تجارت چین با عربستان و اسرائیل بالاتر از ایران!
طبق گزارش گمرک چین، حجم مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی افت ۳۸ درصدی داشته است و این در حالی است که مبادلات تجاری این کشور با رژیم صهیونیستی و عربستان صعودی بیشتر از ایران است.
خبرگزاری تسنیم: جدیدترین آمار منتشر شده از سوی گمرک چین نشان میدهد حجم مبادلات تجاری ایران و این کشور در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی با افت ۳۸.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۱ میلیارد و ۱۹۰ میلیون دلار رسیده است. مبادلات تجاری ایران و چین در ماههای ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار اعلام شده بود.
هم صادرات چین و هم واردات این کشور از ایران در ۹ ماهه ۲۰۲۰ با کاهش مواجه شده است، اما میزان افت واردات چین از ایران بسیار بیشتر از صادرات چین به ایران بوده است.
*تراز تجاری منفی 2 میلیارد دلاری ایران با چین
چین در ۹ ماهه سال جاری میلادی ۶ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸.۳ درصد کاهش داشته است. صادرات چین به ایران در ۹ ماهه ۲۰۱۹ بالغ بر ۷ میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار اعلام شده بود.
اما واردات چین از ایران در ۹ ماهه امسال افت قابلتوجه ۵۸.۳ درصدی داشته و به ۴ میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل ۱۰ میلیارد و ۱۹۵ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.
تراز تجاری دو کشور در این مدت به میزان ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار به نفع چین بوده است.
افت قیمت نفت، تحریمهای آمریکا و کاهش مصرف سوخت در چین به دلیل شیوع کرونا از جمله عوامل افت ارزش واردات چین از ایران طی سال ۲۰۲۰ بوده است.
*افت تکرقمی تجارت چین با دنیا، افت دورقمی تجارت با ایران
تجارت چین با ایران در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی در حالی افت ۳۸.۵ درصدی را تجربه کرد که تجارت این کشور با جهان در این زمان فقط ۱.۸ درصد کاهش داشته است. چین در ماههای ژانویه تا سپتامبر سال جاری میلادی ۳،۲۹۶ میلیارد دلار مبادله تجاری با جهان داشته است.
*جایگاه نقطهای ایران در تجارت خارجی چین
مقایسه آمار تجارت چین با ایران نسبت به کل تجارت این کشور نشان میدهد ایران جایگاه مهمی در میان شرکای تجاری چین ندارد. سهم ایران از کل تجارت ۳،۲۹۶ میلیارد دلاری چین با دنیا در ۹ ماهه ۲۰۲۰ فقط ۰.۳۴ درصد بوده است. این در حالی است که تجارت چین با کشورهایی مثل عراق (۲۳ میلیارد دلار)، عربستان (۴۹.۲)، عمان (۱۳.۵۹ میلیارد دلار)، رژیم صهیونیستی (۱۲.۶۶ میلیارد دلار)، آنگولا (۱۲.۱۴ میلیارد دلار)، نیجریه (۱۳.۶۶ میلیارد دلار)، پرو (۱۵.۷۸ میلیارد دلار) و نیوزیلند (۱۳.۴ میلیارد دلار) بیشتر از تجارت با ایران بوده است.
ایران از کل صادرات ۱۸۱۱ میلیارد دلاری چین سهم ۰.۳۶ درصدی و از کل واردات ۱۴۸۵ میلیارد دلاری این کشور نیز فقط سهم ۰.۳ درصدی داشته است.
*تجارت چین با آمریکا 35 برابر تجارت با ایران
حجم تجارت چین با آمریکا در ۹ ماهه امسال بیش از ۳۵ برابر تجارت این کشور با ایران بوده است. چین در ۹ ماهه امسال، ۴۰۱ میلیارد دلار با آمریکا مراوده تجاری داشته است.
با وجود شیوع کرونا و سیاست تقابلی دونالد ترامپ، تجارت چین و آمریکا در ۹ ماهه ۲۰۲۰ تنها ۰.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
*219 میلیارد دلاری که چین از بازار آمریکا به جیب زد
بررسی ارقام صادرات و واردات چین و آمریکا از متوازن نبودن روابط تجاری دو کشور به شکلی قابلتوجه حکایت دارد. تراز تجاری دو کشور به میزان ۲۱۹ میلیارد دلار به نفع چین بوده است. چین در ۹ ماهه سال جاری میلادی ۳۱۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرده و فقط ۹۱ میلیارد دلار از این کشور واردات داشته است. یعنی صادرات چین به آمریکا تقریباً سه برابر واردات چین از این کشور بوده است که رقم قابلتوجهی است و نشان میدهد سیاست «اول آمریکای» ترامپ در ایجاد تعادل میان روابط تجاری دو کشور شکست خورده است.
*رتبه 49 ایران در میان شرکای تجاری چین
بر اساس گزارش رادار اقتصاد، ایران در میان شرکای تجاری چین در ۹ ماهه امسال رتبهای بهتر از ۴۹ نداشته است. یعنی ۴۸ کشور بیشتر از ایران با چین در این دوره مراوده تجاری داشتهاند. آمریکا بزرگترین شریک تجاری چین در ۹ ماهه امسال بوده است.
بیش از نصف (۵۱ درصد) کل تجارت ۳،۲۹۶ میلیارد دلاری چین با دنیا در ۹ ماهه ۲۰۲۰ مربوط به قاره آسیا بوده است. تجارت چین با آسیا در این دوره بالغ بر ۱،۶۹۷ میلیارد دلار گزارش شده است. ۱۴ درصد تجارت چین معادل ۴۶۱ میلیارد دلار نیز با اتحادیه اروپا بوده است. سهم کشور آمریکا از کل تجارت چین نیز ۱۲ درصد گزارش شده است.
نظر کاربران
میشنوید یا خودتون رو زدید به خواب
اسرائیل ؟؟؟عربستان
ایران هر روز داره منزوی تر میشه و این سیاست اشتباه مسولین ما است . مطمئنا چین جنسهای آشغال و بنجول را با قیمت بالا به ایران میدهد و تولیدات درجه یک و استاندارد خود را با قیمت بسیار پایین تر به اسرائیل و عربستان ! کشور ما طرفهای خود را اشتباه انتخاب کرده است .
بله فکرمیکنیدچین یاروسیه بدردمامیخورن نه دارن ایران رادورمیزنند
پاسخ ها
درود به شرفت دقیقا منم این نظر دارم
عربستان 8 برابر ایران واردات داره از چین ، اما تو مخ مردم ما فرو کردن که ما وابسته به چین و بدبختو ... اینا هستیم!
چین زرنگه به نفع کشورش هم از توربره ایران می خوره هم از آخور سعودی و اسراییل!!!
این هم از بهترین دوست ایران الان هم که داره بادشمنان ایران تجارت میکنه
فقط میتونیم ساکت باشیم و آه بکشیم
اصولگرایان خیلی چینی پرستن و میخوان با کفار بی ضررر رابطه داشته باشن
وا...خودتون با همه دنیا قطع رابطه کردین توقع دارین کشورای دیگه هم مثل شما باشن تا باهاشون ارتباط بگیرین...مثل بچه ها رو کردین به دنیا و گفتین قهر قهر تا روز قیامت
حالا متوجه میشین،چرا مردم از چین هم متنفرن،کشور فرصت طلب مفت خور....
۴۰میلیارد دلار بدهکار ایران
ایران به چین و روسیه بصورت علنی باج میده همه میدونن ولی به روی خودشون نمیارن
چقدرمسئولانکشوردوستدارندمرتبگول
بخورند.
چین فقط برای غارت کردن ایران پیش قدم هست، بلایی که سرخلیج فارس اورده و ماهیگیران ایرانی رو بدبخت کرده نشونه بارزی از سیاست کثیف چینی هاست
تو را خدا مواظب این چین های همه چیز خور باشید این بی دین و ایمان که خدا را قبول ندارند چرا چسبیده آید در حالی که آمریکایی ها خدا پرستن
صادرات چین ، المان ، کره ، ژاپن به امارات و عربستان به صورت قاچاق وارد ایران میشود و تمام منافع ان به کشورهای ، امارات و عربستان میرسد ....یعنی فاجعه !
آخه اسرائیل و عربستان رو ول کنه بیاد سراغ ایران؟
ایران چی داره برای دنیا ، منطقه یا حتي همسایه ها جذاب باشه؟
غیر فقر و بی پولی و.....
تجارت با هرکشوری بر اساس داد وستد خوب است اما کشور فروشی و خود فروشی انهم بمدت ۲۵ سال فقط بد نامی است .
مشکل در نپیوستن ایران به FATF هست
چین داره مفت میبره
علی برکت الله
بنشین تا بیاد قرارداد۲۵ ساله راببنده ما ایرانیها چقدر بدبختیم مسئولین ما فقط به خاطر ترس از جای دیگه دنباله روی چین وروسیه هستند وانها را شریک راهبردی خطاب میکنند درصورتی که این دو فقط به فکر منافع خود ومردمشان هستند چند بار که از پشت خنجر میزنند ولی کو مرد که بفهمد
بلی هر کشوری اول فکر منافع خاک خودش و مردمش هست
و اولویت اول رو کشور و ملتش در نظر میگیره
برخلاف ایران
اینا دنبال منافع خودشون هستند مسئولین خوش خیال ما ببینند