۱۰۴۶۵۰۹
۲۲ نظر
۵۰۱۱
۲۲ نظر
۵۰۱۱
پ

اصل ماجرا در همین یک نظرسنجی است!

در حالی که کشمکش بایدن و ترامپ کرونازده بر سر تصاحب قدرت در کاخ سفید به نقطه اوج خود رسیده است، نظرسنجی مؤسسه «گالوپ» حکایت از فاجعه‌ای دارد که تا سال‌ها حیات آمریکا را تهدید خواهد کرد!

وطن امروز: در حالی که کشمکش بایدن و ترامپ کرونازده بر سر تصاحب قدرت در کاخ سفید به نقطه اوج خود رسیده است، نظرسنجی مؤسسه «گالوپ» حکایت از فاجعه‌ای دارد که تا سال‌ها حیات آمریکا را تهدید خواهد کرد!

نوید مؤمن در ادامه یادداشت خود نوشت: نظرسنجی اخیر این مؤسسه نشان می‌دهد میزان اقبال عمومی جامعه آمریکا به بایدن و ترامپ به ترتیب ۴۶ و ۴۱ درصد است. مایک پنس، معاون ترامپ و کاملا هریس، معاون بایدن نیز دارای محبوبیت به ترتیب ۴۱ و ۴۲ درصدی نزد افکار عمومی آمریکا هستند. اصل ماجرا اینجاست که مطابق این نظرسنجی و ده‌ها نظرسنجی دیگر، محبوبیت هیچ یک از ۲ نامزد اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر و معاونان آنها به بالای ۵۰ درصد نمی‌رسد! به عبارت بهتر، هر کدام از این ۲ نامزد اصلی که در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شود، از حمایت اکثریت شهروندان این کشور برخوردار نیست.

اصل ماجرا در همین یک نظرسنجی است!

در اینجا بهتر است روی ساختاری متمرکز شویم که دو نامزد غیرمردمی دموکرات و جمهوری‌خواه را به جامعه آمریکا تحمیل کرده و از شهروندان این کشور می‌خواهد یکی از این دو را به هر قیمت ممکن انتخاب کنند! نظرسنجی‌های دیگر، نظرسنجی اخیر گالوپ و عمق فاجعه در آن را بیشتر روشن می‌کند.

به عنوان مثال، میانگین نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی نشان می‌دهد بایدن حداقل نیمی از افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی‌ها را مدیون نفرت از «شخص ترامپ» است! بسیاری از شهروندان آمریکایی برای فرار از کابوس ریاست‌جمهوری دوباره ترامپ، سراغ فردی به نام بایدن و حزبی به نام دموکرات آمده‌اند! آنها نه‌تنها عملکرد بایدن را قبول ندارند، بلکه نسبت به کارآمدی حداقلی وی در کاخ سفید نیز تردید دارند. با این حال آنها محکوم هستند برای شکست ترامپ به معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا رای دهند.

در نظریه مشهور ساختارگرایی «کنت والتز»، اینگونه استدلال می‌شود که «ساختار» هوشمند است و رفتار بازیگران و حدود و ثغور حرکت آنها را تعیین می‌کند. بنابراین بازیگران به جای آنکه «ساختار» را تحت تاثیر خود قرار دهند، باید از سوی ساختار، مورد گزینش و ارزیابی قرار گیرند. هر چند کنت والتز تاثیر ساختارگرایی را در حوزه روابط بین‌الملل مورد بررسی قرار داده است اما «ساختار حکومتی آمریکا» به‌گونه‌ای است که هر بازیگری در آن بخواهد ذره‌ای از آن عدول کند را به بدترین نحو ممکن حذف می‌کند.

بهتر است جهت اثبات این موضوع، گریزی به انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی بزنیم. در آن زمان «برنی سندرز» نامزد دور مقدماتی انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها توانست با درخشش در ایالات اولیه‌ای مانند «نیوهمپشایر» و «کارولینای جنوبی»، گوی سبقت را از هیلاری کلینتون برباید. از دید مقامات ارشد دو حزب سنتی آمریکا (دموکرات و جمهوری‌خواه)، برنی سندرز رویکردی علیه ساختار حاکم بر آمریکا داشت و حتی از وی به عنوان «نامزد سوسیالیست انتخابات» یاد می‌شد.

همین مساله سبب اقبال نوجوانان، جوانان و دانشجویانی شد که خواستار تغییر اصول حاکم بر نظام ساختاری آمریکا و گذار از ساختار معیوب و آزاردهنده فعلی بودند. سران حزب دموکرات در نهایت با زدوبند پشت‌پرده (چنانکه اسناد آن در ایمیل‌های هیلاری کلینتون نیز افشا شد)، با تقلب عامدانه در انتخابات درون‌حزبی، سندرز را در مقابل هیلاری کلینتون با اختلافی اندک بازنده اعلام کردند.

در مقابل، جمهوری‌خواهان نیز از حذف سندرز استقبال کردند زیرا آنها نیز نسبت به اینکه بخشی از هوادارانشان به امید ایجاد تغییرات مبنایی و ساختاری در آمریکا به سندرز روی بیاورند، نگران بودند. سندرز براحتی حذف شد تا احتمال راهیابی وی به کاخ سفید به صفر برسد.

در آن نقطه (انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶)، کلینتون و ترامپ دو نامزد برخاسته و گزینش‌شده ساختار حکومتی آمریکا بودند. آنها بر سر نحوه تامین منافع رژیم مجعول صهیونیستی و جذب کمک‌های پنهان و آشکار لابی آیپک و فراتر از آن، بر سر تاکید بر استمرار سلطه‌طلبی واشنگتن بر نقاط مختلف جهان با یکدیگر وارد جدل و منازعه شدند. بسیار جالب است که هم نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و هم «قواعد بازی انتخاباتی» میان آنها را همان «ساختار حاکم» تعیین می‌کند!

امروز نیز ساختار حکومتی آمریکا ترجیح داده است بایدن را در مقابل ترامپ قرار دهد. بایدن همان کسی است که رؤیای تجزیه عراق و منطقه غرب آسیا را در سر می‌پروراند و تعهد داده است سفارت آمریکا را در بیت‌المقدس حفظ کند. همچنین بایدن همان کسی است که در دوران ریاست‌جمهوری اوباما، از سرکوب معترضان به نژادپرستی در فرگوسن و نیویورک (‌پس از قتل مایکل براون و اریک گارنر، دو شهروند سیاه‌پوست آمریکایی) دفاع کرد و اکنون ژست همدردی با رنگین‌پوستان را می‌گیرد!

عدم اقبال شهروندان آمریکایی به دو خروجی انتخاباتی ساختار آمریکا، مترادف با خشم و نفرت آنها از همین ساختار است؛ ساختاری که مؤلفه‌های خشونت، تبعیض، فاصله طبقاتی، سلطه‌گری و مداخله‌گرایی را طی دهه‌های متمادی به شهروندان آمریکایی دیکته کرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • بدون نام

      درست مثل ما

    • Nima

      یعنی محبوبیتشون از رئیس جمهور ایران کمتره؟! آیا؟!!

    • بدون نام

      در واقع انتخاب بین بد وبدتر

    • بدون نام

      ما که نمایندگان ما با مشارکت حداکثر ۲۰ درصدی رفتن مجلس !!

    • حسینی

      وضعیت ما هم خیلی بهتر از اونجا نیست متاسفانه

    • بدون نام

      چقدر شبیه ایران...

    • هادی ت

      خرما خورده کی تواند منع خرما کند
      ی سوزن به خودت بزن ی جوالدوز بدیگران، راستی از وضع رضایت مردم خودمان چه خبر؟

    • طنز تلخ

      ما چقدر دقیق کارشناسی و آنالیز میکنیم انتخابات آمریکا را..به به ...ولی برای انتخابات خودمان کارشناسان لال می شوند!!! و همه چیز به تقدیر و حرکتهای عوام فریبانه کاندیداها سپرده می شود... همیشه بین بد و بدتر..فقط یکی..!!!

    • بدون نام

      یک نظر سنجی هم در ایران انجام بدین

    • بدون نام

      حالا ما چند درصد با رییس جمهور هستیم؟؟

    • بدون نام

      درست مثل همین جاست حالا یا امریکا از ما یاد گرفته یا ما پا گذاشتیم تو جا پای امریکا اما فکر کنم دومی درست باشه به عنوان الگوی مناسب و موفق اما زهی خیال باطل اونا کجا وما کجا

    • رضا ساکی

      ای داد بیداد
      خدایا توبه

    • بدون نام

      برترین‌ها چرا نظرات را یکی در میان چاپ میکنی
      به آقای کارشناس بگید اگه ممکنه یک نظر سنجی واقعی در ایران بگذارید تا نتیجه را ببینیم کدوم مسئول محبوب تر از بقیه است

    • بدون نام

      کاش این نظر سنجی از مسئولین ایران هم انجام می‌گرفت آنوقت متوجه شده و میشدن که مردم 15درصد هم موافق آنها نیستن با این بلائی که سر ملت و کشور اوردن

    • بدون نام

      چه داستان آشنایی!

    • بدون نام

      کاشکی "کاملا هریس" معاون ترامپ بود چون ترامپ در برجام کاملا حریص هست.!!!

    • بدون نام

      مردم خیلی حساب نمی شن ما هم ۲۴ میلیون رای داشت گذاشتن کاری بکنه

    • بدون نام

      باز خوبه اینا ۴۰ درصد هستند ، ما کشوری رو سراغ داریم که مجلسش با ۱۰ درصد آرای مردمی بسته شده!

    • بدون نام

      شانس آوردیم که احزاب ایران همه بالای ۶۰٪ محبوبن:-)

    • بدون نام

      ربطش؟

    • عدالت خواه

      انتخابات باید مثل ایران باشه فول دموکراتیک. مثلا در انتخابات مجلس هر کسی بیشتر رشوه بده و خرج بکنه و رأی بخره اتوماتیک برنده میشه

    • بدون نام

      نیست ما مجلس ۹۹.۵% داریم و سال دیگه هم قراره نامزدهای ریاست جمهوری هر کدام ۱۵۰% محبوبیت و رای داشته باشند این مسایل آمریکا برامون عجیبه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج