علمالهدی: عامل مشکلات، چشمچرانی است
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی در این است که با نامحرم باز برخورد نکنیم و ارتباطات خانوادگی را به صورت رفت و آمدهایی که به بی بندوباری میکشد قرار ندهیم.
خبرگزاری تسنیم: نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی در این است که با نامحرم باز برخورد نکنیم و ارتباطات خانوادگی را به صورت رفت و آمدهایی که به بی بندوباری میکشد قرار ندهیم.
آیتالله علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد:
* همسران باید یگانگی را حفظ کنند؛ یگانگی ارتباط میان زن و شوهر اگر بهم بخورد و عنصر دومی وارد زندگی خانوادگی بشود، یکتابی عشق و عاطفه در زندگی بهم میخورد و نتیجه آن نیز این است که صمیمیت و اخلاص و ارتباطات خاص حتی میان فرزندان و پدر و مادر نیز ضربه میبیند و قرآن علاج قضیه را به عنوان یک اصل حاکم بر صفای خانوادگی در این دستور قرار داده که به مومنان بگو چشمان خود را از نامحرمان بپوشانند.
* مسئله چشمچرانی فقط بر مردان حرام نیست بلکه بر زنان نیز حرام است؛ تمام اختلافات خانوادگی متاسفانه از نگاه سرچشمه میگیرد. برادران و خواهران همانطوری که یک مرد در برخورد با دیگران نباید باز برخورد کند یک زن نیز باید این گونه باشد؛ یک خانم متدینه نیز باید این مسئله را رعایت کند زیرا در غیر این صورت منشاء فساد و ناملایمات در زندگی خانوادگی است.
* منشاء و عامل بسیاری از اختلافات همین نگاه بدون تقوا است؛ در روایت نیز آمده که نگاه، سهمی از سهام شیطان است؛ سهم شیطان در نگاه چیست؟ شیطان با یک نگاه صفا و صمیمیت زندگی خانوادگی را از میان میبرد و یکتابی عشق را در خانواده نابود میکند و مومنان باید به این نگاهها بسیار متوجه باشند.
* این ارتباطات خانوادگی نباید آزاد باشد؛ در گذشته خانوادههای متدین ما در مسئله نشست و برخاست با قوم و خویش به صرف نامحرمی حاضر نبودند سر یک سفره بنشینند و این را رعایت میکردند؛از یک طرف حضور زنان در عرصه اجتماعی به عنوان بزرگترین عامل ترویج دین و انقلاب ما شده است. وجود مقدس صدیقه اطهر این اجازه را به زنان برای ورود به عرصههای اجتماعی داده اما این ورود نباید سبب شود که ارتباطات زن و مرد در عرصه نامحرمی بیپروا و بیتقوا صورت بگیرد و اگر این ارتباطات بیپروا صورت گرفت دهها مشکل غیر از مفاسد اجتماعی ایجاد میکند.
* گاهی از اوقات شده یک مجلس دوستانه خانواده را بهم زده و کانون زندگی را به کانون ناراحتی و درد و رنج و مصیبت مبدل کرده است و این با یک نشست و برخاست و نگاه نامشروع شکل گرفته است. تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی در این است که با نامحرم باز برخورد نکنیم و ارتباطات خانوادگی را به صورت رفت و آمدهایی که به بی بندوباری میکشد قرار ندهیم.
ارسال نظر