قیمت کود شیمیایی ۴ تا ۵برابر افزایش یافته است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به "افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت کود شیمیایی" گفت: دولت با طرح افزایش قیمت خرید تضمینی گندم مخالف است ولی مجلس طرحی برای افزایش این قیمت در دست تصویب دارد.
خبرگزاری تسنیم: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به "افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت کود شیمیایی" گفت: دولت با طرح افزایش قیمت خرید تضمینی گندم مخالف است ولی مجلس طرحی برای افزایش این قیمت در دست تصویب دارد.
علیرضا نظری با اشاره به افزایش قیمت نهادههای دامی و همچنین گرانی کود کشاورزی اظهار داشت: کشت پاییزه کشاورزان آغاز شده که البته ما در بحث کودهای شیمیایی در مورد اوره مورد نیاز که تولید داخلی دارد مشکلی نداریم بلکه درباره فسفات و پتاسه که دارای واردات هستند دچار دغدغههایی هستیم.
وی افزود: این درحالیست که دولت برای تامین ارز آنها دچار محدودیت است و باید با ارز نیمایی ۲۰ هزار تومان این کودها را وارد کنیم بنابراین کود شیمیایی که با قیمت ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان در سال گذشته عرضه میشد امروز با قیمت ۴۷۰ تا ۵۲۰ هزار تومان در کشور توزیع می شود زیرا مبنای آن ارز نیمایی است، بنابراین برای رفع نگرانی کشاورزان عزم جدی وجود دارد که این یارانه حذف شود ولی در قیمت محصولات کشاورزی این مابه التفاوت جبران شود.
نماینده مردم خمین در مجلس تصریح کرد: درهمین راستا هفته گذشته طرح دوفوریت افزایش قیمت خرید تضمینی از کشاورزان تصویب شد و کلیات آن نیز به تصویب رسید و پیشنهادی هم درهمین راستا از سوی وزارت جهادکشاورزی به شورای اقتصاد ابلاغ شد ولی صحبت هایی مبنی برمخالفت با نظر وزارت جهادکشاورزی صورت گرفت، خوشبختانه کلیات طرح از صحن مجلس عبور کرده و جزئیات آن نیز یکشنبه مورد بررسی قرار می گیرد و تصویب خواهد شد.
نظری بیان کرد: در همین راستا شورایی متشکل از وزیر جهادکشاورز، دو نماینده مجلس به عنوان ناظر، دو کشاورز به عنوان نماینده کشاورزان، نماینده اتاق بازرگانی دربخش خصوصی و دربخش تعاون تشکیل می شود، انشالله با این طرح دغدغه کشاورزان در افزایش قیمت کود و نیازهای کشاورزی حل شود و فرآیند قیمت گذاری از سوی شورای اقتصاد ساماندهی شود.
وی ادامه داد: دراین طرح دوفورتی خرید تضمینی گندم از سال آینده اگر مبنا خرید ۴۵۰۰ تا ۵ هزار تومان باشد، متناسب با قیمت تمام شده و همچنین سود متعارفی است که باید برای کشاورز لحاظ شود و همین پیشنهاد از سوی وزارت جهادکشاورزی به شورای اقتصادداده شده ولی ظاهرا دولت به دنبال چانه زنی و براساس همان قانون گذشته خرید تضمینی ۳۲۰۰ تا ۳۶۰۰ تومان است.
عضو کمیسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: وزیر جهادکشاورزی نیز مصوبه جلسه را به عنوان اعتراض امضا نکرده و طرح دوفوریتی نیز به همین منظور بوده که دولت قبل از اینکه قیمت تضمینی گندم را اعلام کند، یک ساز و کارجدید برای قیمت گذاری شروع کند.
نظر کاربران
واین یعنی افزایش گرونی
پاسخ ها
چند سال کشاورزان باید غذای شمامردم ایران را تولید کنند وخودشان سودی از تولید نبرند بخدا قسم تو این مملکت هرجا سرمايه گذاری بشه بهتر از کشاورزی میشه
الا برکت الله نابودی تولیدآخه چرااااااااا
کشاورزودامدارن بدبختن من3گوسالہ 3سالہ بزرگ کردم میگن دانہ ای5میلیون خدایا من بکش
واقعا حیف از زحمات کشاورزان برای این دولت بهتره دلال باشی نا تولید کننده .
واقعا حیف از زحمات کشاورزان برای این دولت بهتره دلال باشی نا تولید کننده.
کشاووزی اخرین نقطه نابودی ملت است