اصولگرایان برای ۱۴۰۰ کاندیدای موجساز ندارند
روزنامه «آرمان ملی» با امیررضا واعظیآشتیانی فعال سیاسی اصولگرا به گفت و گو پرداخته است که میخوانید.
روزنامه «آرمان ملی» با امیررضا واعظیآشتیانی فعال سیاسی اصولگرا به گفت و گو پرداخته است که میخوانید.
ترافیک کاندیداهای اصولگرا برای حضور احتمالی در انتخابات 1400 را چگونه ارزیابی میکنید؛ این مساله به وحدت اصولگرایان ضربه نخواهد زد؟
اصولگرایان با تعدد کاندیدا وارد انتخابات شده و با ترافیک نامزدها روبهرو میشوند. چون در نهایت اصولگرایان با یک کاندید واحد به انتخابات وارد خواهند شد. سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آوردگاه مهمی برای اصولگرایان است و آنها در ارتباط با ورود کاندیداهای خود به انتخابات ابتدائا آسیب شناسی دورههای گذشته را به درستی انجام دادهاند و منطق نیز اینگونه اقتضا میکند که برای ورود به یک عرصه باید گذشته را رصد کنند و ببینند با چه چالشهایی روبهرو بودهاند و نقاط قوت را قوام بیشتری دهند و نقاط ضعف را برطرف کنند تا بتوانند به موفقیت برسند. باور من این است که اصولگرایان در این دوره خیلی منطقیتر و با رویهای که منجر به وحدت شود حرکت خواهند کرد. من این باور را با توجه به شواهد و قرائن موجود تحلیل میکنم و اینکه تعدادی ثبتنام کنند جای نگرانی نیست و تعدد کاندیدا دلالت بر این نیست که این افراد تا پایان انتخابات حاضر باشند. اصولگرایان به خوبی میدانند که راز موفقیت آنها در این است که رایشان خرد نشود.
با توجـــه به تنوع چهـــرهها و شخصیتها در جریان اصولگرا که هر کدام به طور جداگانه داعیهدار ریاست جمهوری هستند این اتحاد و وحدت امکانپذیر است یا اینکه باز هم شاهد چند کاندیدای اصولگرا خواهیم بود؟
یک عده افراد هستند که کاندیدا میشوند اما رای حداقلی و کف را دارند که چندان صدمهای به آرا نمیزند. ضمن اینکه در انتخابات سال ۹۶ رای آقای رئیسی بسیار خوب بود و میتواند پشتوانه خوبی برای اصولگرایان تلقی شود. لذا اصولگرایان در این دوره میتوانند برای افزایش آن آرا تلاش بیشتری کنند. البته اعتقاد من این است که اصولگرایان در این دوره با قضیه مدبرانه برخورد میکنند. یعنی گام به گام جلو میروند و همه چیز را هم عریان نشان نمیدهند. اگر بنا باشد به گونهای عمل شود که از همین الان یکسری از مسائل مطرح شود طبیعی است که اصولگرایان آسیب خواهند دید و آنها این موضوع را به خوبی متوجه هستند و به خوبی بازی را پیش میبرند. برداشت من این است که حضور اصولگراها در انتخابات ریاست جمهوری نسبت به دورههای گذشته بهتر و خردمندانهتر خواهد بود و اگر احیانا مسائل حاشیهای در این بین رخ میدهد هیچ بعید نیست که اینها همه نشات گرفته از این باشد که آنها بخواهند جریان رقیب را به نوعی انحراف تحلیلی بکشند.
اگر در انتخابات 1400 آنچه مطلوب اصولگرایان است رخ ندهد و شورای وحدت و شورای ائتلاف به اجماع نرسند رویکرد اصولگرایان و تشکلهای انتخاباتی اصولگرا نسبت به انتخابات چگونه خواهد بود؟
اصولگرایان خود بهتر میدانند که اگر نخواهند به وحدت برسند چه تبعاتی برایشان خواهد داشت. لذا باید به سمت انسجام و وحدت حرکت کنند. چرا که انتخابات ریاست جمهوری از انتخابات مجلس متفاوت است. در انتخابات ریاست جمهوری یک نفر انتخاب میشود و در انتخاب مجلس در تهران ۳۰ نفر انتخاب میشود. حال اگر فرض را بر این بگذاریم که در انتخابات مجلس وحدتی صورت نگیرد امکان دارد که ۵ یا ۶ نفر از رقبا وارد مجلس شوند اما در ریاست جمهوری یک نفر است و جای ریسک کردن نیست. اصولگرایان نیز به خوبی به این مساله اشراف دارند و باید آگاهانه و مدبرانه به این موضوع نگاه کنند و حتی اگر احیانا اختلافاتی دارند منصفانه و منطقی برطرف کنند که منجر به انسجام شود. البته نه تنها اصولگرایان که اصلاحطلبان هم میدانند که اگر به انسجام و وحدت نرسند با چالش مواجه خواهند بود. البته تحلیل من در مورد اصلاحطلبان اینگونه است که آنها با تعدد کاندیدا وارد انتخابات خواهند شد. آنها با توجه به شرایط امروز جامعه و عملکرد دولت میدانند که توفیقی برای ریاست جمهوری ندارند و هیچ بعید نیست که انتحار کنند و با تعدد کاندیدا وارد شوند.
اکثر گمانهزنیها در جریان اصولگرا معطوف به انتخابات 1400 پیرامون کاندیداتوری آیتا... رئیسی و قالیباف است؛ اساسا این نوع رو بازی کردن اصولگرایان از نداشتن کاندیدای جریان ساز و تاثیرگذار است یا اینکه اصولگرایان برنامه دیگری دارند؟
معتقدم کسی که بخواهد موج انتخاباتی قوی در جامعه ایجاد کند بین اصولگرایان نیست هر چند که نباید فراموش کنیم که در انتخابات سال ۷۶ آقای خاتمی چهره شناخته شدهای به آن معنا نبود اما فضا سازی رسانهای به یکباره شروع و تبدیل به یک موج شد. لذا درست نیست که بگوییم حتما باید شخص کاریزما داری باشد که بتواند در جامعه موج انتخاباتی ایجاد کند. چراکه در زمانی زندگی میکنیم که رسانه بسیار اثرگذار است و میتواند موج ساز باشد. نکته مهم تر اینکه اصولگرایان در انتخابات ۹۶ نشان دادند که یک کاندیدا میتواند به نفع کاندیدای دیگر کنار برود. در مجموع به نظر میرسد اگر اقبال عمومی نسبت به آیتا...رئیسی بیشتر باشد آقای قالیباف کنار بکشد و اگر اقبال عمومی نسبت به آقای قالیباف بیشتر بود آیتا... رئیسی کنار خواهد کشید. اطمینان داشته باشید که اگر اقبال جامعه به سمت آقای قالیباف باشد آیتا... رئیسی نخواهد آمد. شاید هر دو نفر ثبت نام کنند اما در نهایت به نفع یکدیگر کنار خواهند رفت.
نظر کاربران
کاندیدای موج ساز؟
نه داداش ما کاندیدای کارآمد می خواهیم
تمامنه اصولگر ونه اصلاحگر همه فقط میخواهند جیب مردم خالی کنند رای بی رای
مردم دیگه دو جناح رو نمیخوان خیری ندیدیم از هیچ کدومشون
برعکس اصلاحطلبان قویترین مخزنها را دارندددددددد