۱۰۴۶۱۸۲
۱۶ نظر
۵۰۱۴
۱۶ نظر
۵۰۱۴
پ

‌ایراد قانونی و اخلاقیِ بازدید قالیباف از بخش کرونا

بازدید محمدباقر قالیباف از بخش کرونای بیمارستان امام خمینی چند اشکال مهم دارد که هم با مقررات تعارض دارد هم با معیارهای اخلاقی...

کامبیز نوروزی، حقوق‌دان در روزنامه شرق نوشت:

بازدید محمدباقر قالیباف از بخش کرونای بیمارستان امام خمینی چند اشکال مهم دارد که هم با مقررات تعارض دارد هم با معیارهای اخلاقی:

۱-طبق اخبار، قالیباف به شکل سرزده به بیمارستان رفته است؛ اما دقیقا در همان لحظه دوربین و خبرنگار سیمای جمهوری اسلامی هم آنجاست و در تمام لحظه‌های بازدید با همه تجهیزات، فیلم‌برداری و مصاحبه می‌کند و حتی بعد از آن با بعضی آدم‌های عادی حاضر در محوطه بیمارستان نیز گفت‌گو می‌کند و صحبت‌های آنها با قالیباف را هم گزارش می‌دهد. به نظر می‌رسد اگر مدیران بیمارستان از آمدن قالیباف بی‌خبر بودند اما مدیران سیما خبر داشتند.

۲-طبق اخبار، رئیس دانشکده پزشکی و رئیس بیمارستان در ابتدای حضور قالیباف و همراهانش در بیمارستان، با بازدید او از بخش کرونا مخالف بودند؛ اما او به مخالفت ایشان اهمیتی نمی‌دهد و با همراهانش به بازدید بخش کرونا می‌رود. رئیس بیمارستان، مقام مسئول است که در موارد مختلف مربوط به بیمارستان مجاز است. او مسئول اداره بیمارستان است. قالیباف حرف مقام مسئول را نمی‌پذیرد و به اتکای قدرت از آن تخطی می‌کند.

۳-رئیس بیمارستان علاوه بر مقام اداری، مقام کارشناسی هم هست. او قطعا براساس نظر کارشناسی هم بوده است که موافق بازدید نبوده اما در این مورد آقای قالیباف باز هم تبعیت نمی‌کند و با نظر کارشناسی هم مخالفت می‌کند.

۴-ممنوعیت حضور افراد غیر از کادر درمان در بخش کرونا از جمله مقررات بیمارستانی است. قاعدتا این ممنوعیت اگر استثناهایی هم داشته باشد، ناشی از ضرورت‌های درمانی‌ است؛ مثلا برای بردن و آوردن تجهیزات درمانی یا تعمیر آنها توسط کارکنان بخش‌های فنی یا برای بازدیدهای بازرسان بخش درمان و امثال اینها. بازدید یک مقام سیاسی، هیچ ربطی به درمان بیماران نمی‌تواند داشته باشد. در واقع وقتی مقررات بیمارستانی بخش کرونا را ممنوع‌الملاقات می‌داند، حضور یک مقام سیاسی در این بخش، خلاف مقررات است.

۵-مهم‌ترین دلیل ممنوع‌الملاقات‌بودن بخش کرونا، جلوگیری از انتشار ویروس است. دستورالعمل‌های متعدد ستاد مقابله با کرونا و سختی‌هایی که مردم دارند تحمل می‌کنند، همه به‌خاطر آن است که ویروس کمتر منتشر شود و کمتر مردمان را به کام مرگ بکشد. قالیباف به‌تنهایی وارد بخش کرونا نشده است، فیلم‌بردار و صدابردار و خبرنگار و هیئتی همراه او بوده‌اند. همه اینها ممکن است عوامل انتشار ویروس باشند. مقررات بیمارستانی و ستاد مقابله با کرونا رعایت نشده است.

۶-اگر قرار باشد همه مقررات نقض شوند و کسانی غیر از کارکنان بخش درمان به بخش کرونا وارد شوند و بیماران را ببینند، اعضای خانواده بیماران مقدم هستند یا یک مقام سیاسی؟ آن بیمار مبتلا به کرونا که روزها دور از عزیزان بر بستر بیماری آرمیده است و هیچ پیدا نیست که به خانه خواهد بازگشت یا نه، از دیدن همسر، فرزند، برادر، خواهر، پدر یا مادرش خوشحال و خرسند خواهد شد یا دیدن آقای محمدباقر قالیباف و هیئت همراه یا هر مقام سیاسی دیگر؟

۷-گفته‌اند قالیباف همه پروتکل‌ها را رعایت کرده است. اگر با رعایت پروتکل‌ها می‌توان از بخش کرونا بازدید کرد، چرا به بستگان و عزیزان بیماران اجازه داده نمی‌شود که با رعایت پروتکل‌ها از عزیزانشان در بخش کرونا عیادت کنند و آنها را ببینند؟

۸-چهره بیماران در بیمارستان بی‌هیچ تردیدی حریم خصوصی آنهاست. هیچ دوربینی نمی‌تواند از آنها فیلم و عکس تهیه و منتشر کند. به‌ویژه به این دلیل که آنها معمولا در شرایطی نیستند که از خود بتوانند دفاع کنند. هر بهره‌برداری تبلیغی از بیماران، خواه تبلیغ سیاسی یا هر تبلیغ دیگر، نقض حریم خصوصی آنهاست.

۹-کسانی که در مجاورت بیماران مبتلا به کرونا قرار می‌گیرند، فقط خود را در معرض خطر قرار نمی‌دهند، بلکه بیشتر و مهم‌تر، جامعه را با مخاطره مواجه می‌کنند و حق سلامت عمومی را به خطر می‌اندازند. دیگر آن‌قدر گفته شده که همه می‌دانند بسیاری از افراد ممکن است خودشان مبتلا نشوند، ولی ناقل باشند. وقتی یک هیئت چندنفره و مفصل غیر‌پزشکی، همراه با گروه فیلم و خبر وارد بخش آی‌سی‌یو می‌شوند که در آن بیماران بدحال کرونایی بستری‌اند، طبیعی است که احتمال انتشار ویروس بسیار بالا می‌رود.

۱۰-آقای قالیباف برای آگاهی از وضعیت کارکنان بخش درمان می‌توانست بدون حضور در بخش بیماران کرونایی با پزشکان و پرستاران جلسه‌ای در یک سالن بیمارستان بگذارد. برای اطلاع از وضع این عزیزان فداکار نیازی به حضور در بخش نبود، به‌ویژه اینکه آقای قالیباف فاقد تخصص پزشکی است و مشاهده عینی بخش و لوازم و تجهیزات و این‌طور چیزها برای ایشان موجب هیچ شناختی نمی‌شود.

۱۱-همه ماجرا این است که آقای قالیباف صرفا به اتکای قدرت، بازدیدی انجام داده که مغایر با این معیارهای حقوقی و اخلاقی است. در واقع در اینجا نقض قانونی همراه با یک تبعیض ناروا بوده است. آقای قالیباف به اتکای قدرت، خود و هیئت همراه را از این موازین مستثنا دانسته است. در واقع قدرت موجب شده ایشان برای خود این امتیاز را قائل باشد که خلاف مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا و دستورالعمل‌های بیمارستانی در حالی از بخش بیماران بدحال کرونا بازدید کند که حتی عزیزان این بیماران مجاز به عیادت نیستند..

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همه بیماران خوشحال شدند قالیباف رفته مشکلاتشون را جویا شده چون وطیفه قالیباف نطارت بر کار دولت است این شخص مغرض هم که ایراد اخلاقی از قالیباف گرفته خودش خیلی مشکل اخلاقی دارد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      از چی خوشحال شدند از اینکه ویروس و گسترش میده شما چرا یه خورده منطقی فکر نمی کنید ایشان رفته کار تبلیغاتی انجام بده حالا می‌تواند در همون سالن کنفرانس که هر بیمارستانی داره بشینه مشکلات رو بپرسه لزومی نداره بر سر بیماران بدحال با دوربین با هیئت بسیاری ظاهر بشه این کجاش اخلاقیه هر آدم با فکر و منطق کاریشون نمیپسنده آقای قالیباف از مقام معظم رهبری که بیشتر به فکر این مملکت نیست وقتی ایشون می گویند رعایت کنند باید رعایت کنند

  • بدون نام

    فیلم تبلیغات ریاست جمهوری نیاز به سوژه ها و سکانس های اینچنینی دارد. قالیباف طبق عقل معاش این بازدید را انجام داده است.

  • بهزاد احمدی

    یکی هم ک کار میکنه شما بکوبش

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بفرماید نتیجه کار ایشان در بخش کرونایی رو تو یک خط توصیف کنید

  • ************shanjani ********

    ..آیا فکر نمی کنید.. بازدید شیخ محمد باقر قالیباف ازآن بیمارستان .. یک.. شو. تبلیغاتی بوده است.؟

  • محمدی

    متاسفانه خیلی از مسئولین ایرانی فقط به فکر شو اف و تبلیغاتن . واینکه بگن ما از فلانی مردمی تر و بهتریم.‌

  • مجید

    هرچی بوده از بی ارادگی دولت بهتر است

  • بدون نام

    داره برا انتخابات خودشو نشون میده

  • بدون نام

    مسعولین باید سرزده وارد شوند تا مشکلات را ببینند خبر بدهند که دران لحظه همه چیز فراوون و ارومه میشه بارعایت بهداشت رفتن ایرادی هم نداره درد مردم را باهمینطور رفتن میشه فهمید انشاالله که کاندید نمیشن که بگن وتبلیغ بوده ولی میتونست بعد از جلسه سران باشه

  • بدون نام

    روحانی چکار کرده بجز کشور رو به نابودی کشونده

    پاسخ ها

    • رحمت

      روحانی در عرض یکسال در شهر ما 14 درمانگاه و46 واحد بهداشتی با ساختمان دولتی راه اندازی نمود (همه مشکلات را به گردن روحانی نیندازیم) بایستی به سیاست مملکت هم نگاهی کرد

  • بدون نام

    هدف ظاهرسازی برای انتخابات پیش رو است

  • دکتر یازرلو

    اقای مکرون به خاطر اتفاقی که در بیروت میفته حالا به هر دلیلی و تفسیر ی سرزده از کشور ی که به اون ربطی نداره بازدید میکنه وان هم در اون شرایط حالا آقا ی قانون مند به اقای قالیباف گیر نده مطلب بزن اگر نمیا مد سرزده سر بزنه انصافا باز هم حرفی داشتی بزنی؟

  • بدون نام

    ایشون که رئیس مجلس شورای اسلامی هستند و می‌گویند که مجلس در راس امور است به جای این کارها که حرف همه را درآورده بشینند و مشکلات و معضلات اقتصادی و سیاسی مردم و حل کنند کاری نکنند که الان مردم دنیا مردم ایران را مانند یک جذامی نگاه میکنند باید این سیاست های غلط و فکر غلط که باعث این افکار شده است اصلاح گردد نه اینکه دوربین و فیلمبردار و به بخش آی سیو ببرند

  • رحمت

    مشکل در بازدید از بیمارستان ویا غیره نیست متاسفانه مسئولین رده بالا به جای انجام دادن کار ستادی به کارهای صفی خودشان را مشغول کرده اند این هم از بی تجربگی وبی خبری از مشکلات مدیریتی می باشد.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج