوری آخرین هسته سخت آن کشور است که در برابر حوادث واقعه کارساز است. این هسته سخت در درون خود نباید بشکند و دچار تفرقه شود.
تاکنون نام چند نامزد نظامی برای ریاستجمهوری مطرح شده است. ذات سیاست و انتخابات با منازعه و مناقشه آمیخته است. قصه از هماکنون آغاز شده است و کاندیداها یا به فساد متهم شدهاند یا به تخلف. بقیه داستان را میتوان پیشاپیش چنین روایت کرد: نامزدها ناچار از خودنمایی هستند تا توجه عموم را بهسوی خود یا به تنور انتخابات جلب کنند. لفاظیها بهتدریج آغاز میشود. ابتدا بیشتر به شوخی و نمایش شبیه است اما هیچ نمایشی کاملا از واقعیت بریده نیست. استفاده از نظامیان برای گرمکردن تنور انتخابات اساسا گزینه خطرناکی است.
رفتهرفته لحنها تندتر میشود. آنها هوادارانی پیدا میکنند. موج اختلاف هواداران همواره تندتر از رقیبان اصلی است، چون بوی کباب برای برخی ولع بیشتری میآورد و طاقت از کف میدهند. «بازی منافع» که در هندسه اجتماعی جای دارد به قالبسازیهای نظامیان میرود و در آنجا شکل میگیرد. سرکنگبینِ تبلیغات انتخاباتی صفرای اختلاف میافزاید. «ایمان سربازان» با خودمدیرپنداری و خودحقپنداری درهم میآمیزد.
افشاگریهای راست و دروغ بالا میگیرد. اعتماد مردم به نیروهای مسلح کاهش مییابد. اختلاف بازهم بالا میگیرد و در یک دور باطل دوباره از جامعه به نیروی مسلح کشیده میشود. بدنه نیروی نظامی چندپاره میشود. روز انتخابات بههرحال یک نفر انتخاب میشود و البته فاجعه آغازی دوباره مییابد.
کشمکشهای پیشاانتخابات به کینههای پس از انتخابات تبدیل میشود. نیروی پیروز درگیر اجرا و اداره میشود، روزبهروز در پراگماتیسم اجرائی گرفتار میشود و سکولاریسمی بیهویت از درون نیروهای نظامی سر برمیآورد. ادعاهای ارزشی از سوی رقیبان کینهورز دیروزی علم میشود و دور اختلاف شدت میگیرد. شبکههای اجتماعی طرفداران با شبکههای ارتباطی نظامیان گره میخورد... .
فعالیت سیاسی یک حق است و از آنان نباید سلب شود اما خبرهای چند روز گذشته زمینه این هشدار را پدید میآورد که: دعوای انتخابات را به درون نیروهای مسلح نکشانید. شوخیاش هم خطرناک است. دوباره تکرار میکنم: روی سخن این نوشتار با برخی مسئولان محترم نظامی است که این روزها خبرساز شدهاند. مراقبت کنید!
نظر کاربران
فقط سردار محمد
پاسخ ها
اللهم عجل ولیک الفرج
صدق الله علی العظیم
رای نداره کسی رای نمیده
برای گرانتر شدن و بیکاری و اختلاس فقط سردار
فقط مردم
برای مقام و عشق ریاست هر کاری می کنن نظامی و غیر نظامی هم نداره تنها کاری که نمی کن خدمت به مردمه
کسی رای نمیده زیاد فشاربه خودتون نیارید
دعوا نیست باید نظراتشون رو بدونیم در مورد هم
اصولگراها رای ندارن همیشه با رای ندادن مردم بالا میان
برای همین است که نظامیان از سیاست منع شدن که نیروی نظامی کشور تضعيف نشود
ورود نظامیان به امور سیاسی ممنوع است ، ....
لا اله الا الله الملک الحق المبین
پاسخ ها
اصلا همه کس
صدتا کاربلد صدنفرمدیرومدببر
صدتا دلسوز صدنفرباسوادواقتصاددان تحت عنوان
رییس جمهورجمع شند مملکت همینه
عده ای هستند که میخوان نشه
بهترین گزینه همان نظامیان هستند البته نه نظامیانی مثل قالیباف ولی باید نظامیان باشند تا این دو حزب ملت وکشور نابود کن از بین بروند ما دیگه به این دو حزب رای نمیدهیم ودر کل رای در کار نیست
آیا بهتر از نفوذی های سوءتدبیر اصلاحطلب نیستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!؟؟...
حالا چرا تصاویر را نصفه گزاشتین چرا انقدر سانسور چرا با مردم روراست نبستین؟؟!!!!
مابه دشمنمان آمریکا، رای میدهیم ولی به ایرانی های دروغگوودزدها رای نمیدهیم .
نیروهای مسلح پای خود را به انتخابات باز نکنند.
فقط سردار سعید محمد
ورود نظامیان به سیاست آغاز استبداد ودیکتاتوری به صورت علنی وعملی است