۱۰۴۲۵۸
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

باهنر: مملکت را بسیار گران اداره می‌کنیم

نایب‌رئیس مجلس گزارشی از اقدامات مجلس برای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد.

خبر آنلاین: محمدرضا باهنر نایب‌رئیس دوم مجلس در گزارشی از عملکرد مجلس در مورد اقتصاد مقاومتی گفت: کشور ما نیروی انسانی عظیم با سطح هوشی بالا دارد اما متأسفانه نتوانسته است تاکنون یک مدل اقتصادی موفق از خودش به دنیا ارائه کند.

وی تصریح کرد: رشد اقتصادی ما در طول سال‌های ۵۸ تا ۹۱ به طور متوسط ۳/۳ درصد بوده است. همچنین آمار بیکاری ما ۲/۱۲ درصد بوده است در حالیکه نرخ تورم ۲۰ درصدی را در این مدت تجربه کرده‌ایم که شاخص‌های خوبی نیستند و به نظر می‌رسد باید اقدامات اساسی در بهبود این شاخص‌ها عملیاتی کنیم.

باهنر دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و ادامه داد:‌ از نظر ایشان اقتصاد مقاومتی الگوی بومی برآمده از فرهنگ ملی است؛ اقتصادی همواره در حال رشد که باید کمترین آسیب‌پذیری را در برابر تهدیدات داشته باشد.

اهم اظهارات نایب رییس مجلس در ادامه می آید:

* اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی و جنگی نیست، این اقتصاد مورد نیاز در شرایط موقت نبوده و یک تدبیر بلند است که به یک پروژه و چند پروژه محدود نمی‌شود، بلکه یک رویکرد و جهت‌گیری است، لذا ما نیازمند یک نگاه ساختارمند در این حوزه هستیم.

*{با اشاره به جلسات خود با رؤسای کمیسیون‌های تخصصی}: اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بدون همکاری با دیگر قوا ممکن نیست و در راه‌اندازی اقتصاد مقاومتی نیاز به تصویب قوانین جدید نداریم بلکه نیاز به ساختاری داریم که میان مجلس، دولت، بخش خصوصی و حتی پیشنهاد دادیم که افرادی از بیت مقام معظم رهبری نیز در آن حضور داشته و رفتارها و اقدامات را در این مورد هماهنگ کنند.

*{ با اشاره به نقش مهم دانشگاه‌ها و بخش خصوصی در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی}: مقولاتی از قبیل کاهش وابستگی به درآمد نفتی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار، مقولاتی نو نیستند و سال‌هاست که بر آنها تأکید شده است.

* حکم مقام معظم رهبری در مورد مبارزه با مفاسد اقتصادی ۱۳ ساله شده است. ایشان در سال ۱۳۸۰ مبارزه با مفاسد اقتصادی را مطرح کردند و در دهه اول اردیبهشت سالگرد صدور این پیام را خواهیم داشت اما چرا تا به حال کاری انجام نداده‌ایم؟

* بعضی از اقدامات ما نه تنها اثر مثبت نداشته بلکه اوضاع بدتر نیز شده است؛ سران قوا از روی دلسوزی پیگیر اجرای این حکم هستند اما آثار بیرونی آن موفق نبوده است و هنوز اقتصاد ما مخلوط به رانت‌خواری است که لازم است با شناسایی لوازم اصلاحات نهادی و بکارگیری مدیریت جهادی به رفع آن اقدام کنیم.

* ‌اگر بخشی از درآمدها را آزاد کردیم نباید دوباره وارد چرخه تولید نفت بشود چرا که نفت کالایی غیرقابل جایگزینی است و درآمدهای آزادشده باید به کارآفرینی و بازارهای مورد نیاز ایران اختصاص یابد.

* زمانی که موضوع اصلاحات اقتصادی مطرح می‌شود همه فکر و ذکرها بر روی درآمدهای دولت متمرکز می‌شود، هزینه‌های دولت نیز باید کاهش یابد دولتی که خود را مرتب بزرگ می‌کند موجب بالا رفتن هزینه‌های خود می‌شود.

* ‌بودجه‌های آموزشی، دفاعی و سلامت بودجه‌های عظیمی هستند که درآمد ملی ما را می‌بلعند و البته درست هم مصرف نمی‌شوند.

* ما مملکت را بسیار گران و پرهزینه اداره می‌کنیم، همه پیشرفت‌های نظامی و تقویت بنیه دفاعی ما تنها با زیر ۲۰ درصد از بودجه دفاعی ما رخ داده است و بالای ۸۰ درصد بودجه دفاعی ما صرف حقوق شاغلین و بازنشسته‌های نیروهای مسلح می شوند.

*{اشاره به سه جلسه خود با روسای کمیسیون‌ها در مقوله اقتصاد مقاومتی}: در این جلسات مقرر شد کمیسیون‌های تخصصی با مشورت با مرکز پژوهش‌‌های مرکز قوانین را به دو یا سه گروه تقسیم کنند.

* قوانین خوب و جامع اما معطل مانده دسته اول قوانین هستند. قانون بهبود فضای کسب و کار که خیلی هم سر و صدا کرد و بعضی آن را قانونی متهورانه برشمردند یکی از این دسته قوانین است. اگر شجاعت تصویب چنین قوانینی را نداشته باشیم به جایی نمی‌رسیم، دولت یازدهم اجرای این قانون را بخشنامه کرده است اما هنوز اجرایی نشده است و شورای گفت‌وگو نیز به موقع تشکیل نمی‌شود.

* ما خروارها قانون داریم و متأسفانه بعد از انقلاب سه برابر پیش از انقلاب قانون تصویب کردیم که بخشی از آنها نیاز به اصلاح دارند و من از آقای رضایی معاون قوانین مجلس خواسته‌ام که در راستای تنقیه قوانین اقدام لازم را انجام دهیم.

* صرفاً در جایی که دولت و مجلس به نتیجه برسند که قطعه‌ای از پازل قانون وجود ندارد نیاز به تصویب قانون جدید است.

*{اشاره به جلسه رؤسای سه قوه}:در این جلسه مقرر شد جدول زمان‌بندی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین شده و همچنین مقرر شد محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور نحوه هماهنگی دو قوه مقننه و مجریه را مشخص کند.

*اقتصاد مقاومتی باید سایه سنگین در بودجه ۹۴ داشته باشد، برخی در مورد بودجه‌نویسی معتقدند که این نوع از آن دیگر به مصلحت ما نیست زیرا که کشکولی است از قوانین و یک برنام اجرایی به دست نمی‌آید برخی دیگر نیز معتقدند ما اصلا به این نوع برنامه‌نویسی نیاز نداریم.

* مجلس از آماده شدن لایحه برنامه ششم توسط دولت در سال ۹۳ استقبال می‌کند، ‌طبق قانون دولت موظف است حداکثر تا خرداد ۹۴ لایحه برنامه ششم را تقدیم مجلس کند.

*{ با اشاره به ضرورت خرد، تدبیر و شجاعت در بحث بنگاه‌های صنعتی}: بعضی از این بنگاه‌ها با ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و بعضی حتی به زیر ۳۰ درصد هم می‌رسند؛ مواد اولیه، سرمایه در گردش، نوسازی، بازار مصرف از جمله نیازهای بنگاه‌های صنعتی است.

*تولید برخی بنگاه‌ها چند برابر نیاز مصرفی کشور است. وقتی می‌خواهیم اقتصاد کشور را سامان دهیم ابتدا باید بنگاه‌های اقتصادی اضافی را تعطیل کنیم.

* فرهنگ جزء لایتجزای اقتصاد و سیاست است، به تعبیر رهبری فرهنگ فضای تنفسی سیاست و اقتصاد است که اگر مخدوش شود اقتصاد و سیاست هم نمی‌توانند رشد کنند. ‌رئیس مجلس بنده را نیز موظف به هماهنگ‌سازی میان مرکز پژوهش‌ها و معاونت قوانین مجلس در جهت پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج