چرا به مردم میگویید کمتر برق مصرف کنند؟!
طی روزهای اخیر به دلایل مختلف از جمله سوءمدیریت دولتی و عدم برخورد قاطع با پرمصرفها شاهد خاموشیهای گسترده برق در برخی شهرهای کشور بودیم.
روزنامه کیهان نوشت: طی روزهای اخیر به دلایل مختلف از جمله سوءمدیریت دولتی و عدم برخورد قاطع با پرمصرفها شاهد خاموشیهای گسترده برق در برخی شهرهای کشور بودیم.
این خاموشیهای چندساعته و بدون اعلام قبلی علاوه بر اینکه زیان سنگینی به واحدهای تولیدی و کارخانهها وارد کرد سبب اختلال جدی در وضعیت زندگی مردم خصوصاً در شرایط کرونایی شد. برای مثال تعداد زیادی از دانشآموزان و دانشجویان که بهدلیل کرونا با استفاده از فضای مجازی در حال برگزاری امتحان یا کلاسهای دانشگاه و مدرسه خود بودند با مشکلات جدی در اینباره مواجه شدند.یا برخی افراد میگفتند با وجود سرمای زمستان به دلیل خاموشیها پکیج خانهها قطع شده و سرمای شدیدی داخل منازل را فراگرفته است یا درب پارکینگ آپارتمانها چون برقی است مردم را با سختی روبهرو کرده است. همچنین برخی میگفتند از آنجا که تامین آب واحد مسکونی آنها به کمک پمپ آب امکانپذیر است، تأکید میکردند که تامین آب واحدشان با مشکل روبهرو شده است و...
همه موارد فوق نشان میدهد که امروزه برق جایگاه مهمی در زندگی مردم پیدا کرده و طبیعی است که مسئولان ذیربط دولتی بایستی از مدتها قبل فکر سرمای زمستان و افزایش مصرف برق و گاز را میکردند نه اینکه در شرایط فعلی که در اوج سرما قرار داریم مسئولان تنها نسخهشان کمتر مصرف کردن باشد ضمن اینکه با توجه به شرایط کرونایی امسال اتفاقا بسیاری از دانشگاهها و مدارس و مراکز دولتی یا تعطیل یا نیمهتعطیل هستند و انتظار میرفت بر این اساس مصرف انرژی در مقایسه با سال قبل کمتر شده باشد هرچند آمارهای دولتی مدعی افزایش مصرف است مثلا آمار و اطلاعات برخط شرکت مدیریت شبکه برق ایران، میزان مصرف برق در بعدازظهر روز ۲۳ دیماه سال جاری به عدد ۴۱ هزار ۲۸۲ مگاوات رسید که بیشترین میزان مصرف در یک ماه اخیر است.
البته کسی منکر افزایش مصرف برق و گاز از سوی برخی پرمصرفها نیست کسانی که در تابستان آب استخرهایشان را از آب شرب شهری پر میکردند حالا این روزها هم به احتمال قوی مشغول مصرف بیرویه برق و گاز ارزانقیمت برای خوشگذرانیهایشان هستند هرچند که شاید بخش مهمی از همین مصرف بیرویه پولدارها هم بهدلیل سوءمدیریت دولت رخ داده زیرا اگر دولت تصمیم قاطعی برای برخورد با پرمصرفها میگرفت و فقط به افزایش ۱۶درصدی بهای برق آنها اکتفا نمیکرد شاید این روزها اینان اینقدر بیمحابا به مصرف انرژی ارزان نمیپرداختند.
در این میان برخی استفاده از برق برای تولید رمز ارزها را عامل افزایش مصرف برق میدانند که مسئولان دولتی هم آن را بهطور قطعی رد نکردند که بازهم در این خصوص سوءمدیریت ظاهرا پررنگ است بهطور مثال واعظی مسئولدفتر روحانی دیروز در رابطه با علت عدم حضور اردکانیان در جمع خبرنگاران برای توضیح علت قطعی روز گذشته برق، توضیح داد: ایشان در جلسه دولت هم حضور نداشتند.
مسئلهای که اتفاق افتاد این بود که به هر حال اختلاف دیدگاهی راجع به سازمان محیطزیست، وزارت نفت و وزارت نیرو در مورد استفاده از سوخت بود، در ستاد کرونا تصویب کرده بودیم در تهران و کرج از مازوت استفاده نشود البته قبلاًً استفاده نمیشد اما تأکید کردیم که اصلاً استفاده نشود، این ایده باعث شد بهنوعی برای استفاده از مازوت در تمام نیروگاهها محدودیت ایجاد شود و وزارت نیرو را با اتفاقی روبهرو کرد که آن را پیشبینی نکرده بود.
هم هوا سردتر شده است و هم دو سه ماه گذشته پزشکان مرتب به مردم توصیه کردند «در زمستان پنجرهها را باز کنید تا هوا عبور کند» و نمیدانستند این سفارش چهاندازه باعث افزایش مصرف سوخت میشود به همین دلیل از دو سه هفته پیش در مورد خاموش کردن برق اضافی و حرارت بالا پیشنهاد دادیم که در هر دو مورد صرفهجویی کنند.
نظر کاربران
وقتی دلار گرون میشه، رئیس و وکیل و وزیر و تمام معاوناشون و... میگن نخرید تا ارزون بشه.
ماشین گرون میشه، میگن نخرید تا ارزون بشه.
گوشی تلفن همراه گرون میشه، باز میگن نخرید تا اروزن بشه.
گوشت گرون میشه میگن نخرید تا ارزون بشه.
برنج، روغن پوشک بچه هم همینطور.
حالا هم میگن برق مصرف نکنید !!!! چرا ؟ چون از ما بهترون دارن ارز دیجیتال تولید میکنن تا حالشو ببرن.
کویر به اون بزرگی که نعمت خدا هست و میتوان بوسیله پنل های خورشیدی برق تولید کرد هم انرژی پاک هست هم بی زیان به طبیعت تنها چیزی که نداریم مدیریت و مسئول دلسوز با وجدان هست این مملکت همه چی برای پیشرفت داره فقط مدیر مدبر نداره
این مملکت فقط یک رفراندوم می خواهد.