۱۰۶۷۶۴
۴۲ نظر
۵۰۰۶
۴۲ نظر
۵۰۰۶
پ

«سهمیا» جایگزین یارانه نقدی می شود

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از تهیه طرحی برای جایگزینی یارانه نقدی خبر می دهد که براساس آن، کارت اعتباری انرژی با عنوان ˈسهمیاˈ با قابلیت فروش سهمیه های سوخت به خانوارها داده می شود.

خبرگزاری ایرنا: مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از تهیه طرحی برای جایگزینی یارانه نقدی خبر می دهد که براساس آن، کارت اعتباری انرژی با عنوان ˈسهمیاˈ با قابلیت فروش سهمیه های سوخت به خانوارها داده می شود.

نصرت الله سیفی با تشریح جزییات کارت اعتباری انرژی، اظهار داشت: طرح کارت اعتباری انرژی، طرحی است که می تواند در قالب قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شود و مشکلات و پیامدهای منفی پرداخت یارانه نقدی را نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به مشکلات ناشی از پرداخت یارانه نقدی، افزود: پرداخت نقدی یارانه باعث تزریق نقدینگی زیاد به جامعه و دامن زدن به تورم می شود.

سیفی اظهار داشت: مزیت اصلی این طرح، جلوگیری از تزریق حجم بزرگ نقدینگی است به طوری که این امر مانع از گسترش تورم می شود.

وی گفت: به طور تقریبی سالیانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از طریق پرداخت نقدی یارانه ها در بازار پولی توزیع می شود که به شدت تورم زا است.

* سهمیا نام پیشنهادی کارت اعتباری انرژی

سیفی گفت: در حال حاضر نام کارت اعتباری انرژی را ˈسهمیاˈ در نظر گرفته ایم که مخفف سامانه هوشمند مدیریت یارانه ایرانیان است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، ادامه داد: تعدادی کارت اعتباری انرژی نیز به صورت نمونه تهیه شده است.

وی گفت: در ایران برای حامل های انرژی مختلف مانند بنزین، گازوییل، برق، گاز، گاز مایع، آب و ... یارانه پرداخت می شود که قرار است همه این حامل های انرژی در قالب کارت اعتباری انرژی ساماندهی شوند.

* قابلیت تبدیل حاملهای انرژی

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به جزییات این طرح، گفت: از طریق این کارت اعتباری، افراد می توانند اقدام به مدیریت سوخت کنند به نحوی که قادر می شوند نوع سوخت را به سوخت مورد نیاز خود تبدیل کنند.

سیفی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یارانه بنزین به خودروها داده می شود به طوری که فردی که صاحب چهار یا پنج خودرو است به اندازه تعداد خودروهای خود از یارانه بنزین ۷۰۰ تومانی استفاده می کند اما فرد فاقد خودرو از این یارانه محروم است، اما در طرح کارت اعتباری انرژی، قرار است یارانه به فرد پرداخت شود.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی، روستاییان نیز که فاقد خودرو هستند از یارانه بنزین استفاده نمی کنند اما در مقابل افراد ثروتمند شهرنشین که دارای چند خودرو هستند از یارانه بنزین بهره مند می شوند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: هم اکنون در مصرف گاز نیز عدالت رعایت نمی شود به طوری که افراد ثروتمندی که دارای منزل چند صد متری هستند خیلی بیشتر از افرادی که خانه های کوچکتری دارند برای مصرف گاز، یارانه می گیرند.

سیفی اظهار داشت: همچنین بیشتر مردم از یارانه گازوئیل یا گاز مایع استفاده نمی کنند.

وی گفت: در طرح کارت اعتباری انرژی، میزان مشخصی از سهمیه سوخت های مختلف در اختیار افراد قرار دارد و آنها می توانند از طریق صرفه جویی و جایگزینی سوخت، به مدیریت مصرف خود بپردازند.

* تعیین سهمیه های کارت اعتباری انرژی براساس الگوی اصلاح مصرف

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص میزان سهمیه های سوخت در کارت های اعتباری انرژی، گفت: این سهمیه ها براساس الگوی اصلاح مصرف و اقلیم و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور تعیین می شوند.

سیفی افزود: به عنوان مثال به طور متوسط روزانه ۶۷ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود که اگر آن را بین ۷۳ میلیون درخواست کننده یارانه تقسیم کنیم برای هر فرد ۲۵ لیتر در ماه بنزین در نظر گرفته می شود که به حساب کارت اعتباری انرژی سرپرست خانوار واریز می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ادامه داد: براین اساس سهمیه ماهانه یک خانوار چهار نفره حدود یکصد لیتر بنزین می شود.

وی خاطرنشان کرد: سهمیه آب، گاز مصرفی و سایر سوخت ها نیز براساس مدل های خاصی که مشخص شده اند تعیین شده و در کارت آنها شارژ می شود.

* قیمت گذاری بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص نحوه قیمت گذاری حامل های انرژی در کارت اعتباری انرژی، گفت: ملاک قیمت گذاری می تواند قانون هدفمندی یارانه ها باشد که مصوب مجلس شورای اسلامی است.

سیفی اظهار داشت: براساس قانون هدفمندی یارانه ها، باید تا دو سال آینده نرخ بنزین به سطح قیمت فوب خلیج فارس برسد، بنابراین اگر قرار باشد طرح کارت اعتباری انرژی در سال آینده اجرا شود باید بنزین با نرخ لیتری ۲ هزار تومان از طریق این کارت ارایه شود.

وی افزود: براین اساس، ماهانه ۱۰۰ لیتر بنزین برای یک خانواده چهار نفره با قیمت لیتری ۲ هزار تومان شارژ می شود که البته تا سقف ۱۰۰ لیتر نیازی به پرداخت پول نمی باشد، اما در صورت مصرف بیش از ۱۰۰ لیتر باید به ازای هر لیتر مصرف اضافه، ۲ هزار تومان به صورت نقدی پرداخت کند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه برای همه حامل های انرژی، سهمیه ای در نظر گرفته خواهد شد، اضافه کرد: هنوز مبلغ دقیقی که باید در کارت های اعتباری انرژی شارژ شود، مشخص نشده است، اما می توان برای یک خانواده چهار نفره به میزان یک میلیون تومان، شارژ در نظر گرفت.

* امکان کارت به کارت کردن سهمیه های سوخت

سیفی با تاکید براینکه کارت اعتبار انرژی، پول نقد به شمار نمی رود، گفت: این کارت، فقط اعتباری مشخص برای پرداخت هزینه سوخت به شمار می رود به هیچ وجه به معنای پرداخت پول نقد نیست.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: کارت اعتباری انرژی را تنها می توان برای پرداخت قبوض و هزینه مصرف سوخت مورد استفاده قرار داد.

وی گفت: خانواده ها در صورت صرفه جویی می توانند شارژ سوخت های خود را ذخیره کنند یا اینکه آن را کارت به کارت کرده و به کارت اعتباری شخص دیگری که نیاز دارد منتقل کنند.

وی اظهار داشت: مزیت دیگر این طرح این است که افراد می توانند در صورت صرفه جویی، شارژ سوخت استفاده نشده خود را به فروش برسانند.

* امکان فروش شارژ سوخت در بورس انرژی

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: در نظر داریم امکان فروش شارژ سوخت در بورس انرژی را فراهم کنیم که براساس آن افراد می توانند سهمیه های سوخت خرد را در بورس انرژی بفروشند و کسانی که نیاز به سهمیه های زیاد دارند این سهمیه های خرد را خریداری کنند.

* طرح کارت سهمیا هنوز نهایی نشده است

سیفی در خصوص آخرین وضعیت اجرای این طرح، گفت: مذاکراتی با بخش خصوصی و بویژه اتاق بازرگانی صورت گرفته تا نحوه ارایه کارت اعتباری انرژی در بخش صنایع را تعیین کنیم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: این شرکت و شرکت ملی نفت، طرح کارت اعتباری انرژی را پیشنهاد داده اند، اما هنوز نهایی نشده است.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح موافقت بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و هیات دولت نیاز است که هنوز در این خصوص مذاکره ای انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: زیرساخت های فنی برای اجرای این طرح آماده است و حداکثر در ظرف ۶ ماه می توان آن را فراهم کرد.

* اختصاص کارت سهمیا برای صنایع و همه بخش های اقتصادی

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، گفت: برای صنایع و کارخانه ها نیز کارت اعتباری انرژی در نظر گرفته می شود تا آنها نیز مصرف سوخت خود را مدیریت کنند.

سیفی با بیان اینکه از طریق این کارت می توان اقدام به اصلاح الگوی مصرف انرژی کرد، گفت: به عنوان مثال سهمیه ۵۰۰ مترمکعبی مصرف گاز را می توان در سال بعد به ۴۰۰ مترمکعب کاهش داد تا از این طریق، مصرف کنندگان اقدام به رعایت الگوهای کاهش مصرف کنند.

* ساماندهی صادرات سوخت و قطع قاچاق

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، مزیت دیگر این کارت را جلوگیری از قاچاق سوخت عنوان کرد و گفت: از طریق کارت اعتباری انرژی می توان صادرات سوخت به کشورهای همسایه را نیز ساماندهی کرد.

سیفی افزود: از مزیت های دیگر این کارت، ساماندهی صادرکنندگان قانونی و شناسنامه دار سوخت است به نحوی که صادرکنندگان می توانند در بورس انرژی سهمیه های خرد سوخت را جمع آوری کرده و به طور قانونی آن را صادر کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حامد

    نه میخوام بدونم خودشون فهمیدن تو این طرح قراره چیکار کنن؟!؟ اینم از اون طرح هایی هست که بعد از ۱ ماه میگن شکست خورد و چون پرداخت یارانه نقدی هم متوقف شده همه چی میره رو هوا!

    به نظر اگه میخوان یارانه نقدی رو قطع کنن خوب چرا دست دست میکنن! به مردم بگن نمیتونیم یارانه بدیم! بازی کردن با مردم درست نیست!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      برادر من شکر خوردن زیاد هم سخت نیستا اینجوری که رو هم رو هم می خورین سرطان معده می گیرین گفته باشم

    • بدون نام

      آقایی که اسمتو نزدی شکر زیادی رو خودت میل می کنی

    • ميلاد

      خب آقا حامد راست ميگه ديگه!
      اصلا از اولم قرار بود سوبسيدايي كه روي قبض ميومد رو بردارن منتها روشون نميشد، گفتن چيكار كنيم، قرار شد با يه طرح مسخره اي به اسم يارانه بيان سر مردم بيچاره رو شيره بمالن و كم كم اون پولو ديگه ندن!
      كلا هدف برداشتن اون سوبسيدا بود نه كمك به مردم!

  • بدون نام

    پس قانون هدفمندی که در مرحله اول وضع شد چی شد؟؟؟؟؟

  • بي تربيت جون

    چه اسم هندي اي

  • بدون نام

    اين طرح قبلا توسط دولت قبل نيز مطرح شد وبا ان مردم مخالفت كردند شما نه قيمتها رابالا ببريد نه يارانه بدهيد اگرر مردم زياد مصرف مكنند چرا بيمارستانها پر از مريض است شما به نرخ كشورهاي خليج فارس حقوق بدهيد و به نرخ خليج فارس نيز سوخت را حساب كنيد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس این وسط پول چه جوری جا به جا شه حرفا می زنی ها

  • بدون نام

    به نظر من که طرح بسیار خوبی است..!!!

  • آرمان

    بنام خدا

    در صورت عملی شدن طرح بسیار خوبیه.

    پاسخ ها

    • احمد عاطفت

      کجاش خوبه برادر من.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    دمتون گرم.به نظر طرح قشنگی میاد

  • حقیقت

    وای به حال بدبختها

  • احسان

    اگر مردم قادر به فروش نباشند یا فروش سخت یا مقرون به صرفه نباشد مردم به اجبار صرفه جوئی را کنار خواهند گذاشت ووضعیت بد تر خواهد شد .

  • علی

    بنزین 2000 تومنی!!! خداییش اگه این اتفاق بیافته که من دیگه از این ایران میرم!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به سلامت

    • مهدی

      خیر پیش ؟ سلام برسون سهم این مدت که دیر رفتی را هم بگیر

    • سهیلا

      خوش بحالت منم ببر

    • دلسوخته

      منم ميمام

    • HH

      بنزین که گرون میشه با چی می خوای بری...
      نرو تنهام نذار با درد و غم هام ...

  • بدون نام

    باز هم وای به حال فقرا

    پاسخ ها

    • مهدی

      چرا بی مطالعه نظر میدی . میگه به همه بطور مساوی سهمهیه بنزین وگاز و برق وآب و... داده میشه حتی اون فقیری که ماشین نداره و منزلش 25متری و یا داخل کپر زندگی میکونه و...لطفا مطالعه یکم تجزیه وتحلیل بعد نظر

  • رضا

    قیمت بنزین با احتساب حقوق و دستمزد در ایران بالاترین نرخ در جهان هست. برید حقوق و دستمزد رو در کشور نفتی نروژ بررسی کنید و قیمت بنزین رو هم ببینید. تازه متوجه می شوید نرخ بنزین در ایران بسیار گران هست.

    هر موقع کارگر ماهی 5 میلیون تومان حقوق گرفت آن وقت بنزین رو بکنید 2000 تومان.

  • رهگذر

    آقای سهمیا اونوقت پول نان و خوراک که بعد هدفمندی 500 درصد بیشتر شده را کی می پردازه

  • جوان

    با این دولت و طرح هاش وای به حال جوون ها

  • شیدا

    یارانه ندین قیمتها رو هم برسونید به 4 سال پیش که یارانه نمی دادین والا خودتون قانون رو تصویب کردین نتیجه تورمی اش رو دیدید حالا به چه کنم چه کنم افتادید

  • محمد

    درآمد به ریال خرج به دلار
    خیلی باحالن
    ما که هیچی نوفهمیم

  • طهمورثی

    مسئولین محترم هدفمندی یارانه ها در دولت اعتدال وامید درنظر داشته باشند که کثرت کارت های الکترونیکی الان خیلی زیادشده واین یعنی رانت واین یعنی سوء استفاده واین یعنی فرصتی برای عده ای که بخواهندازشرایط بوجودآمده نهایت بهره برداری رابه نفع خودوهم خط وخطوطی های خودبکنند قراربودهمه کارتها یکی شودوازکثرت آن کم شودحالا چرا اینطورشده؟!

  • بدون نام

    این طرح قبل از مرحله دوم و در جواب درخواست کمک فکری رییس جمهور توسط عده ای از کارشناس ها و یکی دو تا از نماینده ها استارت زده شد

  • علی

    جان پدر ماردتون دست از سرمون بردارید بزارید این یه ذره نفسی هم که داریم بتونیم باهاش ناله کنیم

  • مهران

    سکوتم نشان از رضایت نیست.این رسمش نیس بسه دیگه .به خدا خسته شدیم دیگه بسه...

  • بدون نام

    خودشون هم نمیدونن دارن چیکار میکنن !

  • ایرج

    بازشروع شد ضدونقیض گویی های مسءولین واخبارسرگیجه آور و

    سردرگمی مردم خدابدادمان برسد.

  • ستاره

    چرا فقط مقایسه قیمت ها در ایران با کشورهای پول دار اجام میشه؟
    چرا حقوق و دستمزد ایرانی ها با همان کشورها مقایسه نمیشه؟؟؟؟؟

    منم اگه ماهی 18 ملیون حقوق می گرفتم بنزین لیتری 5000 تومنی برام چیزی نبود که حال با 2000 مشکل داشته باشم .....

    کی مردم میخان مقایسه رو شروع کنن و در مقابل اون مقایسه ها قرار بدن؟؟؟

  • بیگناه

    اخ وای سردرد گرفتم بابا یارانه رو قطع کنید تروخدا خسته شدیم از خوشی زیاد ماجنبه نداریم

  • عیسی

    فکر کنم آخرش حتی این هوا رو هم نمیشه به راحتی تنفس کنیم میگن باید کارت هوایا داشته باشین.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایول

  • مهدی

    اینجوری که معلومه هنوز اولشه ، آخه باید هزینه های مجلس های کذایی و مهمانی ها از یک جایی تامین بشه دیگه

  • محمد

    من معلم هر موقع حقوقم با یه کشور ریز مثل امارات یا بحرین یا اصلا قطر یکی شد!!
    اقای سهمیا .........قبول! بنزین رو بکنید: 5450 تومان!!!!

  • ستاره

    چرا فقط مقایسه قیمت ها در ایران با کشورهای پول دار اجام میشه؟
    چرا حقوق و دستمزد ایرانی ها با همان کشورها مقایسه نمیشه؟؟؟؟؟

    منم اگه ماهی 18 ملیون حقوق می گرفتم بنزین لیتری 5000 تومنی برام چیزی نبود که حال با 2000 مشکل داشته باشم .....

    کی مردم میخان مقایسه رو شروع کنن و در مقابل اون مقایسه ها قرار بدن؟؟؟

  • ستاره

    چرا فقط مقایسه قیمت ها در ایران با کشورهای پول دار اجام میشه؟
    چرا حقوق و دستمزد ایرانی ها با همان کشورها مقایسه نمیشه؟؟؟؟؟

    منم اگه ماهی 18 ملیون حقوق می گرفتم بنزین لیتری 5000 تومنی برام چیزی نبود که حال با 2000 مشکل داشته باشم .....

    کی مردم میخان مقایسه رو شروع کنن و در مقابل اون مقایسه ها قرار بدن؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خدا به داد اونایی برسه که حق رو ضایع میکنن و ککشونم نمیگزه!ینی واقعن اینا وجدان هم دارن؟؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج