۱۰۷۳۱۱۶
۱۴ نظر
۵۰۱۴
۱۴ نظر
۵۰۱۴
پ

مصرف گاز کشور به مرحله هشدار رسید

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: با افزایش مصرف گاز بخش خانگی، گازرسانی به صنایع محدود می‌شود و باید سوخت جایگزین برای آن مصرف شود که همین موضوع می‌تواند سبب آلودگی‌های محیط زیستی باشد.

خبرآنلاین: حسن منتظرتربتی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، گفت: فصل زمستان همیشه با افزایش مصرف گاز همراه است که یکی دلایل این است ماهمچنان در حال توسعه شبکه گاز هستیم و توسعه‌های خوبی هم در بحث گازرسانی روستایی انجام شده است و هرسال حدود ۳ هزار روستا به شبکه گاز متصل شدند؛ بنابراین بخشی از این افزایش مصرف ناشی از توسعه شبکه گاز است.

مصرف روزانه گاز کشور ۵۵ میلیون مترمکعب افزایش یافت

وی ادامه داد: اما امسال شاهد شیوع ویروس کرونا بودیم تا جایی که حتی در تابستان مصرف گاز بیش از پیش افزایش یافت زیرا مصرف آب گرم و شست‌وشو مردم بیشتر شد و طبق تحلیل کارشناسان بخشی از این افزایش مصرف هم به همین دلیل است.

مصرف بی‌رویه انرژی در ایران سنت شده است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: البته اتفاق سنتی در کشور ما وجود دارد و مصرف انرژی در بخش‌های مختلف در کشور ما بالاست و همین می‌تواند سبب افزایش بیشتر گاز و دیگر انرژی‌های کشور باشد تا جایی که در تابستان شاهد افزایش ۷ تا ۱۰ درصدی مصرف بودیم امااین مسئله در تابستان کمتر مشهود بود و اکنون در زمستان بیشتر قابل توجه است.

تربتی همچنین اظهار کرد: هرچند به موازات افزایش مصرف به‌ویژه در بخش خانگی، افزایش تولید هم اتفاق افتاده و تولید گاز از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ میلیارد مترمکعب افازیش یافته که عمده آن در بخش خانگی مصرف شده است.

باید از افزایش تولید عبور کنیم و به‌سوی مصرف بهینه برویم

وی افزود: موضوع این است که کمتر کشوری شانس داشتن یک عسلویه و پارس جنوبی را داشته اما ما پارس جنوبی داشتیم و آن را توسعه دادیم و از آن استفاده می‌کنیم و این روزها به مقدار بیش از دوفاز پارس جنوبی توسعه تولید داشتیم اما عمده آن به مصرف بخش خانگی اختصاص می‌یابد در حالی که باید از افزایش تولید عبور کنیم و به سوی مصرف بهینه انرژی برویم (عایق‌کاری ساختمان‌ها، استفاده از پنجره‌های دوجداره و …).

مصرف گاز کشور به مرحله هشدار رسید

نگرانی اصلی افزایش مصرف گاز بخش خانگی است

معاون وزیر نفت در امور گاز در این باره گفت: مصرف روزانه گاز در بخش خانگی این روزها به حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم هفته آینده تا روزانه ۶۵۰ میلیون مترمعب هم برسد و این روزها بیشتر نگرانی ما افزایش مصرف در بخش خانگی است و نگرانیم که اگر گازرسانی به صنایع کم شود باید سوخت جایگزین (مازوت و گازوئیل) برای آن مصرف شود که همین موضوع می‌تواند سبب آلودگی‌های محیط زیستی باشد و مشکلات حمل و نقل هم دارد.

مصرف گاز کشور اکنون در مرحله هشدار است

به گفته تربتی، وضع کنونی، مرحله هشدار است تا به موازات افزایش تولید گاز و توسعه، موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی را هم در نظر گیریم زیرا هر سال شاهد افزایش مصرف خواهیم بود و محدودیت گازرسانی به صنایع رخ می‌دهد و شرایط هر سال بدتر خواهد شد.

وی ادامه داد: مصرف روزانه گاز طبیعی نیروگاه‌ها در آذرماه امسال حدود ۹۰ میلیون مترمکعب بوده و بقیه از گازوئیل و سوخت مازوت تأمین شده است؛ سهم مازوت هم حدود ۱۵ میلیون مترمکعب بوده است. البته سوخت مازوت، سوخت ناماسبی برای نیروگاه‌ها نیست و در کشورهای دیگر همچون ترکیه و چین حتی از زغال سنگ استفاده می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به محدود شدن گازرسانی به صنایع سیمان، گفت: مصرف روزانه صنایع تولید سیمان هم پیش از آغاز فصل سرما ۲۰ ملیون مترکعب بود که اکنون حدود ۱۵ میلیون مترمکعب آن محدود شده اما درباره گازرسانی به پتروشیمی‌ها و صنایع فولاد با توجه به موازنه شبکه گاز تصمیم‌گیری می‌شود و ممکن است چند روزی گازرسانی به آنها محدود شود و دوباره متصل شوند، اما این وضع امسال چند روز زودتر از سال‌های گذشته اتفاق افتاد.

صادرات گاز در هیچ دولتی فراموش نشده است

تربتی همچنین درباره دورنمای صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه، تصریح کرد: توسعه شبکه خطوط لوله گاز در کشور به نحوی است که امکان ترانزیت، سوآپ، واردات و صادرات گاز طبیعی وجود دارد و زیرساخت‌های لازم فراهم است اما چرا این اتفاق نمی‌افتد؟ واقعیت ایناست که یکی از راهبردهای ایران به عنوان دارنده گاز طبیعی، صادرات آن است و این موضوع فراموش‌شده‌ای نیست اما باید امکان تبادل و نقل و انتقال پول هم وجود داشته باشد. باید گفت که موضوع صادرات گاز در هیچ دولتی موضوع فراموش‌شده‌ای نبوده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    هر روز یک چیز به هشدار میرسه .

  • بدون نام

    مصرف بی رویه نیست این خانه هایی که ساختن پرت انرژی بالایی دارند دیوارها پنجرها درها عایق نیستن به همین دلیل مصرف بالا میره

  • بدون نام

    گازروزیادمصرف میکنم وصرفه جویی نخواهم کرد

  • بدون نام

    صادر کردن به عراق و کشورهای همسایه ترکیه و غیره رو متوقف کنید

    پاسخ ها

    • نوری

      پولش رو میگیرن مفتی که نمیدن . بعدم درآمد مملکت برای پرکردن شکم امثال مسرف مثل تو از کجاست ‌؟

  • ارباب شما

    حالا بزار زمستون بیاد بعد این داستان همیشگی رو برای گرون کردن بکار بگیرین جزو بزرگترین کشورهای گاز خیز جهان باشی اما گاز نداشته باشین خب کمتر صادر کنین مردم چقد از دست شما ها سختی بکشن

  • رضا

    ما نفت داریم. ولی بنزین سهمیه بندیه و قیمت‌ها هم بالا و پمپ بنزین ها شلوغ. چین نفت نداره. سهمیه نیست و پمپ بنزین ها خلوت و قیمت هم مناسب درآمدشون. پاز داریم همینجور و چین گاز نداره همونجور. شماها نفت و گاز را هم اختلاس میکنید توی خونه هاتون؟

  • علی

    تابستان میگید برق زمستون هم گاز میخای اصلا مصرف نکنن مردم

  • بدون نام

    من ذره ای از مصرف م کم نمیکنم
    میدونید چرا؟ چون به بقیه فشار بیاد
    میدونید چرا
    تا بقیه به یقین برسن ...

  • بدون نام

    از فروش به همسایه بکاهید خانه را دریابید

  • بدون نام

    صادرات و جهت پر کردن جیباتون کم کنید حل میشه ....

  • تازه کند

    اوصیکو مو به تقوا

  • ع،ر

    بی لیاقتی.بازم‌گریه‌زاری‌شروع‌شد.

  • زیر خط فقری

    من عذر میخواهم ،، هر سال مصرف سالجاری را با سال قبل مقایسه می کنند ،،، چرا؟؟
    یعنی هیچ نهاد و ارگانی از افزایش جمعیت ،، تعداد خانواده هایی که به مصرف کننده گان اضافه می شود،، روستاهاو شهرهایی که گازرسانی می شود ، به مصرف کنندگان طبق اعلام ،،،اضاف می شود ،، وانتظار دارند با این همه مشترک جدید در هر سال و این همه تولید گاز و این همه برنامه ریزی برای زمستان که در تابستان اعلام میکنند ،، باز هم مقایسه با سال قبل!!! و اعلام صرفه جویی در مصرف گاز !!!
    آقا صادر نکن ،،، به خدا خودمون واجب تریم ،،!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج