۱۰۵۷۳۰۴
۹ نظر
۵۰۱۲
۹ نظر
۵۰۱۲
پ

واکسن جدید کرونا را چه کسی اول می‌زند؟

اعلام کشف واکسن کرونا با کارآمدی ۹۰ درصد به دست شرکت فایزر آمریکا و بایونتک آلمان همزمان که امید را در دل جهانیان زنده کرده، پرسش‌های بسیاری را هم برانگیخته است.

برترین‌ها: به نقل از رسانه فارسی زبان؛ اعلام کشف واکسن کرونا با کارآمدی ۹۰ درصد به دست شرکت فایزر آمریکا و بایونتک آلمان همزمان که امید را در دل جهانیان زنده کرده، پرسش‌های بسیاری را هم برانگیخته است.

عرضه جهانی واکسن فایزر

۵۰ میلیون دوز برای سال ۲۰۲۰ و ۱.۳ میلیارد دوز برای ۲۰۲۱.

واکسن جدید کووید۱۹ هنوز به تولید انبوه نرسیده اما سفارش‌ها برای آن از هم اکنون در سرتاسر دنیا آغاز شده است. آمریکایی‌ها تا کنون ۶۰۰ میلیون دوز این واکسن را پیش‌سفارش داده‌ و گفته‌اند که کار واکسیناسیون را پیش از پایان سال جاری میلادی آغاز خواهند کرد.

اروپایی‌ها نیز که تا کنون ۲۰۰ میلیون دوز این واکسن را پیش‌خرید کرده‌اند، قرار است در روزهای آینده پیش‌سفارش ۱۰۰ میلیون دوز دیگر را نیز امضا کنند. آنها امیدوارند که واکسن از ابتدای سال ۲۰۲۱ به دستشان برسد.

اولین واکسن را چه کسی دریافت می‌کند؟

در حال حاضر تنها چیزی که می‌دانیم آن است که آزمایشگاه فایزر آمریکا نمی‌تواند ظرفیت دوزهای تولیدی خود را به آنی به میلیاردها برساند. فردریک بیزار، متخصص اقتصاد بهداشت در فرانسه می‌گوید: «در ماه‌های پیش رو، کمیت واکسن‌های دسترسی‌پذیر کرونا بسیار پایین خواهد بود و احتمالا نخستین دوزهای تولیدی این واکسن برای خود کشورهای تولیدکننده یعنی آلمان و آمریکا در نظر گرفته شده است. بعد از آن ترتیب اولویتی در نظر خواهد بود و کشورهای دیگر باید منتظر بمانند.»

واکسن جدید کرونا را چه کسی اول می‌زند؟

وزارت بهداشت آمریکا بودجه هنگفتی را برای سرمایه‌گذاری روی پژوهش واکسن کووید۱۹ اختصاص داده و دو میلیارد دلار از این بودجه در اختیار شرکت فایزر قرار گرفته است. پژوهشگر دیگری به نام ناتالی کوتینه می‌گوید: «وقتی کشوری برای پژوهش علمی بودجه اختصاص می‌دهد، در واقع این بودجه را از محل مالیات مردمش تأمین کرده و بنابراین نسبتا منطقی است که منفعت حاصل از پژوهشی که دولت آمریکا برایش پول داده اول از همه به خود مردم آمریکا برسد.»

راهبرد اروپا چیست؟

اروپایی‌ها در این زمینه یک راهبرد اساسی دارند و آن این است که تنها به یک آزمایشگاه سفارش ندهند و به قول معروف همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارند. اتحادیه اروپا به جز فایزر با آزمایشگاه‌های دیگری قرارداد بسته است و از جمله ۴۰۰ میلیون دوز به «آسترا زنکا»، ۴۰۰ میلیون به «جانسون اند جانسون»، ۳۰۰ میلیون به سانوفی، ۲۲۵ میلیون به «کیورواک» و ۸۰ میلیون به «مُدرنا» سفارش داده است.

به این ترتیب مجموع سفارش‌های اتحادیه اروپا به یک میلیارد و ۷۰۵ میلیون دوز رسیده است.

آلمان با وجود آن که یکی از سازندگان واکسن جدید است، راهبرد متفاوتی از آمریکا دارد. این کشور به اتفاق فرانسه، ایتالیا و هلند بنا دارند مشترکا برای تهیه واکسن اقدام کنند.

نوبت بقیه کی می‌رسد؟

فرانسه به همراه کشورهای دیگر اروپا در نوبت دریافت واکسن است، اما زمان و نحوه توزیع واکسن در این کشور مانند سایر کشورهای اروپایی هنوز معلوم نیست. گابریل آتال، سخنگوی دولت فرانسه روز سه شنبه گفت که در بودجه سال ۲۰۲۱ این کشور یک و نیم میلیارد یورو برای خرید واکسن کرونا در نظر گرفته شده است.

با ساخت و تولید انبوه واکسن کرونا، بقیه کشورهای جهان نیز احتمالا بر مبنای سیاست داخلی و تصمیم دولت خود برای خرید آن اقدام خواهند کرد.بعضی از کشورها از جمله کانادا برای تامین دوزهای مورد نیاز واکسن کرونا، پیش از این با شرکت فایزر قرارداد بسته‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینجا هم اول آقا زاده ها میزنن، بعد کادر درمان، بقیشم با قیمت گزاف توی بازار سیاه فروش میره... تازه اگه تقلبی نباشه! بعد از دو سه سال اگه چیزیش موند مردم با ثبت‌نام در کلی سامانه و شلوغی و فلان و غیره میتونن یه واکسنی به خودشون بزنن

    پاسخ ها

    • @ IRAN @

      سلام دوست عزیز
      اگر ممکن است واکسن را روی روحانی امتحان کنید
      چون او از کرونا خیلی‌میترسد

  • بدون نام

    ایرانم ک هیچ

  • بدون نام

    وا پس ما چی ؟؟؟

  • ali

    اول مسئولین دوم خانواده درجه یک مسئولین سوم خانواده درجه دو مسئولین چهارم پولدارها پنجم باقیمت خدا تومن با کارت ملی و صف و ... مردم عادی

  • بدون نام

    ایرانم که هیچی به هیچی

  • ابی

    بعد میگن آمریکا روبه افول است

  • ابی

    چجوریه مسولین ما جز روغن بنفشه چیز دیگه ای ندارن ولی آمریکای جنایت کار مردم فریب واکسنشو درست کرد؟

  • بدون نام

    دو میلیارد دلار بودجه واسه نجات جون مردمشون....یاد سه هزار میلیارد تومن خودمون افتادم...اوووووووف

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج