وطن امروز: سقوط واقعی دلار در خرداد ۱۴۰۰
با الگوی مدیریتی متکی بر قدرت درونزا میتوان نسبت به اثربخش بودن تعاملات خارجی امیدوار بود
وطن امروز در تیتر اول خود با عنوان سقوط واقعی دلار خرداد ۱۴۰۰ نوشت: مواجهه جریان غربگرا که در تمام مناسبات تحلیلی خود با ضریب بخشیدن به رقابت داخلی آمریکا، سعی داشته تا دموکراتها را به مثابه نماینده تعامل با ایران تعریف کند، با پیروزی جو بایدن چندان دور از ذهن نبود.
عمده رسانههای اصلاحطلب فراتر از اطلاعرسانی پیروزی بایدن، اقدام به رپرتاژ این پیروزی کردند و حتی در گامهایی فراتر از آن، مارش پیروزی خود را نیز به صدا درآوردند. بخشی از آنها تلاش کردند این پیروزی را به مثابه نقطه آغازی جدید برای روابط میان تهران و واشنگتن توصیف کنند و بخش دیگری سعی کردند با تعریف ترامپ به عنوان نماینده رذالتهای آمریکایی، پایان ریاستجمهوری او را پایانی بر مطالبهگریهای داخلی در زمینه جنایات این کشور و هزینههای انکارناپذیر آن بر ایران بخوانند.
برای نمونه در حالی تلاش شد ترامپ را به عنوان «قاتل شهید سلیمانی» بازنمایی کنند که روی دیگر واقعیت یعنی مسؤولیت سیستم آمریکا در برابر این جنایت را به حاشیه ببرند. تقلیل عملکرد سیستم به افراد در حالی به عنوان بخشی از پروژه جریان غربگرا در نرمالیزه کردن جنایات ۴سال اخیر آمریکا پیگیری شد که اساسا در مناسبات بینالمللی آن چیزی که اصالت دارد نه سکانداری افراد، بلکه تصمیماتی است که حاکمیت کشورها در مقابل یکدیگر میگیرند (برای نمونه آمریکا هیچگاه مساله گروگانگیری اعضای سفارت خود در جریان تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸ را به یک دولت خاص محدود نکرد).
* ایران؛ متغیر مستقل یا وابسته؟
بررسی مجموعه تحلیلهای جریان غربگرا پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و مجموعه واکنشهایی که پس از انتخابات از خود نشان داد، بیانگر یک سیاست «تکمتغیری» از سوی این جریان است؛ سیاستی که فراتر از امکان و عدم امکان تجویز نسخه ایجابی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، اساسا حیات و ممات خود را وابسته به حضور یا عدم حضور یک حزب سیاسی در کشوری دیگر میبیند.
به عبارت سادهتر، اصلاحطلبان اساسا براساس سیاست «تکمتغیری» خود واحد سیاسی ایران را به عنوان متغیری وابسته به متغیر اصلی یعنی سیاست آمریکا تعریف میکنند، به گونهای که اگر در آمریکا دولت دموکراتی روی کار باشد آنها میتوانند با طرح ایده تعامل با این دولت به دنبال راهحلی برای امور داخلی کشورمان باشند اما اگر یک انتقال دولت صورت بگیرد و قدرت مجددا به سمت جمهوریخواهان بازگردد، آنها به بنبست سیاسی میرسند.
چنین فضایی باعث شده مجموعه جریان غربگرا و اصلاحطلبان همواره امور داخلی ایران را بر مبنای متغیری خارجی تعریف کنند؛ امری که مجموعه واکنشهای اصلاحطلبان به انتخابات آمریکا در روزهای اخیر نیز آن را تایید میکند، تا جایی که برخی افراد شناختهشده در این جریان تصمیمگیری برای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سال1400 را نیز معلول نتیجه نهایی صندوقهای رای آمریکا میدانستند.
مهمترین شاهد مثال عینی که در این زمینه میتوان به جریان غربگرا نسبت داد، پروژه برجام و مدیریت دولت روحانی بود که حول این پروژه تعریف شد به گونهای که تا زمانی که باب گفتوگو و توافق با آمریکا وجود داشت جریان غربگرا معتقد به داشتن راهکار برای مدیریت امور و خروج از وضعیت نامطلوب بود اما با تغییر دولت در آمریکا، این جریان نیز خود را در موقعیت «انفعال محض» یافت و آنگونه که در 3سال گذشته نیز مشهود بود در برابر فشارهای جدیدی که حادث شد در دولت هیچگونه راهحلی برای برونرفت از این موقعیت مشاهده نمیشد.
اما در مقابل جریان «تکمتغیری» که تمام حیات و ممات سیاسی خود را وابسته به فضای داخلی آمریکا میجوید، میتوان به جریان انقلابی اشاره داشت. بر مبنای الگوی انقلابی، تاثیرپذیری فضای داخلی کشورها از یکدیگر به عنوان واقعیتی انکارناپذیر پذیرفته میشود و همانطور که تغییر دولتهای همسایه نیز میتواند بر الگوی روابط خارجی و مبادلات اقتصادی ما اثر بگذارد، تغییر روسایجمهور آمریکا نیز حامل اثراتی بر مناسبات خارجی ایران است.
اما تفاوت الگوی انقلابی با الگوی غربگرایان در جایی مشهود میشود که آنها ایران را بهعنوان «متغیری مستقل» به حساب میآورند که در مواجهه با دیگر متغیرها از جمله تغییر دولتهای دیگر برای خود سناریوهای جدیدی تعریف میکند، به گونهای که در عین پذیرش این واقعیت که معادلات خارجی بر مدل الگوی رفتارش تاثیر میگذارد اما معادلات داخلی را به عنوان متغیر اصلی به حساب میآورد و مدیریت خود را وابسته به یک نسخه خارجی خاص نمیکند.
* ۱۳ آبان یا ۲۸ خرداد؟
با نهایی شدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن در رقابت با دونالد ترامپ، رسانههای اصلاحطلب و مجموعه جریان غربگرا تفسیر خود از وضعیت موجود را بر این مبنا تعریف میکنند که بازگشت دموکراتها به کاخ سفید، نقطه آغازی برای خروج از وضعیت موجود است.
آنها در حالی تمام تلاش خود را معطوف به تثبیت این روایت کردهاند که ابتدا باید نسبت به فرجام فعلی برجام و مدیریت 7ساله دولت روحانی پاسخگو باشند، چرا که حتی اگر روایت آنان نیز مورد پذیرش قرار گیرد و دموکراتها تغییر محسوسی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد کنند، باز این سوال وجود دارد: آیا باید تمام منابع کشور در خدمت غربگرایان برای تعامل با دولتی دموکرات قرار بگیرد و با روی کار آمدن یک دولت جمهوریخواه باز هم کشور در یک سراشیبی محض قرار گیرد؟! سخنان حسن روحانی مبنی بر اینکه شرایط پسابرجامی ایران در نسبت شرایط پیشابرجامی، شرایط «جنگ اقتصادی» در برابر «تحریم اقتصادی» بوده است، بخوبی موید نتیجه نهایی این الگوی مدیریتی است.
یقینا در چنین شرایطی اگر آغازی برای خروج از وضعیت فعلی بتوان متصور بود باید آن را در نقطهای دیگر پیدا کرد. جریانی که امکان بهبود شرایط را در نتیجه انتخاباتهای برونمرزی مییابد نمیتواند مدعی بهبود شرایط در انتخابات داخلی باشد (آنچنان که تجربه 92 تا 99 نیز بخوبی آن را نشان داد).
روی کار آمدن یک جریان انقلابی که هویت ملی ایران را به عنوان متغیر تعیینکننده شرایط داخلی احیا کند، مستلزم تغییر نسخه تجویزی و حرکت به سوی الگویی جدید است.
ساخت درونی قدرت و سرلوحه قرار دادن این اصل که تعامل خارجی صحیح تنها در سایه اقتدار ملی و تقویت درونی کشور ممکن است، نخستین گزارهای است که جریان انقلابی باید در دستور کار قرار دهد، مضاف بر این گزاره گام برداشتن به سوی تقویت اعتبار بینالمللی گام بعدی این جریان در قیاس با جریان غربگراست، به گونهای که اگر غربگرایان اعتبار داخلی ایران را در تایید قدرتهای خارجی میجویند، این جریان وادار کردن قدرتهای خارجی به پذیرش رای ایران را وابسته به تقویت قدرت داخلی میداند و در این راستا حتی با تاکتیکهایی همانند تقویت مناسبات با شرق، باعث اجبار غرب به حرکت به سوی ایران میشود.
با این اوصاف، انتخاب پلی که کشور را از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب به حرکت درآورد، انتخاب میان جریاناتی است که یکی انتخابات آمریکا را متغیر اصلی ایران میداند و دیگری انتخابات ایران را متغیر اصلی در برابر فشارهای آمریکا به حساب میآورد. اولی با تغییر دولت آمریکا به بنبست میخورد و دومی خروج از بنبست را در تغییر دولت ایران و نگاهش به واقعیتهای بیرونی جستوجو میکند. اگر جریان غربگرا کاهش نرخ ارز پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را به عنوان شاهد مثال تعیینکنندگی ایدههایش میداند، جریان انقلابی برای کنار زدن تفکری که باعث جهش 10 برابری دلار در 3 سال شده است، باید در انتخابات ریاستجمهوری ایران خود را نشان دهد.
***
[فروشنده]
ذوقزدگی روزنامههای اصلاحطلب در مواجهه با پیروزی دموکراتها امری کاملا قابل پیشبینی بود؛ رسانههایی که عملا در ماههای اخیر تبدیل به تریبون فارسی جو بایدن شده بودند و سابقه آنها بویژه در انتخابات دوره پیش آمریکا نیز موید وابستگی حداکثریشان به پیروزی دموکراتهاست.
این مساله تا جایی پیش رفت که ۴ سال پیش در نسخه روزنامه شرق که یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا منتشر شد، آنها با درج تصویر هیلاری کلینتون در صفحه اول پیشاپیش وی را پیروز انتخابات معرفی کردند! روز گذشته نیز این روزنامه در حالی پیروزی بایدن را در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا جشن گرفت و با آوردن چهره وی بر روی لوگوی روزنامه، به اهمیت هویتی بایدن برای خود اقرار کرد که مدیرمسؤول این رسانه پیش از این نیز «بزک کردن آمریکا» را به عنوان بخشی از کارویژه خود پذیرفته بود.
تیترهای مشهور این روزنامه اصلاحطلب در زمان مذاکرات هستهای همانند «اینک بدون تحریم»، «پیروزی بدون جنگ»، «امضای کری تضمین است» و... که در نهایت هیچ نسبتی با واقعیت نیافت، تبدیل به بخشی از حافظه جمعی مردم در مواجهه غربگرایان با توافق هستهای شد.
بعدها مهدی رحمانیان، مدیرمسؤول روزنامه شرق در گفتوگویی اینترنتی در پاسخ به این سوال که علت این مبالغهها چه بوده است، گفت: «این مبالغهها باید انجام میشد، چرا که فضا خیلی تنگ و ترش بود و دولت باید تا حدی این بزک را (از طرف آمریکایی) میکرد تا بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند». اقرار روزنامه شرق به وظیفه ذاتی خود برای بزک کردن غرب، در شمارههای اخیر این روزنامه به نقطه اوج خود رسیده است تا جایی که میتوان آن را به مثابه یک پیام آشکار وطنفروشی در مواجهه با دولت جدید آمریکا دانست.
نظر کاربران
بفکر قمیت خونها هم باشید که خیلی بالا رفتن
پاسخ ها
آمریکا گرگ بی رحم
سادهای
حتما قیمت دلار پایین میارن که مردم رای دهند
پاسخ ها
نه بابا دارن بالا پایین میکنند سرماییه ملت نابود کنند
رای بی رای
ترامپ مهره سوخته است حتی دوستای اسرائیلی و سعودیشم رهاش کردن
نه خير علت اصلي بالا رفتن دلار كه 8 برابر شد دولت روحانيه نه آمريكا
اونا که قیمتو بردند بالا از خودتونند.یه بار بازیچه شون نشید شرشون کم بشه
به امید خدا وقتی حسن روحانی ریس دولت بی تدبیر و نا امید کننده هر ایرانی برود از دفتر ریاست جمهوری دلار ریزش میکند خودرو ارزان میشود مسکن ارزان میشود ازدواج جوانان بیشتر انجام میگیرد فرزند آوری شروع میشود برنج و مرغ و تخم مرغ و گوشت بره که دوسال است ندیدیم هم ارزان میشوندخلاصه تا روحانی با دلال های دلار و خودرو و مسکن هم پیاله باشد هیچ چیز ارزان نمیشه فقط آنروزی که برود ایران زنده و پایدار میگردد
پاسخ ها
چه نترس
دقیقا همین طوره
احسنت ، مثل دوره ی احمدی نژاد دلار را به ۷ تومان رساند، قیمت خودرو ها به یک چهارم دوره قبل خودش رساند، تورم منفی کرد و همه ی اجناس هر روز ارزانتر میشد، تعامل با کل دنیا برقرار کرد، ....
برادر من مردم که تازه سر از تخم در نیاورده اند ، دوره ی شما اصولگراها هم دیدند، کاغذ پاره ها و اثرات کاغذ پاره را هم دیدند، اختلاسگری و دکل دزدی و ب.ز سازی و ... هم دیدند(مملکت داری با بالاترین قیمت تاریخ نفت و ثروت هنگفت دولت اصولگراها) و در خاطر دارند، تازه اینها با تمام حمایت هایی که از آن دولت میشد در حالی که همان حامی ها اکنون سنگ انداز این دولت شده اند، به نحوی حرف بزن که نه توهین به مردم شه نه خودت،
احسنت ، مثل دوره ی احمدی نژاد دلار را به ۷ تومان رساند، قیمت خودرو ها به یک چهارم دوره قبل خودش رساند، تورم منفی کرد و همه ی اجناس هر روز ارزانتر میشد، تعامل با کل دنیا برقرار کرد، ....
برادر من مردم که تازه سر از تخم در نیاورده اند ، دوره ی شما اصولگراها هم دیدند، کاغذ پاره ها و اثرات کاغذ پاره را هم دیدند، اختلاسگری و دکل دزدی و ب.ز سازی و ... هم دیدند(مملکت داری با بالاترین قیمت تاریخ نفت و ثروت هنگفت دولت اصولگراها) و در خاطر دارند، تازه اینها با تمام حمایت هایی که از آن دولت میشد در حالی که همان حامی ها اکنون سنگ انداز این دولت شده اند، به نحوی حرف بزن که نه توهین به مردم شه نه خودت،
هر وقت خدا بخواد فراوانی و برکت و ارزونی میاد طبق آیات و روایات
شتر در خواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد که دانه دانه
آن روز را هم می بینیم . چطور درجنایت آمریکا باید ساختار را ببینیم نه فرد را، ولی برای مشکلات و بدبختی این مردم باید فقط حسن روحانی را ببینیم ؟
چیزی رفته تو چشش
پاسخ ها
نه داره دلار میشماره
بزک نمیر بهار میاد
خربزه با خیار میاد
پاسخ ها
بعضیا هنوز امیدشون به آمریکای شیطان صفته
باعث تعجب است که روزنامه وابسته و زرد شرق که سرتاپا غربی است درش تخته نمیشود.
پاسخ ها
بدبختی مردم از زمانیه که انرژی هسته ای تسلیحات نظامی از نون شب مردم واجب تر شد.
تسلیحات نظامی نباشه نون شب که هیچ مرغ بریونم بریزی تو شکمت بی فایده ست یه نگاه به انبار تسلیحاتی همین عربها بیانداز
تمام مطالب شما صحیح و اصلاحطلبان هم بدترین و فاسدترین مدیران روی کره زمین اما سوال اساسی این است که راهکار شما اصولگراها و تندروها برای حل مشکلات کشور و رفع فقر مردم چیه ؟ انتقاد و توهین و فحاشی را ی بچه ابتدایی هم بلده . تمام حرفایی که شماها بعنوان قشر تحصیلکرده و مطلع میزنید را اکثریت مردم عادی هم خیلی روشنتر از شما میزنن بنابراین مردم از شعار خسته شده اند و دنبال مرد عملگرا هستن
پاسخ ها
دقیقا
اصلاحات بازیچه اصولگرایان هست
تنها راهکار این تشنگان قدرت ، انداختن مشکلات به گردن دشمنان داخلی و خارجی هست . اگر از این ها استدلال منطقی شنیده شد باید تعجب کرد . کسی که تهمت میزند و فحاشی میکند از درون پوسیده و تهی است .
. چرا دارو نداریم . چون به جای تولید دارو موشک تولید کردیم
بزرگترین عامل بدبختی مردم و مشکلات عدیده کشور شماها هستید که کشور و مردم گروگان قدرت طلبی و ثروت اندوزی شما هستن
پاسخ ها
دقیقا
اصلاح طلبی فقط اصلاح قانون اساسی است بقیه حاشیه سازی است
شماهایی که منتقد و دشمن سرسخت امریکا هستید آیا میدونید که چرا امریکا اینهمه پیشرفت کرده و در حال پیشرفت روز افزونه ؟ بله تفاوت شما دو حزب اصلاح و اصول با احزاب دموکرات و جمهوری خواه امریکا اینه که اونا وقتی بحث منافع ملی کشورشون وسط میاد با هم دوست و متحد میشن ولی شماها بخاطر منافع حزبی و شخصی کلا منافع ملی و مردم را زیر پا له مبکنید
پاسخ ها
احسنت به شما انسان فهیم.مردم کجا بود اینا دنبال مال و منال خودشونن.مملکت رو گنج نشسته ولی فقر بی داد می کنه.
آفرین ، درود بر شرفت
احسنت هموطن ولی تشنگان قدرت هرگز نمی فهمند زیراکه دلباخته دنیا وپست و مقام هستند البته اصلا فکر نمی کنند که مرگ روزی زندگی سراسر ننگشان را فنا خواهد کرد
احسنت هموطن ولی تشنگان قدرت هرگز نمی فهمند زیراکه دلباخته دنیا وپست و مقام هستند البته اصلا فکر نمی کنند که مرگ روزی زندگی سراسر ننگشان را فنا خواهد کرد
پوپولیست ها بخط شدند.!!!!!!!!!!!
انتقاد لازمه پیشرفت هر شخص و گروه و جامعه و کشورهاست اما متاسفانه تو کشور ما فحاشی و توهین و حس انتقام جویی جایش را با انتقاد عوض کرده و آقایون وقتی با شدت و سرعت وارد میدون میشن که منافع شخصی و حزبی و گروهی شان به خطر بیفته
هر وقت تندرو ها سر کار بیان دلار میره بالا ....ترامپ تندرو میره بالا جلیلی و قالیباف و ....هم بیاد میره بالا
برعکس نوشته این روزنامه
تمام دنیا و حتی نزدیکترین دوستان امریکا قبول دارن که امریکاییها مستکبر و زورگو هستن اما اونا با سیاست و رفتاری به ظاهر دوستانه دنبال حفظ منافع ملی شان هستن اما تندروها داخلی فقط و فقط بفکر منافع گروهی و شخصی شان هستن البته به قیمت نابودی کشور و فقر مطلق مردم
پاسخ ها
حالا درسته مردم گرسنه هستن و بدترین شرایط اقتصادی رو دارن ولی برای شما که طرفدار تیم پیروزی هستی بد نشد
۴ سال به همون روشی که دلار رو ۳۲هزار تومان کردن و بورس رو نابود کردن قهرمان شدین
احسنت گل گفتی
پس نتیجه میگیریم که تمام بدبختیهای مردم زیر سر جریان شماست که اینقدر مطمئن دارید وعده ی گشایش پس از انتخاب مهره ی شما در سال ۱۴۰۰ رو میدید.
:)) چطور روتون میشه اینقدر چرت بگید ، والا اگه ما ماهی قرمز هم باشیم تا هفت ، هشت ماه دیگه این مهملات رو یادمون نمیره
شتر در خواب بیند پنبه دانه
رابطه و مذاکره به معنای تسلیم شدن محض نیست . اگر تاریخ و تجربه میگه باید با روسیهای جانی قطع رابطه کنیم که بخشهای وسیعی از کشور را جدا کردن و 80 درصد تسلیحات صدام آشغال را بهش دادن
لعنت خداوند به همتون
من که یه کلمشو هم نفهمیدم
مگرتوناراحتی مردم رنگ خوشی راببینن بلاخره بایدباهمه رابطه برقرارکرداشکال کارکجاست که توناراحتی بس نقش مردم درانتخابات چیه هرکی بیشترین رای رااوردمیشودرئیس جمهورحالابمزاقت خوش نیامدزجرش رامردم بکشن اگرتوهم دوست داری بامردم باش مرگ برامریکا
پاسخ ها
احسنت.
ازنظر اینها فقط قدرت خودشان مهمه مردم فقط جهت امتحان الهی هستند تحمل فقر بیکاریی گرانی بلای کرونا واقعا وقاحت هم شرمنده این جماعت شده
میره
ای با با لازم نیست جشن بگیریم که آرامم نشد سگ زرد برادر.َشغال است برای انقلاب فرقی ندارد .نمی توانید با ابنروش جشن ..باب مذاکره باز کنید ملت اجازه نمیدهد
اولا به گفته رهبری همدیگه رو به خیانت متهم نکنید دوما اگر حزب مخالف برجام رو امضا میکرد هم ای داستانا بود سوما الان خب که چی؟ناراحت بشیم دلار اومده پایین!توجیح کردن آسونه ولی مردم میدونن کی داره با چه نیتی چی میگه.سرتونو مثل کبک کردین تو برف؟
می خواین با این مطالب مردم رو بکشید پای صندوق رای؟ این حناها دیگه رنگی نداره. برید رویه تون رو تغییر بدید
پاسخ ها
اتفاقا دارن رو انتخاب خودشون مانور میدن که مردم رو از رای دادن مایوس کنن ولی ما با مشارکت جدی درانتخابات مشت میزنیم به دهان اینا از اون مشت ها که مرتب به دهن این واون میزنن
من رای میدم
اگر قرار باشه دلار جای ریال رو بگیرد و پول ما بشه با ارزشترین در جهان من دیگه رآی نمیدم ....
این کاره بودید چهل سال مردم بدبخت نبودند خرداد ۱۴۰۰ که هیچ،هزارسال دیگر باشما به جایی نمی رسیم وطن امروز وکیهان وجوان وامثالهم دست بردارید از مردم
کاسبان تحریم مگه میزارند دلار ارزون بشه. فرداست که ازدیوار چند سفارت بالا بروند وهزار بدبختی دیگر. اصلاح طلب واصولگرا ندارد هیچکس به فکر ایران وایرانی نیست
پاسخ ها
این آقایون به اصطلاح اصول گراچیزی ندارند عرضه کنند به جزاتهام زنی
کدوم سقوط ملت نادان فرض کردید ۱۰۰۰ میبرید بالا رکب نیست ۱۰۰ که اومد پایین اسمش گذاشتید سقوط اگر سوق هست پس چرا داره دوباره بالا میرود
اصولگرا های دلواپس دل خوش کرده اند به عدم مشارکت مردم در انتخابات وروی کار آمدن رئیس جمهور اصولگرا وسازش خفت بار با امریکا تا حدی که از کنار گذاشته شدن قاتل سردار سلیمانی که بار ها وبارها خودش را قاتل معرفی وبه آن افتخار میکرد ناراحت هستند.
وطن امروز از كي پول ميگيره؟ با راهنمايي كي مطلب مي زنه؟
پاسخ ها
وصل به دیوان محاسبات مهرداد دون پاشه
وطن دیروز، تو اینقدر دست وپا نزن با این مجلس دوزاری مطمئنا مردم نمی ذارن یه رئیس جمهور پنج زاری بیاد سرکار ،پیش بسوی مشارکت پرشور درانتخابات ۱۴۰۰ برای شکست تندرو ها وکاسبان تحریم که از باخت ترامپ عزادارن
ما که رای نمی دیم. شماها هم نمی تونید مردم را دیگه رنگ کنید
وطن امروزخیلی بایدنادان باشه که چنین حرفی زده یاملت رانادان فرض کرده
نه اصول گرا نه اصلاح طلب همه لنگه همید
شب دراز است و قلندر بیدار
دوره شمارو دیدیم بازم می بینیم!
فعلا ملت بیچاره چاره ای جز سواری دادن به شما ندارن
احزاب درکشورهای دیگه باهم میجنگن برای رفاه مردم تو ایران یه مشت قدرت طلب رانت خوار باهم میجگن تا مردم رو فقیرتر و خودشون رو قوی تر کنن این افراد هیچ جایگاه مردمی ندارن و فقط ایجاد تنفر میکنن این داستان 42 ساله ی انفلاب است و بس
مطمئن باشید اگر دلار را پایین بیاورند ، به ددنبال پس انداز بیشتر دلار ارزان برای آقازاده ها هستند که بتوانند در خارج از ایارن با دلار ارزان سرمایه گذاری ملک و...غیره نمایند. اگر توانستید همه کالاها و خدماتی که ناشی از افزایش قیمت دلار صورت گرفته ، کاهش دهید ، آنوقت حرف شما درست است .
امنان از شماها که ده درصدی از کل کل جامعه یشتر نیستید و دلتان و قلبتان به دروغ وصل است
پاسخ ها
وطن امروز چرا از پایین آمدن دلار ناراحت شد ند همین کاسبان تحریم بودند که از اول با برجام مخالف بودند و مرتب در کار دولت سنگ اندازی می کردند همین که دیدند تحریمها بر داشته شد کمی مشکلات کمتر شد و جنسها ارزان شد دوباره از روی حسادت و کینه شروع کردند به سنک اندازی تا جایی که ترامپ مجدا همه چیر را تحریم کرد و کاسبان تحریم با او همراه شدند
بعدش چی؟ مجلس تندرو ، رییس جمهور تندرو
پاسخ ها
تندروها تمام رویاهاشون نقش برآب شد با رفتن ترامپ
کدام سقوط ؟! هنوز هیچی نشده بود الکی دلار یه تکانی خورد تا همین خرداد 1400 به بیشتر از 40 تومن میرسه ! یه جوری میگن سقوط قیمت دلار انگار مردم تریلی تریلی تو خونه هاشون دلار دارند ! دلار قیمتش هم تغییر کنه قیمت هیچکدام از کالاها نه تنها کاهش پیدا نمی کنه بلکه بیشتر هم میشه
مثلاً چی میشه دلار میشه 7 تومن 40 سال پیش !!!
تازمانیکه این دولت سرکار هست ارزانی دلار و مایحتاج عمومی مردم را در خواب باید دید.
همه مشکلات ازبی کفایتی مسئولینه ودرراسشون رئیس جمهور.امسال قیمت خانه10برابرشده وزیرمسکن کجاست!!!!.قیمت ماشین سربه فلک کشیده وزیرصنعت کجاست !!!!و....
هیچ وقت ذوق زدگی وخوشحالی کیهان شریعتمداری بعد انتخابات دوره قبل ایالات متحده را ازپیروزی ترامپ ووعده خروج ازبرجام فراموش نمیکنیم.اینقدر به اصلاح طلبها گیرندهید...
هیچ وقت ذوق زدگی وخوشحالی کیهان شریعتمداری بعد انتخابات دوره قبل ایالات متحده را ازپیروزی ترامپ ووعده خروج ازبرجام فراموش نمیکنیم.اینقدر به اصلاح طلبها گیرندهید شما پایداریها واصولگرایان تندرو یک ترامپیست تمام عیار هستید.