بهترین راه پایان «حصر» از نگاه علی مطهری
علی مطهری بار دیگر موضع خود مبنی بر اینکه «باید به دنبال پایان حصر موسوی و کروبی باشیم» را تکرار کرد و با این پیشنهاد که «برگزاری دادگاه علنی برای تمام عوامل حوادث ۸۸ یکی از بهترین راههای پایان حصر است» بر ضرورت پاسخگویی قوه قضائیه تاکید کرد.
علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت شهید مطهری در سالن شهدای گمنام دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با اشاره به بیان برخی مطالب مبنی بر اینکه «سران فتنه باید توبه کنند» ادامه داد: توبه در حالی است که شخص خود را گناهکار دانسته و با رضایت قلبی اقدام به توبه کند، اما درشرایطی نباید انتظار توبه داشت.
وی با بیان اینکه «عدهای مردم و مسئولین را تنها به دو دسته دوستدار نظام و مخالف نظام و ولایت فقیه تقسیم میکنند» خاطرنشان کرد: ممکن است افرادی مانند موسوی و کروبی در بین این گروه باشند،آنها نظام و کشور را دوست دارند اما شاید به برخی فرآیندها نیز انتقادات داشته باشند.
وی گفت: دو طرف داستان حوادث ۸۸ باید بپذیرند که در عملکرد خود دارای خطا بودهاند. اعلام زودتر از موعد پیروزی در انتخابات یکی از اشتباهات موسوی در حوادث سال ۸۸ بود. البته قسمت اعظمی از عملکرد اشتباه موسوی مربوط به عملکرد طرف مقابل در برابر او بود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «نمایندگان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هستند»، ابراز عقیده کرد: متأسفانه عدهای در مجلس خود را نماینده نظام میدانند و به همین واسطه به حقوق مردم کمتر توجه میشود و تضاد نانوشتهای میان حقوق مردم و نظام قائل هستند.
وی در عین حال در پاسخ به سوالی در رابطه با عملکرد مجلس تصریح کرد: مجلس کارهای علمی و کارشناسی انجام میدهد و اینطور نیست که برنامههای آن فقط منحصر به کارهای افرادی باشد که دائما سروصدا و انتقاد میکنند.
وی با اشاره به ضرورت «عذرخواهی مسئولین از مردم» در برخی موارد، ابراز عقیده کرد: در حوادثی مانند مرگ ستار بهشتی یا مرگ خانم هاله سحابی عذرخواهی و یا پیگیری عادلانه میتواند موحب رفع نقاط ضعف و اعتماد بیشتر مردم به نظام شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «باید برای جرم سیاسی تعریف مشخصی قائل باشیم»، تصریح کرد: حمایت از زندانیان سیاسی که به دنبال تقویت نظام هستند، باید در قانون جرم سیاسی در نظر گرفته شود. ایم امر موجب تقویت آزادی بیان در کشور میشود. در واقع باید جرم سیاسی را از جرمهای دیگر جدا کنیم و به مانند جرمهای دیگر به آن نگاه نکنیم.
وی با بیان اینکه «باید جنبشهای دانشجویی که به دنبال تقویت نظام هستند در دانشگاه دوباره فعال شوند»، گفت: همه گرایشهای فکری مادامی که در حوزه فکر و گفتوگو و اندیشه هستند باید آزاد باشند و بتوانند حرف خود را بزنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توافق ژنو توضیح داد: این توافقنامه به نفع کشور است و در درازمدت آثار خود را بر کشور نشان خواهد داد. امروز غرب و دنیا به قدرت ایراد حل مسائل منطقه پیبرده و از سویی قدرت هستهای ایران به دلیل بومی بودن قابل پایان نیست و نباید نگران بستهشدن توان هستهای ایران باشیم.
مطهری با اشاره به برگزاری همایش دلواپسیم اظهار کرد: باید در برابر تندرویهای عدهای در درون کشور به دنبال امنیتی کردن فضای کشور هستند ایستاد.
وی در عین حال برگزاری نشستها در فضای دانشگاه را بسیار برای کشور و فضای آزادی بیان مفید دانست و خاطرنشان کرد: باید به همه اجازه اظهار نظر و آزادی بیان بدهیم تا جامعه حرفهای مختلف را بشنود و مردم درباره آن نظر بدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «شهید مطهری همواره بدنبال استقلال روحانیت و حوزههای علمیه در درون کشور بود»، ابراز عقیده کرد: جرم بزرگانی همچون آیتالله دستغیب این بود که خواستار حضور خاتمی، موسوی و کروبی در صحن مجلس خبرگان و شنیدن حرفهای آنان بودند، اما عدهای آن را نپذیرفتند و شاهد حذف ایشان از مجلس خبرگان شدیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بازخوانی آثار شهید مطهری و با بیان اینکه «از نظر شهید مطهری نسل جوان متعلق به آینده است» گفت: جوامعی که به دنبال پیشرفت در درون جامعه هستند همواره بر روی نسل جوان برنامهریزی میکنند. باید با نسل جوان به زبان خود او صحبت کرد. نسل جوان به دنبال حقیقت و همواره در جستجوی عدالت است و از همین رو جامعه باید برای هدایت این نسل از بهترین روشها و راهها استفاده کند. نسل جوان نسلی است که دارای تفکر جدید است. نباید جوان بودن را در سن دانست بلکه افراد زیادی هستند که سن بالایی دارند اما به واسطه جوان بودن تفکر، باید به آنها عنوان جوان را داد.
وی دانشجو را دارای فطرت پاک، جستجوگر و عدالت طلب دانست و در عین حال گفت: دانشجو در برخی مسائل دارای علم ناقص است و اگر به دنبال خروج از این علم ناقص نباشد به جهل مرکب خواهد رسید. نباید فعالیت جنبش دانشگاهی را محدود کرد و باید همیشه از جنبشهای دانشجویی پرسشگر در محیط دانشگاه بهرهبرد. هر حکومتی نیاز به نقد دارد و نباید خود را از نقد دور کرد.
مطهری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «جامعه اسلامی به دنبال برقراری عدالت است»، گفت: جامعه اسلامی، جامعهای است که در آن تبعیض و تفاوت وجود ندارد و عدالت کامل در آن وجود دارد. نبود عدالت در جامعه باعث بوجود آمدن دوطبقه اجتماعی در جامعه میشود؛ طبقه اول، طبقهای نامحدود و دارای عقدههای روانی و طبقه دوم پرتوقع و لوس خواهد بود.
وی با بیان اینکه «شهید مطهری همواره به دنبال تقویت حوزههای علمیه و استقلال آن بود»، خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات روحانیت شیعه استقلال آن است. شهید مطهری معتقد بود روحانیت حتی در جمهوری اسلامی باید همچنان در کنار مردم باشد.
ارسال نظر