بایدن با ایران چه میکند؟ ترامپ چرا محبوب بود؟
قطار سیاست در ایالات متحده، دونالد ترامپ را در ایستگاه میان راه پیاده کرد و ترامپ به سبب اطوار و رفتار یگانهاش در زمانه خود همچنان در یادها خواهد ماند، در نهایت جو بایدن در انتخابات پیروز شد.
برترینها: قطار سیاست در ایالات متحده، دونالد ترامپ را در ایستگاه میان راه پیاده کرد و ترامپ به سبب اطوار و رفتار یگانهاش در زمانه خود همچنان در یادها خواهد ماند، در نهایت جو بایدن در انتخابات پیروز شد.
همانطور که انتظار میرفت با اعلام آرای ایالت كلیدی پنسیلوانیا و نوادا و کسب ۲۶ رأی الکترال این دو ایالت توسط نامزد دموکراتها، رسانههای خبری آمریکا نظیر «فاکس نیوز»، «سیانان» و «آسوشیتدپرس» خبر پیروزی جو بایدن در انتخابات جنجالی سوم نوامبر را در صدر اخبار خود قرار دادند.
احمد زیدآبادی؛ فعال سیاسی درباره انتخابات 2020 آمريكا نوشت: پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا اثرات روانی کوتاه مدتی بر وضعیت بازارِ ارز و سکۀ ایران خواهد داشت، اما به زودی روزهای سخت در روابط دو کشور شاید حتی بیش از پیش فرا خواهد رسید.
واقعیت این است که سیاست منطقهای ایران و آمریکا ماهیتی متضاد یکدیگر پیدا کرده است و بدون ارادهای مستحکم از سوی دو طرف برای غلبه بر این تضاد، روند اوضاع روز به روز بغرنجتر خواهد شد.
این در حالی است که هیچ نشانهای در دست نیست که دولت بایدن بخواهد از سیاست سنتی آمریکا در خاورمیانه دست بکشد و یا نیروی اصلی تصمیمگیر در ایران از نفوذ وداعیههای منطقهای خود صرفنظر کند.
آنچه در این میان برخی تحلیلگران را در مورد نگاه دولت بایدن به ایران به اشتباه میاندازد، استناد به دورهای خاص از سیاست دولت باراک اوباما در برابر جمهوری اسلامی است که در حقیقت سیاستی موقت و گذرا بود و به تاریخ پیوست.
اوباما به دلیل خلأ قدرتِ ناشی از ضعف و فروپاشی برخی دولتهای خاورمیانه در پی بهار عربی و برآمدن تروریسم داعشی و عدم آمادگی دولتش برای حضور نظامی فراگیر در منطقه، چشم بر حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق بست تا فتنۀ داعش فرو خوابد. این درست مانند ائتلاف قدرتهای غربی با اتحاد شوروی علیه رژیم نازی در جنگ جهانی دوم بود که پس از شکست آلمان، خود به خود از هم گسست و به وقوع جنگ سرد میان دو بلوک انجامید.
بنابراین، چشم بستن دولت اوباما به حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق، صرفاً تا شکست داعش قابل دوام بود و دولت او اساساً قصدی برای پذیرش هژمونی ایران بر منطقه در دوران پساداعش نداشت.
اوباما برجام را هم با انگیزهای استراتژیک در دستور کار خود قرار داد. تصور دولت او بر این بود که اگر ایران درگیر تعامل امنیتی با غرب شود، به ناچار سایر گامها را نیز در جهت عادیسازی برمیدارد و به سوی برجام های 2 و 3 و 4... حرکت میکند. طرف ایرانی اما نگاهی تاکتیکی به این توافق داشت و آن را منحصر به محدود کردن موقت برنامۀ هستهای در برابر بازگشت پول نفت به اقتصاد کشور میدید. از همین رو، انتظار اوباما از برجام برآورده نشد و او در کاهش تحریمها مردد ماند.
از این سو نیز نه فقط اثری از تغییر در نگاه و سیاستِ همیشگی دیده نشد بلکه همان خط مشی سابق مورد تأکید فزاینده قرار گرفت. این بود که برجام در همان ابتدای کار با مانع در واقع با شکست روبرو شد. با توجه به این پیشینه، اساساً دیگر برجامی با تعریف مورد نظر ایران وجود ندارد که بایدن بخواهد به آن بازگردد!
در این میان با حضور بایدن در کاخ سفید حتی مخاطرۀ یک رویارویی نظامی ناخواسته هم ممکن است بین ایران و آمریکا تشدید شود. نیروهایی که نگران تعامل پشت پردۀ اعتدالیها با دولت بایدن هستند، به منظور خنثیسازی اقدام احتمالی آنها ممکن است دست به تحرکاتی در منطقه و بخصوص خلیج فارس بزنند که هم چنین روندی را مختل کنند و هم زهرِ چشمی به بایدن نشان دهند.
بایدن هم طبعاً نمیخواهد به عنوان رهبری ضعیف و ترسو شناخته شود و زمینۀ تبلیغاتی مناسبی برای دارودستۀ زخم خوردۀ ترامپ علیه خود فراهم آورد. بدین دلیل ممکن است واکنش او به هر اقدام تحریکآمیز حتی شدیدتر از واکنش ترامپ در مقابل اقدامی از این قبیل باشد.
با این حساب، هنوز نه تنها هیچ چیز در مناسبات ایران و آمریکا تغییر نکرده است بلکه روزهای سختتری در پیش است مگر آنکه اراده ای برای مذاکره از طرف نهادهای اصلی قدرت در ایران برای مذاکرهای جامع و فراگیر نشان داده شود که آن هم تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بسیار بعید است.
در واقع شرایط حضور بایدن در کاخ سفید و نحوۀ تعاملش با ایران مصداق همان شعر مشهور خواجۀ شیراز است:
که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها!
سرخوردگی روانی و جامعهستیزی ترامپیسم
کیومرث اشتریان . استاد دانشگاه تهران در روزنامه شرق نوشت: بخشی از طرفداران ترامپ از مشکلات روانی رنج میبرند؛ و البته نه همه آنان. یکی از ویژگیهای دونالد ترامپ در دوران چهار سال ریاستجمهوریاش گرایش روانی او به افزایش منازعات داخلی و خارجی بود. چنین شخصیتهایی در گوشه و کنار ما، کم نیستند. در محیطهای محدودتر، در قوموخویشان، در اداره، در شهر و کشور کسانی هستند که با روش و منش و روحیات خاصی که دارند، بهسرعت جمع را تحت تأثیر قرار میدهند، بلافاصله دوقطبی ایجاد میکنند و بهاصطلاح «همه را به جان هم» میاندازند.
چنین شخصیتهایی، فتنهانگیز و در نهایت جامعهستیزند؛ چون جامعه اساسا یعنی سازگاری و اینها ناسازگاری را در سویههای گوناگون دامن میزنند. هرچند ترامپ صاحب قدرت سیاسی و اقتصادی بود اما گویی از حقارتی ذاتی رنج میبرد. تلاش او همواره بر آن بود که در جامعه آمریکایی از خود یک «کارآفرین موفق» نشان دهد؛ چیزی که نبود. کارآفرینی او با تردید و تمسخر مواجه بود. مشهور است که در فرهنگ سیاسی آمریکا «مردانی که آمریکا را ساختهاند» کسانی بودهاند که با تلاش نوآورانه ثروتمند شدهاند و نه از راه خرید و فروش املاک و مستغلات. شخصیت جاهطلبی نظیر ترامپ این رنج تحقیرآمیز را همواره بر دوش خود احساس میکرد. او نه راکفلر بود که از راه تصفیه نفت و خط لوله و خط آهن ثروتمند شده باشد، نه مورگانِ خطرپذیر در صنعت برق، نه فورد خودروساز و نه بیل گیتس و نه استیو جابز بود.
او بسازبفروش بود. تعریفهایی که گاه و بیگاه از خود میکند گونهای از خودشیفتگی را به نمایش میگذارد که در واقع واکنشی به آن تحقیرهاست.در سطحی عمومی، در ادبیات نظریه انتقادی عبارت «طبقه فرودست» برای مردمی بهکار میرود که به لحاظ اجتماعی، سیاسی و جغرافیایی از سلسلهمراتب قدرت طرد شدهاند. به نظرم نامگذاری «طبقه فرودست» وجه محدود اقتصادی (طبقاتی) دارد و قابل مناقشه است و ویژگیهای روانی و روانشناسی اجتماعی را پوشش نمیدهد. ترامپ ویژگی افراد «جامعهستیز» را دارد که در زیر انبوهی از ثروت پنهان شده است.
جامعهستیزی هم وجهی داخلی دارد و هم وجهی بینالمللی. ترامپ طرفدارانی در جهان و از جمله در ایران داشت که اغلب از همین ویژگی جامعهستیزی رنج میبرند و رنج میدهند. آنانی که به دلیل ویژگیهای روانی به سراغ ترامپ رفتهاند، شایسته مطالعهاند. نمیدانیم از 70میلیونی که در آمریکا به او رأی دادهاند و از نمونههای ایرانیشان چه تعداد ذیل اینگونه نابسامانیهای روانی جای میگیرند. آنچه اجمالا میدانیم این است که جامعهستیزی، نوعی واکنش روانی در افرادی است که از ویژگیهای مشابهی برخوردارند. شاید مهمترین ویژگی ایشان این است که علیه هستههای مفهومی قدرتِ اجتماعی یا بینالمللی عمل میکنند. مثلا با مفاهیم و موضوعاتی مانند تغییرات آبوهوایی، همکاریهای بینالمللی، گرایشها و برداشتهای علمی و عمومیِ معطوف به مبارزه با کرونا و... مخالفت میکنند. در این راه با هر کسی، از جمله با دشمنان خویش نیز ائتلاف میکنند؛ البته ائتلافهای ضداجتماعی. اغلب، اینها مطرود جریانهای اصلی فکری و اجتماعیاند و توسط جریانهای دامنهدار و ساختیافته قدرت تاریخی-سیاسی که در گذر زمان جا افتادهاند، به بازی گرفته نمیشوند.
از این رو راه میانبری که برایشان باقی میماند، جامعهستیزی است که بتوانند بهسرعت بر این جریانهای جاافتاده تاریخی فائق آیند. این راه میانبر برای اقشار محرومی که در آفریقا، آسیا، اروپا و... زندگی میکنند، ترور و کشتار است و برای جامعهستیزانی که صاحبان ثروتاند، تخریب بنیانهای اجتماعی سازگاری ملی و بینالمللی. اگر بخواهم روشنتر سخن بگویم، نمونهای از ایران را نشان میدهم. در ایران، دو جریان اصلی قدرت در طول تاریخ ۴۰ساله شکل گرفته است: اصلاحطلبی و اصولگرایی. شماری از بازیگران خواهان قدرت نمیتوانند جذب این دو جریان اصلی شوند؛ از این رو به کسانی روی میآورند که در پی شکستن این ساختار دوقطبیاند. از میان این شمار برخی دلایل اقتصادی دارند و برخی دلایل سیاسی یا فرهنگی. اما برخی ویژگیهای خاص روانی دارند؛ جامعهستیز و سامانگریزند. محور اصلی این نوشتار معطوف به آنان است و لازم است دریچههای جدیدی در علوم سیاسی ایرانی برای مطالعه آنان باز شود. برخی از اینها توان جذب طیفهای گوناگون مذهبی تا غیرمذهبی را دارند و دامن خود را از مفهومی گنگ به نام مُهر کوروش تا علاقهمندی به ترامپ گسترش میدهند.
درباره طرفداران ایرانی ترامپ با این طیف بهظاهر نامتجانس روبهرو بودیم؛ از سلطنتطلبان تا نیروهایی کاملا متضاد در سوی دیگر طیف. بخش مهمی از نیروهای اصلی اینها به دلایل جامعهستیزی روانی با یکدیگر پیوند میخورند. به نظر میرسد ویژگیهای مشترک روانی اینان قابل توجهتر است تا ویژگیهای اقتصادی، مذهبی، قومی یا ایدئولوژیک. افرادی سرخورده که با یکدیگر پیوندی روحی-روانی دارند. از اینروست که نام «گروه» برای اینان شاید بهتر باشد تا اطلاق «طبقه» که مفهومی اقتصادی است. نگارنده در مشاهدات خود پیوندهایی را در بین آنها دیدهام که در نگاه نخست برایم حیرتآور بوده است. مثلا افرادی کاملا غیرمذهبی از نامزدهایی در انتخاباتهای ایران دفاع میکردهاند که آشکارا نشان از گرایشهای مذهبی و شبهافراطی داشتهاند. پس از کنکاش و گفتوگوی فراوان، بیش از هر چیز سرخوردگیهای روانی آنان در عرصه قدرت اجتماعی را مشاهده کردهام. «سرخورده قدرت» و «دورافتاده جماعت»اند و این، نوعی حس تحقیرشدگی و ویژگی ضداجتماعی را در میانشان پدید میآورد. نتیجه آن، کنشهای بهشدت خودنمایانه، تبرجآمیز، «نامتعارف» و ساختارشکنی سیاسی در سطح ملی و بینالمللی است. ترامپ بهترین کاندیدایی است که میتواند فضای ملی و بینالمللی را به سوی آشفتگی مورد نظر این «ساختارشکنان جامعهستیز روانی» به پیش ببرد، از همین روست که حامیانی در داخل و خارج از آمریکا دارد. بخش مهمی از اینها «محرومان روانی»اند که در جایجای جهان پراکندهاند. هم از اینروست که ساختارهای نهادی بینالمللی، فرهنگهای جاافتاده در تاریخ بشری و تمدنهای اصیل در معرض تخریب «ترامپیسم»اند.
این نهادها ابزارهای اساسی جامعهپذیری سیاسی بینالمللی است؛ چه با آنها موافق باشیم یا نباشیم. جامعهپذیری سیاسی یعنی پذیرش قدرتِ هنجارهای بهارثرسیده از تاریخ و دقیقا مخالفت با هنجار است که سرخوردههای روانیِ از قدرتِ عرفی را به ترامپیسم پیوند زده است.ممکن است یک استاد علوم سیاسی، یک فعال مدنی، یک رجال سیاسی، یک متفکر ، یک کارآفرین بزرگ اقتصادی در گذار زمان از گرایشهای فکری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خویش ناامید شده و به روانپریشی، جامعهستیزی و نظمگریزی گرفتار شود. بشر همواره در معرض فروافتادن در عقدههای فروخورده روانی است. مهم آن است که نظامهای سیاسی سازوکارهایی عقلانی داشته باشند که گرفتار چنین شخصیتهایی نشوند؛ همه نکته همینجاست.
نظر کاربران
ترامپ اخلاق صداقت داشت انسان بود
پاسخ ها
من هم موافقم ترامپ عملکردش عالی بود دزد فاسد ریا کار دروغ گو نبود
مثل قالیباف خخخخ
لایک
ترامپ منفور ترين فرد در ايران است
مبارکتان باشد به پای هم پیر شوید
همیشه محبوب نوستالژی مثل کی روش مربی میمونه به یادگار
+
ما که دوستش داشتیم مردم لوس امریکا دیگه چی میخواستند
تعریف و تمجید از دشمن ملت ایران از یک جنایتکار جنگی از یک تروريست از یک خودشیفته مريض،که همه دنیارو ب جنگ انداخت ،به گفته خود کارشناسان و مردم امریکا روزی هزاران دروغ میگفت ،ادم مريضی که دروغ بخورد همه میداد و دنبال فروش سلاح و کشتار مردم بود تا فقط سود کنه ،این صداقت هست?این بفکر مردم بودن هست?با چنگیز مغول چه فرقی داره،برای شما متاسفم که کینه و دشمنی بخاطر نداشتن هدف مشترک با دولت فعلی دارید اب تو اسیاب دشمن میریزید ،خدا شفاتون بده ،درضمن تسلیت بخاطر عزیز تازه ازدست رفته اتون جوون مرگ شد همش چهارسال
هاها صداقت
ترامپ به دروغ گفتن شهره بود
ترامپ بین بی فرهنگهایی مثل خودش محبوبه سمت ما اصلا محبوب نبود
تو شبکه های اجتماعی نگاه کنید اونایی که الان از برد بایدن خوشحالند اکثرا اکانتشون واقعیه ولی اونایی که طرفدار ترامپند اکانتهاشون فیکه
جلوی خودخواهی تمامیت خواهی افکار داعشی تحجر خوب ایستاد
ترامپ در ایران با وجود اون همه تحریم که برای ایران گذاشت محبوب اکثریت بود دیلیشو نمی تونم بگن!!
اصلا دروغگو نبود ابدا
حالا ترامپ رفت و شد محبوب دلها این خاصیت ما ایرانیان است
زدشک
ترامپ دل مردم رو شاد و خنک کرد بارها
کاربر 11:59 ! اتفاقا ترامپ بی فرهنگ به درد می خوره تا نفس یک عده بی فرهنگ دیگه رو ببره ! بدین جهته که ما ازش خوشمون می یاد .
ادب اوباما به درد ما نخورد . اما بی ادبی ترامپ به درد می خورد .
ترامپ رو با تقلب از ریاست جمهوری کنار زدن ترامپخیلی بیشتر از بایدن هوادار داشت شاید ویروس کرونا تعامل چین و روسیه و بایدن کمی بعدتر مشخص بشه ولی چیزی که هست ترامپ با قدرت بیشتر برخواهد گشت.
زرشک
ترامپ متوهم بود
جو بایدن استحقاق ریاست جمهوری داشت سخنرانی فوق العاده شب گذشته اش اونو به عنوان کسیکه شایستگی آرای مردمش رو داشت به جهان معرفی کرد
ترامپ میون اکثریت ایرانیان محبوب یود
بنده نه دلار دارم نه خونه نه ماشین نه روانی هستم خیلی هم اجتماعی ولی عاشق ترامپ ایشالا که یه روز بتونه رئیسجمهور ایران بشه
چقدر شما مردم ساده لوح هستید بابا اینا همشون دنیا رو بازی میدن
انسان بودن ترامپ سردار را ترور کرد ؟
یه مشت... که طرفدار یه قاتل میشن! قاتلی که خودش خون سردار مارو به عهده گرفت
ترامپ نژادپرسته هرگز علاقه نداره رئیس یه کشور خاورمیانه ای بشه اینقدر چرت ننویسید
درباره طرفداران ایرانی ترامپ با این طیف بهظاهر نامتجانس روبهرو بودیم؛ از سلطنتطلبان تا نیروهایی کاملا متضاد در سوی دیگر طیف. بخش مهمی از نیروهای اصلی اینها به دلایل جامعهستیزی روانی با یکدیگر پیوند میخورند. به نظر میرسد ویژگیهای مشترک روانی اینان قابل توجهتر است تا ویژگیهای اقتصادی، مذهبی، قومی یا ایدئولوژیک. افرادی سرخورده که با یکدیگر پیوندی روحی-روانی دارند
مردم ایران چون خیلی احساسی و خوش قلب هستند بااینکه خیلی بدر فتاری شد باهاشون شد اما ادم خوب مثل ترامپ رو خوب تشخیص دادند
پاسخ ها
دستگاهی که تشخیص خوب و بدتان را به ما معرفی کنید ما هم بخریم
لایک
۱۱:۴۶
تجربه زندگی تلخ در ایران با مسئولین معاصر
اون ایرانیهایی که از ترامپ خوششون میاد همونهان که اراذل اوباش رو در اینستاگرام لایک می کنند
نه بابا اینطوری نیست
۱۲:۱۴
مردم خودشان واردعمل میشوند وخودشان رانجات میدهند اگاهی لازم رادانند
بایدن باتقلب .شروع به کارمیکنه وبدونه که اشتباه میره
پمپئو توئیت و پاسخ درستی داد دمش گرم
پاسخ ها
ولی ترامپ و پمپئو چهره واقعی آمریکا رو نشون دادن
اشتباه به عرضتون رسوندند ترامپ توی ایران منفور بود فقط همه ما آرزو داشتیم کسی مثل ترامپ که مردم و کشورش را دوست داشته باشد رئیس جمهورمان شود .
پاسخ ها
خیلی هم درسته محبوب بود
انتخابات مهم نبود چی شد مهم شد گفتین تحریم اثر نداره دلار شد سی دو بس کن پس
خوب محبوب بوده که دوست داشتی یکی مثلش بشه تو ایران چی میگی
ترامپ محبوب مردم امریکا ایران
پاسخ ها
تو باز با فاصله يه دقه يك بار اومدي كامنت دادي؟
خخخخخخخخ
1142
تو باز کم آوردی به همه همینو میگی همه کاربرا به فاصله کم نظر میدن زیر هر پست درکش خیلی سخت نیست خخخخخخ
بقیه کامنت میدن به نفع ترامپ از حقوق تو کم میشه انگار :)
دیوانه ها بقیه رو دیوانه می بینند طبیعیه:)
آره خب این چیزیه که تو کوچه و خیابون داریم میبینیم حالا یه عده هی انکارش کنن
۱۴:۴۳
بر میگردی ببینی چطوری ضایع شدی :)
اگه به فونتش توجه کنی می فهمی من نیستم
ترامپ که رفت ارزو دلار تو ایران پایین اومد میگفتند رای گیری امریکا کا ی به ما نداره تحریم رو بردارید بسه دیگه
یه چیزی جالب بود ترامپ پمپئو خیلی طرفدار داره ایران اگر اینجا بود انتخابش میکردند
پاسخ ها
از توهینایی که به مردم ایران کرد اینو فهمیدی استاد ؟!
دیگه اصولگراها کاسبان تحریم مخالف ترامپ بهانه ندارند قیمت ها باید برگرده به چهار سال قبل دلار چهار هزاری خونه متری سه میلیونی خودرو سی میلیونی
پاسخ ها
واسه اون هم یه بهونه جور میکنن
کرونا.رای گیری پستی.بایدن
پرتقال فروش را پیدا کنید؟
پاسخ ها
ترامپ سیب فروش را پیدا کردم
اینقدر خزعبلات فخرآور و جوانمردی رو تکرار نکن سامانتا بسه دیگه وا بده
بایدن و اینا توافق میکنند چاره ای ندارند ترامپ هم بشه توافق میکنند هنوز دادگاه تقلب بایدن تمام نشده
پاسخ ها
دارو ها که کامیون کامیون میرفت عراق عزیزتون (اونی که میگی دارو تحریمه)
واقعا ترامپ محبوب دوست داشتنی درسته
پاسخ ها
دمش گرم ترامپ حقوق چهارساله میداد به
فقرا
ترامپ منفور بیماران سرطانی و پروانه ای و غیره
11.48
باز زیرنویسی دم به دقیقه ات شروع شد نوزده تا کامیون دارو به عراق انسولین کمیاب شد دارو غذا تحریم نیست
اونهایی که قاچاق شد داروی ایرانی بود توسط دلالهای خدانترس که تحریمها به نفعشونه.خدا لعنت کنه ترامپو
ترامپ کاری کردکه یک آمریکایی هرجای دنیاکارخلاف هم انجام بده هیچ کشوروقدرتی نتونه بهش اهانت کنه ومحکوم کنه مانندیک پدربه تمام آمریکایی هااعتبارداد.نه مثل رئیس جمهورماکه فقط بلده ریش وسبیلش ست لباسش بکنه .کروناگرفتن ترامپ نشان دادمردمی است ....
درنومیدی بسی امید است.پایان شب سیه سفید است.نداند بجز ذات پروردگار که فردا چه بازی کند روزگار.آقایان دست از پیشگو ئیهای ناامید کننده بردارید.بس است دیگه
ترامپ قاتل هست وانشاالله به سزای اعمالش خواهد رسید
پاسخ ها
خودتون چی هستید دیدی
بله قاتل هست قاتل تروریست ها
ترامپ جلو خبرنگارا گفت که بغدادی سگ زیبایی بود ولی کشته شد !!! تو این جمله ترامپ دقیق شو تو ذات خرابشو بشناسی
پررنگ کردن کرونا جورج فلوید توسط ایران چین بایدن برای کنار زدن ترامپ با تخلف
ترامپ سیاستمدار نبود ! مثل سیاستمدارها دورو و ریاکار نبود ! خیلی رک و راست کارهاش رو انجام میداد و هر کاری هم که میکرد مسئولیت عواقبش رو به عهده می گرفت ! در حالی که سیاست پر از دوز و کلک و دروغ و ریا هست !
پاسخ ها
لایک
انتخابات آمریکا به ما چه حرف الکی نزنین خواهشا همش زیر سر دولت خودمونه
بابا این چرندیات چیه؟ ترامپ را برای این می خواستیم که یه عده خوشحال نشن. ترامپ تنها کسی بود که می تونست جلوی چین بایسته. همین. چه قدر این آقای استاد اشتریان آسمان و ریسمان به هم بافته. همه این خصوصیات منفی ترامپ رو می دونیم ولی در شرایط فعلی گزینه مناسبی بود.
واقعا حیف شد،ترامپ مرد بزرگ،سالم و صادقی بود ،با تعهد بود و خواهان صلح جهانی بود، داعشی که درزمان اوباما ساخت بودند را با صداقت تمام اعلام کرد که داعش را امریکائی ها ساختند. برای ایران هم خوب چون با سختگیریهای که در قبال ایران انجام داده بود واقعا دزدی و اختلاس خیلی کم شده بود، دیگه شاهد گم شدن پولهای کلان در سطح کشور نبودیم و از همه مهمتر کشور داشت کم کم عدم وابستگی را به نمایش می گذاشت. همه اینها ازخدمات ترامپ بود،
پاسخ ها
یک نفس بگیر بعد دوباره ازین قاتل قمارباز و زن باز و .....تعریف کن
توهم در توهم !!!
محبوب بود ترامپ چون از جنس مسئولین شعاری تکراری خودمون نبود
این بهترین تحلیلی بودکه در باره ی برجام خوندم.
اگه همه اینطور فکرکنند حتما اوضاع بهتر میشه قابل توجه مدیران ارشدو واقعی کشور
چه تحلیل های مسخره ای
آمریکا بعد از حمله ژاپن به بندر پرل هاربر همیشه آماده بوده و هیچ نیازی به کشورهای دیگه نداشته ول اینکه اوضاع ایران بد تر میشه را قبول دارم..
این مطالب نوشته افکار و نظرات یک نفر یا چند نفر میباشد و نمی توان انها را واقعی دانست
ببخشید ولی بهتره بفرمایید ما با بایدن چه میکنیم!!!
آیاترامپ درایران محبوب بود؟ ...
ترامپ هر چه بود دزد نبود و موجبات آسایش ملتش را فراهم کرد.
کاش ما هم یک میهن پرست مثل ترامپ داشتیم.
مردم هم صبرشون لب ریز شده همه منتظر این انتخابات بودن
اگه مذاکره نکنن مطمئن باشید آبان ماه دیگری درراه است منتها 1000 برابر بیشتر
پاسخ ها
در انتخابات 1400 ایران آگاهانه رای بدهید تا افراد خودشیفته در راس قدرت مثل ترامپ قرار نگیرند یااصلا رای ندهید آگه قدرت تشخیص تان ضعیف است تا شریک ظلم ظالم نشوید زیرا سر پل صراط با ید پاسخ منطقی بدهید تا به سلامت گذر کنید از تاریخ عبرت بگیرید تا گرفتار عذاب الهی نشویم.
برو عمو دلت خوشه به کی رای بدیم؟
به نظر من ترامپ کثیف ترین آدم بوده وچون تحریم کامل ایران کرد وکاسبان هم وضعشان خوب شد وهمه از این وضع سو استفاده کردن چون همه انداختن گردن دولت که خراب شود و مردم بدبین شوند وخودشان به قدرت برسن ولی با باخت ترامپ آرزوشان بر آورده نشد . حال باید به فکر سناریو دیگر باشند اگر بخواهند قدرت کشور در دست بگیرند .ای لعنت به ترامپ و دوستداران ترامپ و تندروهای دروغین بیسواد
یه جو همت نه یه جو بایدن
حامیان ترامپ افراد هنجارشکن و جامعه ستیز وعقده ای
بایدبرای ارتباط ورابطه بادیگرکشورها وبخاطرملت دیدگاه مسعولین مادرسطح بین الملل عوض شودبعضی وقتهانمیشه بقیه را قانع کردوبه زانودرآوردحداقل بایدخودمان راتطبیق بدیم واول روابط خودمان رااصلاح کنیم تامملکت زیرفشارازاین بدترنشودلطفاچاپ کنیدتادلسوزان مردم ببینند.
سلام
اقای نویسنده شما خبرندارید که داعش دست پرورده اوبامابود
پاسخ ها
خبر داره اما خودشو زده به اون راه
یکی از پست ترین و بی وژدان ترین انسانهای زمین یعنی ترامپ
پاسخ ها
بیوژدان تویی
الان زن بایدن به زن ترامپ زنگ می زنه میپرسه : جای زردچوبه کجاست ؟؟
ترامپ راستگو بود من قبولش دارم
این نادان به اصطلاح استاد دانشگاه ، حداقل هفتاد ملیون آمریکایی و جمع کثیری از مردم ایران رو که طرفدار ترامپ هستند ، جامعه ستیز و روانی خطاب میکنه . شما خودت اول بهتر هست خودت رو به یک روانشناس نشون بدی بعد اظهار فضل کنی
چرا هر ناکامی که خودمان داریم به دیگران نسبت میدهیم ما درفقر بسر می بریم از فقر دیگران ساعته سخنرانی می کنیم.
پاسخ ها
ترامپ محبوب دلالان
چرا این همه حرفهای توخالی میزنیم باوجود اینکه میدانیم دیگران باور نمی کنند بازهم به سخنها بیهوده ادامه میدهیم.
والله کاری که دولت با بورس کرد و خیانتی که در امانت کرد صدتا ترامپ هم انجام نمیدادن و نمیدن
مردم ایران طرفدار ترامپ بودن چووون ، آهن آهن رو میبره
ما نه جنگ طلب هستیم و نه جامعه ستیز ، توهین به مردم ایران گناه نابخشودنی هست که باید به وجدانت پاسخگو باشی
بخاطر وطنمان باید این فکرهای خام رو کنار بزاریم ما ملت ایران باید به مردم و جوانان با استعداد و تولید داخلی خودمان متکی باشیم و تاکنون هر رییس جمهوری که در آمریکا انتخاب شده خط مشی وسیاست جدا نداره آنها سیاستشون نسبت به ایران همان سیاست قبلی است و فقط فرد جایگزین می شود
شمایی که میگیدترامپ دروغگوبود.والله ،به تمام مقدسات قسم که رییس جمهور ما دروغگو ترین انسان روی زمین بود.درگرانی بنزین،سرمایه گذاری در بورس،گرانی ،سرسام اور.گشایش اقتصادی.
پاسخ ها
چرا نظر من را پخش نکردی دیدی جنبه نداری .
خخخخخ هههاهه
ترامپ عشق بود
پاسخ ها
به درک رفت
جامعه ستیز! اگه ما ترامپ دوست داشتیم به خاطر بی فکری داخلی ها بود ما نه جامعه ستیزیم نه مخالف همکاری های بین المللی چون تنها کسی بود که به مردم ایران توجه کرد کدام یک از سیاستمداران در این سالها در همین حد از مردم ایران حمایت کردند؟ بی کفایتی داخلی ربطی به جامعه ستیز بودن مردم ندارد
تنها یه ایرانی می تونه به ترامپ بگه سرخورده:))) عمویی طرف 70 میلیون تو آمریکا رای داشت اینجاست که باید بگن داداش داری اشتباه می زنی اینجوری نصف آمریکا روان پریشند!
سگ زرد برادر شغاله هر دو از یک قماشند و فرقی بینشان نیست ...
پاسخ ها
مثل ۷۶. ۸۰. ۸۴. ۸۸. ۹۲. ۹۶. ۰۰
باید به اشتریان گفت تو خوبی!
اگر ترامپ بود به چین و روسیه میدون نمیداد
ترامپ زود رفتی
ترامپ دلمون برات تنگ میشه
از طرف یک جامعه ستیز.....
خلایق هرچه لایق اونها که موافق ترامپ بودن کاسب تحریم بودند جند نفر اینجا کاسب تحریم هستند معلومه بخور بخور تموم شد
ترامپ پته های یه عده رو رو اب ریخت واسه همین کنارش زدن!
سگی رفت گرگ زاده ای امد
اول بگو چرا مردم جامعه ستیز شده اند فشاری که این ملت تو این سالها محتمل شده اند فقر و بیکاری و تورم لجام گسیخته هر انسانی را جامعه ستیز و روان پریش میکنه اکثر مردم ایران افسردگی دارندو دنبال یک منجی میگردند
ترامپ مثل یک پدر برای ما ایرانیان بود
هرچه خوب بود یا بد تمام شد حالا را بچسب چه باید بدانید وکرد
احمدی نژاد را بچسب روحانی وِلِش کن ترامپ هم رها کن بزار یه نفسی بکشد تا بعضی اعمالش را یادشون بیاد
نا خواسته خدماتی از ترامپ داشتیم ول نامرد ظلم زیادی به ملتها روا داشت
علت محبوبیت ترامپ این است که مثل رئیس جمهور ما دروغگو نبود که فقط لبخند تمسخر تحویل ملتش بدهد
دروغ گو وسیاس نبود ترامپ
چرا از اعتراضات مردم چهار محال وبختیاری کامنت نمی زارید
بایدن برندهی انتخابات.
تمامی ادم حسابی بود