گفتمان ناطق نوری و خاتمی مشترک شده است
عباس آخوندی میگوید:آقای ناطقی که با آقای خاتمی آن رقابت را داشت الان برای یکدیگر پپسی باز میکنند یعنی آدمها در طول حیات سیاسیشان تغییر میکنند. اینکه الان میتوانند برای یکدیگر نوشابه باز کنند بخاطر چیست؟
اقتصادنیوز: عباس آخوندی می گوید:آقای ناطقی که با آقای خاتمی آن رقابت را داشت الان برای یکدیگر پپسی باز میکنند یعنی آدمها در طول حیات سیاسیشان تغییر میکنند. اینکه الان میتوانند برای یکدیگر نوشابه باز کنند بخاطر چیست؟
عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی در بخشی از گفتگوی عیدانه از مشترک بودن گفتمان خاتمی و ناطق نوری روایت کرد.
او که معتقد است کاندیدای ۱۴۰۰ باید گفتمان قدرت نرم را پیگیری کند تاکید دارد سال ۸۴ دولتی روی کار آمد که گفتمانش قدرت سخت بود.
بخش هایی از گفتگو با عباس آخوندی را بخوانید؛
*آدم هایی که به این گفتمان نرم اعتقاد داشتند، مثلا تیپ آقای ناطق نوری امروز به گفتمان نرم مورد نظر شما اعتقاد دارند...
اینها از سال ۸۴ از صحنه بیرون افتادند.
گفتمان آقای ناطق نوری گفتمان نرم بود
*این آدم ها در زمان خودشان گفتمان نرم داشتند؟ آقای ناطق نوری زمانی که شما در وزارت کشور بودید واقعا گفتمانش نرم بود؟
بله.
*نمونه هایش را بگویید.
اولین نمونهاش، انتخابات زاهدان در انتخابات مجلس دوم بود. در این انتخابات یک گروهی که اتفاقا مستظهر به جریان یتیها به قول آن زمانها بودند آمدند و زاهدان را بهم ریختند، خیابانهای زاهدان بهم ریخت و آشفته شد. من همان زمان برای شورای تامین ویژه غرب کشور در ارومیه بودم، دقیقا روز پنجشنبه بود و جمعه قرار بود انتخابات برگزار شود.
*چه سالی؟
انتخابات مجلس دوم، در فروردین ماه ۱۳۶۳. من در ارومیه بودم و آقای ناطق به من گفت که زاهدان مشکل پیدا کرده است و فردا هم روز انتخابات است، چکار میتوانید بکنید؟ بلافاصله من از ارومیه به زاهدان رفتم و آنجا کاری که کردیم چه بود؟ نرفتیم بگوییم چون آقای ناطق نوری جز جامعه روحانیت مبارز است بنابراین ما باید به هر نحوی این گزینه را به کرسی بنشانیم اتفاقا کاری که کردیم این بود که با همان گروه که کار خلاف قانون کرده بودند برخورد کردیم و جمعه انتخابات را برگزار کردیم. در همان انتخابات ۶۳ نمونه دیگری در شیراز بودند؛ در شیراز هم گروه طرفدار یتیها انتخابات شیراز را می خواستند بهم بزنند. در انتخابات ۶۳ ما در شیراز روبه روی همان گروه به نفع انتخابات قرار گرفتیم و به هیچ وجه یک سر سوزن به ذهنمان خطور نکرد که باید در انتخابات مداخله کرد و چون این کسانی که دارند فضا را بهم میزنند جزء جماعت همگروه آقای ناطق هستند بنابراین باید از آنها حمایت شود.
هم گفتمان خاتمی و ناطق مشترک شده هم پایه اولیه آنها قدرت نرم است نه سخت
*اما آقای ناطق در سال ۱۳۷۶ در مقابل آقای خاتمی قرار گرفت در واقع به این متهم شد که ایشان طرفدار گفتمان سخت است.
آدمها در طول حیات سیاسی شان تغییر میکنند اینطور نیست که شما بگویید اینها همچنان در یک جایی میایستند. درست است، آقای ناطقی که با آقای خاتمی آن رقابت را داشت الان برای یکدیگر پپسی باز میکنند یعنی آدمها در طول حیات سیاسیشان تغییر میکنند. اینکه الان میتوانند برای یکدیگر نوشابه باز کنند بخاطر چیست؟
*گفتمانشان مشترک شده است.
هم گفتمانشان مشترک شده و هم پایه اولیه شان اگر آنقدر سخت بود باز به حد دشمنی میرسیدند بنابراین همان وقتها رگههای مدنی بر رگههای نظامی غلبه داشتهاست. اگر رگههای نظامی غلبه داشت الان نمیتوانستند بهم نزدیک شوند. بنابراین، رگههایی از گرایش به رویکرد مدنی از ابتدا بودهاست، اگر نبود الان به چنین نتیجهای نمیرسید.
ارسال نظر