حد سود را بیشتر بشناسید
در ادامه ارائه راهکارهای معاملاتی ساده به موضوع حد سود خواهیم پرداخت. درخصوص حد ضرر و نسبت سود و زیان به مواردی اشاره کردیم.
روزنامه دنیای اقتصاد: در ادامه ارائه راهکارهای معاملاتی ساده به موضوع حد سود خواهیم پرداخت. درخصوص حد ضرر و نسبت سود و زیان به مواردی اشاره کردیم.
اینکه حتما قبل از ورود به معامله نسبت سود به زیان آن را بسنجیم و در صورتی که این نسبت بیشتر از دو بود تصمیم به ورود به معاملات سهم بگیریم و حتما نقطه خروج(حدضرر) را در صورتیکه روند بر خلاف پیش بینی ما پیش رفت را مشخص کنیم.
اگر روند موافق پیش بینی ما بود چه زمانی باید از سهم خارج شویم؟ نقطه خروج در این وضعیت کجاست؟
زهرا درخشنده کارشناس بازار سرمایه به «دنیای اقتصاد» میگوید: تحلیلگران بنیادی قیمتی را بهعنوان قیمت ذاتی سهم مشخص میکنند و تا رسیدن به آن قیمت از معاملات سهم خارج نمیشوند. معاملهگرانی که بر اساس ابزارهای تکنیکال قیمتهایی را بهعنوان هدف قیمتی تعیین میکنند و تا رسیدن به آن قیمت صبر میکنند. اما معاملهگری که ابزار مناسب را در اختیار ندارد نیز باید نقطه خروج تعیین کند. اولین و سادهترین روش در تعیین نقطه خروج، استفاده از مفهوم حد ضرر و نسبت سود به زیان است.
درخشنده اضافه میکند: تصمیم به خرید سهم الف در قیمت ۱۰۰۰ تومان گرفتهایم. حد ضرر را متناسب با ریسکپذیری و قدرت تحمل ضرر خود ۸۰۰ تومان تعیین میکنیم. با توجه به نسبت سود به زیانی که بیشتر از دو در نظر گرفته بودیم، نقطه خروج ما در صورت روند مثبت سهم و در نظر گرفتن نسبت سود به زیان ۳، ۱۶۰۰ تومان خواهد بود. فراموش نکنیم این راهکار مناسب کسی است که ابزار تکنیکال در اختیار ندارد و توانایی تحلیل بر مبنای اصول بنیادی را نیز ندارد. او ادامه میدهد: در صورتی که توانایی تشخیص خطوط حمایت و مقاومت مهم را دارید، هر حمایت و مقاومتی نقطه خروج محتمل خواهد بود. به این صورت که حمایت اول، حد ضرر و مقاومت اول حد سود را تعیین میکنند. شاید این موضوع فتح بابی باشد برای شروع یادگیری تحلیل تکنیکال.
ارسال نظر