۱۰۳۸۸۲۹
۵ نظر
۵۰۰۷
۵ نظر
۵۰۰۷
پ

اقرار موذیانه تاچر به محاسبات اشتباه صدام!

غربی‌ها تقریباً از جزئیات نقشه صدام برای حمله به ایران آگاه بودند. این اطلاع با توجه به حمایت تمام‌عیار آن‌ها از رژیم بعث عراق و تحریک این رژیم به رودررویی با ایران، چندان عجیب به‌نظر نمی‌رسد.

روزنامه خراسان: غربی‌ها تقریباً از جزئیات نقشه صدام برای حمله به ایران آگاه بودند. این اطلاع با توجه به حمایت تمام‌عیار آن‌ها از رژیم بعث عراق و تحریک این رژیم به رودررویی با ایران، چندان عجیب به‌نظر نمی‌رسد.

بااین‌حال، ماگارت تاچر، نخست‌وزیروقت انگلیس در خاطرات مربوط به روز ۲۰ سپتامبر سال ۱۹۸۰ (۲۹ شهریور ۱۳۵۹)، یعنی حدود ۴۰ سال قبل، از مذاکرات محرمانه‌اش با وزیر خارجه کابینه خود سخن گفته‌است که در آن، ضمن اشاره به این دیدگاه رایج در میان غربی‌ها که شکست جمهوری اسلامی ایران و غلبه رژیم بعث عراق را در کوتاه مدت پیش‌بینی می‌کردند، با این نظر مخالفت می‌کند و می‌نویسد:

«به وزیر خارجه گفتم که در این نظر که ایران در مدتی کوتاه از پای درخواهد آمد، شریک نیستم و دلیل آوردم که ایران دارای یک نیروی هوایی مؤثر است، مردمی مقاوم دارد و ارتش ضعیف‌شده آن در جریان انقلاب، در اندک مدتی تمرکز خواهد یافت و دست به حمله متقابل خواهد زد.

اقرار موذیانه تاچر به محاسبات اشتباه صدام!

ارزیابی و محاسبات صدام از فروپاشیدگی ارتش ایران درست نیست؛ زیراکه بیشتر نیروهای کارآمد این ارتش باقی هستند ... هشت سال بعد نظر من تأیید شد؛ زیراکه عراق جز در هفته‌های اول جنگ، پیشرفتی نداشت و مقروض و زمین‌گیر شد.»

با‌این‌حال، این پیش‌بینی ظاهراً معقول، مانع از آن نشد که انگلیس در جریان جنگ تحمیلی، از هیچ مساعدتی در راستای کمک به رژیم صدام فروگذار کند. شاید مارگارت تاچر، بعدها و پس از پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی هشت‌ساله، خواسته است با اصلاح متن نوشتاری خود، مانع از آبروریزی بیشتر شود و سیاستمدارانه، متن خود را با واقعیت‌های اتفاق‌افتاده هماهنگ کرده‌است، اقدامی که به هیچ‌وجه با شخصیت چند وجهی تاچر مغایرتی ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ما در جنگ پیروز نشدیم و مجبور به پذیرش قطعنامه 598شدیم قطعنامه ای که چندین سال قبل تصویب شده بود. ما اگر پس از فتح خرمشهر که عراق خواستار صلح شد جنگ را به به اتمام می رساندیم هم تلفات کمتر و خسارات کمتر و غرامت جنگ را هم می گرفتیم و با اقتدار پیروز می شدیم. من خودم دهه چهلی هستم و جنگزده

    پاسخ ها

    • کیا

      شایدم نظرت درست باشه اما ما هرچی می کشیم از خود کارشناس بینی هشتاد میلیون ایرانی در همه موارد هستی است

    • مزدا

      حقیقت تلخه و این جنگ جز تمام شدن ذخائر مملکت و جوانانمان چیزی نداشت و اینکه راه فلسطین از کربلا می‌گذرد افسانه بود

  • بدون نام

    کدام پیروزی .....

  • جوجه تيغي

    مظلوم هميشه خوزستان چهل سال تمام حق مردمش پايمال شده انگار جريي از خاک افريقاست .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج