۱۰۸۹۱۲۵
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

واکنش قالیباف به حاشیه‌های سفر به روسیه

روز گذشته رئیس مجلس که به روسیه سفر کرده است، پیام مقام معظم رهبری خطاب به رئیس‌جمهور روسیه را به ویچسلاو والودین، رئیس مجلس دوما به‌عنوان نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، تقدیم کرد.

شرق: روز گذشته رئیس مجلس که به روسیه سفر کرده است، پیام مقام معظم رهبری خطاب به رئیس‌جمهور روسیه را به ویچسلاو والودین، رئیس مجلس دوما به‌عنوان نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، تقدیم کرد و گفت: همان‌گونه که وجود ایران مستقل به نفع روسیه است، وجود روسیه مقتدر نیز به نفع ایران است. او با تأکید بر بازتعریف روابط پایدار، دراز‌مدت و راهبردی میان دو کشور گفته تغییر و جابه‌جایی در کاخ سفید در نگاه راهبردی ما به مناسبات تهران- مسکو اثری ندارد. والودین نیز در این دیدار گفت: «این‌جانب مکلف شده‌ام که پیام رهبر عالی‌مقام ایران را دریافت و سریعا به رئیس‌جمهور منتقل کنم».

حاشیه‌های سفر قالیباف به روسیه به قدری بود که او بالاخره مجبور به توضیح شد. این در‌حالی است که بخش زیادی از انتقادات از جانب اصولگرایان به او و تیم همراهش شده است. همین اعتراضات باعث شد تا قالیباف دیروز مدام بر اهمیت سفر تأکید کند و مدعی شود که غرب‌گراها نمی‌خواهند رابطه ایران با چین و روسیه خوب باشد؛ برای همین سفر او در راستای دفع حملات آنها بوده است!.

او گفته: غرب‌گراها در کشورمان در بحث همکاری‌های مشترک ایران با روسیه و چین سنگ‌اندازی‌هایی می‌کنند؛ مانند بحث برنامه راهبردی ۲۵‌ساله ایران و چین که ظرف ۴۸ ساعت هجمه‌ای را علیه چین به راه انداختند که موجب تعجب این کشور شد.

همچنین شاهد بودیم که از روزی که سفر من به روسیه قطعی شد، هجمه‌های زیادی را به وجود آوردند. بعد هم گفته که علت سفر من به این کشور اطمینان‌بخشی به روسیه بود تا بداند بروز هر اتفاقی در غرب هیچ تأثیری بر روابط ما با آنها نمی‌گذارد و ما اکنون به دنبال زیرساخت‌های جدیدی برای استفاده از ظرفیت‌ها هستیم.

واکنش قالیباف به حاشیه‌های سفر به روسیه

به گزارش ایسنا قالیباف با بیان اینکه در این سفر حامل پیام مقام معظم رهبری که حاوی ادامه‌دار‌بودن طرح‌های راهبردی میان ایران و روسیه است، برای رئیس‌جمهور روسیه هستم، گفته است با‌وجود‌این شاهدیم همان جریان‌ها، در ۲۴ ساعت چه غوغایی علیه این سفر به راه انداختند که بیانگر یک طراحی مشخص است.

او افزود: «در برهه‌ای حتی زمانی که می‌خواستم زمان سفر به روسیه را به تعویق بیندازم، رهبر معظم انقلاب فرمودند این سفر را به تأخیر نیندازید و تأکیدشان بر این بود که نکاتی را به‌صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید».

او که از زمان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 ایده تغییر نام وزارت خارجه را در سر می‌پروراند و بارها گفته که وزارت خارجه باید وارد حوزه دیپلماسی اقتصادی شود و حتی ایده خودش را از جانب مجلس مطرح کرده و گفته مجلس آماده تغییر قانون و نام وزارت خارجه است، دیروز هم به همین اشاره کرده و گفته: «وزارت امور خارجه باید از ۲۰ سال پیش رویکرد خود را در حوزه وزارت خارجه و سفارتخانه‌ها از نگاه سیاسی-امنیتی تغییر داده و کاملا اقتصادی- سیاسی می‌کرد تا می‌توانستیم از ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده کنیم».

سفر قالیباف یک شکست دیپلماتیک بود

قالیباف در‌حالی انتقادات به سفرش را ناشی از حملات غرب‌گرایان می‌داند که از قضا بیشترین نقدهای جدی از سوی هم‌مسلکان اصولگرایش بوده است. مثلا حسین نقوی‌حسینی، نماینده مردم ورامین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، دیروز با اشاره به اینکه سفر آقای قالیباف به روسیه از مدت‌ها پیش مطرح شد و مشابه سفرهایی است که در گذشته آقای لاریجانی نمونه‌های زیادی از آن داشتند، به ایلنا گفته است: «ظاهرا درخواست ملاقات با آقای پوتین از سوی مجلس بوده و طرف روسی ملاقات با رئیس‌جمهور این کشور را در پروتکل جای نداده‌اند که این طرف (ایران) هم نپذیرفته و اعلام کرده است اگر ملاقات با آقای پوتین گنجانده نشود، این سفر صورت نمی‌گیرد.

روسیه هم با توجه به گفته‌های طرف ایرانی اعلام کرده است برای دریافت پیام مقام معظم رهبری یک نماینده ویژه خواهد فرستاد تا پیام به او داده شود». او ادامه داد: «با توجه به روایت‌ها، اصلا نباید این سفر مطرح و خبرش به رسانه می‌‌آمد که دست آخر به نقطه‌ای برسیم که دوستان ما در مجلس اعلام کنند که آقای قالیباف پروتکل‌های بهداشتی آقای پوتین را نپذیرفته است. آنها هم در مقابل اعلام کنند اصلا ملاقات با رئیس‌جمهور روسیه در سفر قرار نداشته است».

نقوی‌حسینی درباره اینکه گفته می‌شود وزارت خارجه در این سفر نقشی نداشته است و اگر این مطلب صحت داشته باشد، چه تأثیری بر روی وجهه بین‌المللی ما خواهد گذاشت، بیان کرد: «معمولا سفرهای مانند سفر رئیس مجلس شورای اسلامی که رئیس قوه است، باید در سطح کلان دربار‌ه‌اش تصمیم‌گیری شود و دستگاه دیپلماسی در این زمینه محور کار باشد و آن را تنظیم کند.

در چنین سفرهایی این دستگاه دیپلماسی است که باید پروتکل‌ها و چانه‌زنی لازم را انجام دهد و سفیر ما محورش باشد تا برنامه‌ریزی، رایزنی و ملاقات را با همکاری دولت میزبان تنظیم کند. هنگامی که قرار است وزیر امور خارجه سفر کند، سطح سفرش تعریف شده و مشخص است؛ اما یک زمانی رئیس قوه می‌خواهد سفر کند که پروتکل‌های خاص خودش را دارد».

او تأکید کرد: «رابطه ما با روسیه بسیار خوب است و خوشانید نیست یک چنین رابطه‌ای در سطح بسیار عالی منطقه‌ای و بین‌المللی با یک اقدام نسجیده و برنامه‌ریزی‌نشده مورد تردید قرار بگیرد. اتفاقی که افتاده است، یک شکست دیپلماتیک برای ما محسوب می‌شود؛ چرا‌که در محاورات و رسانه‌ها مطرح می‌شود رئیس مجلس ایران به روسیه سفر کرده است اما آقای پوتین به او وقت ملاقات نداده است که این امر بسیار به حوزه دیپلماسی ما لطمه می‌زند؛ اما اینکه دولت و دستگاه دیپلماسی در جریان سفر نباشند، خیلی بد است و انتقاد به‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور جدی وارد است».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    قالیباف باختی بدجوری هم باختی !!! توجیهات هم عذر بدتر از گناه بود !!!

  • علی

    وقتی کاری بخاطر خدا انجام نشود و در آن اهداف سیاسی وجود داشته باشد نتیجه اش همین می شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج