پیشنهاد صلح روحانی؛ مساله غرور و تعصب!
به رسم همه اين ۷ سال و ۲ ماه و اندي كه از رياست حسن روحاني بر جايگاه عاليترين مقام اجرايي ميگذرد، روز چهارشنبه و در جريان سخنراني در جمع هيات دولت رييسجمهوري بار ديگر از صدر اسلام بهره جست تا تلويحا با استناد به رفتار بزرگان اسلام و با هزار ترفند و در هزار لفافه به كنايه از «صلح به وقت صلح» و «جنگ به وقت جنگ» بگويد.
روزنامه اعتماد: به رسم همه اين ۷ سال و ۲ ماه و اندي كه از رياست حسن روحاني بر جايگاه عاليترين مقام اجرايي ميگذرد، روز چهارشنبه و در جريان سخنراني در جمع هيات دولت رييسجمهوري بار ديگر از صدر اسلام بهره جست تا تلويحا با استناد به رفتار بزرگان اسلام و با هزار ترفند و در هزار لفافه به كنايه از «صلح به وقت صلح» و «جنگ به وقت جنگ» بگويد.
او ابتدا از پيامبر اسلام به عنوان يك «الگو» ياد كرد كه «هم عمليات تهاجمي» داشت و «هم عمليات تدافعي»، «هم پيروزي» و «هم جنگ». روحاني البته به صلح امام حسن مجتبي(ع) نيز اشاره كرد كه همواره يكي از كنشهاي صدر اسلام بوده و بارها و بارها با نگاه و رويكردهاي متفاوتي مورد مداقه و تحليل قرار گرفته است. او گفت كه امامان نيز «اهل صلح» بودهاند و البته «تابع خواست اكثريت مردم» و از صلح امام حسن مجتبي(ع) كه بنا به شرايط و خواست مردم تن به صلح داد، ياد كرد. همين اشاره اما كافي بود تا مطابق معمول فضاي مجازي و رسانهاي به جولانگاهي براي مخالفان تند و تيز دولت مبدل شود. آنها از تخريب و تهديد فروگذار نكردند؛ از تخريب لباس روحانيتي كه به تن دارد تا تهديدش به اعدام! رييسجمهوري چندين بار ديگر هم از رفتار و تصميمات پيامبر(ص) و ائمه(ع) براي مطابقت دادن آن با شرايط روز استفاده كردهبود. يك بار در ضيافت افطار با استانداران از صلح امام حسن(ع) بهدليل خواست اكثريت گفتهبود و بار ديگر گفتهبود درس كربلا براي ما درس تعامل سازنده و مذاكره در چارچوب منطق و موازين است. هر بار نيز مثل اظهارات اخير با هجمهاي ازسوي مخالفان روبهرو شدهبود.
مخالفان؛ از تريبون كيهان تا توييتر فيلترشده
عملكرد دولت در بسياري از حوزهها از اقتصاد گرفته تا سياست داخلي و خارجي شايد محل نقد و غيرقابل دفاع باشد اما سخنان روز چهارشنبه حسن روحاني درمورد صلح و جنگ به اقتضاي زمان آنچنان دور از انصاف با هجمه مواجه شد كه از صفحه اول كيهان تا صفحات توييتر اصولگرايان بهويژه پارلماننشينان به توپخانهاي ميمانست كه حمله به دشمن را در دستور كار قرار دادهبود. روزنامه كيهان تيتر يك شماره روز پنجشنبه خود را به اين موضوع اختصاص داد و در متني كه به نام «سرويس سياسي» منتشر شده، نوشت: «آقاي روحاني چندمين بار است كه اصرار دارد صلح امام حسن (ع) را مصادره به مطلوب كند و به خيانت برخي خواص و فرماندهان لشكر در اين صلح تحميلي نپردازد؛ چرا؟! آيا فصل خيانت ياراني مانند عبيد ا... بن عباس، از كتاب تاريخ آقاي روحاني سرقت شده؟ يا تعمدي براي كتمان اين فصل مهم وجود دارد؟!
عبيدالله بن عباس، فردي با نفوذ و فرمانده لشكر امام حسن(ع) بود اما به نصايح و هشدارهاي امام(ع) هنگام مذاكره با معاويه و عمروعاص تمكين نكرد. معاويه، هم او را فريب داد و هم با رشوهاي هنگفت خريد! عبيد ا... به همراه هشت هزار نفر، همان وسط جنگ، به جبهه دشمن پيوست! اگر صلح و نرمش قهرمانانه، براي امام حسن(ع) تدبيري شجاعانه محسوب ميشود، براي ابن عباسها كه در اطراف امام(ع) فراوان بودند، خيانت و ننگ و عار ابدي است.» كيهان البته نسخهاي براي تريبونداران تجويز كرده و نوشتهبود كه آنها بايد مردم را به مقاومت فرا بخوانند نه بر اثر «آلودگي به دنياطلبي و اشرافيت و نفوذ» نسخه تسليم را تجويز كنند. عجيب اينكه روزنامه خراسان نيز كه در گزارشي به سخنراني روز چهارشنبه حسن روحاني و واكنشهاي آن پرداختهبود، در شماره روز پنجشنبه خود مشابه اين متن را به نقل از ناصر ايماني، تحليلگر سياسي اصولگرا منتشر كرد. عبدالله گنجي، مديرمسوول روزنامه جوان نيز از توييتر براي انتقاد به رييسجمهوري استفاده كرد.
او نوشت: «از روحاني با لباس روحانيت براي انطباق صلح امام حسن(ع) با ايران- امريكا تعجب ميكنم. نقطه مقابل امام حسن(ع) مسلمانان بودند و همين اطرافيان امام را دچار بحران تحليل كردهبود. مساله امام حسن(ع) وحدت درون جامعه اسلامي بود و به كسي واگذار كرد كه متاسفانه از نگاه برخي موجه بود. نه غيريت بيروني.» اصولگرايان البته در هر جايگاه و سمتي كه بودند از حمله به دولت فروگذار نكردند. مجتبي رضاخواه، نماينده تهران در توييترش خطاب به حسن روحاني نوشت كه «براي توجيه ناكارآمدي و ضعف اعتقادات ديني هزينه نكنيد! يك بار تاريخ را تحريف كرديد و از كربلا درس مذاكره گرفتيد تا به اصطلاح تحريمها را بالمرهبرداريد؛ تحريمها كه برداشته نشد اما نرخ ارز ۱۰ برابر شد. بدانيد اينبار تحريف امام حسن (ع) نه از خسران دنيايتان ميكاهد و نه آخرت» و مهدي محمدي، مشاور رييس مجلس در امور راهبردي نيز گفت: «دولت آقاي روحاني به پارادوكس مبتلاست كه موقع جنگ صلح ميكند و موقع صلح ميجنگد. رازش هم اين است كه دوست را از دشمن نميشناسد.»
وحيد يامينپور نيز تلاش كرد با بيان اينكه «جواب بيانات اخير آقاي رييسجمهوري درباره صلح امام حسن(ع) را قاعدتا بايد فضلاي قم بدهند نه سياسيون. آيا از قم صدايي بلند خواهد شد؟» روحانيون را به مقابله با دولت تشويق كند. سايت رجانيوز يكي ديگر از ارگانهاي رسانهاي اصولگرايان تندرو و پايداريها نوشت كه در يك نشست دانشجويي يكي از حاضران از حسن رحيمپور ازغدي درمورد اظهارات اخير حسن روحاني سوال كرده و او پاسخ داده كه «معيشت مردم را برجامي كردند، حالا نوبت به برجامي كردن دين مردم رسيده است.» اين سايت همچنين به نقل از رحيمپور ازغدي كه دعواي مفصلي نيز در جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي با حسن روحاني داشت، نوشت كه «نسبت سازش را اولينبار معاويه به امام حسن(ع) بست.»
همچنين اين سايت به نقل از حجتالاسلام عليرضا پناهيان نوشت كه «اگر از صلح امام حسن(ع) بگوييم اما از خيانت يارانش نگوييم، خيانت كردهايم.» جليل محبي، دبير ستاد امر به معروف و نهي از منكر كه همزمان با دوران انتخابات مجلس يازدهم، اين عنوان را از شناسنامه توييتر خود برداشت و با جهتگيري سياسي آشكار، طيف نزديك به قاليباف را تبليغ ميكرد و پس از انتخابات، دوباره به جايگاه قبلي بازگشت هم از طريق حساب كاربرياش در توييتر با رحيمپور ازغدي در مقايسه روحاني و معاويه همنظر بود و نوشت كه «ما هم به نظر ايشان احترام ميكنيم و معتقديم صلح كند و كنار برود تا يك معاويه رييسجمهوري شود شايد معاويه احتمالي كشور را درست اداره كند.» اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در واكنش به سخنان اخيررييسجمهوري ضمن انتقاد از سخنان اخير حسن روحاني خطاب به او نوشتند: «اعتقاد به سازش و صلح با رژيم خبيثي كه وقيحانه به دنبال نابودي اسلام و انقلاب اسلامي ايران ميباشد در تعارض محض با عقلانيت است.»
فراتر از انتقاد، تهديد به اعدام
در ميان اين هجمهها اما مجتبي ذوالنوري، رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس پا را فراتر گذاشت و روحاني را تهديد به «اعدام» كرد. او كه ازجمله نمايندگاني است كه بهدنبال استيضاح روحاني در مجلس است، در توييتر خود نوشت: «جناب روحاني اگر براي توجيه مذاكره با دشمن علت صلح امام حسن(ع) با معاويه را خواست اكثر مردم از امام ذكري ميكنيد؛ امروز اكثريت قاطع ملت ايران به كمتر از عزل و مجازات شما راضي نميشوند. با منطق شما رهبر انقلاب بايد دستور دهد هزار بار شما را اعدام كنند تا دل مردم عزيز راضي شود.» اين توييت آنچنان عجيب و توام با تندروي بود كه نهتنها صداي موافقان روحاني، بلكه صداي اصولگرايان را نيز بلند كرد.
در واكنش به پيام تند ذوالنوري عليه روحاني، حسامالدين آشنا مشاور رييسجمهوري در حساب توييترش نوشت: «فحاشي انسان را نه دانشمندتر ميكند و نه نورانيتر.» همچنين ناصر ايماني، فعال سياسي اصولگرا در اين باره به ايرناپلاس گفت: «برخي از نمايندگان مجلس يازدهم گمان ميكنند كه به كار بردن ادبيات تند و الفاظ راديكال باعث مطرح شدن آنها در افكار عمومي، رسانهها و حوزه انتخابيه خود ميشود. بهطور مثل در انتخابات دوره آينده مجلس، مردم بگويند چه نماينده فهيمي است!
در حالي كه اين ادبيات تند، سطح تنش ميان قواي كشور را بالا ميبرد...» او تاكيد كرد كه برخي از همجناحيهاي نمايندههايي از اين دست تذكرات علني بدهند و هياترييسه بايد از نمايندگان اينچنيني برائت بجويد. حسين كنعانيمقدم نيز از ديگر فعال سياسي اصولگرا بود كه در اين باره به ايرناپلاس گفت نبايد اجازه داد تريبون مجلس به تريبوني براي عقدهگشايي عدهاي و تريبوني براي انتخابات ۱۴۰۰ تبديل شود. همزمان علي مطهري، نايبرييس مجلس دهم نيز اگرچه تاكيد كرد كه در شرايط فعلي مذاكره با امريكا كه از سخنان روحاني برداشت ميشود را به صلاح كشور نميداند اما معتقد است كه «اظهارنظر هر ايراني خصوصا رييسجمهوري در اين مورد بايد آزاد باشد و نبايد موجب توهين و تهديد شود. اينكه مقام رهبري مخالف مذاكره هستند مانع اظهارنظر ديگران نيست.»
موافقان؛ استناد به روايات
در ميان بلبشوي مجازي حمله به رييسجمهوري تعدادي از مديران دولت وقت يا دولت اصلاحات با استناد به رواياتي از حسن روحاني حمايت كردند. معصومه ابتكار، معاون زنان و خانواده رييسجمهور در حساب كاربرياش در توييتر از منتقدان دولت پرسيد: «صلح بهتر است. قرآن كريم صلح را از خانواده خواسته ...و الصلح خير ... پيامبر اكرم(ص) همواره از صلح استقبال كردند امامحسن(ع) با حسن خلق مرام صلح را بر پا كرد امام حسين (ع) را وادار به جنگ كردند امام رضا (ع) هم خواستار صلح شد حالا همين مطالب را رييسجمهور گفته! چرا اينقدر برآشفتيد؟» همچنين عبداللهرمضانزاده، سخنگوي دولت اصلاحات نيز در حمايت از اظهارات حسن روحاني در توييتر خود نوشت: «پيامبر اكرم هيچگاه دعوت به صلح را رد نكرد.
امام حسن صلح را پذيرفت چون اكثر پيروانش خواهان جنگ نبودند. امام رضا ولايتعهدي مامون را پذيرفت براي حفظ مذهب و پيروان. امام خميني مدبرانه قطعنامه را پذيرفت براي اينكه جان و خاك ايران را حفظ كند. صلح يك ارزش است.» او همچنين پيشنهاد داد كه اگر حاكميت ميخواهد نظر مردم را در مورد مذاكره بداند، بايد صلح را به رفراندوم بگذارد تا معلوم شود مذاكره خدمت است يا خيانت. مصطفي تاجزاده، كنشگر سياسي اصلاحطلب، بخشي از اخبار اطوال دينوري را توييت كرد و نوشت: «پاسخ امام حسن مجتبي(ع) به حجر درباره علت صلح با معاويه: ديدم اكثر مردم طالب صلح هستند و از جنگ بيزارند و از سويي دوست نداشتم آنها را بر چيزي مجبور كنم كه آن را دوست ندارند، براي حفظ جان شيعيانم از جنگ كناره گرفتم.»
همچنين محمد مهاجري روزنامهنگار اصولگرا گفت: «وقتي امام مجتبي(ع) صلح با معاويه را امضا كرد، عدهاي ايشان را با لفظ «خواركننده مسلمانان» خطاب كردند. اگر دلواپسهاي امروز، آن روز بودند، جز اين با امام، رفتار ميكردند؟! همچنين اگر دلواپسهاي امروز خراسان، زمان امام رضا(ع) بودند، با آن حضرت بهخاطر ولايتعهدي مامون چه ميكردند؟!» حالا البته اين غائله هنوز در جريان است و هر دقيقه و هر ساعت، اظهارنظر و اعلامموضعي تازه، به اين جدال دوقطبي، رنگ و رويي تازه ميدهد. غائلهاي كه روزهاي آينده دربارهاش، حتما بيش از اين خواهيم شنيد.
از موج توهین تا تهدید به اعدام
روزنامه ایران در این رابطه نوشت: نزدیک به ۵ ماه از آغاز به کار مجلس اصولگرای یازدهم میگذرد. نمایندگانی که با هزار وعده و وعید و شعار معیشتی پای به ساختمان بهارستان گذاشته بودند حالا با این واقعیت روبهرو هستند که در راستای تحقق آن وعدههای اقتصادی خود کارنامه قابل قبولی برای عرضه به مردم ندارند. از اینروست که در نبود یک برنامه منسجم و راهبردی برای برونرفت از وضعیت فعلی یا کمک به دولت، هر یک از نمایندگان برای توجیه این دستهای خالی مسیر جداگانهای را در پیش گرفتهاند. یکی فرصت را معتنم شمرده تا با موجسواری روی گرفتاریهای مردم سفرهای زودهنگام انتخاباتی معطوف به ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را کلید بزند و برخی دیگر با چشمپوشی از وعدههای اقتصادی در تدارک تغییر قانون انتخابات باشند و برخی هم در فکر تدوین طرحهایی برای محدود کردن فضای مجازی و... باشند. اینها هم اما گویا برای سر پوش گذاشتن به نداشتههای مجلس اصولگرا کافی نیست و گویا حربه و بهانه قویتری نیاز است برای توجیه. اینگونه است که دولت و رئیس آن بر خلاف توصیههای رهبر معظم انقلاب در سیبل اهداف حملات قرار میگیرند بدون هیچ توضیحی درباره آنکه این موج توهینها و تهدیدها قرار است کدام مشکل بر زمین مانده مردم را حل کند. این موج البته از همان روزهای ابتدای آغاز به کار مجلس شروع شده بود، آنجا که عدهای از منتخبان تازه کار، مدعی استیضاح رئیس جمهوری شدند و همزمان در جلسهای که وزیر امور خارجه برای
ارائه گزارش برنامههای این وزارتخانه میهمان آنها بود، هر نسبت و اتهام ناروایی که دم دستشان بود روانه محمد جواد ظریف کردند.
رهبر معظم انقلاب اما در دیدار مجازی نمایندگان با ایشان، به صراحت هم با رفتار برخی نمایندگان در بیان توهینآمیز انتقادات مخالفت کردند و هم استیضاح رئیس دولت را خلاف مصالح کشور دانستند.
توصیههای رهبری به مجلس این نوید را میداد که در شرایط مواجهه سخت مدیریت کشور با تحریم و کرونا حداقل قوای سه گانه روندهای تخریبی و اصطکاکآمیز را کنار بگذارند و همافزایی و همکاری ملی را پیشه کار خود کنند. در همین چارچوب بود که حسن روحانی رئیس جمهوری هم اعلام کرد که دولتش هیچ قصدی برای ورود به مسائل حاشیهای ندارد و در فاصله باقی مانده تا پایان عمر یکساله خود آنچه در اولویت است کار است و کار.
این امیدواریها البته دیری نپایید. مجلسیها به وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت صمت (مدرس خیابانی) رأی اعتماد ندادند. در ادامه موج توهینها به دولت شروع شد و این بار با عبور از وزرا به شخص رئیس جمهوری رسید. اینگونه بود که پروپاگاندای حضور در میان مردم به نام نظارت میدانی و بدون توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی به میدان آمد و حسن روحانی را هدف حملات و توهینها قرار داد. اردشیر مطهری نماینده گرمسار و آرادان و همشهری محمود احمدینژاد در جلسه رأی اعتماد به علیرضا رزم حسینی، وزیر پیشنهادی صمت ابایی از لعن و نفرین رئیس جمهوری از پشت تریبون مجلس نکرد و البته قابل تأملتر اینکه هیچ تذکری هم از سوی هیأت رئیسه مجلس نگرفت.
تکمیل کننده این نوع ادبیات، علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار در مجلس بود که او هم همانند اردشیر مطهری پیوندی با احمدینژاد داشت. رئیس ستاد انتخاباتی احمدینژاد در استان خراسان رضوی که بعدها به مسئولیت فرمانداری و استانداری رسید، در ئوئیتی پا را در ناسزاگویی به رئیس جمهوری فراتر گذاشت و «اف بر تو» را حواله روحانی کرد.
قطعه دیگری از این پازل توهین و افترا را علیرضا نظری نماینده خمین در مجلس تکمیل کرد. آنجا که در گفتوگویی با خبرگزاری فارس مدعی شد ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساختمان دانشکدهای در دانشگاه شهید بهشتی که «دختر حسن روحانی» قرار بود در آن عضو هیأت علمی شود، از اعتبارات کرونا تخصیص یافته است. حال آنکه توضیحات دانشگاه شهید بهشتی و سخنگوی دولت و رئیس دفتر رئیس جمهوری معلوم کرد که این ادعا هم دروغی بیش نبوده است.
اظهار نظر رئیس جمهوری درباره صلح امام حسن (ع) که با حمله جبهه دلواپسان از روزنامه کیهان گرفته تا ذوالنور و علمالهدی و پناهیان و رحیم پور ازغدی مواجه شده، در حالی است که نماینده ولی فقیه در سپاه برجستهترین اقدام امام حسن(ع) را صلح او با معاویه عنوان کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سپاه پاسداران، حجتالاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی صادقی» در مراسم عزاداری ۲۸ صفر که مصادف با رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا (ع) است، پنجشنبه در ستاد فرماندهی کل سپاه اظهار داشت: عبودیت، حسن خلق، حلم و کمک به نیازمندان از کمالات امام حسن مجتبی(ع) بود و در آنها یگانه روزگار است. وی برجستهترین اقدام امام حسن (ع) را صلح او با معاویه عنوان کرد و گفت: این اقدام امام حسن(ع) از همه کمالات بالاتر است. بنا بر گفته مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در کتاب انسان ۲۵۰ ساله، اگر امام حسن مجتبی(ع) این صلح را انجام نمیداد آن اسلام ارزشی و نهضتی از بین میرفت و ذکر اسلام برمیافتاد.
واکنش به توهینها و حملات زنجیره ای علیه رئیس جمهور
محمود واعظی: برخی سکوت کنندگان دربرابر توهینها و بداخلاقیهابه رئیس جمهور باید بدانند این بیاخلاقیها تنها به رئیس جمهور محدود نیست بعداً نوبت خودشان هم میشود.
اکبر ترکان: اختلاف نظر در سطوح عالی در ادوار دیگر هم بوده است، اما همواره اخلاقیات بر آنها حاکم بوده است. اما امروز رقابتهای سیاسی به بیاخلاقی تبدیل شده است.
محمدرضا باهنر: متوسل شدن به ابزارهای توهین یا تهدید حتماً فضای نقد منصفانه و تبادل نظر و تعاطی افکار را مخدوش می کند و این شرایط آسیبی خواهد بود برای مردمسالاری دینی.
محمد هاشمی: رهبر معظم انقلاب سالها پیش از صلح امام حسن(ع) به نرمش قهرمانانه تعبیر کردند. صلح همچون جنگ، بخشی از واقعیتهای زندگی ائمه بوده است که قابل انکار نیست.
غلامرضا ظریفیان: نوع مواجهه منتقدان با سخنان رئیس جمهوری را میتوان «تاریخپریشی» توصیف کرد. بحث آقای روحانی درباره صلح امام حسن(ع) هم در منابع اهل سنت و هم منابع شیعه آمده است.
علی مطهری: من مذاکره با امریکا را در شرایط فعلی به صلاح نمیدانم اما معتقدم اظهارنظر هر ایرانی خصوصاً رئیسجمهوری باید آزاد باشد و نباید موجب توهین و تهدید شود.
نظر کاربران
دلواپسان نگران منافع خودشون هستن
دلار .طلا .خودرو .و....
برخی هم فریب انهارا خورده و زیر چتر انها هستند
اگه صلح برقرار بشه .ب شدت ضرر خواهند کرد
پاسخ ها
نه عزیزم ما از برقراری رابطه نمیترسیم
از اینکه اونهایی که ادعای بلدم بلدم میکنند برن مذاکره میترسیم که دفعه قبط کلا همه چیز رو دادن و چیزی نگرفتن
این دفعه بروند و حیثیت و ابروی ما رو هم حراج و دم هستی رو که یکبار روحانی پلمپ کرد رو دوباره پلمپ کنند
و خیلی ترسهای دیگه که شما از سر تعصب نمیبینیدش فقط ارتباط با چشم ابی ها رو عیش و نوش رو میبینید
آره آره الان دقیقا دلواپسان مملکت رو به این روز انداختن...!!!؟؟؟؟
عزیزم نمیفهمی یا خودت رو زدی به نفهمی!؟
دولت گل و بلبل شما دلار رو به این روز انداخته و همچنین خودرو و مسکن رو
اگر اختیار دست انقلابیون بود که الان این وضع مملکت نبود!!! برو صحبت های اوباما رو بعد از برجامتون گوش بده ببین چی میگه!!!!
(((ضمنا کی و کجا روحانی رو تهدید به اعدام کرده!!!؟؟؟ اون بنده خدا گفت آقای روحانی اگر واقعا نظر مردم واست مهمه، مردم دوست دارن شما اعدام بشی))))) به خاطر خیانت هایی که داره به این کشور و مردمش میکنه
کلا ما با اینهمه دشمنی و جنگ و جدال داخلی بر سر قدرت نیازی به دشمن خارجی نداریم. همه دارن همدیگه رو تکه پاره میکنن. بیچاره مردم. آخر هم هم اگه جنگ بشه یا نه مردم بدبختیش را میکشن.
کاربر احمدشهریار.دقیقا درسته
وطن فروشان نگران چی اند که میخوان دفاع موشکی روا هم بدهند به آمریکای خبیث؟
کیا دارن توو اون مجلس واسه ما مردم تصمیم میگیرن !
یکی کمک کنه بهمون.....
دعوای زرگری
همین دلواپسان بودند که رفتند برجام ۱ رو بستند!! حالا هم برجام دوتون رو میبینیم، ببینم تا چند میرین
مگه صلح بده ؟ ک همه علیهش حجمه گرفتید
پاسخ ها
صلح خوبه اما خدعه معاویه و خیانت سردمداران بده
با توجه به عنوان مقاله ، آیا ریاست محترم جمهور هنوز دارای رای اکثریت است؟
قطعا رای رئیس جمهور از مجلس ۱۰ درصدی بیشتره .واقعیت اینه که با این شرایط تحریم از دست کسی کاری برنمیاد
هی روزنومه افراط طلب؟ صلح با کی ؟ با کدخدا؟:) ۷ ساله باقی کشورهارو ول کرده چسبیده به کدخدا.چی نصیبش شد؟ جز اینکه فشارا بیشتر شه
صلح برا اونایی بده.که نون،وگوشتشون
تو.جنگ،تحریم.وفلاکت مردمه.
هیچ جای این کره خاکی.این مدل رفتار .وزندگی ایرانیان. رو نخواهی دید
خبری دروغ میگه ۹۵ درصد موافقند جز ۵ درصد تندروها
مذاکره نمیکنند بعد مذاکره برجام صلح و ترامپ رو میکوبن جالبه
کاسب تحریم دلال ارز مسکن خودرو دارو از مذاکره خوشش نمیاد طبیعیه نون تو دشمنی و تحریمه
صلح خوبه ولی نون یه عده تو جنگه .
صلحی که برای تسلیم و نابودی ملتی باشد حماقت است صلح نیست.
صلح نیست .تسلیمه .یه قلدر همه چیز ما رو میخواد تا پاش رو از گلومون برداره .خب؟!
کاش یه رفراندوم بذارن و نظر مردم رو هم در مورد صلح بپرسن و هم در مورد رضایت مندی از دولت روحانی
پاسخ ها
همونهایی که روحانی رو سر کار اوردند در رفراندوم رای به تسلیم و تجزیه ایران خواهند داد
12.53 خسته نشی یه وقت
اگر صلح کنن،انوقت چطوری هی بگن دشمن،دشمن،...وگرنه اگر صلح باشد تمام این گرفتاریها حل میشه،نمیخواهند اچنین اتفاقی بیفته چون ،برای کم کاریها و فشار اوردن به مردم ،سر چه کسی کاسه و کوزه را بشکن،فقط تو ذهن اینها کلمه دشمن و دشمن تراشی هست و پنهان کردن خود پشت این کلمه و سوئاستفاده کردن از این و مردم...
پاسخ ها
تنها دلیلش اینه که تحریم ها برای بعضی ها سود کلان داره واسه همین با صلح مخالفن
خخخخخخخخخخ
دقیقاً
دمت گرم
سوالم این هست که چرا اینها به قبل اسلام یعنی کسانی مثل کاوه آهنگر که مقابل ظلم ایستاد مثال نمیاورند؟! خخخخخخخ
صلح صلح صلح
مملکتی که درش بسته باشه از رئیس جمهور هم کاری بر نمیاد
پاسخ ها
اقای ذوالنور شما اگر جای اقای روحانی بودید با این تحریم ها بهتر عمل میکردید؟ شاید در خیال خودتان
احسنت ، واقعا همینطور هست که گفتید .
فقط صلح با مردم دنیا ضامن بهروزی مردم ایران میشود ..
دقیقا صلح خوبه
ولی روحانی با برجام باعث انزوای آمریکا شد # جو بایدن هم گفت که آمریکا در دنیا منزوی شده
بایدزودترانجام میشدمملکت به این روزنمیفتاد
فحاشی تومجلس؟ننگ برشما
نان خوران به نرخ روز دست از سر ملت بردارند
رای گیری کنین ...
ماصلح معاویه ای نمی خواهیم تاباعث سرافکندگی فرزندان مان ولعن آیندگان نشویم
پاسخ ها
مگه حالا سرافکنده نیستن
ماخودمون که خیرندیدیم بگذاریدآیندگان لعن ونفر ینتان نکنند
حالا که چیزی برای دفاع ندارید بفکر صلح افتادید تا تسلیم را با عوض کردن لغت توجیه کنید،
تا کنون جنگ کردیم به این و انهم بد و بیراه گفتیم جز خسران چه نتیجه ای گرفتیم مگر افکار عمومی مردم جهان در دست ماست حتی ان دوستان شما هم که تا دیروز از کمک شما برخوردار بودند در روزهای سخت پا به عقب می گذارند احمدی نژاد شما به حرفهای شما باور کرده بود در سازمان ملل خیال میکرد انجا هم ایران است بخاطر سخنان نسنجیده اش او را تشویق خواهند کرد البته با تحریم تشویق کردندتحریم اواری بود برسرمردم یکی باید اواربرداری میکرد انرا هم مانع شدید حالا کاسه و کوزه ها بر سر اوار بردار می شکنید
پاسخ ها
گذاشتید گذاشتید دقیفه نو و نه که دستتون دیگه به جایی بند نیست و مردم دیگه بیچاره و بدبخت شدند مخصوصا قشر متوسط و کارگر حالا که تو بن بست گیر کردید میخواید صلح کنید این کار باید ۶ سال پیش انجام میدادید دیگه الان که تمام کشورهای عربی همه با اسراییل صلح کردند مونده ایران تنها و یکه و بینوا دیر شده کاشک خیلی زودتر از اینها صلج میکردید
لعنت بر ادمهایی که صلح دوست ندارند
ای وای که کسی درد مردوم را نمیفهمد
ما مردم مخالف دلواپسان و تندرو ها و افراطی ها هستیم.با هیچ نلت و کشوری در این کره خاکی دشمنی نداریم
اقا میترسن از ملت بپرسن. اقا رای گیری کنین ...
بهترین موقع برای صلح زمان اوباما بود باتندرویها مواجه شد الان خیلی بد وبعد ها بدتر می شود
رفراندوم بزارین بالا۹۵ درصددوست دارن
صلح بهترین گزینه هستش همه موافقند ..
فقط شما درست میگویید با رای ملت امدید به درد ملت برسید نه اینکه تنها این مردم رها کنید به فکر
ارامش و سفره های خالی باشید . تا کی که ملت از فرط درد و رنج همگی دیوانه و دست به خودکشی بزند بعد فردا اون یکی از مجله ها اون را تکذیب کنه
پاسخ ها
این نماینده ها که با رای ملت نیومدن . اینا با رای اقلیت اومدن و بفکر همون اقلیت هستن .
اقا سانسور نکن بزار مردم حرفشون بزنن بزار امثال ذوالنور بفهمن ملت دیگه شاخ ندارن از دست امثال ذوالنور خسته شدن
به نظرم صلح و تعامل با دنیا و تدبیر و نظارت در داخل کشور منافع خیلیها رو به خطر میندازه که انقدر دادو بیداد راه انداختن
پاسخ ها
مرد حسابی!مگه ما با دنیا سر جنگ داریم؟آمریکا و دار و دستش کل دنیا رو بهم زدن،صلح با آمریکا و غرب و جریان صهیونیستی مساوی است با مرگ تدریجی. اینو بفهم!!!!
دقیقا
مگه بقیه دنیا که با امریکا در صلح هستن مشکلی دارن؟ مشکلات الان ما بشتره یا کشورای دوست امریکا؟
پاسخ ها
امریکا دشمن ملت ایران مگه ما جنگ را انداختیم خودشون شروع کردن خواستن ایران نابود کنن خدا رو شکر خودشون دارن نابود میشن
احسنت
بهرحال در وقت مناسب چاره ای جز رابطه ی معقول با آمریکا نداریم
پاسخ ها
بعد از مرگ سهراب ...
صلح و دوستی با کشورهای مختلف و روابط اقتصادی و توریستی و در کل درهای کشور باز و مردم راحت زندگی کنن
پاسخ ها
روحانی در مورد صلح امام حسن صحبت کرد نه کلام بیشتر نه کلام کمتر برداشتها غلط بود نکته بعد مگر تمامی کشورها باهم مذاکره و گفتگو نمی کنندامام حسن امام حسین ع پیامبران ما همه صلح را می خواستند نه جنگ نه خونریزی بهترین گزینه صلح و دوستی و روابط به تمامی کشورها اگر حرف کسی را قبول ندارید یک رفراندم بگذاری تا ببینید مردم چه می خواهند صلح را انتخاب می کنند یا جنگ و خون ریزی و کشتار 95 درصد ملت صلح و دوستی می خواهند
نمی دانم چرا دلواپسان تحریم از صلح و دوستی ترس و هراس واهمه دارند خودشان در رفاه کامل هستند با امکانات و امتیارهای فراوان وحقوقهای بالا می گیرند خبر از کارگر کارمند بازنشسته مردم خوزستان مردم سیستان بلوچستان ندارند
رای مردم را به رفراندوم بزارید
دلواپسان نکنه در اخرین مرحله می خواهند حرکت عمروعاصی انجام دهند.البته از این کاسبان تحریم اینجور کارها بعید نیست.
اصولگراها کاسبان تحریم هستن باید با صلح مخالفت کنند
راستی مگه اونا کجا جلسه داشتن که هیچ کدوم ماسک نداشت!!!!!
جنگ وستیز بامریکا به ضررملت فلک زده ایران وبس ونفعش برای امثال حکومت این آقایونه
آقا یه رفراندوم برگزار کنید و از مردم همه پرسی کنید اینکه چند صد نفر برای هشتاد میلیون نفر تصمیم بگیرن نشد کار
اونم واسه منافع شخصی خودشون و اطرافیانشون
خب صلح نکنیداینقدرازدرون خودتان راتحقیرکنیدوازخارج هم باهمه جنگ کنیدتاببینیم بااین خودخواهی چه چیزی ازدنیابه آخرت میبریدماملت که ازشماراضی نیستم وانگاربرای شمااهمیتی ندارم فقط هرچه بصلاح خودباشدانجامش میدهید.
اخرین فرصت ها را از دستمیدن چون دیگه اینهام صلح کنند مردم با اینها صلح نخواهند کرد.....
آقای ذولنور فکرکنم آرای روحانی بیست برابر آرای کل نمایندگان مجلس باشه مجلس ده درصدی بجای جنگ طلبی وزدن حرفهای نسنجیده راهکاربده مشکل کشورراحل کن باتوهین به دیگران شخصیت نامتعارف خودتو نمایان میکنی
مذاکره الان به ضرر نظام است.
اگه یه حرف درست گفته،،، همینه
مگر چند بار باید صلح کنیم ادمی که زیر حرف و قرارداد میزنه قابل اعتماد نیست و نمیشود روی حرفش حساب کرد
پاسخ ها
ما که نه صلح کردیم نه مذاکره مون مثل یه کشور نرمال بود ، ما دنیا رو مسخره کردیم اونام خوب متوجه شدن. این که دیگه بحث نداره.از رو شکم سیری مذاکره نکردیم به خدا مجبور شدیم ، الانم روز به روز هزینههای مذاکره رو بالاتر میبریم و در نهایت فلاکت مجبور به مذاکره میشیم ، ولی ایکاش زودتر...... به خدا مردم .....
رفراندوم بشه از مردم سال بشه
با همه حرفهای موافقین ومخالفین باتوجه به تجربه 60 ساله اینجانب که 40سالش را مطالعه رفتار های سیاسی دولت ها وملت ها کرده ام فکر نمی کنم در مذاکره با آمریکا حتی یک امتیاز عاید مان بشود مگر مثل محمد رضا پهلوی کشور را در اختیار این یانکی ها قرار دهیم
برای روزی تشنه ام که اصلا تو دنیا دشمن نداشته باشیم وانسانها با صفا وصمیمیت زندگی کنند خدایا چی میشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
به عنوان یک ایرانی خواهان صلح و تعامل با دنیا صدالبته با در نظر گرفتن سربلندی ایران هستم .
چه صلح باشه یا جنگ، دزدان دزدیشونو می کنن.
در جواب بعضی از کاربران عزیز که مدام دم از صلح میزنید . هیچ کس از صلح و ارامش بدش نمیاد عزیزان ولی صلح در شرایط برابر الان ایران چی داره که با مذاکره بخواد امتیاز بگیره . کشورهایی که امریکا رو پذیرفتن حال و روزشون مشخصه . بله زندگی همه ما داغون شده ولی بخدا قسم که دلیل و بهبودش هم در داخل نه مذاکره . برجام نتیجه صلح برابر بود نتیجه ش رو دیدیم . بقران من با هیچ حزبی کاری ندارم و خودم بدترین شرایط رو دارم ولی تو این شرایط فقط باید خودمون بداد خودمون برسیم
پاسخ ها
ما چه شرایط برابری داریم ، اکثر مردم دنیا تورم منفی دارن ، شرایط برابر!!!
وضعیت کشور ما با اروپا آمریکا یکیه ، اونا تورم و گرونی سرشون میشه ، این ماییم که داریم له میشیم ،شرایط برابر!
قدرت خرید کشورای اسکاندیناوی 100 برابر ، آمریکا 90 برابر ، امارات و کویت 90 برابر ،مصروعراق 20 برابر ماست.
شرایط برابر!!
فیلم مستند تصویریش هست که رییس جمهور گفت بخواهیم دو هفته ی دیگر دلار را به قیمت قبلی می رسانیم و هیچ حرفی از تحریم های آمریکا درش نزد! یا آن حرف دروغ بود یا این حرف ها.
جالبه. در آرزوی برقراری روابط با کشوری هستیم که در شورای امنیت همه تردش کردن!!!! خخخخخخخخ
پاسخ ها
آفرین دلتونو با این حرفا خوش کنید . ...
این دولت هیچ جای دفاعی باقی نگذاشته. از دولت دکتر احمدی نژاد تا این دولت ارزش ملی پول کشور یک دهم شده! یعنی قدرت خرید مردم یک دهم شده! چطور می شه از همچین دولتی حمایت کرد؟!
پاسخ ها
برای من مهم نیست چه کسی رئیس جمهور باشه
مهم این است که اقتصاد درست بشه
اگر اقتصاد به ۵ سال قبل برگردد خوبه
وقتی بورس را بالا می برند و یا دولار را بالا می برند
نشانهای از ناکار آمدی دولت تدبیر و امید است
باید آماده باشیم برای چند ماه باقیمانده دولت ببینیم
این دفعه نوبت کدامین است
واقعا اگر اصول گراها نباشند این دولت اصلا قصد انجام هیچ کاری رو نداره!؟!
سلام و درود خدا برمن.
كاسبان تحريم كاسبان كرونا هميشه به فكر كاسبي خود هستند
باتمام دنیا نمیشود دربیفتی باید بادنیا تعامل کرد نه لجبازی
به امید مذاکره وبهرود زندگی نابودشده مردم
خوشبختانه تا اندازه ای نقابها کنار رفته وچهره واقعی افراد نمایان شده ،هر کسی را بهر کاری ساختند، رفتار انسان ها نشانه میزان درک وفهم ،سواد، اخلاق ،معرفت و...آنهاست . توخود حدیث مفصل بخوان از این مجمل....
این تندرو ها رو ببری یه جایی از صبح تا شب بجنگند - دس از سر ملت ایرن بردارن بابا تو قرن 21 که 200 کشور تو دنیاست هست فقط ماییم و کره شمالی که دنبال جنگیم .بقیه در حال تعامل و توسعه و پیشرفت
تاریخ کی قراره برای ما درس عبرت باشه حیرونم
باز هم مثل برجام وعده های آب و نان و بعد از توافق نتیجه ای فراتر از هیچ
ذات آمریکا منفعت رسان به هیچ کشوری نیست
با تفنگ روی سر نمیشه مذاکره کرد
وقتی طرف معاهده معیشت تو رو گروگان برای مذاکره قرار میده تن به خواسته اش دادن حماقته و انسان عاقل همچین کاری نمیکنه
آقای روحانی هم بهتره جای این حرفا حداقل تلاشی برای بهتر شدن اوضاع انجام بدن و ناکارآمدی دولت خودشونو در قالب دوگانه صلح و جنگ توجیه نکنند
مقله مفصل و خارج از حوصله بود اما یادمان نرود این ترامپ بود که عهد شکنی کرد و با ترور سردار ما تخم کین پاشید.و اگر روحانی از کلید خود نتوانست استفاده کند که همان تعامل با اوباما بود هرچند در بی اختیاری همچنان میز را انتخاب کرد اما مستحق اعدام نیست این گونه سخن گفتن مال زمان قبل از قاجار است ویعنی اینکه با تاسف ما دویست سال عقب رفتیم