معتادان ایران از افغانستان هم بیشتر است!
عضو کمیسیون بهداشت مجلس آمار اعتیاد را بسیار نگرانکننده خوانده و تصریح کرده که استراتژی سی سال گذشته ایران در مبارزه با مواد مخدر باید تغییر کند. وی در جلسهای که با مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته، آمارهای اعتیاد در ایران را نگرانکننده خوانده و اظهار داشته که تعداد معتادان ایران حتی از افغانستان نیز بیشتر است.
محمد حسن قربانی در جلسهای که با مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته، آمارهای اعتیاد در ایران را نگرانکننده خوانده و اظهار داشته که تعداد معتادان ایران حتی از افغانستان نیز بیشتر است. بیشترین ماده مخدر مصرفی بین دانشجویان ایران، حشیش و بیشترین دارو، کدئین است. این نماینده مجلس افزود: «به نظر میرسد استراتژیهای ما در طول سی و چند سال گذشته نتوانسته تغییری در زمینه وضعیت اعتیاد در کشور ایجاد کند. باید نوع مدیریت، نوع نگاه، نوع مبارزه با مواد مخدر را تغییر دهیم و همچنین باید وزارتخانههای دیگری علاوه بر وزارت بهداشت را درگیر موضوع موادمخدر کنیم.» قربانی در پاسخ سوالی مبنی بر آمار اعتیاد کودکان گفته است: «در این مورد آماری وجود دارد اما تمایل به مطرح کردن آن ندارم و ترجیح میدهم در این مورد سکوت کنم و تنها به گفتن این موضوع کفایت میکنم که آمارها در زمینه اعتیاد به شدت نگرانکننده است».
اوایل ماه جاری، معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که ۴ درصد از دانشآموزان در سنین ۱۶ و ۱۷ سالگی، دستکم یک بار، ماده محرک شیشه را برای موفقیت در امتحانات خود استفاده کردهاند. وی همچنین خاطرنشان ساخت که بیش از یک درصد از دانشآموزان به طور مرتب شیشه مصرف میکنند. وی دلیل استفاده دانشآموزان و دانشجویان از ماده مخدر شیشه را وجود ماده "ریتالین" در آن دانست که باعث تقویت حافظه و افزایش توان شببیداری میشود و تصریح کرد که دانشآموزان تحت تاثیر "تبلیغات غلط" و "ناآگاهی" از این داروی روانگردان استفاده میکنند.
پیشتر نیز یک آسیبشناس اجتماعی با استناد به تحقیقی انجامشده در این زمینه، مدعی شده بود که از هر ۱۰ دانشجو ۶ نفر سابقه مصرف ریتالین دارند و آن را با اسامیای چون "قرص شب امتحان" یا "قرص دانشجویی" خریداری میکنند. بر اساس آمار رسمی یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در ایران وجود دارد و روزانه ۸ نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان خود را از دست میدهند. همچنین ۴۶ درصد از زندانیان افرادی هستند که مستقیم با موادمخدر ارتباط داشتهاند و ۲۵ درصد نیز غیر مستقیم و به واسطه موادمخدر در زندانهستند.
ارسال نظر