بایدن در دام نیویورکپست
لپتاپ شکسته در تعمیرگاهی در ایالت «دلور» کار دست نامزد حزب دموکرات داد و شاید سناریوی شکست «هیلاری کلینتون» در انتخابات سال ۲۰۱۶ این بار برای «جو بایدن» تکرار شود و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را که در نظرسنجیها وضعیت مناسبی ندارد، از شکست نجات دهد.
روزنامه شرق: لپتاپ شکسته در تعمیرگاهی در ایالت «دلور» کار دست نامزد حزب دموکرات داد و شاید سناریوی شکست «هیلاری کلینتون» در انتخابات سال ۲۰۱۶ این بار برای «جو بایدن» تکرار شود و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را که در نظرسنجیها وضعیت مناسبی ندارد، از شکست نجات دهد.
روزنامه نیویورکپست در گزارشی افشاگرانه خبر داد که جو بایدن خلاف ادعاهای خود درباره بیاطلاعی از فعالیتهای تجاری «هانتر» پسرش در اوکراین، چندان هم از این اقدامات بیاطلاع نبوده است.
نیویورکپست متن ایمیلهایی را منتشر کرده که رودی جولیانی وکیل شخصی ترامپ با بازیابی اطلاعات لپتاپی شکسته در یک تعمیرگاه لوازم کامپیوتری به دست آورده و این لپتاپ از دسامبر ۲۰۱۹ در اختیار افبیآی قرار دارد. وکیل ترامپ این ایمیلها را در اختیار نیویورکپست قرار داد و وعده داده که افشاگریهای بیشتری در راه خواهد بود.
به گفته نیویورکپست همچنین عکسها و فیلمهایی مربوط به مصرف مواد مخدر و ارتباطات جنسی هانتر بایدن نیز در مدارکی که به این روزنامه رسیده، وجود دارد. هانتر بایدن و دموکراتهای آمریکا میگویند این افشاگریها میتواند دامی از سوی روسیه برای اثرگذاری مجدد بر انتخابات آمریکا باشد.
یکی از ایمیلها حاوی مکاتبات بین هانتر بایدن و «وادیم پوژارسکی» مشاور اوکراینی شرکت گازی Burisma است. پوژارسکی در این ایمیل خطاب به پسر بایدن مینویسد: «ممنون از اینکه من را به واشنگتن دعوت کرده و فرصتی برای دیدار با پدرتان و گذراندن ساعاتی با هم فراهم میکنید». درصورتیکه این دیدار انجام شده باشد، ادعای جو بایدن مبنی بر اینکه درباره فعالیتهای تجاری خارجی هیچ صحبتی با پسرش نکرده، زیر سؤال میرود.
سخنگوی کمپین انتخاباتی بایدن گفته که «برنامه دیدارهای بایدن کاملا مشخص و ثبتشده است و چنین دیداری هرگز صورت نگرفته است». بااینحال کمپین بایدن حاضر به تکذیب وجود چنین ایمیلهایی نشده و توضیحی درباره اینکه احتمال ثبتنشدن برخی دیدارها به دلایل مشخص وجود دارد، نداده است.
هانتر بایدن زمانی که پدرش بهعنوان معاون رئیسجمهوری آمریکا مسئول سیاست کاخ سفید در قبال اوکراین بود، عضو هیئتمدیره این شرکت اوکراینی شد و ماهانه بیش از 80 هزار دلار در ازای حضور در هیئتمدیره شرکت بوریسما درآمد کسب میکرد.
براساس گزارش کمیته اطلاعاتی سنا، برخی از مقامهای دولت «باراك اوباما» رئیسجمهوری سابق آمریكا نگران بودند که این موقعیت جو بایدن و پسرش میتواند تضاد منافع ایجاد کند. گفته میشود هدف هانتر بایدن از ایجاد ارتباط میان مشاور شرکت بوریسما و پدرش این بوده که جو بایدن با استفاده از موقعیت خود به مقامهای دولت اوکراین فشار بیاورد تا «ویکتور شوکین» دادستان کل اوکراین را که مشغول تحقیق درباره فساد مالی در شرکت بوریسما بود، اخراج کند.
این روزنامه همچنین مینویسد بایدن در سفری چندساعته به کییف، پایتخت اوکراین، مقامهای این کشور را تهدید کرده بود که اگر در ساعات حضورش در این کشور، دادستان کل برکنار نشود، واشنگتن کمک مالی یکمیلیاردی خود به اوکراین را معلق خواهد کرد.
ترامپ پیشازاین بارها ادعا کرده بود که جو بایدن در دسامبر 2015 دولت اوکراین را تحت فشار قرار داد تا ویکتور شوکین، دادستان کل را اخراج کند. از سوی دیگر، معاملات تجاری خارجی هانتر بایدن باعث افزایش نظارتها بر فعالیت او شده و گزارش کمیته اطلاعاتی سنا نشان میدهد که هانتر بایدن با همراهی عمویش «جیمز بایدن» در انجام تراکنشهای مالی «با اتباع اوکراین، روسیه، قزاقستان و چین»، «فعالیت جنایی بالقوه» داشته است.
نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا سال گذشته دونالد ترامپ را پس از افشای فشارها و تهدیدهایش علیه رئیسجمهوری اوكراین برای تحقیق درباره جو بایدن و پسرش، به «سوءاستفاده از قدرت» و «مانعتراشی در مسیر تحقیقات کنگره» متهم و استیضاح کردند که در نهایت ترامپ در دادگاه سنا مجرم شناخته نشد.
اما نکته جالب این بود که در آن جنجال سیاسی کمتر رسانهای به اصل ماجرا پرداخت که اقدامات احتمالا مجرمانه هانتر بایدن در اوکراین چه بوده و آیا پدرش در مقام معاون رئیسجمهور وقت آمریکا از این اقدامات مطلع بوده است؟ احتمال بروز تضاد منافع میان سیاست آمریکا در قبال اوکراین و منافع شخصی بایدن و خانوادهاش مهمترین موضوعی است که در هیاهوی سیاسی سال گذشته میان دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به آن توجهی نشد.
جنجال رسانهای
افشاگری نیویورکپست در رسانهها هم جنجالساز شد. از یک سو رسانههای مخالف ترامپ تا چند ساعت هیچ واکنشی به این افشاگریها نشان ندادند و خبر آن را منتشر نکردند. در رسانههای اجتماعی هم توییتر و فیسبوک با اشاره به سیاستهای خود مانع از انتشار اخبار مربوط به این افشاگری شدند.
این دو پلتفرم استدلال کردند که دلیل این کار ممانعت از تکرار اشتباهات سال 2016 است. به گفته سخنگوی توییتر «انتشار محتوایی که از طریق هک به دست آمده و حاوی اسرار تجاری یا اطلاعات خصوصی است و همچنین اقداماتی که میتواند مداخله خارجی در انتخابات محسوب شود، ممنوع شده است».
در انتخابات 2016 افشاگری علیه هیلاری کلینتون باعث بروز جنگ سیاسی میان دموکراتها و جمهوریخواهان شد و رسانههای اجتماعی مسئول این اتفاق شناخته شدند. اما محدودیتهای اعمالشده در رسانههای اجتماعی با واکنش منفی سناتورها روبهرو شد و «تد کروز» و «لیندسی گراهام» اعضای شناختهشده کمیته قضائی سنا اعلام کردند که مدیران توییتر و فیسبوک را برای توضیح درباره دلایل جلوگیری از بهاشتراکگذاشتن افشاگریها علیه جو بایدن و پسرش به این کمیته احضار خواهند کرد.
پس از بالاگرفتن واکنشهای منفی که حتی به سنا هم رسید، توییتر اعلام کرد که در روزهای آینده سیاستهای خود را درباره انتشار محتوای هکشده تغییر میدهد. مدیر اجرائی و ایمنی توییتر گفته «برای رفع نگرانی از عواقب احتمالی برای روزنامهنگاران و افشاگران، این پلتفرم دیگر انتشار محتوای هکشده را حذف نخواهد کرد؛ مگر اینکه این اقدام مستقیما از طرف هکرها یا افرادی که با آنها مرتبط هستند، انجام شود؛ اما همچنان به دلیل نقض قوانین دیگر درباره انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی، از ارسال توییتهای متصلشده به گزارش نیویورکپست جلوگیری میشود».
ارسال نظر