شرط لاریجانی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰
علی لاریجانی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای دو طیف سیاسی کشور چند شرط گذاشته است.
باشگاه خبرنگاران: علی لاریجانی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای دو طیف سیاسی کشور چند شرط گذاشته است.
انتخابات ۱۴۰۰ هنوز از گرد راه نرسیده بازار پچ پچها و شایعات را هم گرم کرده است؛ برای مثال از مدتها قبل صحبت از کاندیداتوری علی لاریجانی در این انتخابات مطرح شد و اگرچه لاریجانی در آذر ماه سال پیش آب پاکی را روی دست این اظهارات ریخت و گفت «تکلیف را روشن کنم که من برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ برنامهای ندارم» اما کماکان این شایعات ادامه داشت تا جایی که علی مطهری که نسبت خانوادگی با علی لاریجانی دارد، چند ماه پیش گفته بود که «هرچند آقای لاریجانی صراحتا نمیگوید که کاندیدای ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ است، اما این احتمال را رد نمیکند».
افراد دیگری هم بودند که همین نظر را داشتند؛ مثلا محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، بعد از آنکه لاریجانی رسما اعلام کرد که برای مجلس یازدهم نمیآید، گفت «درباره آقای لاریجانی باید این را درنظر داشت که شرایط او نسبت به سال ۸۴ در کل فرق کرده است. بههرحال تجربه سه دوره ریاست مجلس کافی است تا او به عنوان یکی از نامزدهای اصلی و شاخص انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود».
او همچنین گفته بود که «درباره همنشینی احتمالی لاریجانی با اصلاحطلبان میتوان گفت اگر جریان اصلاحطلب نتواند به دلایل معلوم چهرههای شاخص خود را به فضای انتخاباتی ۱۴۰۰ وارد کند، احتمال دارد حمایتی را که در سالهای ۹۲ و ۹۶ از روحانی داشتند، در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم از علی لاریجانی به عمل بیاورند».
سید حسین نقویحسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم هم پیشتر خبر داده بود که حضور لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ قطعی بوده و ستادهایش را هم فعال کرده است، نقوی حسینی حتی گفته بود ساختمانی به عنوان ستاد انتخاباتی برای فعالیتهای او در نظر گرفته شده است. آقای لاریجانی ارادهاش بر این است که در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدای ریاستجمهوری شود، یک چیز قطعی است.
شایعاتی که کمی رنگ حقیقت به خود گرفت
حال با گذشت زمان، این شایعات کمی رنگ واقعیت به خود گرفته است چرا که روزنامه صبح نو در شماره روز سه شنبه خود نوشته بود که علی لاریجانی برای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ برخی شرطها را مطرح کرده است. آن طور که این روزنامه نوشته، شرط اصلی علی لاریجانی علاوه بر حمایت اصلاح طلبان، نامزدی او از جانب راست سنتی است به نحوی که فقط نامزد اصلاح طلبان نباشد و مانند حسن روحانی از حمایت برخی راست گرایان هم برخوردار باشد. لاریجانی از اینکه فقط از جانب اصلاح طلبان حمایت شود راضی نیست و معتقد است اجماع بر او به عنوان گزینه ائتلافی شامل میانه روهای جناح راست و چپ به نفع آینده سیاسی اوست و به نوعی شرط حضور او در انتخابات است.
تا اینجای ماجرا معلوم شد که علی لاریجانی تقریبا تصمیم خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گرفته و حال تنها موضوعی که در حال چانه زنی برای آن است کاندیدای کدام جناح بودن اوست.
اصلاح طلب یا اصولگرا؛ لاریجانی با حمایت کدام طیف وارد انتخابات میشود؟
علی لاریجانی را شاید بتوان جزء معدود چهرههای سیاسی دانست که سابقه قرار گرفتن در لیست هر دو جناح را داشته است، برای مثال در انتخابات ۸۴ ریاست جمهوری و ۸۶ مجلس شورای اسلامی با حمایت اصولگرایان و در سال ۹۴ با حمایت اصلاح طلبان در این انتخاباتها شرکت کرد و حال این جریانهای سیاسی هستند که باید تصمیم بگیرند که او را به عنوان کاندیدای خود در انتخابات آتی معرفی کنند یا خیر. از همین رو بر آن شدیم تا در این باره نظر افراد هر دو جناح سیاسی را جویا شویم.
با حضور لاریجانی موافقید ؟ کارگزاران : آری ؛ سایر اصلاح طلبان : خیر
یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در این باره گفته بود: «اگر به این نتیجه برسیم که امور زندگی و معیشت مردم با حمایت ما از آقای لاریجانی بهتر میشود، احتمال دارد که اصلاحطلبان از او حمایت کنند، هر کس بتواند کشور را به درستی اداره کند، ما مخلص او هستیم».
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب اصلاح طلب کارگزاران هم تلویحا حضور لاریجانی را به عنوان کاندیدای اصلاحات محتمل دانست و در پاسخ به حمایت اصلاحات از فردی همچون لاریجانی گفت است: «من فکر میکنم باید از هر کسی که در جهت توسعه توانایی بیشتری دارد، کمک گرفت.»
اما از حزب کارگزاران که بگذریم برخی دیگر از اعضای جریان اصلاحات نظر دیگری داشتند؛ برای مثال احمد شریف عضو شورای عالی اصلاحطلبان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که معتقدم دیگر اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند که اگر قرار است که کاندیدایی برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کنند، حتما باید شناسنامه اصلاحات داشته باشد و سابقه روشن و شفافی در گذشته داشته و معتقد به اصلاحطلبی باشد تا در صورت احراز پست ریاست جمهوری برنامههای اصلاحطلبان را اجرایی کند.
محسن میردامادی، دبیرکل سابق حزب مشارکت، از مخالفان حضور لاریجانی در جمع اصلاحطلبان است، او گفته است که «حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ خیلی دور از ذهن و شاید بتوانیم بگوییم غیرممکن است». صادق زیباکلام نیز گفته بود «معرفی آقای لاریجانی به عنوان گزینه ریاستجمهوری توسط اصلاحطلبان به معنی ازبینبردن تتمه آبروی اصلاحطلبان و زیرسؤالبردن تمامی اقدامات و درواقع ازبینرفتن آبروی آنهاست».
اسفندیار عبداللهی فعال اصلاح طلب هم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود «علی لاریجانی و بحث کاندیدای اجارهای موضوعی است که این روزها دوستان اصولگرا تلاش دارند به ریش اصلاح طلبان ببندند. در این رابطه معتقدم تا زمانی که احزاب اصلاحطلب برای آینده خود و کشور در تنظیم و تعریف رابطه خود با نهاد قدرت و نسبتشان با مردم به نسخهای واحد، عملیاتی و قابل اجرا نرسند، سخن گفتن از هر انتخاباتی بی فایده است؛ لذا اگر اصلاح طلبان در ۱۴۰۰ سراغ کاندیدای اجارهای بروند، گور خود را برای همیشه در افکار عمومی کنده اند.
علاوه بر این محمدزارع فومنی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، حضور لاریجانی را در انتخابات ۱۴۰۰، به عنوان کاندیدای اصلاحات محتمل دانسته و گفته است احتمال میدهم که اصلاح طلبان برای انتخابات آتی گزینهای معرفی نکرده و از جناح رقیب یارگیری کرده و علی لاریجانی را به میدان خواهند آورد، همان گونه که روحانی را به عنوان یک کاندیدای اجارهای به اصلاحات آوردند باز هم این ماجرا را تکرار خواهند کرد؛ زیرا منافع شخصی پدرسالارهای اصلاح طلب یعنی حزب کارگزاران ایجاب میکند که در قدرت استمرار داشته باشند و این استمرار در قدرت صرفا با معرفی لاریجانی امکان پذیر خواهد بود.
تا اینجای کار به نظر میرسد که موضوع حضور لاریجانی به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ به موضوعی اختلافی تبدیل شده و به جز حزب کارگزاران سایر احزاب اصلاح طلب روی خوشی به آن نشان نمیدهند، اما از آنجا که شرط لاریجانی برای حضور در انتخابات استقبال هردو جریان از اوست، بد نیست که نظر شخصیتهای جریان اصولگرا را هم درباره او بدانیم.
آیا اصولگرایان میزبان لاریجانی خواهند شد؟
شاید جریان اصولگرایی در انتخابات مجلس یازدهم زاویه خود را با علی لاریجانی به وضوح نشان داده باشد؛ شاهد مثال این ادعا هم صحبت امیرآبادی فراهانی نماینده مجلس یازدهم است که با اشاره به عدم حضور علی لاریجانی در لیست اصولگرایان قم گفته بود «در روند انتخاب لیست سه نفره، شورای اصولگرایان قم هیچ رزومهای از علی لاریجانی نخواسته و آقای لاریجانی هم رزومهای را به شورا ارائه نکرده است و نام وی در بین ۱۲ نفری که از آنها صحبت به میان آمد وجود نداشت».
کمااینکه درگیری لفظی لاریجانی با یکی از نمایندگان جریان اصولگرایی هم مثال دیگری برای این موضوع است. در جریان بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی، مشاجره لفظی لاریجانی با نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و اعضای شاخص جبهه پایداری و فراکسیون ولایی مجلس برای دقایقی جو مجلس را متشنج کرد. پژمانفر لاریجانی را «دیکتاتور» خطاب کرد و لاریجانی هم پاسخ داد و به پژمانفر گفت «دیکتاتور شمایید که هر کاری و هر حرفی دلتان میخواهد در کشور میزنید».
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی درباره رابطه لاریجانی با جریان اصولگرایی گفته است که علی لاریجانی مشکلی با برخی طیفهای اصولگرایی مانند پایداری دارد که با آنها مرزهای خیلی جدی و محکمی دارد؛ البته مسئله آقای لاریجانی با اصولگراها فقط جبهه پایداری نیست ولی عمدهترین آن همین موضوع است.
حسین کنعانی مقدم تحلیگر اصولگرا هم احتمال حضور لاریجانی به عنوان کاندیدای اصولگرا در انتخابات را بعید دانست و گفت: طیف اصولگرایی، طیف وسیعی است که اگرچه برخی از این جریان با لاریجانی همکار هستند اما بیشتر این جریان در برابر او ایستادهاند.
غلامعلی رجایی دیگر فعال سیاسی نیز در این باره گفته است اگر بخواهیم لاریجانی را در دستهبندیهای سیاسی موجود شناسایی کنیم او خاستگاه اصولگرایی با تمایلات اعتدالی دارد اما واقعیت این است که اصولگرایان بر او اجماع ندارند و حتی مقبولیت او بین اصلاحطلبان بیش از اصولگرایان است.
وهاب عزیزی تحلیلگر اصولگرا هم استقبال اصولگرایان از لاریجانی را بعید دانسته و گفته است: اصولگرایان به راحتی اجازه نمیدهند رئیس جمهور آینده کسی باشد که به او اعتماد کامل ندارند.
با این شواهد به نظر میرسد که اصولگرایان چندان روی خوشی به لاریجانی نشان نخواهند داد؛ اما از آنجا که گذشت زمان همواره آبستن مسائلی دور از ذهن است باید چشم دوخت و منتظر ماند که در نهایت لاریجانی به عنوان کاندیدای اصلاح طلب پا به کارزار رقابت خواهد گذاشت یا اصولگرایان و یا اصلا عطای آن را به لقایش خواهد بخشید.
نظر کاربران
خیلی مار از پونه خوشش میاد داره شرط هم میزاره
تورو خدا بیا
پاسخ ها
دقیقا
آفرین خوب گفتی
چند سال جز سران مملکت بودین دیگه حتی یک جا که به نفع این ملت کار کردین بگین تو این 40 سالی تمام کشورهای منطقه ای پیشرفت کردن بجز ما کویت دبی عربستان مالزی ترکیه حتی کشورهای شوروی از ایران سالها جلو افتادن کی روی میخواییم گول بزنیم خودمونو
امان از این شکم که سیر نمیشه
طرف رو توی ده را نمی دادن سراغ خونه کدخدا رو می گرفت!
لاربجانی انقدر مهم شده که شرط هم میگذاره؟نمیدونستیم.
پاسخ ها
واسه خودش دعوت نامه فرستاده اونم با توقع بالا!! اگر یک درصد رای بیاره، شاهکاره.
آقای لاریجانی و دیگر مسئولین سطح بالای کشور تاریخ مصرف شما سالهاست تموم شده.
....... دیگه تمومه ماجرا
شرط هم گذاشته عامو بردست خدا کی به تو رای میده
پاسخ ها
#رای بی رای
موش تو سوراخ نمیرفت جارو به دمش میبست
سفره پهنه بفرما شما بالا بشین
پاسخ ها
رای هست اما لاریجانی مهره سوخته وبی ارزشی است.آزموده را آزمودن خطاست.
جمع کن لاریجانی خجالت بکشه
خیلی خیلی رو میخواد که همچین حرفی به زبان بیاوری آقای لاریجانی شما را هم مردم خوب شناخته اند ودیده اند در مدت ریاست مجلس را عهده دار بودی چه گلی به سر مردم زدی واینو حتما مطمعن باش اصلا شرکت نکنی سنگینتره چون اینو بدان اگر هم شرکت کنی خودت رو خراب کردی چون شما هزارتا رای هم نمیاری واون چندتا رای هم رای های فکو فامیلهایت خواهد بود ما ملت از شما چندتا برادر هیچ خیری از جانب شماها عاید مردم نشده اصلا انتخابات 1400وجود نخواهد بود چون جناب روحانی دست این ملتو داغ کرد هیچکس رای نمیده
علی لاریجانی فرد سیاسی پخته ای هست و با توجه به شرایط سیاسی دنیا بهترین گزینه است
پاسخ ها
نظریه بدون بینش سیاسی
تو خرده داری ازش
کمی زیادی پخته بوی سوختگی میاد
بهتره بجای پخته میگفتی سوخته
بیش از حد پخته شده ، تاریخ مصرفش گذشته
#رای بی رای
اقا برای چی شرط گذاشتی تو چند سال نتوانستی کشور رو جای برسانی نامرد
وای خدا 8 سال عذاب روحانی کم بود که باید لاریجانی رو هم تحمل کنیم ؟
وضعیت مملکت با آمدن لاریجانی ودیگران که امتحان پس داده اند،درست نخواهد شد.
پاسخ ها
خدایا یه مقدار از این پوست کلفتی و پررویی اینا به ما عنایت بفرما ،خدا وکیلی چقدر رو دارند
لاریجانی نه اصول گراست و نه اصلاح طلب . یکی مثل روحانییه
موش رو تو سوراخ راه نمی دادن جارو به دمش می بست
بگوشرط نزار بزار اون چند نفری هم رای میدن بیان نه تو نه برادرانت اصلا بدرد سیاست نخورده و نخواهید خورد .هشت سال ریس مجلس بودی این وضع مردم برادر ریس قضا بود دیگه همه میدونن
سن بالای ۵۰ سال برای تمام مسولیت ها در ایران از نظر مردم ایران ممنوع و بلکه شرکت در انتخابات برای این افراد حرام است. مردم ایران خواهان رئیس جمهور از جنس خودشان و جوان هستند
اقا این کروناش کی اثر میکنه؟
واقعا پس از این همه افتخار آفرینی کسی هست به این آدم رای بده ؟!!!
چه اصول گرا چه اصلاح طلب
خواهشن نیا
ملت ایران فراموشکارن، زود فراموش میکنن تاریخ رو..... بابا ملت از لاریجانی ها خسته شده
بازم روز ازنو.تورو خدا برو بشین خونه
مگه کرونا نگرفته بود فکرکردم مرده
رای نمیدم دیگه تموم شد
لاریجانی اصلا خودتو سبک نکن ...
اینان از در بیرون می کنند از پنجره می ایند
حیف که عمرمون بااین مزخرفات گذشت
بابا بیا دیگه شرط تعیین نکن مردم خیلی خاطرات خوبی دارند از شما .... این همه اعتماد به نفس کاذب از کجا میاد احتمالا درگیر توهم شده
هر شرطی بزاری قبول میکنیم فقط بیا !!!
پاسخ ها
خخخخ
بدان که ملت از لاریجانیها نفرت دارن کی به شما ری میده نیاید سنگینتر هستید
بهتر اینه که سنگین و رنگین بشینی تو خونه،،، ای دادوبیداد، مگه شماها بازنشستگی ندارید
در این سه دوره ریاست مجلس چه گلی به سر این مملکت زده حالا رئیس جمهور بشه . یادم نرفته که در عرض یه ربع برجام را تصویب کرد .
رای بی رای
نه چنین کاری نکن، نکن، نکن
افراد لایق را یا کنار گذاشتند یا راه نمی دهند چند نفر بی لیاقت مانده اینها هم به همدیگر پاس می دهند اوضاع کشور هم روز به روز بدتر میشود معلوم نیست اخر و عاقبت ما به کجا بیانجامد خدا بفریاد مظلومین برسد
اقای لاریجانی تنها گزینه مناسب ریاست جمهوری است چون درک سیاسی بالای دارن ومورد اعتماد رهبری
خیلی رو داری مردم قبولت ندارن تازه شرط میگذاری...
با مجلسش چ گلی ب سر مردم بدبخت زد ک میخواد با ریاست جمهوری بزن ،،،؟!
...
هههه
یکی راتوی ده راه نمیدان
بعد میخواد ریس بشه
البته شاید
تمام اینها به درد ایران نمیخورند ایکس بیاد زد برود منابعی نمانده که بخواهند بسازند و منفعت مردم مطرح نیست
آقای لاریجانی از سوی شما خیری نیست شر مرسان
ببین اصلا کسی به تو رای میده که شرط هم میزاری
خیلی آخه صلاحیت داری شرط هم می زاری
به ایشان بفرمایید کارنامه قبل خودت رو نگاه کن خودتو خسته نکن وشرط وشروط نزار
سلام اگر قرارباشه خانواده لاریجانیها بیان ما اصلا رای نمیدیم مملکت بدون رئیس جمهوربهتراداره میشود تا بالاریجانی ها
لاریجانی هیچ مقبولیتی بین مردم ندارد و اگر بیاید قطعا مفتضحانه شکست می خورد.
سیر نمیشی از مسئولیت ! ...
لطفا مردم هوشیار باشید
اکه رای ندین مثل دوره قبل میشه
و یکی مثل روحانی رای میاره
رای بدین ولی نه به لاریحانی
لاریجانی امتحانش رو در مجلس داده ، اما مشروط شد رفت کنار! پس مبادا بیاد وضع خرابتر میشه!!!
حنای لاریجانی ها دیگه رنگ نداره