محتوای حمایتشده
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست و چه انواعی دارد؟
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت نسبت به دندانهای مصنوعی قدیمی، تاثیر بیشتری در سلامت دهان و دندان افراد دارد و کیفیت زندگی را نیز به طور قابل توجهتری بالا میبرد.
برترینها: اخیراً یک سیستم پروتز ایمپلنت میکرولاکینگ برای رفع محدودیتهای پروتزهای دندانی ثابت که از طریق ایمپلنت با پیچ و سیمان نگهداری میشوند، ساخته شده است که به آن دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت میگویند. اگر قصد انجام ایمن کار را دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت، مزایا، تفاوت آن با دندان مصنوعی سنتی و همچنین انواع آن با شما در میان بگذاریم.
دکتر رسول زنگنه
همین حالا تماس بگیرید.
دندان مصنوعی چیست؟
یکی از رایجترین روشهای جایگزین برای دندانهای طبیعی از دست رفته، استفاده از دندان مصنوعی ایمپلنت است. دندانهای مصنوعی با توجه به قالب دندان بیمار مد نظر طراحی شده و با استفاده از پلاستیک یا فلز و به صورت سفارشی تهیه میشوند. دندان مصنوعی با ایمپلنت معمولا به صورت محرک جایگزین دندانهای طبیعی میشوند اما روشهای دیگری نیز در دانش پزشکی مطرح هستند که میتوانند جایگزین ثابتی برای دندانهای طبیعی باشند. overture دندانهای متحرکی هستند که روی تعداد کمی از دندانهای طبیعی که در دهان فرد باقی ماندهاند قرار میگیرد.
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست؟
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، نوعی پروتز دندانی است که جهت جایگزینی دندانهای از دست رفته و بر پایه ایمپلنتهای دندانی است. این روش در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دندانهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت یک گزینه مناسب برای افرادی است که دندانهای خود را از دست دادهاند و قصد جایگزینی آن را دارند. این روش بسیار پایدار و ماندگار است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، بهتر است با یک دندانپزشک متخصص مشورت کنید.
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت چگونه انجام می شود؟
برای آشنایی بیشتر با دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت بهتر است با مراحل انجام این روش آشنا شوید. برای انجام ایمپلنت مراحل زیر به ترتیب انجام میشود:
-
عکس برداری از فک و دندان ها
در مرحله ابتدایی بیمار باید عکس برداریهای لازم برای ایمپلنت را انجام دهد. این عکس برداری شامل عکاسی از فک و دندانهاست تا جایگاه دندان از دست رفته به طور کامل مشخص شود.
-
پیوند استخوان در صورت لزوم
در صورت عدم استحکام استخوان فک برای ایمپلنت دندان پزشک باید برای بیمار پیوند استخوان انجام دهد تا زمینه پیوند فراهم شود.
-
کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک
در گام بعدی اصلیترین مرحله ایمپلنت دندان انجام میشود. پایه ایمپلنت بر روی استخوان فک نصب میشود و به مرور زمان جوش میخورد.
-
ساخت دندانهای مصنوعی در لابراتوار
در طی مدت جوش خورد پایه به استخوان تاج دندان با استفاده از لابراتوار قالبگیری میشود.
-
نهایت اتصال دندانهای مصنوعی بر پایههای ایمپلنت
در مرحله نهایی، تاج دندان روی پایهی ایمپلنت نصب میشود و فرایند ایمپلنت به اتمام میرسد.
چه کسانی کاندید مناسبی برای دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت هستند؟
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، یکی از راههای مؤثر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است، اما همه افراد نمیتوانند این نوع درمان را انجام دهند. در اینجا شرایط و ویژگیهای افرادی که ممکن است مناسب این کار باشند، ذکر شده است:
-
افراد دارای دندانهای از دست رفته
-
افراد دارای سلامتی عمومی خوب
-
داشتن استخوان فک کافی
-
عدم داشتن عادتهای مضر
-
سازگار با روشهای درمانی
-
افراد با تمایل به بهبود کیفیت زندگی
اقدامات لازم قبل از کاشت دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت
قبل از کاشت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، نیاز است که اقدامات خاصی انجام شود تا این فرآیند به بهترین نحو و با کمترین عوارض ممکن پیش رود. این اقدامات در اینجا ذکر شدهاند:
-
معاینه و مشاوره اولیه
-
تصویربرداری
-
آمادهسازی استخوان فک
-
سلامت عمومی
-
بهداشت دهان و دندان
-
برنامهریزی برای زمان استراحت
-
پیشدارویی
-
تغذیه مناسب
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت چه مزایایی دارد؟
همانطور که اشاره کردیم استفاده از پروتز دندان با پایه ایمپلنت مزایای بسیار زیادی نسبت به استفاده از دندانهای مصنوعی سنتی و قدیمی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
- امکان خوردن غذاها بلافاصله پس از قرار گرفتن دندانها در دهان
- استحکام، دوام و کارایی بیشتر این دندانها
- دوره بهبودی کوتاهتر
- زیباتر شدن لبخند در مدت زمان کوتاه
- جویدن و گاز زدن سادهتر غذاها
- نگهداری مشابه دندانهای طبیعی افراد
- عدم لغزش دندانها در دهان و ثبات آنها
- درصد موفقیت بالاست
- دندانها کاملا طبیعی به نظر میرسند
- ایمپلنتها معمولا از جنس تیتانیوم هستند و به سرعت داخل فک جوش میخورند
- مجبور به درآوردن دندانها به هنگام خواب نیستید
انواع دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
برای آشنایی بیشتر با انواع دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت باید به روشهای زیر آشنا شویم:
دندان مصنوعی با پایه دو ایمپلنت
در این روش غیر ثابت، ست کامل دندانی مصنوعی بر پایه ایمپلنت با استفاده از دو ایمپلنت به فک دندان متصل میشود.در این روش دو ایمپلنت در جلوی دهان کاشته میشوند و میتوانند دندان مصنوعی با ضمایم مختلف را نگه دارند. باید توجه داشته باشید با وجود ثابت نبودن این نوع دندان مصنوعی دو پایهی به کار رفته در آن به اندازه کافی محکم عمل کرده و مشکلات دندان مصنوعی معمولی را برای شما ندارد.
دندان مصنوعی بر پایه چهار ایمپلنت
درروش All on 4 از چهار ایمپلنت برای پایه استفاده میشود.در روش ذکر شده دندانهای مصنوعی تنها کمی با لثه تماس پیدا میکنند و در واقع از لثه برای پشتیبانی آنها استفاده نمیشود بلکه پروتز کاملا روی پایههای ایمپلنت سوار میشود و مستقیما به آنها تکیه میکند.
دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت
در روش دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت ست کامل بر روی قوس دندانی به صورت ثابت نصب میشود. این روش به نصب روشهای غیر ثابت از استحکام و راحتی بیشتری برخوردار است. در نصب این دندان مصنوعی برای هر دندان پایهای مجزا در نظر گرفته میشود و ایمپلنت به شکل مستقیم به فک دندان نصب میگردد.
دندان مصنوعی بر پایه شش ایمپلنت
دندان پزشکان معمولا روش دندان مصنوعی بر پایه شش ایمپلنت را روشی نیمه ثابت معرفی میکنند که در آن برای نصب دندان مصنوعی از شش ایمپلنت استفاده میشود. برخلاف روش ثابت این نوع ایمپلنت دندان مصنوعی قابل تحرک و جا به جایی است اما ایتحکام روش ثابت را ندارد.
تفاوت دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت و دندان مصنوعی سنتی چیست؟
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت نسبت به دندانهای مصنوعی قدیمی، تاثیر بیشتری در سلامت دهان و دندان افراد دارد و کیفیت زندگی را نیز به طور قابل توجهتری بالا میبرد.
- دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت کارایی و دوام بیشتری نیز نسبت به دندانهای مصنوعی سنتی دارند.
- قدرت جویدن و خوردن غذا با دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت بسیار بهتر و سادهتر است؛ و همچنین به دلیل سوار شدن دندانهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت معمولا توانایی فرد را برای گاز زدن میوهها و یا دیگر خوردنیهای سفت، افزایش میدهند. بدیهی است که در این شرایط بیمار نیز احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
- حفظ و نگهداری دندانهای مصنوعی متحرک نسبت به پروتز دندان با پایه ایمپلنت سادهتر است، اما این دلیل بر دشوار بودن نگهداری از پروتز دندان با پایه ایمپلنت نیست. زیرا نگهداری از پروتزهای دندانی با پایه ایمپلنت معمولا نزدیکتر به نگهداری از دندانعای طبیعی افراد است.
- پس از قرار گرفتن دندانهای مصنوعی سنتی در دهان بیمار، معمولا فرد تا مدتی نمیتواند به سادگی غذا بخورد و عادت کردن فرد به این دندانها زمانبر است در حالی که پس از قرار گرفتن پروتز دندان با پایه ایمپلنت در دهان افراد، معمولا فرد میتواند بلافاصله غذا خوردن را شروع کند.
ویژگی | دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت | دندان مصنوعی سنتی |
دوام و ماندگاری | بیشتر | کمتر |
قدرت جویدن | بیشتر | کمتر |
استقامت | بیشتر | کمتر |
نگهداری | سختتر | آسانتر |
دوره نقاهت | بیشتر | کمتر |
انواع اتصال دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت در دو نوع موجود میباشند. تفاوت این دو نوع در پایههای ایمپلنت است که میتواند توپی یا میلهای باشد. در هر دو روش دندانهای مصنوعی چینی روی پایهها سوار میشوند و ظاهری طبیعی به دهان و دندان فرد میبخشند.برای افرادی که دچار کمبود خاص در فک یا لثه های ناسالم هستند پروتز دندان مصنوعی اکریلیک ترجیح داده می شود.
-
اتصال میله ای
یکی از تکنیکهای مورد استفاده برای نصب ایمپلنت دندان استفاده از تکنیک میلهای است. برای این تکنیک به 2الی6 میلهی تیتانیومی نیاز است. این میلهها در استخوان فک جایگذاری شده و پایه ایمپلنت روی آنها نصب میشود.
-
اتصال توپی
روی سر هر ایمپلنتی که در فک قرار گرفته است یک اتصال توپی قرار دارد که بیرون از لثه و استخوان فک دیده می شود. این توپ در سوکت خود در پروتز قرار می گیرد و پروتز را در جای خود محکم می کند.
-
پایه مغناطیسی
در این روش از ایمپلنت پایهها به صورت مغناطیسی به هم نصب میشوند . در این روش نصب ایمپلنت بسیار سادهتر از روشهای دیگر است.
مراقبت های لازم بعد از نصب دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
برای رسیدن به نتایج بهتر، انجام مراقبت های زیر بعد از ایمپلنت یک نکته بسیار ضروری است:
- از مایعاتی چون چای و قهوهی داغ خودداری کنید
- محل جراحی را تا ۱۲ ساعت به شکل منظم خنک نگه دارید
- در صورت خونریزی یک تکه گاز استریل را در محل قرار داده و به مدت بیست دقیقه روی آن فشار دهید
- از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید
- ویزیتهای دورهای را فراموش نکنید
قیمت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چقدر است؟
باید بدانید قیمت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت تحت تاثیر عوامل مختلفی است اما با یک بررسی ساده میتوان قیمت این جراحی را به ازای هر واحد 6تا12 میلیون تومان تخمین زد.
سوالات متداول
و اما پاسخ سوالات پرتکرار شما:
1. دندان مصنوعی را چگونه تمیز کنیم؟
روزی دو بار با مسواک سافت با خمیر دندان روزانه بشویید و هر چندوقت یکبار با صابون مخصوص بشویید.
2. آیا می توان با دندان مصنوعی متحرک خوابید؟
بهتر است که آن را در آب بیندازید تا به لثه ها فرصت استراحت بدهید.
3. دندان مصنوعی ثابت بهتر است یا متحرک؟
دندان مصنوعی ثابت فشار کمتری به لثه و فک وارد میکند و مدت زمان بیشتری می توانید از آن استفاده کنید.
دندانپزشکی و لابراتوار تخصصی دکتر رسول زنگنه
- ایمپلنت سریع و بدون جراحی
- بدون درد و خونریزی
- جدیدترین و مرغوب ترین پروتز های دندانی
- با کیفیت ترین دندان مصنوعی های متحرک
- بهترین و با کیفیت ترین ایمپلنت، لامینت و کامپوزیت
- ایمپلنت های دندانی (انواع برندهای آمریکایی و اروپایی)
- انواع کامپوزیت برندهای معتبر
- پروتز دندانی ثابت مخصوص ایمپلنت و دندان های درمان ریشه شده و کار شده
- پروتز متحرک از بهترین لابراتوارها
برای مشاوره کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
خیابان پاسداران، بین دشتستان هفتم و هشتم، روبه روی بانک مرکزی، ساختمان سینا، طبقه اول، واحد ۱۲
ارسال نظر