هشدار کیهان: سگ زرد برادر شغال است!
با اینکه برخی دولتمردان کشورمان در زمان ریاستجمهوری دموکراتها - قبل از روی کار آمدن ترامپ - میگفتند دستاورد ما از برجام «هیچ» و «نزدیک به صفر» بوده است، حالا با روی کار آمدن دوباره دموکراتها، گویا بار دیگر به امیدهای واهی دل بستهاند.
روزنامه کیهان: با اینکه برخی دولتمردان کشورمان در زمان ریاستجمهوری دموکراتها - قبل از روی کار آمدن ترامپ - میگفتند دستاورد ما از برجام «هیچ» و «نزدیک به صفر» بوده است، حالا با روی کار آمدن دوباره دموکراتها، گویا بار دیگر به امیدهای واهی دل بستهاند.
پس از آنکه رسانههای آمریکایی، پیروزی جو بایدن نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ ایالاتمتحده را اعلام کردند و این کشور طی دو روز گذشته شاهد صحنههایی از درگیری و اغتشاش بین نامزدها و طرفدارانشان بود، شماری از رهبران سیاسی کشورها هم به آن واکنش نشان دادند؛ برخی مانند کشورهای اروپایی، پیروزی بایدن را تبریک گفتند و بر تجدید همکاری با دولت تازه آمریکا تأکید کردند و برخی هم مانند رئیسجمهور مکزیک، جانب احتیاط را گرفته و تأکید کردند که «هنوز برای تبریک به بایدن زود است.»
در داخل هم برخی دولتمردان کشورمان که پیش از این و در زمان ریاستجمهوری دموکراتها - یعنی قبل از روی کار آمدن ترامپ - میگفتند دستاورد ما از برجام «هیچ» و «نزدیک به صفر» بوده است، حالا با روی کار آمدن دوباره دموکراتها، گویا بار دیگر به امیدهای واهی دل بسته و نسبت به دولت بایدن ابراز امیدواری کردهاند.
رئیسجمهور و امیدهای واهی به بایدن!
حجتالاسلام روحانی، رئیسجمهور کشورمان روز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: اینک فرصتی برای دولت آینده آمریکا است که اشتباهات دولت گذشته را جبران کند و با احترام به قواعد جهانی، به مسیر پایبندی به تعهدات بینالمللی بازگردد.
روحانی تأکید کرد: امیدواریم شرایط بهگونهای باشد که تحریمکنندگان متوجه شده باشند که راهشان، راه نادرست و ناصحیحی بوده و به هیچ عنوان به اهداف خود دست نخواهند یافت و این تجربه سهساله برای آنها درسی باشد که دولت آینده آمریکا در برابر قانون و مقررات تسلیم باشد و به همه تعهدات خود برگردد.
گفتنی است رئیسجمهور، دو روز قبل از آن (پنجشنبه هفته گذشته) در مراسم بهرهبرداری از طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران ضمن قدردانی از مقاومت بینظیر ملت ایران در برابر تروریسم اقتصادی حاکمان کاخ سفید گفته بود: نتیجه انتخابات آمریکا و اینکه چه کسی رئیسجمهور شود مهم نیست و دولت بعدی آمریکا بیتردید در برابر ایران تسلیم خواهد شد.
ربیعی: به تفاوت بالقوه رؤسایجمهور آمریکا بیتوجه نیستیم!
علاوه بر رئیسجمهور، علی ربیعی سخنگوی دولت نیز روز شنبه در یادداشتی تحت عنوان «ساکن ژانویه کاخ سفید» در واکنش به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نوشت: «به تفاوت بالقوه روسایجمهور آمریکا بیتوجه نیستیم» و «آمریکا میتواند به خطمشی عاقلانه برگردد».
سخنگوی دولت نوشت: «ما برجام را مستقل از ماهیت حزب دموکرات پذیرفتیم اما این آمریکا بود که با یک چرخش حزبی، سعی کرد جنگ علیه برجام را به جنگ علیه معیشت، سلامت و رفاه ایران گره بزند. ساکن ژانویه کاخ سفید، میتواند با تغییر سیاست، اقدام به ساختارشکنی علیه آن بافت و ساختی کند که ترامپ همزمان با جنگ با برجام، جنگ با معیشت و رفاه ایرانیان هم بهوجود آورد.»
وی افزود: «آمریکا میتواند با احترام به اراده تمدنی در حق برخورداری همزمان از رفاه، سلامت و امنیت ایرانیان، به خطمشی عاقلانه بازگشته و از سیاستهای ضدمردمی و جنگافروزانه امروز کاخ سفید فاصله گیرد. این مسیر به نفع صلح و امنیت جهانی و مردم منطقه نیز خواهد بود.»
ظریف: بایدن یا ترامپ فرقی برای ایران دارد یا ندارد؟!
بعد از اظهارات رئیسجمهور و سخنگوی دولت، نوبت رسانهای شدن مواضع ظریف در مورد روی کار آمدن دموکراتها رسید.
وزیر خارجه ایران که با شبکه ونزوئلایی «تلهسور» مصاحبه کرده بود، با اشاره بر انتخابات آمریکا گفت: «مشخص است که بین بایدن و ترامپ تفاوت وجود دارد»!
وی گفت: در دوران ترامپ شاهد تهدیدهای زیادی از سوی او و وزیر خارجه بودیم، بنابراین تفاوتهایی خواهد بود، اما چیزی که برای ما اهمیت دارد لحن یا الفاظ نیست بلکه اقدامات است.
گفتنی است وزیر خارجه کشورمان چند روز قبل از آن (سهشنبه هفته گذشته) در مصاحبه با شبکه سیبیاس نیوز گفته بود: «بایدن یا ترامپ فرقی برای ایران ندارد»!
البته ظریف ضمن ابراز امیدواری نسبت به الحاق مجدد آمریکا به توافق هستهای گفت: «ما به شکل واضح راهی برای تعامل دوباره پیدا خواهیم کرد اما تعامل مجدد به معنای مذاکره مجدد نیست. به معنای آن است که آمریکا به پای میز مذاکره بازگردد.»
جهانگیری: امیدوارم سیاستهای مخرب آمریکا تغییر کند!
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور هم به نتایج انتخابات آمریکا واکنش نشان داد و در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «نقض معاهدههای بینالمللی از محیطزیست تا تحریمهای اقتصادی و ضد انسانی علیه ملت ایران و حمایت از تروریسم و نژادپرستی، شاکله سیاستهای ترامپ بود».
جهانگیری با بیان اینکه «ملت ایران که رنجهای ناشی از اخلال گسترده در معیشت خود، عدم دسترسی بیماران به دارو و ترور سردار سلیمانی عزیز را فراموش نخواهند کرد» نوشت: «امیدوارم شاهد تغییر سیاستهای مخرب آمریکا و بازگشت به قانون و تعهدات بینالمللی و احترام به ملتها باشیم.»
خیانتهای دموکراتها به برجام
ابراز امیدواری آشکار و تلویحی رئیسجمهور، معاون اول و وزیر خارجه کشورمان به روی کار آمدن دموکراتها در ایالاتمتحده در حالی است که بیشتر تحریمها علیه جمهوری اسلامی در دوران اوباما وضع و نهادینه شد.
ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی چند روز پیش در صفحه مجازی خود با یادآوری تحریمهای دموکراتهای آمریکا علیه ایران نوشت: «از پیروزی انقلاب تا تابستان ۹۵، جمعاً ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده، که ۲۲ مورد آن از طرف دموکراتها و ۷ تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳ مورد رکورددار تحریمهاست. مردم فریب جریان تحریف که هدفش بزک کردن آمریکاست را نمیخورند.»
جالب آنکه خود آنهایی که میگفتند «امضای کری تضمین است» در دولت باراک اوباما و قبل از روی کار آمدن ترامپ، در مورد برجام دست خالی خود را نشان میدادند و میگفتند که هیچ دستاوردی نداشتهایم.
سیف، رئیس سابق بانک مرکزی فروردین 95 گفته بود: برجام، تاکنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران در برنداشته است.
محمدجواد ظریف که امروز کارزار جو بایدن را امیدوارکننده میداند، مهرماه 95 در دولت اوباما به نقض برجام از سوی دموکراتها اشاره کرد و گفت: «۸ ماه پس از اجرای برجام بهخاطر مجازاتهای آمریکا، هیچیک از بانکهای بزرگ اروپایی کار با ایران را شروع نکردهاند»!
همچنین مردادماه 95 بود که عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: تحریمها روی کاغذ برداشته شده اما هنوز عملاًً همه آنها برداشته نشده که مقداری بهدلیل شرایط است و مقداری بهدلیل شیطنت آنها و ایرادات زیادی هست که ما هم اعتراضات مفصلی به طرف مقابل کردهایم.
یا علی طیبنیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم هم در مردادماه 95 گفت: برای ارتباط با بانکهای بزرگ جهانی دچار مشکل هستیم و آنها با ما کار جدی نمیکنند.
اینها بخشهایی از برخی اظهارات دولتمردان ما در مورد دستاوردهای برجام بود؛ حرفهایی که حاکی از واقعیت و خیانت دموکراتها به برجام و وحدت استراتژیک آنها با جمهوریخواهان در قبال جمهوری اسلامی است.
نتانیاهو: بایدن «دوست بزرگ اسرائیل» است
نکته جالب توجه دیگر، واکنش رهبران و مقامات کشورهای اروپایی بهویژه نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نسبت به انتخابات آمریکا و پیروزی بایدن بود.
بنیامین نتانیاهو در توئیتی به جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا و کامالا هریس تبریک گفت و اشاره کرد که نزدیک ۴۰ سال است روابط شخصی و گرمی با جو بایدن دارد و رئیسجمهور منتخب آمریکا «دوست بزرگ اسرائیل» است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی خطاب به جو بایدن نوشت که برای تقویت اتحاد دو کشور مشتاقانه منتظر همکاری با هر دوی آنهاست!
با این حال، برخی دولتمردان در کنار مدعیان اصلاحات و رسانههای زنجیرهای اینگونه القاء میکنند که بایدن در مواجهه با ایران، تفاوتی اساسی با ترامپ دارد.
راهبرد منفعلانه صبر و انتظار دولت که مبتنی بر اعتماد به دموکراتهای آمریکایی و تفاوت مبنایی قائل شدن میان جمهوریخواهان و دموکراتها در مواجهه با ایران پایهگذاری شده، هیچ نسبتی با واقعیت موجود درباره ساختار حاکمیتی آمریکا ندارد.
بایدن و ترامپ در هر موضوعی با یکدیگر اختلاف داشته باشند، در مسئله ایران هیچ اختلافی با یکدیگر ندارند. در حقیقت ترامپ و بایدن در مسئله ایران دارای هدف یکسان و وحدت استراتژیک بوده و فقط در تاکتیکهای رسیدن به این هدف، با یکدیگر تفاوت دارند.
تحریمهای هوشمندانه
برای نمونه، بایدن چندی پیش در مقالهای در سی ان ان با عنوان «راه هوشمندانهتری برای سخت گرفتن بر ایران وجود دارد» نوشت: «من هیچتردیدی درباره چالشها و مشکلاتی که رژیم ایران بر منافع امنیتی آمریکا، دوستان و شرکای ما و بر مردم خودش تحمیل میکند، ندارم. اما همانگونه که راه ترامپ وجود دارد، همزمان راه هوشمندانه و حساب شده دیگری نیز برای سختگیری علیه ایران هست».
وی در ادامه نوشت: «ما با متحدانمان برای تقویت و گسترش مفاد توافق هستهای کار خواهیم کرد و همزمان به دیگر نگرانیها نیز توجه خواهیم کرد. ما به تلاشها برای عقب راندن ایران از فعالیتهای بیثباتکننده که دوستان و شرکای ما را در منطقه تهدید میکند، ادامه خواهیم داد... ما همچنین به استفاده از تحریمهای هدفمند علیه نقض حقوق بشر در ایران، حمایت این کشور از تروریسم و برنامه موشکهای بالستیک ادامه خواهیم داد».
تعمیم خسارت محض برجام
حزب دموکرات آمریکا در ماههای گذشته سندی ۸۰ صفحهای درباره سیاستهایش منتشر کرد. بخشی از این سند به موضوع ایران اختصاص دارد.
در بخش مرتبط با ایران آمده است: «ما معتقدیم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بهترین روش برای قطع تمامی مسیرهای حرکت ایران به سمت سلاح هستهای، به نحو قابل راستیآزمایی است. خروج یکجانبه آمریکا از برجام ما را از متحدانمان جدا و راه را برای از سرگیری حرکت ایران به سمت قابلیت ساخت سلاح هستهای باز کرد. به همین دلیل است که بازگشت به پایبندی دوجانبه به این توافق تا این حد اضطراری است. توافق هستهای همیشه قرار بوده آغاز دیپلماسی ما با ایران باشد نه پایان آن. دموکراتها از تلاشهای جامع دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هستهای ایران و پرداختن به سایر فعالیتهای تهدیدکننده این کشور اعم از ستیزهجویی منطقهای، موشکهای بالستیک و سرکوبگری داخلی حمایت میکنند».
حمایت بایدن از ترور حاج قاسم!
جو بایدن همچنین پس از اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی، با انتشار پیامیگستاخانه مدعی شد: «سلیمانی سزاوار اجرای عدالت بهخاطر جرائمش علیه سربازان آمریکایی و هزاران بیگناه در منطقه بود. او از ترور حمایت کرد و آشوب را گسترش داد»!
بایدن همچنین در اردیبهشت ۹۴ و در مقطعی که معاون اول دولت باراک اوباما بود، در شرایطی که مذاکرات هستهای دولت روحانی با ۱+۵ و دیدارهای ظریف و جان کری در اوج خود بود و مدعیان اصلاحات در داخل در حال جشن و پایکوبی بودند، در اظهارنظری گستاخانه گفت: «لازم باشد با ایران وارد جنگ خواهیم شد».
در هفتههای گذشته الیوت آبرامز نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: «فشار حداکثری بر ایران ادامه مییابد و فرقی نمیکند چه کسی رئیسجمهور شود. برخی در ایران فکر میکنند اگر ترامپ ببازد، تحریمها پایان مییابد. اما این اعتقادی نادرست است و هرگز رخ نخواهد داد. حالا رئیسجمهور آتی هر که میخواهد باشد».
بایدن و ترامپ تفاوت دارند یا نه؟
نگاهی به برخی مواضع و تحلیلهای این روزها در کشورمان نشان میدهد برخی سعی دارند از تفاوت بایدن و اوباما گفته و آن را تبدیل به یک خط اصلی و جاری کنند. هیچ آدم عاقلی منکر تفاوت این دو نیست. بدون شک آنها مانند هم فکر و عمل نمیکنند. اما این تفاوتها چه ارتباطی به ایران و منافع ملی ما دارد؟ اینکه بایدن روابط با اتحادیه اروپا و معاهده پاریس و دیوار مرزی و مهاجران خارجی و... را چگونه پیش خواهد برد چه جایگاهی در منافع ملی ما دارد؟
آنچه برای ما مهم است و باید مورد دقت قرار گیرد، نحوه برخورد و عمل دولت بایدن با ایران است. سوابق و مواضع آشکار وی و اندکی عقل سیاسی نشان میدهد او نیز مانند ترامپ مسیر دشمنی با ایران را خواهد پیمود و تنها ممکن است در روشهای ترامپ تجدیدنظر کند.
این تجدید نظر برای چیست؟ برای کمک به ایران و ایرانی؟! بایدن معتقد است روشهای دشمنی ترامپ جواب نداده و باید از روشهای بهتری استفاده کرد تا فشارها به نتیجه مطلوب برسد. نکته جالب توجه اینکه بایدن و ترامپ تقریباً در تمامی اهداف خود درباره ایران اشتراک نظر دارند؛ مادامالعمر کردن محدودیتهای هستهای، محدود کردن قدرت منطقهای و موشکی، مداخله در امور ایران به بهانههای حقوق بشری و... حال یکبار دیگر باید پرسید آیا بایدن و ترامپ تفاوت دارند؟!
سگ زرد برادر شغال است!
از این رو مواضع دولتمردان ما بهویژه ابراز امیدواری رئیسجمهور، سخنگوی دولت و وزیر خارجه به دولت جدید آمریکا که سیگنالهایی منفعلانه به دولت دموکراتهاست، برخلاف منافع ملی کشورمان است.
شاید دور از انتظار نبود که برخی مسئولین دولت تدبیر و امید که از ابتدا تمام مسائل کشور را به زلف برجام گره زدند و طی ۳ سال گذشته، همه مشکلات کشور را به گردن آمریکا انداختند، بهدنبال بهرهبرداری سیاسی و انتخاباتی باشند.
آنچه ضروری مینماید این است که دولت و متصدیان دیپلماسی کشور- حالا که فقط ۸ ماه به انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ مانده است- بیش از این منافع ملی را قربانی مطامع سیاسی خود نکنند چه آنکه اولاً بسیاری از مشکلات امروز کشور ربطی به تحریمها ندارد و ثانیاً جمهوریخواه و دموکرات در قبال جمهوری اسلامی، وحدت استراتژیک دارند! فراموش نکنیم که سگ زرد برادر شغال است!
نظر کاربران
کیهان یک زمانی محبوب بود!
پاسخ ها
اون زمان یه مشت مسئول چندش نداشتیم
اون زمان همه چی خوب بود داداش
حق بی ادبی به این شکل را ندارد مخصوصا ایرانی الاصل است
دست از سر ما مردم بردارید..کیهان دیگه چیه آخه؟بدبخت شدیم از دست امثال کیهان ها
کیهان لطفا دست از سر مردم بردار
پاسخ ها
با این رویه ای که اینها دارن باید فاتحه ایران و ایرانی رو خوند اونوقت با این همه دشمنی دغدغه کاهش جمعیت هم دارن وا اسفا
شماها که از رییس جمهور یک کشور به عنوان سگ زرد نام میبرد چرا پس انتظار دارین تحریمها رو برداره ،ایا از دشمن چیزی جز دشمنی انتظار میرود
پاسخ ها
کاسبان تحریم برای ادامه تحریم ها تلاش خواهند کرد
احسنت واقعا مسبب هستند به بدبختی مردم
کیهان چندش
شما با این طرز فکر تو این ۴۰ سال چکار کردید
این ادبیات ازکجا یاد گرفته این آغا
چرا ماها فرهنگ حرف زدن نیاموخته ایم بعضی ها از تریبون یا نوشته ؛کلمات زشتی به کار میبرند که متوجه بی فرهنگیمون میشیم!! هم با خودمون هم با دیگر کشورها مخصوصااز زبان مسعولین
ای شریعتمداری و ای کیهونی ها عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید
پاسخ ها
فعلا عزیزم تو حرص وجوش نزن نمیری
کیهان جز توهین و فحاشی سواد تحلیل ندارد. بودجه دولتی میگیرد و با مطالبش وجهه ایران و مردم را خراب کرده و همیشه دودستگی وافراط و تفریط را ارمغان آورده.چرا مسئولین فکری به حال مدیربت آنجا نمیکنند.
کبهان فقط بدرد شیشه پاک کردن میخوره وبس
کمی ادب هم خوبه آقای کیهان
از جمله شکست آقای ترامپ در انتخابات گفتن مطالب توهین آمیز و کوچک شمردن دیگران بود مثل گاو شیرده خواندن حکام کشور عربستان و .. که آقای شریعتمداری مغرض هم رعایت ادب نمی کند .
نه ما سیمرغ و طا وس هستیم
چقد بی ادب هست این کیهان ، کاش یکم رو ادب و اخلاقت وقت میزاشتن!!!
تورا خدا دوباره شروع نکید چرا همه را بی دین ومذهب و دشمن می بینید
کیهان سکته کن
اقای شریعتمداری..یعنی تیتردیگه ای نبود؟؟حتماازسگ زرد وشغال بایداستفاده میکردی....مشخصه شماهم جز اون عده ای هستین که دوام روتوتحریم وایجاتنش میبینین
دشمن اصلی مردم ایران وایران کیهان وشریعتمداری،،،،