ابعاد خط تخریب رئیسجمهوری و دولت دوازدهم
نکاتي را کـــه اخـــيرا پيــرامون درخواست استعفاي رئيسجمهور شنيده ميشود، ميتوان به دو دسته تقسيم کرد؛ دسته اول به متحدان و همپيمانان و دوم مخالفان رئيسجمهور.
آرمان ملی: نکاتي را کـــه اخـــيرا پيــرامون درخواست استعفاي رئيسجمهور شنيده ميشود، ميتوان به دو دسته تقسيم کرد؛ دسته اول به متحدان و همپيمانان و دوم مخالفان رئيسجمهور.
گروه اول با رويکرد فرار به جلوي خود، خواهان اين هستند که از زير بار مشکلات پيشآمده شانه خالي کنند و تمام معضلات را پاي مديريت آقاي روحاني بنويسند و خود را از جايگاه پاسخگوي مبرا کنند، و عبور از ايشان را کليد زدند،
اين مساله بيانگر اين است که ما در امور سياسي با مشکل جديتر تحت عنوان عدم مسئوليتپذيري سياسي روبهرو هستيم، اين بدين معناست که از شخصي حمايت ميکنيم، صرفا در روزهاي خوش و پيروزي در کنار او قرار نميگيريم، بلکه در روزهاي سخت نيز در کنارش هستيم.
حتي اگر آن شخص دچار مشکلات يا خطا هم بشود به او کمک ميکنيم که معايب را برطرف کند، نه آنکه وقتي با چالش روبهرو شد از آن فرد تقاضاي استعفا داشته باشيم. در حال حاضر کشور در اوج مشکلات قرار دارد، در کجايي دنيا مرسوم است که کشوري که در بحران قرار گرفته، گروههاي مختلف خواستار استعفاي رئيسجمهور خود شوند.
در ادوار گذشته خوب به خاطر داريم در دوران نخستوزيري برخي خواهان برکناري او در دوران بحران جنگ بودند و در مقابل امام(ره) بارها در مقابل بهجديت مخالفت ميکردند. يکي از دلايل که امام با برکناري دولت در آن زمان مخالفت ميکردند، اين بود که در دوران بحران اگر بر فرض تغيير رخ دهد و افراد جديد بر راس کار بنشيند، اين موضوع سبب گذشت زمان خواهد بود و تا افراد جديد بتوانند خود را پيدا نمايند، به دليل گذشت زمان کشور آسيبهاي فراواني خواهد ديد.
اگر رئيسجمهور و دولت دچار مشکل هستند، ما و همفکران بايد به دنبال يافتن راهکار براي برونرفت از چالشها و در راستاي منافع ملي به دولت کمک کنيم، رويکرد جدا کردن رئيسجمهور از همفکران و متحدان وي رفتار غلطي است، بهخصوص درحاليکه تحريمها ظالمانه تبعات سويي را بر دوش شهروندان گذاشته است.
حاميان دولت قطعا ميتوانند راهکاري براي برونرفت کشور و دولت از بحران ارائه کنند. اما مخالفان که اين موضوع را دستاويزي براي تسويهحساب سياسي پيدا کردهاند، به نظر ميرسد تمام شکستهايي که در ادوار گذشته در عرصه سياسي از جريان رقيب خود متحمل شدهاند را ميخواهند از روحاني انتقام آنها را بگيرند.
مخالفان همچنين تمايل دارند تمام مشکلات موجود را پاي روحاني نوشته و از حاميان و مردمي که به او راي دادهاند- با گرفتن ژست حقبهجانب- به مردم اين نکته را گوشزد کنند که حق شماست که با انتخاب و حمايت از آقاي روحاني در بحران قرار گرفتهايد و با طرح اين موضوع گويا به دنبال عقدهگشايي هستند.
ضعفهايي در بخشهاي مختلف دولت در شرايط کنوني وجود دارد، اما بايد به دولت و تمام دستاندرکاران کمک نمايم، تا ضعفها را مرتفع کنند. چگونه است که چنين اجازهاي به خود ميدهند که سهم خود را ناديده بگيرند. براي عبور از بحران، نيازمند همدلي و همگاني در کشور هستيم، نه دعواهاي سياسي که بههيچوجه با مختصات شرايط حاکم بر جامعه تناسبي ندارد.
زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر تهران
نظر کاربران
خودکرد راتدبیر نیست اینها خیلی وقت است خودشان را خراب کرده اند