دولت سوئیس: بگذارید زنان مسلمان پوشیه بزنند
بیشتر زنان پوشیهدار که صورت خود را به صورت کامل میپوشانند، توریست هستند و مدت کوتاهی در این کشور میمانند.
عصر ایران: دولت سوئیس با ممنوعیت استفاده از پوشیه برای زنان مسلمان در این کشور مخالفت کرد.
دولت سوئیس از مردم این کشور خواست تا در همهپرسی ۱۹ اسفند (۷ مارس) به طرحی که استفاده از "پوشیه" برای زنان مسلمان را ممنوع میکند، رای ندهند. مقامات دولت اعلام کردند این قانون به گردشگری در سوئیس آسیب میزند.
به نقل از رویترز، براساس سیستم مستقیم و بیواسطه دموکراسی سوئیس هر پیشنهاد برای تغییر قانون که بیش از ۱۰۰ هزار حامی و امضا کننده باشد، به رای عموم گذاشته خواهد شد. در سال ۲۰۰۹ رای دهندگان سوئیسی به همین روش و در یک همهپرسی ساخت مناره بیشتر برای مساجد در این کشور را ممنوع کردند.
هم اکنون کانتونهای "سنتگالن" و "تیچینو" سوئیس پوشش کامل صورت زنان را با رای گیری محلی در مناطق تحت کنترل خود ممنوع کردهاند. کانتون نوعی تقسیمبندی کشوری در سوئیس است. با این حال دولت سوئیس میگوید پیروی از ممنوعیت پوشش نقاب و پوشیه در سطح ملی در سوئیس ایده بدی بوده است.
جعبههای "بله به ممنوعیت استفاده از پوشیه" در دبیرخانه فدرال "برن". این جعبهها حاوی ۱۰۰ هزار امضای جمع شده برای پیشنهاد تغییر قانون اساسی برای ممنوعیت کامل استفاده از نقاب صورت برخی از زنان مسلمان است. با این تعداد امضاء سوئیس میتواند تغییر قانون در این کشور را به همهپرسی بگذارد/ عکس: رویترز
دولت در بیانیه ای اعلام کرد: تعداد محدودی از زنان سوئیس از نقاب، برقع یا پوشیه برای پوشاندن صورت خود استفاده میکنند.
دولت سوئیس اعلام کرد: ممنوعیت استفاده از این پوششهای صورت در سطح کشور حاکمیت کانتونها را تضعیف میکند، به گردشگری آسیب میزند و برای گروههای خاصی از زنان مفید نخواهد بود.
بیانیه دولت در این باره میگوید: بیشتر زنانی که صورت خود را به صورت کامل میپوشانند، توریست هستند و مدت کوتاهی در این کشور میمانند.
شهر کوچک "مونتروکس"، نواحی اطراف دریاچه ژنو و شهر توریستی "اینترلاکن" به صورت سنتی برای گردشگران مسلمان و ثروتمند کشورهای حاشیه خلیج فارس جذاب است.
فرانسه و دانمارک نیز با استناد به تقویت و حفظ ارزشهای سکولار و مبارزه با تبعیض علیه زنان، پوشش کامل صورت زنان را ممنوع کردهاند.
قانون پیشنهادی سوئیس میگوید استفاده از نقاب و پوشیه برای زنان یک موضوع جنسیتی است و به همین دلیل این اقدام باید ممنوع شود.
"اگرکینگر کمیتی" یکی از اعضای حزب راست "خلق سوئیس" پشت این طرح ایستاده است. او در سال 2009 یکی از عاملان تحریم ساخت مناره جدید در این کشور بود. در آن سال طرح ممنوعیت ساخت مناره جدید با 60 درصد آرا در یک همهپرسی تصویب شد.
در سال 2009 و همزمان با افزایش فعالیتهای افراطگرایان اسلامگرا در اروپا و خاورمیانه، مردم سوئیس ساخت مناره بیشتر برای مساجد را مغایر با سنت و ارزشهای سوئیس عنوان کردند.
آمار رسمی نشان میدهد که مسلمانان تنها 5 درصد از جمعیت 8.6 میلیون نفری سوئیس را تشکیل میدهند.
دولت سوئیس پشنهاد میانهای را به جای ممنوعیت پوشش صورت زنان مسلمان ارائه داده که در صورت رد پیشنهاد اولیه در همهپرسی 7 مارس، لازمالاجرا خواهد شد. در این پیشنهاد زنانی که از پوشش نقاب یا پوشیه استفاده میکنند در صورت لزوم و برای شناسایی در دفاتر اداری یا در وسائل حمل و نقل عمومی ملزم به نشان دادن صورت خود خواهند بود.
نظر کاربران
پوشیه نه . بوشیه
باید به قوانین کشورها احترام گذاشت ...همچنان که توریست ها وارد کشور ما میشوند به قوانین کشور ما احترام میزارن و محجبه میشوند
کاری با خوب یا بد بودن نوع حجاب انجا ندارم اما اینکه در این کشور فرایند قانونگذاری چقدر به رای مردم وابسته است خیلی زیباست .
ایا میشد در کشور ما هم روزی به مشکلاتی کوچک همانند این به این شکل بپردازیم
چه دولت مزخرفی
بذار مردم خودشون تصمیم بگیرن و رای بدن راهکار دادن با دمکراسی در تضاده
پاسخ ها
ما تو ایران خیلی دموکراسی داریم ؟؟؟
نیست خیلی خوشکل توی سوییس میخوان قیافه هاشونو دید بزنن مثلا
پوششون رو بردارن که شما به عنوان یه ابزار بهشون
نگاه کنین و مقام و منزلت زن رو در اندام اش ببینین
آقا پوشیه چیست،لااقل توضیح دهید ردانیم چیه وچقدر برایمان آب خورده؟
حجاب باعث آرامش زن
حجاب باعث مقام و منزلت زن
حجاب یعنی زن ابزار نیست
حجاب یعنی راه ندادن به دزد
حجاب یعنی آرامش جامعه
حجاب یعنی جامعه ای سالم
حجاب یعنی جامعه ای به دور از هوس
ای زن از فاطمه بر تو چنین خطاب است
ارزنده ترین زینت حفظ حجاب است
با بی حجابی خون پاکی که از سینه زهرا مرضیه بر زمین مدینه ریخت نا حقی میکنیم
ف۴