بر اساس لایحه بودجهای که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، مجموع بودجههای پیشنهادی موسیقی و هنرهای تجسمی به ۱۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان میرسد.
خبرگزاری ایسنا: بر اساس لایحه بودجهای که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، مجموع بودجههای پیشنهادی موسیقی و هنرهای تجسمی به ۱۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان میرسد. بودجه پیشنهادی این دو حوزه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته با افزایش بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان همراه بوده است.
معاونت پارلمانی رئیس جمهوری روز چهارشنبه (۱۲ آذرماه)، لایحه بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم رییس مجلس کرد. در این لایحه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک هزار و ۲۵۵ میلیارد و ۸۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
از میان بودجه در نظر گرفتهشده برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به بخشهای هنرهای تجسمی و موسیقی اختصاص داده شده است. این رقم که سال گذشته ۸۹ میلیارد و ۳۲۸ میلیون تومان بوده است، در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰، با حدود ۳۶ میلیارد تومان افزایش همراه بوده است.
******
در لایحه بودجه تنظیم شده توسط دولت، سهم «برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی» ۴۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. این رقم پیشنهادی سال گذشته ۳۳ میلیارد و ۹۲۵ میلیون تومان بود. این رقم با حدود ۱۰ میلیارد افزایش همراه بوده است.
زیر مجموعههای این ردیف بودجه به شرح زیر است:
حمایت از آموزش، ترویج و حفظ آثار بومی و قومی ایران اسلامی (۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)
حمایت از موسسات، انجمنها، مراکز و تشکلهای صنفی هنرهای تجسمی (۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
نظارت بر فعالیتهای تجسمی (۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)
حمایت از حضور بینالمللی هنرمندان تجسمی (۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
کمک به تقویت آرشیوهای هنر بومی (یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
کمک و حمایت از برگزاری نمایشگاهها و همایشهای هنری تجسمی (۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)
فعالیتهای موزه هنرهای معاصر (۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)
صدور مجوز برگزاری جشنوارهها، نمایشگاهها، دورهها و کارگاههای آموزشی هنرهای تجسمی، تاسیس نگارخانهها، ورود و خروج آثار هنری، نصب مجسمه و یادمان و علائم و نشانهها (۴ میلیارد تومان)
همچنین در بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۰ برای بخش «برنامه حمایت و صیانت از موسیقی ملی»، ۸۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این رقم در بودجه پیشنهادی سال ۹۹، ۵۵ میلیارد و ۹۰۷ میلیون بوده که امسال با افزایش حدودا ۲۵ میلیاردی همراه شده است.
زیر مجموعههای این ردیف بودجه به شرح زیر است:
ایجاد آرشیو ملی موسیقی ایران (یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان)
حمایت از برگزاری جشنوارههای موسیقی (۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)
حمایت از تولید، ساخت و اجرای موسیقی صحنهای (۲۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)
حمایت از حفظ و اشاعه موسیقی نواحی و آئینی ایران (۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
نظارت بر فعالیتهای حوزه موسیقی (۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
حمایت از حضور بینالملل موسیقدانان و گروههای موسیقی (یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)
کمک به موسسات، مراکز، انجمنها، کانونها و تشکلهای صنفی موسیقی (۸۰۰ میلیون تومان)
حمایت از ارکسترهای ملی و سمفونیک (۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان)
کمک به خانه موسیقی و موزه موسیقی (۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)
کمک به بنیاد فرهنگی هنری رودکی (۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان)
صدور مجوز انتشار آثار موسیقی، اجرای موسیقی، پروانه تاسیس و فعالیت مراکز موسیقی (۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)
بودجه سال ۱۴۰۰ سینما و تئاتر روی کاغذ چقدر است؟
لایحه بودجه سال آینده با افزایش حدود ۱۰۰ میلیارد تومانی برای دو حوزه سینما و تئاتر (در مجموع) نسبت به سال گذشته تنظیم شده است.
اگرچه امسال به دلیل شرایط نابسامان مالی و اعتباری دولت و نیز بحران کرونا عرصههای هنری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده و میکنند، اما سال آینده در دو حوزه سینما و تئاتر با افزایش بودجه مواجه خواهیم بود؛ این رقمها بیشتر روی کاغذ ثابت مانده و آنچه بعدها تخصیص پیدا میکند بسیار کمتر از اعداد درج شده در لایحه بودجه است.
با این حال هر دو حوزه در لایحه با افزایش بودجه روبرو هستند هر چند نسبت آنها متفاوت است.
براین اساس برای سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری که سال قبل ۲۱۰ میلیارد تومان بودجه داشت، ۲۷۵ میلیارد تومان مصوب شده است.
این سازمان زیرمجموعههای مختلفی دارد که برای هر کدام جداگانه ردیفی مشخص شده؛ برای مثال حمایت از جشنواره فیلم فجر ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و حدود ۱۷۲ میلیارد تومان هم برای حمایت و گسترش سینمای ملی درنظر گرفته شده است.
در بخش حمایت و گسترش هنرهای نمایشی ۱۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در بودجه ثبت شده است که سال قبل این رقم کمی بیش از ۸۴ میلیارد تومان بود.
در جزئیات براورد هزینههای هنرهای نمایشی در سالهای قبل نام موزه تئاتر جداگانه و در کنار نام خانه تئاتر میآمد که برای سال آینده حذف شده و فقط به درج نام موزه تئاتر عروسکی با درنظرگیری بودجه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی اشاره شده است.
سهم ادبیات و کتاب از بودجه ۱۴۰۰ چقدر است؟
از مجموع بودجههای پیشنهادی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، ۱۸۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به توسعه نشر و ترویج کتابخوانی اختصاص یافته است.
معاونت پارلمانی رئیسجمهور روز چهارشنبه (۱۲ آذرماه)، لایحه بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم رییس مجلس کرد.
در این لایحه اعتبارات هزینهای وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۰، ۱۲,۵۵۰,۸۴۰ میلیون ریال برآورد شده است. رقم مصوب در سال ۹۹، ۸,۸۷۸,۱۱۰ میلیون ریال بوده است، که از افزایش حدود ۳هزار میلیارد ریالی بودجه پیشنهادی حکایت میکند. امسال علاوه بر این بودجه، ۳,۷۷۰,۰۰۰ میلیون ریال یارانه برای حمایت از نشر، کتاب و مطبوعات درنظر گرفته شده است. البته در سال ۹۹ برخلاف پیشنهاد بودجه حدود ۳هزار میلیون ریالی، یارانهای به این بخش تعلق نگرفته است.
از میزان بودجه پیشنهادی وزارت ارشاد، ۱,۸۸۵,۰۰۰ میلیون ریال برای برنامه توسعه نشر و ترویج کتابخوانی در نظر گرفته شده است.
بودجه پیشنهادی برای فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ۴۶۳,۳۸۰ میلیون ریال است که این میزان در سال ۱۳۹۹، ۲۸۷,۳۵۸ میلیون ریال بوده است. برای موسسه نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) هم ۳۴۵,۰۰۰ میلیون ریال درنظر گرفته شده و ۸۳,۰۰۰ میلیون ریال نیز برای کتابخانه آیتالله نجفی مرعشی پیشنهاد شده است. همچنین برای بنیاد دایرهالمعارف اسلامی ۱۴۰,۰۰۰ میلیون ریال اختصاص یافته است.
برای بنیاد سعدی ۲۰۰,۰۰۰ میلیون ریال درنظر گرفته شده و ۲,۸۱۹,۳۸۰ میلیون ریال هم بودجهای است که برای نهاد کتابخانههای عمومی کشور پیشنهاد شده است. همچنین ۱,۸۵۸,۸۰۰ میلیون ریال بودجه پیشنهادی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
بر اساس این لایحه، اعتبارات هزینهای که برای ترویج کتاب و کتابخوانی درنظر گرفته شده به این شرح است: ۱۴۰,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ۱۴۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به برگزاری مراسم، جشنوارهها، نشستها، هفته کتاب و مسابقات کتاب و کتابخوانی، ۴۵,۸۱۰ میلیون ریال برای توسعه فرهنگ کتابخوانی با اولویت مناطق کمتر توسعهیافته، ۲۵,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از حضور بینالمللی نویسندگان، ۳۰,۸۹۰ میلیون ریال برای حمایت از تبلیغ و اطلاعرسانی کتاب (عنوان کتاب)، ۵۰,۰۰۰ میلیون ریال برای نظارت بر موسسات انتشاراتی، ۱۱۰,۰۰۰ میلیون ریال برای بررسی کتاب (میلیون صفحه)، ۳۵,۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت و ساماندهی انجمنهای ادبی و فرهنگی، ۵۰,۰۰۰ میلیون ریال برای برنامهریزی در حوزه نشر و کتاب، ۸۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به برگزاری نمایشگاه استانی کتاب، ۵۰۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب برای تقویت کتابخانهها و موسسات فرهنگی و پژوهشی غیردولتی، ۱۶۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به شبکه توزیع کتاب، ۹۰۰۰۰ میلیون ریال برای تخفیف در بهای کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران،
۶۶۰,۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب توسط دانشآموزان، دانشجویان و طلاب از طریق انتشار کارت اعتباری.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر