کلاهبرداری زن با جعل عنوان شهروند اندونزیاییتبار
فردی که خود را خانم مهندس اندونزیاییتبار معرفی میکرد، با پوشش فعالیت در قالب امور خیریه مبالغی از ۳۰ میلیون تا ۱۲۰ میلیون تومان از افراد مختلف کلاهبرداری کرد.
روزنامه شرق: فردی که خود را خانم مهندس اندونزیاییتبار معرفی میکرد، با پوشش فعالیت در قالب امور خیریه مبالغی از ۳۰ میلیون تا ۱۲۰ میلیون تومان از افراد مختلف کلاهبرداری کرد.
با شکایات و گزارشهای متعدد مشخص شد فردی که خود را خانم مهندس اندونزیاییتبار معرفی میکند، طعمههای خود را در فضای مجازی شناسایی میکند و با ارسال پیام از یک شماره موبایل خارج از کشور، مدعی میشود که ساکن انگلیس و بهدلیل سرطان در بیمارستانی بستری است و روزهای آخر عمر خود را میگذراند. این کلاهبردار با ارسال عکس خود در شرکت مهندسی انگلیسی، عکسهای بیمارستان، مراحل درمان و نسخههای خود، بیان میکرد مخارج زیادی را برای درمان خود و همسرش هزینه کرده است و در این روزهای پایانی عمر خود، میخواهد سرمایه خود را برای امور خیریه مصرف و ادامه درمان را متوقف کند.
این خیّر قلابی برای فریب افراد مدعی شد که بستهای پول به مبلغ یک تا دو میلیون دلار را برای آنها با استفاده از دیپلماتهای سازمان ملل یا وکلای بینالمللی بهصورت هوایی به ایران و محل سکونت افراد ارسال میکند تا این پول را صرف امور خیریه در کشور خودشان کنند و حدود ۳۰ درصد از این پول را نیز برای توسعه کسبوکار خود بردارند. این کلاهبردار در ابتدا اطلاعات فرد مدنظر را شامل نام، شماره تلفن، آدرس، شغل، ایمیل، عکس و شماره گذرنامه، کارت شناسایی و... دریافت میکرد و پس از مدتی تصویر چمدان و صندوقچه رمزدار حاوی دلارها، بلیت هواپیما و عکس رسید پستی را که نام گیرنده بر آن چاپ شده، برای قربانی فریب خود ارسال میکرد.
فرد کلاهبردار در آخر مدعی میشد برای تسویه گمرک و ترخیص بار نیاز به پرداخت پول ایرانی است و برای این پرداخت شماره حساب ایرانی اعلام میکرد و بهاینترتیب از آنها پول میگرفت. حجتالاسلام حسن غریب، دادستان قم، با بیان اینکه متأسفانه افراد متعددی در استان قم مبالغی از ۳۰ میلیون تا ۱۲۰ میلیون تومان را به حسابهای متعدد این کلاهبرداران برای ترخیص بار جعلی انتقال دادهاند، تصریح کرد: گرچه شماره حسابهای مربوط به این پروندهها مسدود شده است، ولی متأسفانه در اغلب این موارد شماره حسابها مربوط به شخص کلاهبردار نیست و مورد سوءاستفاده این افراد قرار گرفته است و این مبالغ در قالب پولشویی، اغلب با خرید طلا از حساب متهم خارج میشود
. او به امکان سوءاستفاده این شیادان از مدارک هویتی قربانیان کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: کاربران از اعتماد به افراد ناشناس و هویتهای جعلی در فضای مجازی و بهویژه ارسال پول و مدارک هویتی به آنها بهطورجدی پرهیز کنند تا فرصتهای ارتکاب جرم را از مجرمان و افراد سودجو بگیرند.
ارسال نظر