۱۰۵۵۹۴۳
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

گمانه‌زنی درباره گزینه‌های احتمالی کابینه بایدن

با روشن شدن وضعیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نشریه پولیتیکو از لیست بلند بالایی از رقبای بالقوه برای کابینه جو بایدن رونمایی کرد.

خبرگزاری ایسنا: با روشن شدن وضعیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نشریه پولیتیکو از لیست بلند بالایی از رقبای بالقوه برای کابینه جو بایدن رونمایی کرد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، روز شنبه جو بایدن دموکرات خود را پیروز انتخابات سوم نوامبر مقابل دونالد ترامپ اعلام کرد. براساس گزارش رسانه‌های خبری، آرای الکترال نوادا و پنسیلوانیا هم به بایدن اختصاص یافت تا او به حداقل ۲۷۰ رای لازم برای ریاست جمهوری دست یابد. تکلیف شمارش آرا در آلاسکا و جورجیا همچنان نامشخص است.

در گرما گرم این رقابت انتخاباتی آنچه در گزارش‌های برخی رسانه‌های آمریکایی دیده می‌شد، این بود که از هم‌اکنون رقابت در حزب دموکرات و حلقه نزدیکان جو بایدن برای تصاحب مقام‌های مهم در دولت احتمالی او آغاز شده است.

این معاون پیشین باراک اوباما که به‌زودی قدرت را در کاخ سفید به دست می‌گیرد برای انتخاب وزیر خارجه دولت احتمالی خود علاوه بر سابقه گزینه‌های مورد نظرش احتمالا معیارهایی دیگری همچون بخت نامزد سمت وزارت خارجه برای کسب رای اعتماد مجلس سنا، جلب نظر جناح‌های مختلف حزب دموکرات از جمله جناح پیشرو و عمل به وعده معرفی کابینه‌ای متفاوت با حضور زنان و اقلیت‌های نژادی را در نظر خواهد داشت.

لیست بالقوه از کارکنان کاخ سفید که پولیتیکو منتشر کرده است، متشکل از چهره‌های آفریقایی آمریکایی‌، آسیایی آمریکایی و آمریکایی‌های لاتین‌تبار و همچنین بومی‌های آمریکاست. این فهرست همچنین شامل سیاستمداران مسن و جوان است.

وزارت خارجه

فهرست دولت بالقوه بایدن شامل خانم «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی سابق باراک اوباما، «آنتونی بلینکن» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا، سناتورها «کریس کونز» و «کریس مورفی» و «ویلیام برنز» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا و سفیر سابق واشنگتن در مسکو برای پست وزارت امور خارجه می‌شود.

کریس کونز؛ یار نزدیک بایدن و مدافع عملکرد «فراجناحی»

گروهی از هواداران کریس کونز از هم‌اکنون سندی پنج صفحه‌ای در تشریح دلایل لزوم انتخاب او به عنوان وزیر خارجه دولت جو بایدن تهیه کرده‌اند. کریس کونز مانند جو بایدن در عرصه سیاست ایالت دلاور در شمال شرقی آمریکا فعالیت کرده است. او اکنون یکی از دو نماینده این ایالت در مجلس سنای ایالات متحده است. کرسی کریس کونز در مجلس سنا زمانی در اختیار جو بایدن بود.

او اخیرا بدون رد تمایلش برای فعالیت در عرصه سیاست خارجی گفته بود: «جو بایدن و من دیدگاه‌های بسیار مشابه و خیلی همسو با یکدیگر داریم.»

کریس کونز مانند جو بایدن از عملکرد «فراجناحی» و همکاری با جمهوری‌خواهان دفاع می‌کند. امری که احتمالا تائید صلاحیت او به عنوان وزیر خارجه در مجلس سنا را تسهیل خواهد کرد. کریس کونز اخیرا در یکی از اظهارنظرهای خود گفته بود: «متحدان و رقبا باید بدانند که دولت آمریکا با یک صدا سخن می‌گوید و سیاست‌هایش [در عرصه بین‌الملل] با تغییر جهت باد در سیاست داخلی به طرز چشمگیری فرق نخواهد کرد.»

کریس مورفی؛ گزینه دموکرات‌های پیشرو

کریس مورفی، سناتور ایالت کنتیکت نیز یکی از گزینه‌های احتمالی برای سمت وزارت خارجه دولت احتمالی دموکرات‌هاست. جناح پیشروی حزب دموکرات تلاش می‌کند تا کریس مورفی یکی از چهره‌های حاضر در کابینه جو بایدن باشد.

این سناتور ۴۷ ساله یکی از اعضای فعال کمیته روابط خارجی مجلس سنا است. کریس مورفی از منتقدان جدی همکاری واشنگتن با عربستان در جنگ یمن است. وی یکی از معماران طرح وضع محدودیت برای فروش تسلیحات نظامی به عربستان بود.

او در عرصه سیاست داخلی آمریکا نیز یکی از چهره‌های سرشناسی است که از اعمال محدودیت برای استفاده از سلاح گرم دفاع می‌کند. انتظار می‌رود که کریس مورفی در عرصه سیاست خارجی از موضع‌گیری‌های اعضای جناح پیشروی حزب دموکرات مانند کاهش هزینه نظامی، تاکید بیشتر بر دیپلماسی و توجه بیشتر به اقتصاد در سیاست خارجی حمایت کند.

سوزان رایس؛ دیپلمات باتجربه زیر سایه انتقادها

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا یکی از گزینه‌های جو بایدن برای همراهی او در کارزار انتخاباتی به عنوان معاونش بود. این باور در میان نزدیکان جو بایدن وجود دارد که سوزان رایس به عنوان یکی از مقامات ارشد در دولت احتمالی او حضور خواهد داشت.

جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات احتمالا در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود درگیر مسائل داخلی از جمله شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی خواهد بود. امری که احتمالا باعث خواهد شد او به دنبال گزینه‌ای باتجربه برای مقام وزارت خارجه باشد و سوزان رایس می‌تواند چنین گزینه‌ای باشد. او سابقه فعالیت به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی آمریکا را در کارنامه دارد.

سوزان رایس هر چند در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما با جو بایدن در برخی از موضوعات از جمله سیاست آمریکا در قبال مصر و لیبی اختلاف نظر داشت اما رابطه خوبی با نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری دارد. او یکی از معدود زنان و سیاه‌پوستانی است که نامش به عنوان گزینه احتمالی وزیر خارجه در دولت احتمالی جو بایدن مطرح شده است. با این حال تائید صلاحیت سوزان رایس در مجلس سنا ممکن است به دلیل انتقاداتی که از او بر سر حمله سال ۲۰۱۲ در بنغازی مطرح می‌شود، دشوار باشد.

آنتونی بلینکن؛ گزینه وزیر خارجه یا مشاور امنیت ملی

آنتونی بلینکن در دولت باراک اوباما سمت‌های مهمی را تجربه کرد. او در ابتدا مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهوری یعنی جو بایدن بود. پس از آن به عنوان معاون سوزان رایس در مقام معاونت مشاور امنیت ملی ایالات متحده مشغول به کار شد. او در نهایت در دو سال پایانی دولت باراک اوباما معاون جان کری در وزارت خارجه آمریکا بود.

آنتونی بلینکن، ۵۸ ساله هم‌اکنون یکی از اعضای ارشد کارزار انتخاباتی جو بایدن است. او سابقه فعالیت در دولت‌های بیل کلینتون و باراک اوباما را دارد. هر چند از او به عنوان یکی از گزینه‌های وزارت خارجه یاد شده است اما انتظار می‌رود که جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات به دنبال فعالیت آنتونی بلینکن در مقام مشاور امنیت ملی در کاخ سفید باشد.

دیگر گزینه های احتمالی جو بایدن برای مقام وزارت خارجه چه کسانی هستند؟

سامانتا پاور، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، تام دانیلون، مشاور امنیت ملی سابق و وندی شرمن، ویلیام برنز و نیکولاس برنز، معاونان پیشین وزارت خارجه آمریکا از جمله دیگر گزینه‌های احتمالی برای حضور در کابینه احتمالی جو بایدن در مقام وزیر خارجه هستند. در این میان وندی شرمن به دلیل نقشی که در مذاکرات هسته‌ای با ایران داشت، چهره‌ای شناخته شده‌تر است.

پنتاگون

لیست نشریه پولیتیکو همچنین شامل نام خانم «میشل فلورنوی» معاون سابق وزیر دفاع و سناتورها خانم «تمی داکورث» و «جک رید» برای پست وزارت دفاع آمریکا می‌شود.

وزارت خزانه‌داری

نشریه پولیتیکو همچنین از خانم «سارا راسکین» معاون سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا، خانم «لایل براینارد» عضو هیات بانک مرکزی آمریکا، سناتور «الیزابت وارن»، «راجر فرگوسن» عضو سابق هیات بانک مرکزی آمریکا، خانم «ملودی هابسون» مدیر اجرایی یک شرکت سرمایه‌گذاری و «رافائل بوستیک» مدیر بانک مرکزی آمریکا در شعبه آتلانتا به عنوان گزینه‌های احتمالی وزارت خزانه‌داری آمریکا نام برده است.

وزارت امنیت داخلی

این نشریه همچنین برای وزیر امنیت داخلی جو بایدن، از «الخاندرو مایورکاس» معاون پیشین وزیر امنیت داخلی یا «هاویر بیسرا» دادستان کل کالیفرنیا به عنوان رقبای احتمالی نام برده است.

دادستان کل

نام «هاویر بیسرا» همچنین ممکن است در میان رقبای پست دادستان کل در کنار خانم «سالی ییتس» معاون سابق دادستان کل، «تام پرز» معاون سابق وزیر کار و سناتور «داگ جونز» دیده شود.

سفیر در سازمان ملل یا وزارت کهنه‌سربازان

در میان انتخاب‌های احتمالی دولت بایدن، «پیت بوتجج» شهردار سابق و نامزد سابق دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ انتظار می‌رود یک پست ملی را بر عهده بگیرد و پست سفیر آمریکا در سازمان ملل یکی از پست‌های احتمالی است. البته به نظر می‌رسد در حال حاضر محتمل‌ترین پست برای این رقیب سابق بایدن، وزارت امور کهنه‌سربازان باشد.

دونالد ترامپ و معاون او، خانم کامالا هریس شنبه پس از کسب آرای الکترال نوادا و پنسیلوانیا و رسیدن به حداقل ۲۷۰ رای الکترال اعلام پیروزی کردند. در حالی که دونالد ترامپ هنوز به شکست اذعان ندارد، انتظار می‌رود از دوشنبه شکایت‌های دیگری در دادگاه‌ها در اعتراض به آنچه "تقلب‌های انتخاباتی" می‌خواند، به جریان بیفتد.

شبکه خبری فاکس نیوز هم به نقل از منابع گزارش داد، ترامپ در صورتی حاضر به پذیرش پیروزی رقیب دموکراتش است که تمام چالش‌های حقوقی تیم او به جایی نرسند. به گفته این منابع، ترامپ در صورتی که در مسیر حقوقی شکست خورده و راهی برای روی کار آمدن دوباره نیابد، "با روی خوش تصدیق" خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج