تست انسانی واکسن آنفلوانزای ایرانی آغاز شد
مدیر شرکت دانش بنیان تولیدکننده واکسن از آغاز تست انسانی واکسن آنفلوانزای نوترکیب خبر داد و گفت: امکان تولید ۳ میلیون دوز در سال را داریم.
خبرگزاری مهر: مدیر شرکت دانش بنیان تولیدکننده واکسن از آغاز تست انسانی واکسن آنفلوانزای نوترکیب خبر داد و گفت: امکان تولید ۳ میلیون دوز در سال را داریم.
دکتر امیرحسین عبدالغفاری عضو هیأت مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده واکسن آنفلوانزا اظهار کرد: این شرکت از سال ۹۷ با تکیه بر دانشی که از تجربه واکسنهای دیگر داشته مطالعات خود را در زمینه واکسن آنفلوانزای فصلی آغاز کرد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون در داخل کشور تولید کننده واکسن آنفلوانزا وجود نداشته است، گفت: بر همین اساس تلاش کردیم که این واکسن را که عمدتاً وارداتی بوده و در ورود به کشور هم با مشکلاتی مواجه بود بومی سازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اکنون دانش فنی این واکسن را بدست آوردهایم و تولید اولیه را هم به اتمام رساندهایم، خاطر نشان کرد: مشکل واردات واکسن با پیدایش اپیدمی کرونا بیشتر نمایان شد از این رو روند تولید واکسن آنفلونزا به سرعت بیشتری در کشور در پیش گرفته شد.
به گفته عبدالغفاری، واکسن آنفلوانزا از جمله واکسنهایی است که در کشورهای مختلف همچون ایتالیا، کره جنوبی، آمریکا و کشورهای دیگری به تولید میرسد اما اینکه نوترکیب باشد تنها کشور آمریکا به این موضوع ورود پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با تولید این واکسن نوترکیب آنفلوانزا بعد از آمریکا تنها کشور تولید کننده نوع نوترکیب خواهیم بود، بیان کرد: پلتفرم نوترکیب نسبت به نوع معمولی واکسن آنفلوانزا ایمنی بیشتری را برای فرد ایجاد خواهد کرد و یکی از مزیتهای تولید واکسن مبتنی بر پلتفرم نوترکیب به شمار میرود.
عضو هیأت مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده واکسن آنفلوانزا خاطر نشان کرد: از سال ۹۷ که مطالعات تولید این نوع واکسن را در شرکت آغاز کردیم به تازگی و کمتر از یک ماه است که سازمان غذا و دارو، کمیته اخلاق وزارت بهداشت مجوزهای کارآزمایی بالینی این واکسن را صادر کرده و اکنون با تولید تعدادی از این نوع واکسن کارآزمایی بالینی را آغاز کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه اکنون تمام مجوزهای لازم برای کارآزمایی بالینی اخذ شده است، عنوان کرد: بعد از بررسیها و سخت گیری های درست و به جای وزارت بهداشت کد اخلاق را دریافت و از اواسط بهمن کارآزمایی بالینی را با ۲۰ نفر آغاز کردیم.
وی ادامه داد: بعد از یک هفته و اطمینان حاصل شدن به سرعت پس از بازرسی میتوانیم بی مارگیری گسترده را داشته باشیم.
عضو هیأت مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده واکسن آنفلوانزا با بیان اینکه این واکسن آنفلوانزا تک دوز است و این تک دوز همیشه در بهترین زمان ممکن یعنی پاییز قابل تزریق است، گفت: با توجه به شرایط موجود و اپیدمی کرونا در فصول دیگر مخصوصاً زمستان هم میتوان این واکسن را تزریق کرد.
عبدالغفاری عنوان کرد: کل مطالعه بالینی این واکسن ۱۳۶۹ نفر است که سعی داریم هر چه سریعتر آن را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: ایمنی این واکسن تضمین شده است زیرا شخصاً داوطلب این واکسن بودهام و مشکلی تاکنون پیش نیامده است و آگاه به جزئیات تولید خود هستیم.
عضو هیأت مدیره شرکت گفت: نتایج این واکسن با نمونه واکسن خارجی مورد مقایسه قرار میگیرد و بعد از موفقیت امیدوار هستیم که در سال آینده به تولید انبوه برسد و در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با اشاره به توانایی میزان تولید واکسن آنفلوانزای نوترکیب ایرانی گفت: تا قبل از اپیدمی کرونا ۲.۵ تا ۳ میلیون دوز در کشور نیاز بود که ما میتوانیم این میزان را از سال آینده به تولید برسانیم؛ اما با توجه به اپیدمی کرونا این میزان افزایش یافته و طبق اعلام وزارت بهداشت شاید سالانه ۸-۱۰ میلیون دوز از این واکسن در کشور نیاز باشد.
وی تاکید کرد: محدودیت سنی برای تزریق این واکسن وجود ندارد ولی در کشورهای دیگر افراد آسیب پذیر، سالمندان، افراد با بیماریهای زمینهای و… مخاطبان اصلی این واکسن خواهند بود.
وی با اشاره به تداخل این واکسن و واکسن کرونا گفت: عملاً تزریق این دو واکسن تداخل خاصی نباید داشته باشند اما پزشکان و متخصصان میتوانند در این زمینه صاحب نظر اصلی باشند.
عبدالغفاری افزود: اکنون فناوری تولید این واکسن را در دست داریم و امیدواریم که با تولید انبوه آن بتوانیم خدمتی به جامعه داشته باشیم و مشکلاتی که سالها در این زمینه کشور با آن مواجه بوده و ارز بسیار زیادی را هر سال از کشور خارج مینمود را حل کنیم.
وی گفت: افراد میتوانند داوطلب تزریق این واکسن در تست انسانی باشند.
نظر کاربران
انشاالله موفق باشید
مرحبا دلاوران وطن خسته نباشید ...