۱۰۸۴۷۱۳
۱۰۸ نظر
۵۰۲۰
۱۰۸ نظر
۵۰۲۰
پ

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

ایران، نقش‌آفرینی منطقه‌ای در برابر آمریکای جدید را با استقبال از «ملاعبدالغنی برادر» آغاز کرد.

روزنامه همدلی: ایران، نقش‌آفرینی منطقه‌ای در برابر آمریکای جدید را با استقبال از «ملاعبدالغنی برادر» آغاز کرد.

پس از توقف دو هفته‌ای روند مذاکرات بین‌الافغانی در قطر و به بن‌بست رسیدن مذاکرات صلح در دوحه با محوریت آمریکا، طالبان بار دیگر ایران را به عنوان طرف گفت‌وگوی خود انتخاب کرده است. روز گذشته ملاعبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان که نمایندگی این گروه را در مذاکرات پیشین خود با دولت افغانستان و آمریکا بر عهده داشت، با دعوت رسمی از سوی ایران، وارد تهران شد و به منظور ‌گفت‌وگو با مقامات سیاسی کشور، مورد استقبال قرار گرفت.

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

این در حالی است که به عقیده ناظران سیاسی، با تغییر دولت در ایالات متحده، احتمال تجدید نظر در توافقنامه واشنگتن و طالبان، افزایش پیدا کرده و همین امر نگرانی‌‌هایی را برای طالبان ایجاد کرده است و از همین منظر این ‌‌هیأت سیاسی سعی دارد تا مذاکرات خود در زمینه صلح داخلی در افغانستان را با کشورهای همسایه به پیش برد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امورخارجه، روز گذشته ضمن تأیید سفر هیات سیاسی طالبان به تهران، اشاره کرد که این هیات بر اساس هماهنگی قبلی و به دعوت وزارت امورخارجه ایران، وارد کشور شده و مورد استقبال مقامات وزارت امورخارجه قرار گرفته است. خطیب‌زاده همچنین اظهار کرد: «هیات سیاسی طالبان در طول مدت حضور در تهران دیدارهایی را با مقامات مسئول کشورمان از جمله وزیر محترم امورخارجه و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان داشته و در خصوص روند صلح در افغانستان و مسائل و موضوعات مرتبط تبادل نظر و رایزنی‌هایی را انجام خواهند داد.»

این در حالی است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند روز پیش در ‌گفت‌وگویی تلفنی با همتای افغان خود تاکید کرد که دولت جدید ایالات متحده توافق صلحی را که با طالبان حاصل شده را بازنگری خواهد کرد.

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

سالیوان همچنین به حمدلله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان گفت که بازنگری توافق صلح، حول این ‌‌مسئله است که که آیا طالبان به تعهداتش در قبال قطع روابط با گروه‌های تروریستی،‌ کاهش خشونت در افغانستان و حضور در مذاکرات معنادار با دولت کابل و سایر طرف‌های دخیل پای‌بند است یا خیر. بر اساس بیانیه کاخ سفید سالیوان همچنین تاکید کرد که ایالات متحده از فرایند صلح با تلاشی مستحکم و منطقه‌ای حمایت خواهد کرد،‌ با این هدف که دو طرف به توافق عادلانه و پایدار و آتش‌بسی دائمی دست یابند.

بر اساس توافق صلح فوریه ۲۰۲۰ بین دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و شبه نظامیان طالبان؛ نیروهای آمریکایی تا ماه مه سال جاری میلادی و در ازای تضمین‌های ضد تروریستی از افغانستان خارج می‌شوند. در همین حال هفته گذشته، تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان به ۲۵۰۰ تن کاهش یافت که پایین‌ترین سطح این نیروها در افغانستان از ۲۰۰۱ محسوب می‌شود. با این وجود سطح خشونت‌ها در افغانستان همچنان روندی افزایشی داشته است و همین ‌‌مسئله باعث شده تا درخواست‌های بین‌المللی برای برقراری ‌‌آتش‌بس بین طالبان و دولت کابل شدت بگیرد.

این توافقنامه، بعد از تقریبا دو سال مذاکره بین دیپلمات‌های آمریکایی و رهبران طالبان، در فوریه سال گذشته، در قطر امضا شد. محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر بر این باور است که حفظ و اجرایی‌شدن توافق‌نامه صلح قطر، برای موفقیت مذاکرات بین‌افغانی و پایان دو دهه جنگ مهم است.

او در این زمینه می‌گوید: «حالا باید گام‌هایی برای پایان جنگ برداشته شود نه ‌‌این‌که جنگ طولانی شود و این توافق‌نامه در همین راستا تدوین شد.» نعیم همچنین هشدار داد: «عدم اجرای کامل توافق‌نامه صلح دوحه، می‌تواند روند جاری مذاکرات صلح را متاثر کند.» روندی که می‌توان گفت اتفاق افتاده و به نوعی پایه‌‌های توافق با آمریکایی‌‌ها را سست کرده و گروه مذاکره کنندگان طالبانی را این بار راهی تهران کرده است.

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

با این وجود رئیس جمهور افغانستان هنوز به این توافق امید بسته است. روز گذشته و همزمان با ورود هیات طالبانی به ایران، اشرف غنی در نشست کابینه افغانستان اظهار کرد: «فصل تازه‌ای در روابط دوجانبه بین افغانستان و آمریکا گشوده شده است. من با مشاور امنیت ملی جدید آمریکا تلفنی صحبت کردم. او به من اطمینان داده است کاخ سفید، توافق صلح ماه فوریه آمریکا با طالبان را بررسی خواهد کرد.» غنی همچنین با اظهار امیدواری از بررسی این توافق توسط شورای امنیت ملی آمریکا، تاکید کرد که بعد از این ارزیابی، یک رایزنی اساسی خواهیم داشت تا بتوانیم به اهداف مشترکمان دست پیدا کنیم.

با وجود این امیدواری رئیس جمهور افغانستان، واقعیت‌‌ها اما از شکست این توافق حکایت دارند. حمدالله محب، مشاور امنیت ملی ‌‌رئیس‌جمهور افغانستان می‌گوید که با توجه به تبعات ناشی از رخوت ایجاد شده در این مذاکرات، حکومت افغانستان باید خود را برای فصل تازه‌ای از جنگ آماده‌ کند.

بر اساس گفته‌‌های او ‌‌هیأت طالبان دیگر علاقه‌ای برای حضور در نشست‌ها در جهت پیشرفت مذاکرات ندارند. یاسین ضیا، ‌‌رئیس ستاد ارتش افغانستان نیز در سخنانش در اردوی نیروهای هوایی گفت که طالبان پس از رها شدن بیش از پنج‌هزار زندانی‌شان از بند حکومت افغانستان، جنگ‌ها در بخش‌های مختلف کشور، به‌ویژه در جنوب را افزایش داده‌اند. بر این اساس، به عقیده ناظران سیاسی حکومت افغانستان در حالی برای فصل تازه جنگ آماده‌ می‌شود که پنتاگون شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان را تنها ۲۵۰۰ تن گزارش داده است.

به هر روی نماینده‌‌های طالبان در حالی هم اکنون سرگرم مذاکرات خود با طرف‌‌های ایرانی هستند که نتیجه خاصی از توافق با آمریکایی‌‌ها به دست نیاورده و از دیگر سو مذاکرات بین آنها و دولت مرکزی هم به نتیجه نرسیده است.
وضعیتی که البته با توجه به خروج قابل توجه نیروهای نظامی آمریکا و همچنین آزادی گسترده زندانیان طالبانی، افغانستان را بر لبه جنگی دوباره قرار داده است.

از سوی دیگر استقبال تهران از این مذاکرات در خلأ حضور آمریکا، می‌تواند نشان‌دهنده تمایل ایران برای تاثیرگذاری در روند مذاکرات صلح بین گروه‌‌های افغان و همچنین ابراز قدرت نقش‌آفرینی منطقه‌ای خود در برابر آمریکا باشد.

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

محمدجواد ظریف،‌ وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه خبری طلوع‌نیوز در این مورد عنوان کرد:«آن چیزی که به ضرر ایران و افغانستان است این است که آمریکا بنشیند با طالبان توافق امضا کند و بخواهد آن توافق بر مردم افغانستان تحمیل شود. موضع ما هم همین است. موضع ما این است که آمریکا باید تسهیل‌کننده‌ گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باشد نه به جای افغان‌ها با یک گروه تماس بگیرد و به توافق برسد و کار را به جایی برساند که آن گروه هیچ‌ مبنایی را جز توافق خودش را با امریکا به‌عنوان مبنا نپذیرد.»

ظریف همچنین در مورد اطلاع دولت افغانستان از ارتباط و مذاکرات با طالبان نیز گفت:«ما تمامی تبادلات‌مان را، گفت‌وگوهایمان با طالبان را به اطلاع دولت افغانستان رساندیم. در بسیاری مواردی که دولت افغانستان یا آن‌ها نیاز داشتند کمک کنیم، کمک کردیم. مثلا خواسته‌هایی دولت افغانستان از ما داشت که آن‌ها را به طالبان منتقل کردیم. ما میانجی نیستیم. ما یک همسایه‌ایم که برای ما افغانستان مهم است. آینده‌ی افغانستان مهم است و آینده‌ افغانستان را با همین شکلی که گفتم می‌خواهیم.»

‌گفت‌وگو بین ایران و نیروهای طالبان البته پیش‌تر از این هم اتفاق افتاده است. در تابستان گذشته نیز در میانه لغو گفت‌وگوها میان طالبان و آمریکا از طرف واشنگتن، هیاتی از نمایندگان دفتر سیاسی این گروه در سفری به تهران با گروهی از مقام‌های کشور رایزنی کرده بودند،‌ سفری که بعد از حضور آنان در مسکو و مشورت با مقام‌‌های این کشور انجام گرفته بود.

پیش از این نیز در زمستان ۹۷، مذاکراتی با طالبان در قالب سفر شمخانی به کابل انجام گرفته و بخشی دیگر از آن در مذاکره ‌‌هیأت طالبان در تهران و با عباس عراقچی انجام شد. به گفته مقامات مسئول ایران، آن مذاکرات با اطلاع دولت افغانستان انجام شده بود.

در جلسه ۱۰ دی‌ماه ۹۷ سخنگوی وقت وزارت خارجه در نشست خبری توضیح داد:«گفت‌وگوها با طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده است.

ایران برای تسهیل گفت‌وگوهای بین‌افغان و کمک به دولت افغانستان کمک خواهد کرد تا ‌‌این‌که گروه‌های افغان و دولت بتوانند پای میز مذاکره مشکلات خود را حل کنند. ما تنها کشوری نیستیم که با طالبان گفت‌وگو کرده‌ایم. بسیاری از کشورها با طالبان مراودات، گفت‌وگوها و تماس‌هایی دارند.»

به هر روی، ارتباط ایران با گروه طالبان در حالی به مرور روندی عادی به خود می‌گیرد که این گروه در گذشته‌ای نه چندان دور به عنوان یکی از مهم‌ترین دشمنان کشور شناخته می‌شد. گروهی تروریستی که 9 دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی را در مزار شریف به رگبار بستند و اقدامات تروریستی گسترده‌ای را نیز در سراسر افغانستان، رهبری کردند.

اما ظاهرا باید این واقعیت را پذیرفت که سیاست به سرعت در حال تغییر روند است. 23سال پس از حمله تروریستی طالبان در مزارشریف و در آستانه قرن جدید هجری، محمدجواد ظریف به خبرنگار طلوع نیوز می‌گوید:«امروز ضروری است که طالبان به‌ عنوان یک بخشی از راه‌ حل آینده‌ افغانستان در نظر گرفته شود، طالبان یک واقعیت است.»

«ملاعبدالغنی برادر» در تهران؛ طالبان درصدد یارگیری

قاسم محبعلی، دیپلمات پیشین کارشناس مسائل سیاسی در این رابطه در «جهان صنعت» نوشت:

* رفتن ترامپ موجب تضعیف طالبان شده و دولت بایدن می‌خواهد توافق صورت گرفته را بازنگری کند. به هر حال آقای خلیل‌زاد و عناصر دولت ترامپ بیشتر به طالبان نزدیک بودند و شاید علاقه داشتند که قدرت را به طالبان بدهند چنانچه در دهه ۱۹۹۰ آمریکا ارتباط خوبی با طالبان داشت و کشورهایی مثل عربستان، امارات، قطر و پاکستان در آن دوره حامیان اصلی طالبان بودند. شرکت‌های نفتی آمریکایی نیز با طالبان همکاری می‌کردند.

* اکنون که دولت بایدن روی کار آمده اما بیشتر به پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر در افغانستان توجه دارد و این موجب نگرانی طالبان شده و توافق خود با ترامپ و آرزوی بازگشت به قدرت را نقش بر آب می‌بینند. از این رو دنبال این هستند که یارگیری جدید کنند. از یک ‌سو هم نگران هستند که شاید مناسبات ایران با آمریکا در دوره بایدن بهبود یابد و کمک‌هایی که احتمالا ایران به طالبان می‌کرده، کاهش پیدا کند و از این طریق هم نقش طالبان در افغانستان تضعیف شود و نتوانند این جنگ‌ها، درگیری‌ها، ترور‌ها و بمب‌گذاری‌ها را در افغانستان ادامه دهند.

* شاید به همین خاطر است که با توصیه سیستم امنیتی و نظامی پاکستان به ایران آمده‌اند تا ایران را تشویق کنند که از موضع آنان در افغانستان حمایت کند و از این طریق موقعیت خود را تقویت کنند.

* به نظر من ارتباط با طالبان در این شرایط نه‌تنها منافع ایران را تامین نمی‌کند بلکه خلاف منافع ملی ایران است. ایران باید به تقویت دولت انتخابی افغانستان بپردازد و کمک کند که آن دولت حاکمیت خود را در سراسر افغانستان از جمله مناطقی که در اختیار طالبان است، گسترش دهد. ایران باید کمک کند زیرا وقتی یک دولت انتخابی و مترقی در افغانستان سر کار باشد، به نفع امنیت منطقه، منافع ایران و همچنین مردم افغانستان است.قدرت گرفتن طالبان در افغانستان باعث بحران مجدد در افغانستان، مهاجرت بیشتر مردم این کشور، سرکوب طوایف دیگر افغانستان مثل هزاره‌ها و … می‌شود. همچنین حقوق شیعیان را تضعیف می‌کند و زنان را مجددا از اجتماع خارج می‌کند. همه این‌ مسائل منفی آن چیزی است که طالبان دنبال آن است.

* در نظر داشته باشید که طالبان یک بازیگر نیابتی است که از سوی نیروهای محافظه‌کار منطقه و آمریکا مورد حمایت است. البته دولت پوتین هم اخیرا به آنان علاقه‌مند شده زیرا آنان هم نگران هستند که توسعه دموکراسی در منطقه به آسیای میانه و قفقاز هم تسری یافته و منافع روسیه را به خطر اندازد بنابراین مایل هستند که طالبان همچنان در افغانستان تشنج‌آفرین باشد و اجازه ندهد که ثبات برقرار شده و مناطق شمالی یعنی تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان که حاکمیت آنها همچنان بقایای شورروی سابق هستند را تحت فشار قرار دهد.

* به اعتقاد من ایران باید در جریان مذاکرات خود با طالبان آنان را تشویق کند که اسلحه را زمین گذاشته و به روند صلح بپیوندند. جنگ و خشونت، ترور، بمب‌گذار، کشتار مردم بی‌گناه و… مسائلی است که طالبان باید از آن دوری کند. همچنین باید به جای پیگیری اهداف خود از طریق نظامی تبدیل به یک حزب سیاسی شود و از طریق دموکراتیک و انتخابات اگر جایگاه و نفوذ دارد، به خواسته‌های خود برسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چشممون روشن

    پاسخ ها

    • ادریس رزاقی

      چه آبرو ریزی , توافق با طالبان همین رو کم داشتیم

    • بدون نام

      ظریف
      چهره واقعی ات معلوم شد

    • ﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼

      همه دشمنان ما بردران جون جونی ما میشن .

    • ناشناس

      یعنی طالبان هم اضافه شد؟

    • بدون نام

      هر کدوم یه عینک زدن که مثلا باشخصیت دیده بشن و یکم از قیافه ترسناکشون کم بشه

    • بدون نام

      الان اینا چه فرقی با داعش دارن که با اینا دوستی میکنید؟ برای چی ایناروتو ایران راه دادید؟

  • بدون نام

    مگه طالبان یک گروه تروریستی نیست؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بووووود
      الان یار و همنشین مهربان دولت مردان ماست

    • بدون نام

      آمریکا باهاش توافق کرده کجاش تروریستی آمریکا با تروریستهاتوافق کرده یعنی.....

    • بدون نام

      خب تروریستی باشه. مشکل چیه؟

    • من

      دیوانه چون دیوانه ببیند خوشش اید

  • کارمند

    چطور با همه میتوان رابطه داشت حتی طالبان که جنایتهای آنان در طول تاریخ کم نظیر است وفقط رابطه با آمریکا اشتباه است؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون امریکا میخواد بدوشدت خخخخخخخخ

    • بدون نام

      واقعا
      ببین برادر چقدر اربابمون آمریکای عزیز مظلومه؟
      جگرم کباب شد
      ولی خدا رو شکر جای دیگه ایم نسوخته
      شما هم مراقب باش نسوزی

  • بدون نام

    همین جانی ها فرزندان ایران را در سفارت ایران در افغانستان شهید کردند حالا آمدند مذاکره ،...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کیهانی ها رفتند استقبال شون

  • بهروز

    چی شد؟؟ دعوت نماینده طالبان؟؟!!!!!!

  • حسینی

    هیچ کدوم که ماسک ندارن
    خدا بخیر کنه.

    پاسخ ها

    • ماوشما

      ویروس که ماسک نمی خواهد. این چه پرسشی است؟

  • 13سلامی

    پس ترامپ راست میگفت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ترامپ دروغگو نبود و همه کارهایی ک با ایران کرد حق ایران بود چون از تروریسم منطقه حمایت میکنه و مانع ارامش منطقه هست

    • بدون نام

      دقیقا

    • بدون نام

      مگه شک داشتی

  • بدون نام

    همینو کم داشتیم پای طالبان هم تو کشوربازبشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      من که راضی نیستم ی قروت از سهم نفت و گاز من فروش بزه تا زمانی که رسیدگی شه بهم

    • بدون نام

      بسه دیگه سانسور اه اه اه

    • بدون نام

      خیلی وقته پاشون بازه هموطن منتها الان اشکار شده

  • بدون نام

    بابا ول کنید‌این حمایتها رو مردم خودمون بیشترازهمه محتاج حمایت هستند !!!!!!!!!!!!!

  • بدون نام

    یا الله

  • بدون نام

    الان همه دنیا ایران رو متهم به حمایت ازتروربسم میکنند چه اصراری دارین که با این گروهها بده بستان داشته باشیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      از کاسبان تحریم بپرس

    • بدون نام

      یعنی شما فکر می کنید ما با اونها فرق داریم؟

  • بدون نام

    اگر ما بتوانیم یک دشمن راهم کم کنیم درشرایط فعلی غنیمت است .

    پاسخ ها

    • من

      دشمن ملت ایران در ایران زندگی میکنه..

  • بهرام

    این گروه‌ها دست شان به خون مظلومین آغشته است. مذاکره با اینها در کشور خودشان باشد بهتر است.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به خانه اشان برگشتند خب

  • بدون نام

    من بودم همشون رو میگرفتم حبس ابد میدادم اینها آدمکش هستن

  • بدون نام

    اینها همان طالبانی نیستند که در افغانستان میراث فرهنگی و آثار تایخی را در مناطق مختلف به توپ بستند و با خاک یکسان کردند ؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      الان هم به قدرت برسن همین کار رو می کنن

  • بدون نام

    دولت افغانستان به چه درد ایران خورده جز اینکه آب رو به روی ما بسته و توی تحریم ها همراه امریکا بوده . حداقل با طالب ها ببندید تا حساب کار دستشون بیاد.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      معلومه تو هم از همون قماشی

    • بدون نام

      طالبان بیچاره در افغانستان شکست خورده حالا دست به دامن
      شما شده

    • بدون نام

      بده از سرت یک اسکن بکنند نابغ :!!خخخخ

  • بدون نام

    برای همینه اف ای تی اف امضا نمی کنند

  • ایرانی کاربر قدیمی

    مگه اینا نبودن به مجلس و جاهای دیگه حمله کردن ؟

    پاسخ ها

    • حمید

      نه اونا داییشون بودن اینا عموشون هستند

    • بدون نام

      اونا هم به موقعش میان

  • بینام

    چند وفت دیگه هم جانشین ابوبکر بغدادی برای مذاکره وارد تهران میشه

  • بدون نام

    همین هاتوسفارت ایران درافغانستان چه عزیزانی راازماشهیدکردند.؟

  • بدون نام

    باباجونه عزیزتون ول کنیدطالبان,

  • شاهین

    جنسمون جور شد

  • رحمانی

    اینا کجای دلم بزارم

  • رحمانی

    دیشب یه زن جوان با بچه نوزادش تو سطل آشغال دنبال غذا میگشت،اونوقت شمااز افغانی حمایت میکنید

  • سیدمهدی

    با خودشون ملحفه هم آوردن.خخخخ

  • بدون نام

    همدستی باطالبان تروریست فقط برای دشمنی با آمریکا آخه مردم ایران اینو میخوان واقعا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اره اینو میخوان. اگه نخوان رای به ادامه این اوضاع نمیدن

  • جاسم

    آخه مگه همین طالبان نبودن که مردم افغانستان و به خاک سیاه نشوندن ...

  • بدون نام

    چه لذتی داره براتون وقتی چاقوشون زیر گلوی زن بچه ملت افغانستان سراز تنش جدا میکنه هم صحبتشون بشید نکنید دنیا تا دنیا از جانیها نفرت دارن

  • بی نام

    چه قیافه های چنش آوری دارند ...

  • از مردم

    آقای وزیر محترم : حتما در آینده اسرائیل هم بخشی از فلسطین است و این یک واقعیت است و...

  • بدون نام

    چرا این تروریستها در تهران هستند؟
    اقای ظریف باز چه برنامه ای ریختی

  • بدون نام

    این عکسها ایران نیست ماسک بزنن دونبال ماسکی
    زن عقب ببین چجوری افتاده ایران نیست که

  • بدون نام

    تهران شده مرکز گسترش تروریست بجای توریست .

  • بدون نام

    هر چی در موردتون میگن کم کم درست در میاد.

  • ح

    شرم سیاسی

  • بدون نام

    خب وقتی ادم حسابیها نمیان سراغمون همین طالبان وداعشیها و اعضای مافیا والقاعده. کره شمالی و حوثیها ووووغنیمته. سوریه وعراق ولبنان وفلسطین هم رو به غرب دارند می چرخند یعنی رو به پیشرفت وتمدن

  • مهدی

    چرا هیچی سر جای خودش نیست؟!

  • محمد

    ایران حامی طالبان کودک کش؟

  • بدون نام

    فرق داعش با طالبان فرق دزد با اختلاسگر من که نفهمیدم

  • بدون نام

    صاحبان قدرت درحل مشکلات داخلی ناتوان و عاجز هستند مردم با کرونا بی خانمانی مشکلات معیشتی تورم سیصد در صدی دست بر گریبانند مجلس و دولت در حال نبردند با این اوضاع واحوال از هم گسیخته میخواهیم مشکلات طالبان ان جانیان را که هر روز در افغانستان کشتار می کنند حل کنیم

  • بابا

    اومدند سهم پول نفت رو پس از تحریم ببندند.

  • سربازملت

    برادران طالبان انتحاری کودک کش درايران مبارزه باتروریسم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    هرچه تروریسته دورتون جمعه

  • بدون نام

    دارن باهاشون مذاکره میکنن تا اعلام اتش بس کنن یجوری حمایت از افغانستان است

  • بدون نام

    معلوم نیس میخوان چه بکنندبااین گروه تروریسم

  • بدون نام

    آدم حسابی که قحط بودحالاباطالبان دیگه

  • بدون نام

    گروه جنایتکارتروریستی طالبان به نمایندگی کدام کشوروملت به ایران آمده اند، کجاینددانشجویان سینه چاک دروغین، کجایند دانشجویان واقعی که جلوی بی عدالتی بایستند، مگراین گروه جنایتکارمخالف دولت وملت افغانستان بامجاهدین خلق ایران خارج نشین جنایتکارچه فرقی دارند،

  • بدون نام

    فقط خدا کنه وقتی از ایران ميرن دست خالی باشن نه نفری دوتا چمدان پول نقد همراهشون کنیم و بفرستيمشون

  • بدون نام

    بعد روس و چین حالا طالبان

  • بدون نام

    میدان شهید صارمی دراکباتان هم بزودی میشه میدان ملا محمد عمر

  • مجتبی

    طالبان رو کم داشتیم.بدون ماسک وارد کشور شدن

  • بدون نام

    از قیافه طرف چیزی جز جنایت دیده نمیشه
    عجب رفقایی پیدا کردیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه که نخست وزیر فنلاند باید میومد رفیقتون میشد
      واقعاً کوتاهی کردند

  • بی نام

    امده است خانه امید

  • بدون نام

    اگر چه ایران و هرکسی دیگر که بتواند میان مسلمانان صلح و آرامش و امنیت بر قرار بکند باید تلاش بکند اینکه همیشه جنگ وخون ریزی باشد درست نیست

  • زنده بادایرانی

    بنظرمیاداین نفرات طالبان خط ارتباطی دولت ماباآمریکاست فقط خداکندپیغام رادرست انتقال بدهند

  • بدون نام

    دروغ نمیگن که حامی تروریست هستین

  • بدون نام

    درود بر قهرمان ملی و امیرکبیر و مصدق زمان،
    پرفسور ظریف نوه کوروش کبیر
    خخخخخخخ

  • حسین

    هر دم از این باغ بری میرسد

  • سعید

    به به!
    الان به همون آقای همیشه خندان که در مصاحبه با طلوع نیوزِ افغانستان فرموده بودن ما هنوز طالبان را از لیست تروریستها خارج نکردیم باید گفت بلاخره دم خروس زد بیرون!!

  • م ح ص

    طالبان مورد اطمینان تر از آمریکاست. چون همسایه دیوار به دیوار ماست.هواپیمای آمریکایی با ۷۰ فرمانده رده بالا رو طالبان ۵ روز بعد از ترور حاج قاسم ساقط کردند.برادری بهتر از این نمیشود. درود بر طالبان که دشمن آمریکاست.مرگ بر آمریکا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زحمتی میکشم از مردم نادان که مپرس:!!!

  • بدون نام

    همین کم داشتیم. همه‌ چیمون جور شد

  • بدون نام

    یک سری هم به مسلمانهای چین بزنید. حکومت چین درحال زدن ریشه مسلمونهای چینیه هیچکس اعتنا نمیکنه ریا کاری هم حدی داره.

  • بدون نام

    خخخخخ چشم ما روشن اینها هزاران زن و کودک بی گناه افغانی رو سر بریده

  • بدون نام

    لیاقتتون دقیقا همینان
    کبوتر با کبوتر، .. با ..

  • بدون نام

    این طالبا موجودات کفتار صفتیند وهمچنین شغال صفت..چه بیگناهایی رو که به خاک وخون کشیدن.

  • بدون نام

    بهتر است به این اقایان تفهیم شود اگر با دولت افغانستان مخاصمه دارند رو در رو با نظامیان بجنگند نه مردم بیگناه را‌هدف حملات کور قرار دهند و کارمندان زنان قضات و را بکشند

  • بدون نام

    طالبان همان معاویه دوران ماست مردم ایران فریب این‌ها را نخورید

  • بدون نام

    همین طالبان دشمن اول شیعیان هستند عالی نون ونمک میخورد وبعدش میرو خون شیعیان خاک وخون

  • بدون نام

    دارن ترتیب هواکردن ترامپ را میدن
    وگرنه طالبان چکارش به اینکا
    پول بهشون میدن تا به اهدافشون برسند
    چند وقت دگه خواهیددیدنتیجه این به اصطلاح مذاکره را
    درصورتیکه اینه توجیه میشن برای عملیاتهای انتهاری وووو‌

  • بدون نام

    انتقام بزرگ ،ترتیب ترامپو پیدن ،باهمین گروه
    خودشون هم سرجاشون نشستن
    پولتو بزار برآفتاب خودت بشین توسایه

  • بدون نام

    این کشتارها در افعانستان هم ، کار ایران است

  • بدون نام

    چهره واقعی دولت وبالاتر از دولت برای مردم روشن شد

  • بدون نام

    آموزش پیشرفته گیر دادن قراره بزارن برای برادران گشت ارشاد

  • بدون نام

    دست دردست هم دهیم به مهر تا ایران شود آباد

  • بدون نام

    ضرب المثل ها همیشه واقعی بود
    خلایق هرچه لایق

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج