۱۰۵۸۳۵۹
۱ نظر
۵۰۰۹
۱ نظر
۵۰۰۹
پ

مواضع ترامپ و نمایش یک خودشیفتگیِ عصبی

با برنده شدن «جو بایدن» در ایالت جورجیا، پیروزی انتخاباتی نامزد دموکرات‌ها به نوعی تثبیت شد؛ اما بسیاری از تحلیلگران و صاحب‌نظران بر این عقیده هستند که داستانِ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اینجا ختم نمی‌شود.

روزنامه توسعه ایرانی: با برنده شدن «جو بایدن» در ایالت جورجیا، پیروزی انتخاباتی نامزد دموکرات‌ها به نوعی تثبیت شد؛ اما بسیاری از تحلیلگران و صاحب‌نظران بر این عقیده هستند که داستانِ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اینجا ختم نمی‌شود.

عده‌ای دیگر معتقدند که حتی اگر این منازعه سیاسی کمی بعد در نقطه‌ای معین به پایان برسد، «دونالد ترامپ» همچنان مشغول اقدامات موردنظر خود خواهد بود. در این میان «مرکز تحقیقات ادیسون» که نتیجه شمارش آرا در ایالت جورجیا را اطلاع‌رسانی کرد، پیش‌بینی کرده که ایالت کارولینای شمالی، از دیگر ایالت‌های سرنوشت‌ساز که تعداد زیادی از آرا در آن شمارش شده است، به دونالد ترامپ می‌رسد و در مجموع آرای الکترال برای بایدن ۳۰۶ و برای ترامپ ۲۳۲ نهایی ‌می‌شود. براساس این آمار، بایدن در آرای الکترال توانسته ترامپ را شکست دهد و این برابر با ۳۰۶ رأیی است که ترامپ برای شکست هیلاری کلینتون در انتخابات سال ۲۰۱۶ به دست آورده بود. با توجه به اینکه آرای شمارش شده در ایالت جورجیا باید مورد بازشماری قرار بگیرد، آسوشیتدپرس مدعی شده که آرای الکترال بایدن همچنان ۲۹۰ و آرای الکترال ترامپ ۲۳۲ است و بر این اساس باز هم نامزد دموکرات‌ها پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اعلام خواهد شد.

بحث اصلی این است که در حالی که تقریباً تمام رسانه‌های آمریکایی و بین‌المللی جو بایدن را پیروز انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ایالات متحده معرفی کرده‌اند، دونالد ترامپ همچنان از پذیرش شکست خودداری می‌کند. در این میان وزیر دادگستری دولت ترامپ هم مجوز تحقیق درباره «تخلفات انتخاباتی» را پیش از تایید نهایی شمارش آرا صادر کرده است و حالا همه منتظر آن هستند تا نتیجه آرای نهایی منتشر شود. اینکه چه زمانی آرای نهایی و آمارهای قطعی اعلام می‌شود، موضوعی است که بر اساس اسناد و قوانین باید تا قبل از ۲۵ یا نهایت ۲۶ نوامبر مشخص شود. به عنوان نمونه مقام‌های محلی ناظر بر انتخابات در آریزونا تا ۲۳ نوامبر فرصت دارند تا نتیجه نهایی انتخابات را در این ایالت اعلام کنند. در پنسیلوانیا مقام‌های رسمی برگزاری انتخابات و نظارت بر آن فرصت داشتند تا نتایج شمارش آرا را تا ۱۰ نوامبر به اطلاع دبیرخانه دادگاه سیستم حقوقی کشورهای مشترک‌المنافع (بریتانیا و مستعمرات سابق و کنونی آن) برسانند و همین مقام‌ها حداکثر تا ۲۳ نوامبر برای صدور گواهی تأیید انتخابات فرصت خواهند داشت. در ویسکانسین، میشیگان، جورجیا و کارولینای شمالی هم مقامات در حوالی همین تاریخ‌ها باید نتایج نهایی را اعلام کنند.

بر اساس قانون، تمام ایالات باید حداکثر تا ۶ روز پیش از جلسه نمایندگان کالج‌های الکترال، به تمام اختلاف‌ها و شکایات پاسخ داده و تکلیف شمارش آرا را نهایی کرده باشند. در غیر اینصورت، کنگره برای حل اختلاف مجبور به دخالت خواهد شد. به این ترتیب، تمام دادگاه‌های محلی باید رای خود درباره شکایات ثبت شده علیه روند برگزاری انتخابات یا شمارش آرا را تا ۸ دسامبر صادر کنند. اگر احکام محاکم تغییری در نتیجه انتخابات ایجاد نکند، کنگره موظف به پذیرش آن خواهد بود.

بسیاری از روانشناسان، اقدامات مخرب ترامپ را به مثابه یک خودشیفتگیِ عصبی قلمداد می‌کنند و سیاسیون به همراه تحلیلگران امنیت ملی آمریکا تحرکات او را در قالب «تئوری زمینِ سوخته» می‌بینند

خرابه‌ای که ترامپ باقی می‌گذارد!

فارغ از این اعداد و تاریخ‌ها باید به مساله‌ای مهمتر اشاره کنیم که آن هم روند اقدامات ترامپ تا قبل از ۲۰ ژانویه است. ترامپ پس از اعلام نهایی آرای ایالت جورجیا اعلام کرده که «زمان تعیین خواهد کرد» که دولت دیگری به‌زودی روی کار خواهد آمد یا خیر! او به شدت به اذعان به اینکه بایدن ممکن است جانشین او شود، نزدیک شده است و این موضوع کاملاً مشخص است. برای اثبات این موضوع باید به اظهارات «جرالدو ریورا»، مجری تلویزیونی و روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکا که سه‌شنبه پیش با رئیس‌جمهوری آمریکا تلفنی گفت‌وگو داشت رجوع کنیم. او گفته که دونالد ترامپ «زخم خورده اما همچنان قدرتمند» است. در بخش دیگری از اظهاراتش به نقل از ترامپ گفته است که رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا اعلام کرده که فردی «واقع‌بین» است و «کار درست» را انجام خواهد داد و همچنین اضافه کرد که اگر «قانع شود تک‌تک آرای قانونی شمارش شده‌اند و تک‌تک آرای غیرقانونی کنار گذاشته شده‌اند» به شکست اذعان خواهد کرد!

این به معنای عقب‌نشینی ترامپ است ولی مساله اینجاست که او به این راحتی دست‌بردار نیست. ترامپ روز گذشته (شنبه) با صدور یک فرمان اجرایی، سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در شرکت‌هایی که متعلق به ارتش چین هستند و یا زیر نظر آن فعالیت می‌کنند را ممنوع اعلام کرد. بر این اساس، دستور وی درمورد ۳۱ شرکت چینی که امکان توسعه و نوسازی ارتش چین را فراهم و مستقیماً امنیت آمریکا را تهدید می‌کنند، اعمال خواهد شد. در این رابطه سی.ان.ان گزارش داده که شرکت سازنده تلفن‌های هوشمند «هوآوی و هایک ویژن» که از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات ارتباطی در جهان هستند، در لیست سیاه قرار دارند. از سوی دیگر مارک ناپر، دستیار معاون امور کره و ژاپن وزارت امور خارجه آمریکا به سفارت مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور از ژاپن و کره جنوبی خواسته تا از چین به بهانه رفتارش با اقلیت مسلمان این کشور (اویغورها) و اقداماتش در قبال هنگ‌کنگ و تایوان به رغم روابط تجاری خود با پکن، انتقاد کنند. مولفه بعدی که نشان می‌دهد دونالد ترامپ آرام آرام در حال پذیرش شکست خود در انتخابات است و (همانند گذشته) در حال تخریب وجهه جهانی آمریکا است؛ عدم حضور او در نشست‌ مجازی آسه‌آن است. این نشست که به نوعی جنبه حمایتی آمریکا از متحدانش را دارد با حضور رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ افتتاح شد و این اقدام برای سومین سال متوالی انجام شده است.

نکته دیگر که نشان می‌دهد ترامپ در حال ایجاد یکی خرابکاری هوشمند (دانسته) و سازمان‌یافته در آمریکا است، عدم حضور «جینا هاسپل» مدیر سازمان سیا در نشست اطلاعاتی بود که ترامپ آن را برگزار کرد. پایگاه خبری هیل در اینباره نوشته در این نشست که از سوی جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی آمریکا برگزار شده بود، هاسپل حضور نداشت و این به معنای قوت گرفتن سناریوی کنار گذاشته شدن وی توسط ترامپ است. به موازات این وضعیت روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به اخراج اخیر «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اشاره کرده و نوشته است که اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در پاکسازی پنتاگون برنامه‌‌های وی در خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را تسریع می‌کند و این دقیقاً بر خلاف سیاست خارجی دموکرات‌ها در منطقة جنوب آسیا قلمداد می‌شود.

این اقدامات مخرب ترامپ باعث شده تا بسیاری از روانشناسان، تحرکات او را به مثابه یک خودشیفتگیِ عصبی قلمداد کنند و سیاسیون اقدامات او را در قالب «تئوری زمینِ سوخته» برآورد کنند که نشان می‌دهد دموکرات‌ها باید یک ویرانه تحویل بگیرند. در مقابل منابع دموکرات هم اعلام کرده که سوزان رایس احتمالاً به عنوان وزیر خارجه، میشل فلورنوی، به عنوان وزیر دفاع، داگ جونز، به عنوان گزینه احتمالی دادستان کل، لائل برینارد به عنوان وزیر خزانه‌داری، هایدی هایتکامپ، به عنوان گزینه وزیر کشاورزی و در نهایت ویوک مورتی به عنوان وزیر سلامت مدنظرِ تیم بایدن برای تشکیل کابینه هستند که به نوعی نشان از تنگاتنگ شدن منازعه دو طرف با یکدیگر دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مسلمان

    در تمام حکومتها امتداد قدرت موجب فراموشی مردم و بوجود امدن غرور و کبر غیر قابل وصفی میشود که از ریشه قدرت نشات میگیرد . و این نشان میدهد نباید قدرت به مدت طولانی در دست یک شخص قرار گیرد.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج