یک پژوهش؛ تحصیلکردهها کمتر تلویزیون میبینند
پژوهش ها نشان می دهد که میانگین تماشای تلویزیون ایران در شبانهروز ۲.۹۸ ساعت است. همچنین با کاهش سن، افزایش تحصیلات، منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی مدت زمان استفاده از تلویزیون ایران کمتر میشود. زنان بیشتر از مردان، خانهدارها بیشتر از دیگر گروههای فعالیت و متقابلاً افراد در حال تحصیل و شاغلان، کمتر از دیگران زمان برای تماشای تلویزیون ایران صرف میکنند.
ایسنا: پژوهش ها نشان می دهد که میانگین تماشای تلویزیون ایران در شبانهروز ۲.۹۸ ساعت است. همچنین با کاهش سن، افزایش تحصیلات، منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی مدت زمان استفاده از تلویزیون ایران کمتر میشود. زنان بیشتر از مردان، خانهدارها بیشتر از دیگر گروههای فعالیت و متقابلاً افراد در حال تحصیل و شاغلان، کمتر از دیگران زمان برای تماشای تلویزیون ایران صرف میکنند.
به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پژوهش «موج سوم پیماش سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران»؛ به کوشش دکتر سعید معیدفر (مدیر علمی)، محمد سلگی (مدیر طرح) و عباس وریجکاظمی (ناظر علمی) انجام شده که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.
هدفکلی پژوهشگران این پیمایش فراهم ساختن مجموعهای از دادهها درباره شیوه گذرندان زمان فراغت مردم در شهرها و روستاهای ایران و «مصرف فرهنگی» آنان بوده است. همچنین این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر زمانی، از نوع مقطعی و از نظر گستره، از نوع پهنانگر است. در این پژوهش در دو سطح توصیفی و تحلیلی و با بهرهگیری از پارادایم مطرح در چهارچوب نظری، یافتههای بهدست آمده ارائه شده است.
دادههای این پژوهش به شیوه پیمایش گردآوری شده است. اطلاعات مربوط به شهروندان ایرانی از طریق پرسشنامه ساختاریافته بهصورت مصاحبه رودرو، جمعآوری شده است. همچنین جمعیت آماری این پژوهش، شامل تمامی افراد ۱۵ سال به بالای ساکن شهر و روستاهای کشور است. تعداد نمونه در این بررسی ۱۵۶۰۶ نفر در ۳۱ استان کشور هستند.
در بخش «تلویزیون» این پیمایش درباره تماشای تلویزیون ایران، از پاسخگویان پرسیده شده است: "آیا تلویزیون ایران را تماشا میکنید؟" که بهشرح ذیل نگاشته شده است:
افراد در سن ۴۱ تا ۶۴ سال بیشتر از دیگر گروههای سنی از تلویزیون ایران استفاده میکنند. افراد در سطح تحصیلات ابتدایی و متوسط بیشتر از افراد بیسواد و یا دارای تحصیلات عالی، خانهدارها بیشتر از دیگر گروههای فعالیت این پیمایش و همچنین افراد در پایینترین رتبه منزلت شغلی و در قشر متوسط اقتصادی بیشتر از دیگران از تلویزیون استفاده میکنند که در جدول ذیر ارائه شده است:
همچنین در ادامه بخش «مدت زمان تماشای تلویزیون» این پیمایش در مورد اینکه "بهطور متوسط در شبانهروز چند ساعت تلویزیون ایران را تماشا میکنید" نگاشته شده است:
پاسخ داده شده است: بیشترین مدت زمان تماشای تلویزیون ایران در شبانهروز، حدود دو ساعت است.
در جدول ذیل "متوسط صرف وقت برای تماشای تلویزیون ایران در شبانهروز (به ساعت) و ویژگیهای فردی و پایگاهی" مشخص شده است:
لذا معلوم شد ۳.۶ درصد تا نیم ساعت، ۱۵.۳ درصد تا یک ساعت، ۲۸.۷ درصد تا دو ساعت، ۲۱.۹ درصد تا سه ساعت، ۲۱.۴ درصد سه تا پنج ساعت و ۹.۱ درصد نیز بیش از پنج ساعت در شبانهروز تلویزیون ایران را تماشا میکنند. میانگین تماشای تلویزیون ایران در شبانهروز ۲.۹۸ ساعت است.
بنابراین با کاهش سن، افزایش تحصیلات، منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی مدت زمان استفاده از تلویزیون ایران کمتر میشود. زنان بیشتر از مردان، خانهدارها بیشتر از دیگر گروههای فعالیت و متقابلاً افراد در حال تحصیل و شاغلان، کمتر از دیگران زمان برای تماشای تلویزیون ایران صرف میکنند.
همچنین در بخش "استفاده از تلویزیونخارجی (استفاده از ماهواره)" از پاسخگویان سؤال شده است «آیا شبکههای ماهوارهای تماشا میکنید؟» ۲۲ درصد گفتهاند که از شبکههای ماهوارهای استفاده میکنند.
در جدول ذیل «تماشای ماهواره و میزان آن» نگاشته شده است:
لذا مشخص شد با افزایش سن، تحصیلات، منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی افراد، استفاده از شبکههای ماهوارهای نیز بیشتر میشود. بیکاران بیشترین و افراد دارای درآمد بدون کار کمترین استفاده را در مقایسه با دیگر گروههای فعالیت دارند.
همچنین در بخش «استفاده از سریالهای خارجی» از افراد پرسیده شده که «آیا سریالهای خارجی (مانند گیمآوترونز، بریکینگبد) را تماشا میکنید؟» ۵.۱ درصد جمعیت نمونه پاسخ مثبت دادهاند.
در جدول ذیل «تماشای سریالهای خارجی از طریق اینترنت» مشخص شده است:
لذا مشخص شد با توجه بهاینکه جدول بر اساس ویژگیهای فردی و پایگاهی است:
با کاهش سن، افزایش سطح تحصیلات، افزایش منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی افراد تماشای سریالهای خارجی نیز افزایش مییابد. مردان بیشتر از زنان، دانشآموزان و دانشجویان و سپس افراد بیکار نیز بیشتر از دیگر گروههای فعالیت سریالهای خارجی تماشا میکنند.
نظر کاربران
مغزشون کار می کنه.
پاسخ ها
چون به وقت خودشلن ارزش قایلند.
کلا صدا وسیما بجز فیلم و سریال تکراری و مزخرف چیزی نداره.. البته اخبار دروغ روهم اضافه کنید
البته منظورش ماهواره ای پر محتوا نبوده
البته تلویزیون مزخرف ایران را
کاملا معلومه نیاز به پژوهش نداره که
خب معلومه تحصیل کرده ها تلوزیون نمیبینن
رفتن تحصیل کردن که برن کار کن نرفتن تحصیل کنن که نگاه تلوزیون کنن
پاسخ ها
چه ربطی داشت
چرت نگو
حیف وقت که بذاری برای تلویزیون میلی
پاسخ ها
سر تا پا دروغ
فقط اعدام
من فک میکنم آدم بیکارهم حیفه وقتشو برای دیدن این تلویزیون بذاره
خدارو شکر من کلا تلویزیون را جمع کردم ودادم رفت وتلویزیون وماهواره و رادیو و.. و..ندارم خیال خودم را راحت کردم
پاسخ ها
گوشیای الان هم تلویزیونه هم ماهوارست هم رادیوه گوشیو هم بده بره راحتر شو
دیگر کسی تلویزیون نگاه نمی کند خانواده ما کلا دیگر تلویزیون نگاه نمی کنند من خودم مسابقه ورزشی خیلی خیلی کم چه کنیم جز حرفهای و سخنان تکراری از هرکس سئوال می کنم می گویند نگاه نمی کنیم سریال شاد می گذارند فیلم شاد می گذارند آموزش برای بورس یا کسب کار می دهند برنامه درستی برای جوانان نوجوانان دارند برنامه کودک شاد دارد آموزش برای خانواده ها دارد
شما از کنار برو زمین نخوری
یعنی داری میگی خیلی با سواد و تحصیل کرده ای
اینا میخوان بگن آدم های بیکار بدلیل بیکار بودن همش پای تلویزیون هستن.
نگفتن که تلویزیون دیدن بده تو وسایل رو به حراج گذاشتی.
ما سالهاس تلویوزیون نداریم حتی ماه رمضان ،چون یک ابزار دروغ هست وفقط دروغ میگوید از صبح تا شب ،همسر یک معاکن شبکه چهار همکار منه میگه خودشون هم میدونن مردم تی وی نگاه نمیکنن فقط روستاها که البته روستاها هم ماهواره دارن الان
تحصیلکرده با شعور سیمای سیاه میلی نمی بینه
فکر کن طرف تلستوی چخوف میخونه بیاد مهران مدیری رضویان ببینه
آدم عاقل تلویزیون و سریالهای آبکی رو نمیبینه
چیز جالبی برای دیدن نداره
چون دروغ ویک جانبه گرایی سیما وبرنامه های بی محتوا وکنار گذاشتن مجری های کار کشته وسریالهای ابکی را انها قبول ندارند
این که تحصیل کرده ها تلوزیون کمتر می بینن کاملا درسته ولی نکته قابل تامل در این گزارش شما اینه که به عمد اومدید آمار تماشای تلوزیون ایران (بلی و خیر) و تماشای ماهواره (بلی و خیر) رو جابجا کردید. الان آدم های بی سواد و بیکار هم تلوزیون ایران رو نگاه نمی کنن . اطلاعات رو درست در اختیار خوانندگان قرار بدید.
چون ماهواره هست.
تلویزیون کلا چیز به درد بخوری نیست.چه رسانه میلی چه شبکه هایی مثل من و تو بی بی سی و اینترنشنال
فقط شبکه های آموزشی به درد میخورن