رئیسجمهور بیاختیار یا بااختیار؟
عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان در بخشی از سرمقاله امروز این روزنامه نوشت: وقتی رئیسجمهور محترم در روز ۲۲ بهمن امسال فهرستی از اقدامات دولت را برمی شمرد، ذهن نگارنده مرتب بین بیاختیاری و این همه کار رفت و برگشت میکرد.
عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان در بخشی از سرمقاله امروز این روزنامه نوشت: وقتی رئیسجمهور محترم در روز ۲۲ بهمن امسال فهرستی از اقدامات دولت را برمی شمرد، ذهن نگارنده مرتب بین بیاختیاری و این همه کار رفت و برگشت میکرد.
پس از سالها مطالعه دریافتم وقتی طیف فوقالذکر میگویند رئیسجمهور فاقد اختیار است، یعنی سه کار را نمیتواند انجام دهد: ۱- اختیار تغییر نوع نظام سیاسی را ندارد. ۲- یکطرفه نمیتواند مقابل غرب زانو بزند. ۳- اختیار وارد کردن اپوزیسیون (توسعه سیاسی) را به قدرت و حکومت ندارد. اصلاحطلبان عارف را بهدلیل ورود نکردن وی به این سه مقوله عقب کشیدند و بعداً شکوریراد، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحطلبان با صراحت نوشت «عارف وفادار به نظام است نه اصلاحطلب.»
بنابراین وقتی از رئیسجمهور شجاع حرف میزنند یا اکثر کاندیداها به دلشان نمینشیند، منظور اقدام در آن سه مقوله است و عبور از خاتمی هم به خاطر همین سه اصل کلید خورد. اما کاش یکپارچه میگفتند رئیس جمهور فاقد اختیار است. اظهارنظر طیف ذکر شده در این باره شتر گاو پلنگی است که میتوان علت آن را خلط شدن واقعگرایی در سیاستورزی سکولار و روشنفکری برونگرا دانست. حتی آنان که قرابت فکری حداکثری با هم دارند، در این موضوع بعضاً به تضاد ۱۸۰ درجه میرسند، اما، چون بر فیل روشنفکری سوار هستند، ابایی از تناقضنمایی هم ندارند.
علویتبار که نسبت خود با جمهوری اسلامی را نسبت یک شهروند مسیحی میداند، درباره بیاختیاری رئیسجمهور در همین هفته مینویسد: «اگر از وضع موجود ناراضی هستید، افراد و نهادها را به ترتیب میزان اختیاری که در تصمیمگیری دارند، فهرست کنید و از آنها پاسخ طلب کنید. رئیسجمهور در تنظیم روابط خارجی، چه در سطح منطقه و چه در سطح قدرتهای بزرگ اختیاری ندارد. در تنظیم بودجه سالانه دارای اختیاری نیست...»
آنچه از آن شانه خالی میکند مشکل مردم است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد در ۲۳ سال گذشته، مسئله اصلیشان بوده است. آیا مسئله مردم این است که چرا در منطقه بین وزارت خارجه (ظریف) و نیروی قدس (حاج قاسم) تقسیم کار شده است و یکپارچگی مدیریت وجود دارد؟ خیر. این جماعت رئیس جمهور با اختیار را کسی میدانند که به سیاستهای کلی نظام بیاعتنا باشد یا علیه آن شورش کند. این دیدگاه آنقدر نخنما شده است که روحانی نیز وقتی تحت فشار این جماعت قرار میگیرد با حمله به این و آن به این جماعت مسکن تزریق میکند.
نظر کاربران
بله دنیای اختیار هستن رئیس جمهور فقط از این همه اختیار بلدن بگن علی برکت الله!
پاسخ ها
خدا شاهد است ریس جمهور بی اختیار است
معلومه بی اختیار .اینا مملکت هزار دولت .هرکسی ساز خودش رو می زنه
تو ایران رئیس جمهور هیچ اختیاری نداره
هرکه میگه داره.اطلاعاتش ضعیفه
پاسخ ها
0931 تو اطلاعاتت رو از کجا میاری که بقیه نمیدونن ساده لوح
سلام خوانندگان گرامی روزتون بخیر
بخدا قسم رئیس جمهور بی اختیاری
ریس جمهور در اینجا اختیار کمتر ۵۰ درصد دارد
پس مردم رای به دیوار دادن هههه
کشور ما درست نمیشود مگر با رفراندوم.
اولا رییس جمهور چون با رای مستقیم مردم انتخاب میشه باید دارای اختیارات زیادی باشه چه خارجی و چه داخلی دوما اگر رییس جمهور با رای مردم انتخاب میشه یه عده چه حقی دارن که بهش فحش و ناسزا بگن پس نتیجه اینکه توهین به رییس جمهور توهین به مردمی میباشد که بهش رای دادن خوب معلومه با این شرایط امار رای دهنده ها قطعا میاد پایین چون بهشون توهین میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
بله دقیقا،توهین رو باید به افرادی کرد که او را انتخاب کردن