۱۰۶۴۸۹۴
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

تأخیر در برپایی جشنواره «سینماحقیقت»

دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: از آنجایی که امکان حضور مهمانان خارجی را نداریم‌، بخش بین‌الملل به صورت غیرقابتی برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: از آنجایی که امکان حضور مهمانان خارجی را نداریم‌، بخش بین‌الملل به صورت غیرقابتی برگزار می‌شود.
تأخیر در برپایی جشنواره «سینماحقیقت»
بنشست رسانه‌ای مجازی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت از بعدازظهر امروز (چهارشنبه ۱۲ آذرماه) به صورت مجازی با حضور محمد حمیدی‌مقدم دبیر جشنواره و شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی آغاز شد.
حمیدی‌مقدم سخنان خود را با محکوم‌کردن ترور محسن فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای کشورمان آغاز کرد و در ادامه درباره ضرورت برگزاری این دوره از جشنواره گفت: رویدادهای سینمایی جهان را رصد کردیم و با تصمیم سازمان سینمایی بر آن شدیم جشنواره را برگزار کنیم و به سراغ تجربه تازه برویم؛ تجربه‌ای که جشنواره کودک پیشتاز آن بود.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت افزود: انتظار نداشتیم امسال آثار زیادی با توجه به شرایط سخت تولید، به جشنواره ارسال شود اما ۸۹۴ فیلم در دبیرخانه واصل شد که از این تعداد، ۶۷ فیلم (۲۶ مستند کوتاه، ۲۵ مستند نیمه بلند، ۱۶ مستند بلند) در بخش مسابقه ملی پذیرفته شد. در بخش شهید آوینی ۳۱ فیلم انتخاب شده که نسبت به سال گذشته رشد داشته است. ۱۶ مستند کارآفرینی هم داریم. بخش «روایت کرونا» را هم امسال اضافه و ۲۵ فیلم انتخاب کردیم. ۱۰ فیلم هم خارج از مسابقه (نمایش ویژه) داریم. در بخش بین‌الملل هم چون امکان حضور مهمانان خارجی را نداریم‌، مسابقه این بخش حذف شد و به صورت غیرقابتی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به مجازی‌شدن این دوره از جشنواره سینما حقیقت گفت: هاشور، نماوا، فیلیمو و تیوا سامانه‌هایی هستند که پخش آثار این دوره از جشنواره را بر عهده دارند. برخی فیلم‌ها (فیلم‌های بین‌المللی) به دلیل حفظ حقوق آن‌ها، فقط در «هاشور» پخش خواهد شد.
پخش آنلاین فیلم‌ها و خطر قاچاق
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» تصریح کرد تمام هزینه‌های فروش بلیت (از ۵ تا ۱۰ هزار تومان) در سامانه‌های هاشور و تیوا به صاحبان آثار پرداخت می‌شود. البته نمایش فیلم برای فعالان حوزه سینما و اصحاب رسانه به صورت رایگان است، ضمن اینکه آی‌پی‌های غیرایرانی در این سامانه‌ها مسدود است تا امکان قاچاق فیلم‌ها کاهش یابد. البته مسأله احتمال قاچاق را صادقانه با فیلمسازان در میان گذاشتیم اما همه تلاشمان را برای صیانت از آثار به خرج می‌دهیم.
وی اضافه کرد: برخی صاحبان آثار تقاضا کرده‌اند فیلمی فقط در خانه جشنواره (اهالی رسانه و داوران) به نمایش درآید، برخی هم خواسته‌اند فیلمشان حداکثر برای ۵۰۰ یا هزار نفر به نمایش درآید. پخش‌کننده‌های خارجی هم برای ۲ نمایش با ظرفیت ۳۰۰ صندلی محدودیت گذاشته‌اند که ما در جشنواره باید همه این شرایط را رعایت کنیم.
حمیدی‌مقدم اظهار داشت: امسال گردهمایی و گعده نداریم، در حالی که مهم‌ترین رکن جشنواره‌های سینمایی، برخورد فیزیکی فیلمسازان با یکدیگر و مخاطبان است. به همین دلیل، این فضاهای گفت‌وگویی به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی به درگذشتگان سینمای ایران بر اثر کرونا اشاره کرد و افزود: منوچهر طیاب، خسرو سینایی، اکبر عالمی و حمید سهیلی از بزرگان حوزه سینمای مستند بودند و برای ادای احترام به بزرگان سینمای ایران، بزرگداشت‌ها و نکوداشت‌هایی طراحی کرده‌ایم. همچنین با بزرگان سینمای مستند دنیا ارتباط گرفته‌ایم و در این زمینه کارگاه‌های آموزشی جذابی را برگزار خواهیم کرد.
جایزه ویژه‌ای با موضوع شهید سلیمانی
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» به ترور سردار سلیمانی و دکتر فخری‌زاده اشاره کرد و گفت که امسال یک جایزه مهم در حوزه مقاومت و تبیین نقش شهید سلیمانی داریم.
در ادامه، پرسش خبرنگاران از دبیر چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت صورت گرفت. حمیدی‌مقدم در پاسخ به این پرسش ما که «آیا فیلم‌هایی که در جشنواره مقاومت جایزه گرفته‌اند، بدون توجه به این نکته باز هم امکان برگزیده‌شدن در بخش در بخش جایزه شهید آوینی دارند یا رویکرد داوران به نحوی است که فیلم‌های کمتر دیده‌شده را به عنوان اثر برگزیده انتخاب کنند؟» گفت: اگر فیلمی این ویژگی را داشته که ورود کرده، کاملاً در ساختار خودش سنجیده خواهد شد. این بخش ویژگی خاصی دارد و خودش را همواره به سطح مسابقه اصلی رسانده است.
دبیر جشنواره «سینماحقیقت» در پاسخ به میزان مشارکت بانوان مستندساز گفت: سال گذشته و در جشنواره سیزدهم، ۱۴ فیلمساز خانم حضور داشتند و در جشنواره چهاردهم رشد داشتیم و این تعداد به ۱۹ خانم رسید.
کاهش بودجه و تأخیر در برپایی جشنواره
وی درباره هزینه‌های جشنواره گفت: پارسال با ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جشنواره را برگزار کردیم اما امسال قرار است با ۲ میلیارد تومان برگزار کنیم.
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» خاطرنشان کرد: تلاشمان را کردیم طبق زمانبندی تقویم اجرایی جشنواره، ۱۸ تا ۲۵ آذر جشنواره را اجرا کنیم، اما با توجه به دو هفته تعطیلی تهران خللی در ایجاد زیرساخت‌ها و کارهای اجرایی ما پیش آمد و به همین دلیل جشنواره با ۸ روز تأخیر (۲۵ آذر تا ۲ دی) آغاز می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج